بازدید 940
در گذشته تاجران مسافتهای طولانی را بین شهر ها و کشورها میپیمودند. به همین جهت برای استراحت آنان کاروانسراهایی میان شهرها ساخته میشد. سرای سعدالسلطنه قزوین بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده جهان یکی از زیباترین کاروانسراهای ایران است. اگر به قزوین سفر کردید به جز سر زدن به رستورانهای بینظیر این شهر تاریخی به این کاروانسرا هم سری بزنید.
معرفی سرای سعدالسلطنه قزوین
با توجه به مراودات گسترده ایران با کشورهای همسایه، محمد باقر سعدالسلطنه، فرماندار وقت قزوین در دوران قاجار دستور ساخت کاروانسرایی میدهد. این بنا، کاروانسرای سعدالسلطنه نام میگیرد. اکنون سرای سعدالسلطنه به عنوان بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده جهان شناخته میشود. این کاروانسرا شامل چندین سرا، تیمچه، مسجد، گرمابه ، شترخانه و چایخانه است. اما مهمترین بخش آن گنبد کاشیکاریشده آن است.
امروزه این بنا به یکی از مراکز فرهنگی مهم قزوین تبدیل شده است. اینجا نمایشگاههای هنری و فرهنگی برگزار میشوند و میتوانید آثار دستی و سوغاتیهای قزوین را از اینجا با قیمت مناسبی تهیه کنید.
اطلاعات بازدید و آدرس سرای سعدالسلطنه قزوین

آدرس: قزوین-خیابان امام خمینی- سرای سعدالسلطنه قزوین
روزهای بازدید: همه روزه به غیر از ایام سوگواری از ساعت 09:00 صبح الی 10:30 شب
قیمت بلیط ورودی: رایگان
اگر تصمیم دارید که برای دیدن سرای سعدالسلطنه به قزوین بروید میتوانید همین حالا برای دیدن
قیمت اجاره آپارتمان برای یک روز و رزرو آن برای تاریخ مود نظرتان به پینورست سر بزنید.
معماری سرای سعدالسلطنه قزوین
از درب ورودی که وارد میشوید در هر دو طرف خود غرفههایی قدیمی میبینید. گویی در گذشته این غرفهها محل خرید و فروش اجناس تاجران و یا انبار آنان بوده است. کمی که جلوتر میرویم نگاه به سمت طاق قوسی شکل با کاشیکاریهای چشمگیر میافتد. با نگاه به این طاق، هنر معماری ایرانی برای همگان ثابت خواهد شد.
پس از عبور از این قسمت، دربهایی با آجرکاریهایی در اطراف آن، شما را به حیاطهای این کاروانسرا میرساند. سرای سعدالسلطنه قزوین دارای ۷ حیاط به نامهای حیاط سعدالسلطنه، نگارالسلطنه، سعدیه، قهرمانی و … است.
هر حیاط دارای چند حجره، انبار و یا گرمابه است. تماشای این بخشها بیننده را به زیبایی تمدن گذشتگان پیوند میزند. حیاط سعدالسلطنه، بزرگترین حیاط این کاروانسرا است. این حیاط دارای دو حجره و دو انبار است. به خاطر نورپردازی مناسبی که اینجا دارد برای عکاسی بینظیر است.
آبراهههایی در این سرا وجود دارند که جریان آب را در کاروانسرا به گردش در میآورند. این جریان آب هم به زیبایی محیط و هم خنک شدن فضا کمک میکند.
بیشتر بخوانید: حمام قجر ، فرصتی ناب برای آشنایی با فرهنگ مردم قزوین
طرح مرمت سرای سعدالسلطنه قزوین در سال 1391 کلید خورد. اکنون هنرمندان زیادی در برخی غرفهها مشغول فروش تابلوهای نقاشی، وسایل چوبی دستساز و زیورآلات هستند. هرساله نیز جشنها و نمایشگاههایی در طول ایام نوروز در این کاروانسرا برگزار میشود.
رستوران و کافه سعدالسلطنه قزوین

جهت رفاه حال بازدیدکنندگان رستورانهایی در سرای سعدالسلطنه قزوین دایر شده است. میتوان بر تختهای چوبی و زیر سایه درخت نشست و خود را به صرف غذای سنتی دعوت کرد. فضای داخلی رستورانهای سرای سعدالسلطنه قزوین با غذاخوریهایی زیبا و وسایل قدیمی مزین گشته است. رستوران سعد السلطنه حال و هوای انسان را به سفرههای پربرکت گذشته میبرد.
شما پیش از خواندن این مطلب
پینورست در مورد سرای سعدالسلطنه با این کاروانسرای قدیمی آشنایی داشتید؟ آیا تا به حال این کاروانسرا را از نزدیک دیدهاید؟ چه چیزی در مورد این بنای قدیمی بیشتر از همه نظر شما به خودش جلب کرد؟ آیا تجربه شرکت در جشنها و نمایشگاههایی که در روزهای نوروز در اینجا برگزار میشود را دارید؟ شما کدام رستوران را در سرای سعدالسلطنه برای صرف غذا انتخاب کردید؟ حتما نظر و تجربه خودتان از دیدن این کاروانسرای زیبا و دیدنی را برای ما بنویسید.
اگر تصمیم دارید که در روزهای آینده برای سفر برنامهریزی کنید به یاد داشته باشید که میتوانید برای اجاره اقامتگاه به وب سایت پینورست سر بزنید. امکان اچاره انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و بومگردی تا
اجاره سوئیت لوکس در این سایت وجود دارد.