توصیه‌هایی برای سفر به همراه نوزاد و کودک ؛ حتی برای عجیب‌ترین اتفاقات آماده باشید!

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
توصیه‌هایی برای سفر به همراه نوزاد و کودک ؛ حتی برای عجیب‌ترین اتفاقات آماده باشید!

سفر همراه نوزاد، برای هیچ پدر و مادری ساده نیست. حتی بهترین والدین و یا حرفه‌ای ترین طبیعت‌گردان، برای یک سفر ایمن و البته لذتبخش ‌با یک نوزاد، نیاز به آمادگی دوچندان دارند. تصمیم گرفتن درباره‌ی وسایلی که باید برداریم یا انتخاب وسیله‌ی نقلیه و اقامتگاه، همه و همه می‌توانند چالش‌های بزرگی برای والدین باشند.

شاید بهترین راه برای اینکه یاد بگیرید چطور باید با یک نوزاد سفر کنید، سفر کردن باشد. اما حتما در نظر گرفتن و رعایت کردن برخی نکات، به شما کمک می‌کند که با آمادگی بیشتری راهی شوید و حتی تجربه‌ی اولتان، لذت‌بخش‌تر باشد.

در این مطلب ما نکاتی را برای شما جمع‌آوری کردیم تا سفر با کودک خردسال و نوزاد را برای شما و همراهانتان آسان‌تر کند. با پینورست پلتفرم تخصصی اجاره آپارتمان در تهران همراه باشید!


۱. قبل از سفر، چک لیستی از وسایل مورد نیاز نوزاد را تهیه کنید

سفر همراه نوزاد

تهیه‌ی این چک لیست به شما کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری سفر خود را آغاز کنید و احتمال جا گذاشتن وسایل ضروری کودکتان را هم بسیار پایین می‌آورد. باید به این نکته هم توجه داشته باشید که با وسواس بیش از حد ساک کودک را آماده نکنید و از بردن وسایل غیرضروری یا تعداد بالا از هر وسیله خودداری کنید.

در اینجا ما وسایل ضروری یک نوزاد برای سفر را برای شما لیست کرده‌ایم که البته با توجه به سن و نیازهای خاص هر کودک، ممکن است لیست تاحدودی فرق کند:

  • لباس‌های مناسب فصل و البته مقصد سفر، جوراب و کفش
  • شیشه شیر و پستانک، شیرخشک، فلاسک آب، خوراکی‌های موردعلاقه‌ی کودک و غذاهای آماده مثل پوره یا سرلاک
  • تشک و پتوی سفری
  • پوشک، دستمال مرطوب، حوله و تشک تعویض
  • اسباب بازی های کودک
  • داروهای موردنیاز کودک یا داروهایی که ممکن است در سفر به آنها نیاز پیدا کنید
  • کالسکه سبک و کوچک، کریر در صورت لزوم

۲. صندلی خودرو کودکان را به همراه ببرید.

اگر با اتومبیل شخصی خود سفر می‌کنید و یا بعد از رسیدن به مقصد قصد کرایه‌ی اتومبیل دارید، به همراه داشتن یک صندلی خودرو برای کودک، می‌تواند سفر ایمن‌تر و راحت‌تری را برای شما رقم بزند. جدا از جنبه‌های ایمنی، داشتن صندلی ماشین به کودکتان احساس آرامش و راحتی می‌دهد و در مسافت‌های طولانی، استراحت و به خواب رفتن او را راحت‌تر می‌کند.


۳. یک پرواز صبحگاهی، زودهنگام و خلوت را رزرو کنید!

سفر همراه نوزاد

اگر مسافرت شما هوایی‌ست، پیشنهاد ما به شما این است که بلیطی برای پرواز اول وقت بگیرید.

یک فرودگاه شلوغ، می‌تواند محیطی استرس‌زا هم برای نوزاد و هم والدین باشد. از طرفی، شروع برنامه‌ی سفر از صبح، به شما این امکان را می‌دهد که در ساعتی مناسب به مقصد رسیده، در هتل یا اقامتگاه‌تان مستقر شوید و بعد از استراحت، با یک کودک شاداب و سرحال، از ساعات باقی‌ مانده‌ی روزتان به خوبی استفاده کنید.

رزرو یک پرواز در زمان‌های خلوت شانس خالی بودن صندلی‌های اطراف شما را هم افزایش می‌دهید و به این شکل می‌توانید از فضای باز هواپیما برای ساک و وسایل نوزاد و یا حتی خواباندن او استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: جاهای تفریحی تهران برای کودکان ؛ یک لیست کامل + عکس و شماره تماس


۴. در صورت لزوم، برای انتخاب صندلی خود، بیشتر هزینه کنید!

مسلما یک سفر کم هزینه جز اولویت‌های اول هر خانواده‌ای ست. اما پیدا کردن بیش از یک صندلی هواپیما در کنار هم و با قیمت مناسب کار ساده‌ای نیست.

شرکت‌های هواپیمایی معمولا به شما اجازه می‌دهند تا با پرداخت هزینه‌ی بیشتر، صندلی‌های خود را انتخاب کنید و از این طریق می‌توانید آن دوتا صندلی که معمولا برای سفر با نوزاد و کودک نیاز است را همراه هم داشته باشید. این خیلی مهم است.

اگر هم هر دو والد همراه هم سفر می‌کنید این موضوع می‌تواند مهم‌تر هم بشود.

البته که این انتخاب، مستلزم صرف هزینه‌ی بیشتر است، اما به شما اطمینان می‌دهیم که ارزشش را دارد.


۵. موقع سفر همراه نوزاد کالسکه را فراموش نکنید!

سفر همراه کودک

شاید فکر کنید به همراه داشتن کالسکه در سفر، سخت و دست و پاگیر است. اما حتی اگر کودک شما به سن راه رفتن هم رسیده باشد، استفاده از کالسکه‌ی خوب و سبک وزن در سفر برای شما ضروری‌ست.

با نشستن داخل کالسکه‌ای مسقف و به این طرف و آن طرف برده شدن، کودکان از طی کردن مسافت‌های طولانی و خسته‌کننده معاف می‌شوند و سفر هم برای کودک و هم والدین لذت‌بخش‌تر خواهد شد.

تازه کالسکه می‌تواند یک تخت راحت برای چرت زدن نوزاد هم باشد. 


۶. قبل از حرکت، خوراکی کودک فراموش نشود!

همه‌ی وسایلی که یک کودک در سفر به آن‌ها نیاز دارد یک طرف و خوراکی‌های موردعلاقه‌اش هم یک طرف دیگر! یکی از چیزهایی که کودکان حسابی با آن سرگرم می‌شوند و از طریق آن می‌شود بهانه‌گیری‌هایشان را کنترل کرد، اسنک‌ها و خوراکی‌های مورد علاقه‌شان است.

در یک کیف کوچک دم دستی، مقداری خوراکی خشک یا حتی ظرفی از میوه‌های تکه‌تکه شده، به همراه یک شیشه آب یا آب‌میوه به همراه داشته باشید تا در اسرع وقت پاسخگوی نیازهای کودکتان باشید.


۷. موقع سفر همراه نوزاد فقط یک چمدان بردارید

سفر با یک یا چند کودک، نیازمند توجه و مراقبت دوچندان والدین است. بنابراین طبیعی‌ست که در این میان، در صورت داشتن کیف‌ها و چمدان‌های متعدد، یکی را جایی گم کنید یا جا بگذارید.

برای اینکه این اتفاق نیافتد، به شما پیشنهاد می‌کنیم که ترجیحا تمام وسایلتان را در یک چمدان بزرگ جا دهید تا در سفر مجبور نشوید بخش زیادی از توجهتان را صرف نگهداری چندین چمدان کنید.

سبک بودن بار برای افرادی که با یک نوزاد سفر می‌کنند، بسیار ضروری و کمک‌کننده است.


۸. در مواقع لزوم، از درخواست یا پذیرش کمک نترسید

در سفر، جابجایی‌ها و حمل بار با یک کودک، می‌تواند یک چالش باشد. در هرکجا که هستید، اگر احساس کردید نیاز به کمک دارید، نترسید و درخواست کمک کنید. در صورت لزوم برای حمل بار، برای خرید در یک سوپرمارکت یا حتی برای چند ثانیه نگه داشتن شیشه شیر کودکتان، از دیگران کمک بگیرید و از انجام این کار خجالت نکشید.

همه می‌دانند و درک می‌کنند که سفر کردن با یک کودک خردسال و یا نوزاد کار ساده‌ای نیست.


۹. سفر را بر اساس نیازها و خواسته‌های کودکتان برنامه‌ریزی کنید، نه نیازهای خودتان

سفر همراه نوزاد

اشتباه نکنید، منظور ما این نیست که خودتان نباید از سفر لذت نبرید. فقط باید حواستان باشد که در برنامه‌ریزی سفر، ابتدا باید دنیا را از چشمان کودکتان ببینید و از خود بپرسید: چه چیزی بیشتر او را هیجان زده می‌کند؟ چطور می‌توانیم سفر را برای او سرگرم‌کننده تر کنیم؟

سعی کنید کارها و فعالیت‌هایی را در برنامه بگنجانید که کودکتان هم به آنها علاقه‌مند بوده و برای انجام دادنشان هیجان داشته باشد. همچنین خودتان را مجبور کنید که انعطاف‌پذیر باشید. شاید حتی لازم شود که مطابق تغییرات خلق و خوی یک کودک، در برنامه‌های خود تغییراتی انجام دهید.


۱۰. به محض رسیدن به هتل یا اقامتگاه، فضا را برای کودک آماده کنید

شما با نظم دادن به وسایل کودک و قرار دادن آنها در دسترس خود از یک سو کار خودتان را راحت می‌کنید و از سوی دیگر نیازهای کودکتان به کارآمدترین شکل ممکن برطرف می‌شود.

به محض رسیدن به مقصد، محل خواب کودکتان را آماده کنید. فضایی را برای تعویض پوشک نوزاد اختصاص دهید و حتی در صورت امکان، با استفاده از بالش‌، پتو و چند اسباب بازی، مکانی را برای بازی کودک تعیین کنید.

یک توصیه مهم: همیشه اقامتگاه‌های مناسب کودک و نوزاد را انتخاب کنید. معمولا سایت‌ها و پتلفرم‌هایی مثل پینورست که مخصوص اجاره آپارتمان مبله و اقامتگاه هستند این گزینه را مشخص کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: خانه کودک باغ کتاب ؛ بهترین جا برای بچه‌ها در باغ کتاب


۱۱. مکان‌های استراحت را از قبل مشخص کنید

اگر با اتومبیل شخصی خود به سفر می‌روید، این گزینه را حتما مدنظر داشته باشید. کودکان زودتر از بزرگسالان خسته می‌شوند و ممکن است لازم باشد از دستشویی‌ها یا رستوران‌ها و سوپرمارکت‌های بین راهی برای رفع نیاز آنها استفاده کنید. بنابراین قبل از سفر حتما چند گزینه‌ی مختلف را برای توقف و استراحت بین راه انتخاب کنید.


۱۲. کودکتان را سرگرم کنید!

سرگرم نگه داشتن کودک و نوزاد، رمز موفقیت شما برای داشتن یک سفر آسان و لذت‌بخش خواهد بود. گاهی برای این‌ کار دادن چند اسباب‌بازی به کودک کفایت می‌کند اما گاهی لازم است وقت و انرژی بیشتری هزینه کنید.

چه داخل وسایل نقلیه در حال حرکت باشید و چه در اقامتگاه خود یا در حال بازدید از یک مکان توریستی، همیشه باید سرگرم شدن کودک را در اولویت بالاتری از خودتان قرار دهید. کودکان از طولانی‌ شدن یک فعالیت زودتر کسل و خسته می‌شوند و ممکن از بعضی فعالیت‌ها مثل سپراندن ساعات طولانی در ماشین یا هواپیما برایشان جذابیتی نداشته باشد.

بنابراین بهتر از خودتان را برای چنین موقعیت‌هایی آماده کنید. با تهیه‌ی اسباب‌بازی، با در نظر گرفتن بازی‌ها و فعالیت‌هایی برای کودک، با ذخیره‌ی شعر و آهنگ مورد علاقه‌ی کودکتان در گوشی و یا هر کار دیگری که فکر می‌کنید کودک را سرگرم می‌کند.


۱۳. لباس مناسب برای کودکتان بردارید

سفر به همراه فرزند نوزاد

این توصیه شاید ساده به نظر برسید، اما توجه به آن بسیار مهم است. قبل از سفر آب‌وهوا را چک کنید. اگر هوا گرم است، شاید انتخاب اول شما تی‌شرت و شلوارک باشد، اما بهتر است برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی یا گزیدگی حشرات، لباس‌های بلند اما نازک و خنک به کودکتان بپوشانید. یادتان باشد در هوای گرم مواردی چون کرم ضدآفتاب، کرم سوختگی و کلاه لبه‌دار را از قلم نیاندازید.

اگر هوا سرد است، به غیر از لباس گرم، یک پتوی سبک اما گرم از ضروریات است. بهتر است چند دست لباس برای کودک بردارید تا در صورت کثیف شدن آنها، کارتان برای تعویض لباس راحت باشد. و در نهایت در انتخاب لباس سفر، همیشه حواستان به راحتی و آسایش کودکتان باشد.


۱۴. وسایل کودک را به درستی بار بزنید!

هیچکس از اینکه مدتی طولانی به دنبال وسایلش در چمدان یا کوله‌پشتی بگردد خوشش نمی‌آید. حالا تصور کنید این وسایل را برای آرام کردن کودکتان و رسیدگی به او نیاز دارید. در اینجا در دسترس بودن وسایل کودک مهم می‌شود.

اگر برای فرزندتان ساک برمی‌دارید، وسایلش را به ترتیبی که ممکن است به آنها نیاز پیدا کنید در آن بچینید. می‌توانید یک کیف گردنی هم به همراه ببرید و اقلام ضروری و کوچک‌تر را، برای دسترسی آسان‌تر، در آن نگه دارید. چیزهایی مثل اسباب‌بازی های موردعلاقه‌ی کودک، شیشه شیر و… .


۱۵. بی‌خیال بازدید از جاهای شلوغ شوید؛ اصلا فکرش را هم نکنید!

پیش‌تر توضیح دادیم که رزرو یک پرواز خلوت چطور به آرامش یک نوزاد کمک می‌کند. این مورد در تمام مراحل سفر صدق می‌کند. کودکان زیر دو یا سه سال، به راحتی در یک مکان شلوغ کلافه شده و ممکن است ادامه‌ی سفر را برای شما سخت کنند. نوزادها هم همینطور.

از سوی دیگر تراکم بالای جمعیت امکان انتقال بیماری‌ها را به کودکان افزایش می‌دهد. و مهم‌تر این‌ها، در یک مکان شلوغ و توریستی، به راحتی ممکن است کودکتان را گم کنید. برای اجتناب از تجربه‌ی تمام این موارد ناخوشایند، ترجیحا قید بازدید از مکان‌های خیلی شلوغ را بزنید و سفر را طوری برنامه‌ریزی کنید که هم برای شما و هم برای فرزندتان کم‌ریسک‌تر و خوشایندتر باشد.


۱۶. قبل از شروع سفر، اتومبیل خود را حتما حتما سرویس کنید

سفر همراه نوزاد

در صورتیکه با ماشین شخصی به مسافرت می‌روید، لازم اس قبل از سفر، اتومبیل را کنترل کنید تا مشکلی نداشته باشد. از سالم بودن کولر و بخاری ماشین مطمئن شوید چراکه حتی اگر شما بتوانید گرما یا سرما را تحمل کنید، کودکتان نمی‌تواند. چک کردن ایمنی اتومبیل مثل کمربندها را هم از قلم نیاندازید.

بیشتر بخوانید: شهر کودک شاپرک ؛‌ شهر تفریحی و آموزشی بچه‌ها


۱۷. برای کودکان به پزشک سیار تبدیل شوید!

اگر فرزند شما هنوز نوزاد است احتمال اینکه در سفر سرما بخورد یا دچار مشکلاتی مثل نفخ یا اسهال شود بسیار زیاد است. و اگر کودکتان تازه به راه رفتن افتاده حتما می‌دانید که هر چند قدم یکبار زمین می‌خورد و در این صورت ممکن است نیاز به ضدعفونی زخم یا پانسمان داشته باشد. بنابراین به همراه داشتن یک سری لوازم کمک‌های اولیه، بسیار ضروری است. نیازی نیست که کیف بزرگی از وسایل گوناگون به همراه ببرید. یک کیف کوچک شامل اقلام ضروری مثل بتادین، باند، قرص‌ها و شربت‌های ضروری کفایت می‌کند.

همینطور به یاد داشته باشید اگر فرزندتان خیلی کوچک است یا بیماری خاصی دارد، قبل از سفر حتما با پزشکش مشورت کنید تا بتوانید رسیدگی‌های لازم را در مواقع لزوم انجام دهید.


این هم از ۱۷ نکته مهم در مورد سفر با نوزادان که به ذهن ما می‌رسید نظر شما در مورد نکات مطرح شده چیست؟ می‌توانید همینجا به لیست پینورست اضافه کنید.

آیا شما تا به حال تجربه‌ی سفر با یک کودک خردسال را داشته‌اید؟ به همراه یک نوزاد چطور؟ به نظرتان توجه به چه نکات دیگری می‌تواند سفر را راحت‌تر و لذت‌بخش‌تر کند؟ اگر توصیه‌ی دیگری دارید که فکر می‌کنید راهگشاست، برای ما در همین بخش نظرات بنویسید.

شادی علی شیری
بقیه‌ نوشته‌ها

من عاشق سفر کردن و طبیعت‌گردی، دیدن مکان‌ها و آدمهای جدید هستم. دوست دارم از این طریق تجربه کسب کنم و یاد بگیرم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی