آبشار شیرآباد ؛ آبشارهای هفت‌گانه

    voted 3 stars voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
آبشار شیرآباد ؛ آبشارهای هفت‌گانه

اگرچه شمال کشور برای خیلی‌ها بیشتر یادآور گیلان و مازندران است، اما استان گلستان هم دیدنی‌های طبیعی و جاذبه‌های توریستی فراوانی دارد. از میان تمام دیدنی‌های طبیعی، آبشارها همیشه جلوه‌ای دیگر دارند. استان گلستان از نظر تعداد و زیبایی آبشارها حرفی برای گفتن دارد. آبشار شیرآباد یا آبشارهای شیرآباد یکی از این گزینه‌ها محسوب می‌شود.

شیرآباد البته در اصل ۱۲ آبشار دارد اما به مجموعه آبشارهای شیرآباد، آبشارهای هفت‌گانه (با هفت آبشار  درازکلا یا لفور اشتباه نشود) هم می‌گویند. این آبشارها علاوه بر ارتفاعات چشمگیری که دارند به‌خاطر حوضچه‌های پهناور و عمیق‌شان هم مورد توجه هستند. تجربه شنا در این حوضچه‌ها که در حد و اندازه یک استخر هستند در یک روز گرم تابستانی حتما دلپذیر خواهد بود. پس فرصت را از دست ندهید و همین تابستان به شیرآباد سفر کنید.

اما حتما مثل هر سفر دیگری نیاز به اطلاعاتی درباره مقصدتان و راه‌های دسترسی به آنجا دارید؛ پس با ما در این مطلب پینورست همراه باشید.


آبشار شیرآباد کجاست؟ مسیر دسترسی کدام است؟

این آبشار یا این مجموعه آبشارها در حدود ۶۰ کیلومتری شهر گرگان در استان گلستان قرار دارد. بنابراین ابتدا باید خودتان را به استان گلستان و شهر گرگان و سپس از آنجا به خان‌ببین برسانید. نام دیگر این آبشار هم آبشار خان‌ببین است.

از خان‌ببین باید خودتان را به روستای شیرآباد برسانید. پس از پارک ماشین در پارکینگ مشخص شده پیاده به سمت آبشارها حرکت کنید. مسیر پیاده‌روی چندان طولانی نیست و به تجهیزات خاص یا آمادگی بدنی ویژه‌ای نیاز ندارد. اما برای اینکه نکته‌ای را ناگفته نگذاشته باشیم جزئیات بیشتر را در ادامه توضیح می‌دهیم.

آبشار شیرآباد

شیرآباد تنها ۵ کیلومتر با خان‌ببین فاصله دارد. از شیرآباد هم باید حدود ۳ کیلومتر تا انتهای مسیر ماشین‌رو راه را ادامه دهید تا به پارکینگ برسید. در نظر داشته باشید که چیزی نزدیک به ۱ کیلومتر انتهایی مسیر خاکی است. البته تقریبا تمام ماشین‌ها مشکلی برای طی کردن این مسیر خاکی ندارند اما به هر حال فکر کردیم که خوب است در جریان باشید. 

بیشتر بخوانید: آبشار لوه ؛ عروس سرزمین آبشار ها

مسیر منتهی به آبشار اول کمتر از ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و سختی خاصی ندارد. اما برای رسیدن به آبشارهای بعدی کار کمی سخت‌تر می‌شود. خلاصه هر جای مسیر که خسته شدید یا به هر دلیلی دیگری بهتر است همان جا اطراق کنید. سخت نگیرید و راحت باشید چون مسابقه که نیست.

برای سفر به شهر گرگان هم انتخاب‌های مختلفی پیش رو دارید. از سفر هوایی به فرودگاه گرگان تا سفر جاده‌ای از فیروزکوه و قطار و اتوبوس. پس فقط برنامه سفرتان را بچینید، با توجه به شرایط‌ یکی از این گزینه‌ها را انتخاب کنید و سفر خوشی پیش رو داشته باشید.

روی نقشه ببینید!

اگر می‌خواهید برای دیدن این ۱۲ آبشار راهی گرگان شوید می‌توانید برای دیدن تعرفه اجاره آپارتمان مبله در گرگان و رزرو آن به سایت پینورست سر بزنید. 


بهترین زمان سفر به شیرآباد و دیدن آبشارها

چون شیرآباد آب‌و‌هوای معتدل و مرطوبی دارد در تمام طول سال می‌توانید به آنجا سفر کنید. می‌‌توانید در تمام روزهای سال با جنگل‌نوردی و پیاده‌روی در جاده روستایی از زیبایی‌های طبیعت لذت ببرید. اما همان طور که گفتیم حوضچه‌هایی در اینجا وجود دارد. بنابراین اگر می‌خواهد از آبتنی در آنها لذت ببرید بهتر است فصل تابستان را برای سفر انتخاب کنید. 


تفریح در آبشار شیرآباد

اولین تفریح ممکن در شیرآباد حتما پیاده‌روی و جنگل‌نوردی است. قبل‌تر گفتیم که مسیر منتهی به آبشار اول آسان است و همه می‌توانند با توان بدنی حتی نه چندان مناسب هم از مسیر استفاده کنند. گشت‌و‌گذار در این مسیر جنگلی که صدای آبشار و رودخانه هم در آن شنیده می‌شود لذت خاصی دارد.

آبشار شیرآباد

عکاسی و فیلمبرداری را هم فراموش نکنید. بیشتر کسانی که به شیرآباد می‌روند حتما عکسی از آن محیط بکر می‌گیرند و در شبکه‌های اجتماعی با بقیه به اشتراک می‌گذارند.

اگر در تابستان به شیرآباد می‌روید آبتنی را فراموش نکنید. البته بعضی از حوضچه‌ها عمق بسیار زیادی دارند و بهتر است که شنا بلد باشید. در هر صورت بهتر است که نکات ایمنی را رعایت کنید. اگر شنا هم بلد نیستید از خنک کردن دست و پاهایتان در آب لذت ببرید.

ورزشکاران حرفه‌ای و مجهز هم امکان‌های فراوانی برای شیرجه از بالای آبشار، دره‌نوردی و صخره‌نوردی دارند. بنابراین اگر اهل این تفریحات هستید حتما تجهیزات لازم را به همراه داشته باشید.

شیرآباد برای علاقه‌مندان به محیط زیست هم گونه‌های متنوع و منحصر‌به‌فرد گیاهی و جانوری دارد. می‌توانید به بررسی آن‌ها بپردازید یا صرفا به سادگی از دیدن‌شان لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: آبشار رنگو ؛ مرواریدی در دل جنگل‌‌های گرگان


برای رفتن به آبشار شیرآباد چه چیزهایی همراه داشته باشیم؟

در سفرهایی که همراه با طبیعت‌گردی هستند یکی از مهم‌ترین چیزها کفش و لباس مناسب است. پس اگر می‌خواهید آبشارهای شیرآباد را ببینید حتما کفش مناسب به پا داشته باشید.

آبشار شیرآباد

در انتهای مسیر ماشین‌رو و کنار پارکینگ سوپرمارکتی برای خرید بعضی از احتیاجات جزئی و ضروری وجود دارد. اما بهتر است بیشتر چیزهایی که ممکن است نیاز داشته باشید را در گرگان یا رامیان و خان‌ببین تهیه کنید و با خودتان ببرید.


در روستای شیرآباد کجا بمانیم؟

روستای شیر‌آباد در شهرستان رامیان و در نزدیکی شهر خان‌ببین قرار دارد. این روستا بیشتر به خاطر آبشارها و البته غار دیو سفید شناخته می‌شود. هتل و اقامتگاهی در شیرآباد وجود ندارد اما اگر قصد دارید در این روستا بمانید می‌توانید خانه روستایی اجاره کنید یا در طبیعت کمپ کنید.

بیشتر بخوانید: آشوراده ؛‌ تنها جزیره دریای خزر با یک نفر ساکن!


دیدنی‌های اطراف آبشار شیرآباد

نزدیک‌ترین جاذبه توریستی نزدیک به آبشار شیرآباد غار دیو سفید روستای شیرآباد است. به این غار، غار شیرآباد هم می‌گویند و در مسیر بین آبشار اول و دوم قرار دارد. طول این غار ۲۳۵ متر است و غارنوردی در آن نیاز به تجهیزات یا مهارت خاصی ندارد. اما به هر حال شما احتیاط را فراموش نکنید.

غار دیو سفید همچنین مهم‌ترین زیستگاه سمندر غارزی در منطقه محسوب می‌شود. به همین دلیل از اهمیت زیست محیطی بالایی برخوردار است. اگر شانس با شما همراه باشد می‌توانید این جانور شگفت‌انگیز و در معرض انقراض را در محیط طبیعی خودش ببینید. آب باریکه‌ای در کف غار جریان دارد که به آبشارها سرازیر می‌شود. ارتفاع غار دیو سفید از سطح دریا حدود ۳۰۰ متر است.

آبشار شیرآباد

قلعه ماران دیگر جاذبه توریستی نزدیک به شیرآباد است. همان طور که اشاره کردیم روستای شیرآباد از توابع شهرستان رامیان محسوب می‌شود و قلعه ماران هم در این شهرستان قرار دارد. قلعه ماران نزدیک به ۱۰ کیلومتر با رامیان فاصله دارد. این بنا علاوه بر اینکه یک اثر تاریخی است در محیط طبیعی بی‌نظیری قرار گرفته و با دیدن آن می‌توانید با یک تیر دو نشان بزنید.

بعضی می‌گویند که این منطقه از دوران اشکانیان مورد توجه قرار داشته و حتی آن‌ را به عنوان یکی از پایتخنت‌های ییلاقی اشکانیان در نظر می‌گیرند. آنچه که مشخص است به‌خاطر ارتفاع قلعه که در مرتفع‌ترین نقطه منطقه بنا شده و موقعیت جغرافیایی آن این قلعه از اهمیت زیادی در دوره‌های مختلف تاریخی برخوردار بوده است.

در هر صورت قلعه ماران مکان جالبی است که از دیدن آن پشیمان نمی‌شوید. البته باید این مساله را هم بگوییم که رسیدن به قلعه نیازمند پیاده‌روی و یا در واقع کوهنوردی سبک است.

بیشتر بخوانید: دهکده جهان نما گلستان ؛ مسیر، آب و هوا و دیدنی‌های ییلاق بکر شمال

دریاچه گل رامیان هم دیگر جاذبه توریستی این شهر است که تنها ۱۰ کیلومتر با آن فاصله دارد. این دریاچه در اصل یک چشمه است که از دل زمین می‌جوشد و چاله را پر می‎‌کند. آب آن بسیار خنک و زلال است. دریاچه یا چشمه گل رامیان هم فاصله چندانی با شیر آباد و آبشارهایش ندارد و می‌توانید در کنار قلعه ماران و آبشار شیرآباد از چشمه گل هم دیدن کنید.

با کمی فاصله بیشتر دیگر دیدنی‌های استان گلستان هم  مثل آبشار کبودوال یا جنگل ناهارخوران و جنگل النگ‌دره گرگان  و … در حوالی شیرآباد قرار دارند که می‌توانید ازشان دیدن کنید.


شما تا به حال به آبشار شیراباد رفته‌اید؟ توانستید هر ۱۲ آبشار را ببینید؟ آبا در حوضچه‌ها تنی به آب زدید؟ اهل صخره‌نوردی هستید؟ به روستای شیرآباد هم سر زدید؟ داخل غار دیو سفید هم شدید؟ آیا شانس دیدن سمندر غارزی را داشتید؟ حتما نظر و تجربه خودتان را از رفتن به این آبشار برای ما بنویسید.

اگر قصد دارید برای سفر به شهرهای شمالی ایران برنامه‌ریزی کنید می‌توانید برای رزرو ویلا لاکچری ساحلی به سایت پینورست سر بزنید. بهترین ویلاها با قیمت مناسب در این سایت یرای شما گلچین شده است.

همایون حاجی‌خانی
همایون حاجی خانی
بقیه‌ نوشته‌ها

من دانشگاه سوره ادبیات نمایشی خوندم. تخصصم ساختن فیلم کوتاهه و تا حالا ۴ فیلم کوتاه ساختم و توی پروژه‌های فیلم‌سازی و مستندسازی زیادی هم در نقش‌های مختلفی حضور داشتم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی