یک قانون کلی در این مورد انتخاب لوازم سفر به سفر وجود دارد و آن هم این است که: هر وقت یک چیزی در گوشتان خواند که «میبرمش، شاید خواستمش» حرفش را گوش نکنید! ولی اگر همچنان بین «ببرم یا نبرم» سرگردان هستید فقط کافی است این هفت قانون کلی را رعایت کنید که بتوانید به خوبی وسایلی که با خودتان همراه میبرید را مدیریت کنید.
تکنولوژی خیلی کارها را راحتتر کرده ولی بعضی وقتها روشهای تکنولوژیک جاگیر و پردرسر هستند. مثلاً حتماً لازم نیست موقع سفر مسواک برقی با خودتان ببرید. مسواک غیربرقی موقع سفر به همان اندازه کارتان را راه میاندازد و خیلی کمتر جا میگیرد.
بعضی وقتهای ژیلت ساده کار ریشتراشهای برقیتان را به خوبی انجام میدهد. گاهی وقتهای برای نوشتن لازم نیست حتماً یک تبلت گنده و گران را با خودتان اینور و آنور ببرید و همان یک دفترچهی ساده برای یادداشت برداشتن کفایت میکند.
یک راه خیلی کلاسیک برای کمکردن بار سفر پوشیدن بیشترین لباس ممکن است. حتماً گاهی به چشمتان خورده که بعضیها توی هواپیما چکمهی اسکی پوشیدهاند! البته حتماً لازم نیست اینقدر به زحمت بیفتید. منتهی اگر قرار است یک بوت و یک سندل ببرید، ترجیحاً بوت را بپوشید و سندل را توی کوله و چمدان و بگذارید.
هودی را هم بپوشید، لباسهایی مثل هودی از نظر جاگیری خیلی نامرد هستند!
چاقوی سوییسی را که حتماً شنیدهاید. حالا جدا از بحث دربازکن و جاسوییچی و چاقو، کلاً هر مدل لوازم سفر که چندکاره باشد، موقع سفر بهدردبخورتر است.
بندکفشها غیر از این که به درد بند کفش بودن میخورند میتوانند به عنوان بند رخت موقت هم استفاده بشوند.
یا حتی به عنوان بند و طناب موقت برای بستن چیزها. خیلی هم جا نمیگیرند.
در ضمن حالا که حرف بند رخت شد، گیرهی لباس هم یکی دوتا با خودتان ببرید.
بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب چمدان و کوله برای کوچنشینهای مدرن
یک جعبهی نخ و سوزن به اضافهی چند دکمهی زاپاس و سنجاق قفلی گاهی خیلی نیاز میشود.
ممکن است نیاز نشود ولی اگر مثلاً وسط کوه و بیابان درز لباستان پاره شد اینطوری دیگر اشکتان در نمیآید.
کتاب موقع سفر خیلی به درد میخورد. هر موقع بخواهید یکذره ریلکس کنید یا وقت بگذرانید، کتاب به کار میآید. یک کتاب خوب، میتواند قسمتهای خستهی کنندهی سفر را هم برای شما شیرین کند. در ضمن چه چیزی برای قرار گرفتن در مود سفر بهتر از خواندن ماجراجوییهای قهرمانهایی است که به سفر میروند؟ خواندن کتابهای توریستی که در مورد مقصدتان اطلاعات میدهد هم کار بدی نیست.
البته میشود کتابخوان الکتریکی هم ببرید که دیگر بستگی به خودتان دارد. همیشه هم میشود توی گوشیتان یکی دوتا کتاب صوتی بگذارید. پیشنهاد نمیکنیم توی گوشی کتاب الکترونیکی بخوانید چون چشم را خراب میکند.
در نهایت یک گزینه را هرگز از یاد نبرید: لازم نیست وسایل اضافی را با خودتان برگردانید. میتوایند بعضی از وسایل را پست کنید و از زحمت جابهجا کردنشان خلاص بشوید. خیلی از فرودگاههای دنیا این امکان را به شما میدهند که بارتان را جداگانه به مقصد ارسال کنید. حتی ادارهی پست عادی هم این کار را برایتان انجام میدهد که احتمالاً هزینهاش هم کمتر است و در ضمن پست پیشتاز معمولاً زیر یک هفته به مقصد میرسد.
البته محض احتیاط حتی اگر بیشتر بارتان را پست میکنید، لوازم خیلی ضروری مثل لوازم بهداشتی و چند دست لباس را همیشه در کولهپشتیتان داشته باشید.
کلاً دو دسته مسافر داریم: آنهایی که با خودشان لباس اضافه میبرند و آنهایی که به اندازهی کافی لباس میبرند.
¯\_(ツ)_/¯
اگر قرار باشد توی سفر بهتان خوش بگذرد، هیچ ایرادی ندارد که یکی از تیشرتهایتان را دومرتبه بپوشید. اگر پیش فامیلهایتان میروید و یا اگر جایی میروید که ماشینلباسشویی هم در کار است، میتوانید لباسهایتان را هم خیلی راحت بشورید.
حتی اگر قرار باشد لباسهایتان را با دست توی سینک بشورید هم اصلاً چیزی از ارزشهایتان کم نمیشود.
بیشتر بخوانید: چطور لوازم سفر را در چمدان جا کنیم؟ – ۳ روش تا کردن لباس
حتماً لازم نیست برای هر موقعیتی هم بهترین کفش متناسب همراهتان باشد.
در اکثر اوقات همان یک جفت کفش راحت برای تمام موقعیتها کفایت میکند. اگر قرار باشد جایی بروید که لباس رسمی باید بپوشید، یک کفش رسمی اضافهتر با خودتان ببرید و تمام!
اهل سفرها یک قانون ساده و کار راهانداز دارند که «سه دست لباس کافیه! یکی رو میپوشی، یکی رو میشوری، یکی هم پهنه تا خشک شه».
یک قانون دیگر که بعضیها ازش استفاده میکنند قانون ۵ – ۴ – ۳ – ۲ – ۱ است. یعنی ۵ جفت جوراب و لباس زیر. ۴ لباس بالاپوش (پیراهن، تیشرت و…)، ۳ شلوار، ۲ جفت کفش و نهایتاً ۱ کلاه. اگر کنار دریا میروید به این لیست یک مایو هم میتوانید اضافه کنید.
اگر قرار است یکجای مرطوب مثل جنوب یا شمال بروید، لباسهایی با الیاف مصنوعی با خودتان ببرید که عرقتان را سریع به خودش جذب کند.
بعضی وقتها میتوانید حتی از حوله بردن هم صرف نظر کنید. اگر قرار است در هتل اقامت کنید یا به خانهی فامیل بروید حتماً حولهی تمیز بهتان میدهند.
اگر اقامتگاهتان را از طریق پینورست رزرو کردهاید هم میتوانید قبل از بستن بار و بندیل از میزبانتان بپرسید. منتهی اگر مقصدتان کلبه و کوهستان و امثالهم است که دیگر خیلی بعید است حولهی بهداشتی گیرتان بیاید.
در هر صورت لازم نیست حتماً بزرگترین حولهای که توی خانهتان پیدا میشود را ببرید.
یک حولهی نازکتر و کوچکتر هم موقع سفر به همان اندازه کار راه انداز است. بعضی حولههای با الیاف پلاستیکی هم هستند که خیلی سریع خشک میشوند و احتمالاً بهترین گزینهی شما باشند.
اگر واقعاً واجب نیست با خودتان دوربین هم نبرید. اگر دوربین حرفهای دارید احتمالاً این جملهی قبلی خیلی برایتان گران تمام شده. به هر حال اگر حق انتخاب دارید، دوربین عکاسیهای بدون آینه کمتر جاگیرند.
قطعاً دوربین موبایلها امکانات دوربینهای DSLR را ندارد ولی اگر واقعاً به آن امکانات نیازتان نمیشود و سفرتان چندان به نیت عکاسی نیست، به همین دوربین موبایل قناعت کنید.
پیشنهاد ما این است که برای اجاره اقامتگاه حتما یک سری به وب سایت pinorest.com بزنید. بچههای پینورست معتقدند که با اجاره اقامتگاههای محلی و گردشگری پایدار عمر طولانی روستاها و اقلیمهای محلی را میشود تضمین کرد. اینطوری نسلهای آینده هم میتوانند این مناطق بکر و زیبا را از نزدیک تجربه کنند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که ایدهی پینورست چطور شکل گرفته است؟ داستان از یک سفر دستهجمعی دوستانه به شمال شروع میشود. وقتی که پینورستیها دنبال جای بکری میگشتند که ده سال قبل پاتوقشان بوده اما به جایش با ساختمانهای تازه روبهرو شدند؛ ساختمانهای خالی با درهای بسته و با حفاظهایی که آن منطقه بکر را پنهان کرده بودند، بدون هیچ میزبانی که آنها را بپذیرد.
آنجا بود که تصمیم میگیرند چیزی بسازند که دیگر هیچ تکهای از بهشتهای روی زمین گم نشود و این همانجایی ست که پینورست وارد قصه میشود. پینورست یک سایت اجاره اقامتگاه هست که میتوانید انواع اقامتگاه را در آن پیدا کنید و رزرو کنید. از اجاره ویلا و آپارتمان مبله گرفته تا اقامتگاه بومگردی و کلبهجنگلی همگی در پینورست پیدا میشوند.
توی سایت پینورست همه چیز تا حد امکان ساده است تا همه بتوانند به راحتی، در هر لحظه و برای هر مقصدی روی آن حساب باز کنند. تمام فکر و ذکر بچههای پینورست روی خواستههای اصلی شماست: آرامش شما، بهداشت و پاکیزگی برای شما، حفظ امنیت و حریم خصوصی شما و البته صداقت و شفافیت در تمام ارتباطات با شما.
ولی از همه مهمتر این که پینورست در هر شرایطی «همراه» شماست و بیست و چهار ساعته مراقب اوضاع هست و همیشه حواسش به شماست. علاوه بر این در سایت پینورست امکان ثبت نظر هست که بر اساس نظراتی که بقیه دادند با خیال راحت میتوانید اقامتگاه مناسب خودتان را انتخاب کنید و تجربه خودتان بعد از اقامت را هم ثبت کنید.
فکر کنم نویسنده حساب بشم و چندتا کار دیگه. خیلی عشق سفرم و پینورست داره نویسندگیم رو به سفربازیم گره میزنه.