شهر زیر زمینی نوش آباد ؛ اینجا شاهکار معماری ساسانیان است

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
شهر زیر زمینی نوش آباد ؛ اینجا شاهکار معماری ساسانیان است

شهر زیر زمینی نوش آباد کاشان، 1400 سال تاریخ دارد. در خود کاشان به آن شهر زیر زمینی اویی می‌گویند. ساسانی‌ها برای پناه گرفتن هنگام حمله دشمن، شهر اویی را ساختند. شهر نوش آباد با دست حفر شده. کاری بسیار سخت که اراده‌ای آهنین پشتش وجود دارد.


نوش آباد کاشان ساختاری هوشمندانه دارد. راهروها و دالان‌ها به قنات‌های آب می‌رسند. مردم در دوران سلجوقی و حمله مغول، به شهر زیر زمینی اویی می‌رفتند. مدتی در آنجا می‌ماندند تا خطر رفع شود. برای همین دسترسی به آب ایجاد شده تا شهر زیر زمینی قابل زندگی باشد. حتی انبار غله و گندم خم در شهر پیش‌بینی شده.

500 سال طول کشیده تا شهر نوش آباد کامل شود. شهر اویی تا دوران قاجار هم استفاده می‌شده، اما سیلی عظیم باعث می‌گردد شهر از نظرها پنهان شود. اصلا چرا به آن اویی می‌گویند؟ معنی این کلمه چیست؟

دو روایت برای کلمه اویی گفته می‌شود. مردم ساکن در شهر نوش آباد، با واژه «اوی» همدیگر را صدا می‌کردند. افرادی که حفاری انجام می‌دادند، با کلمه «اویی» پر شدن ظرف خاک را خبر می‌دادند. شاید این دو داستان علت نامگذاری شهر زیر زمینی کاشان باشند.

فاصله شهر زیر زمینی نوش آباد تا کاشان

شهر نوش آباد کاشان

از مرکز کاشان تا شهر زیر زمینی نوش آباد، 13 کیلومتر راه در پیش دارید. بلوار کویر را پیدا کنید و مستقیم به مسیر ادامه دهید تا وارد جاده نوش آباد – کاشان شوید. شهر اویی درست در مرکز نوش آباد قرار دارد.

فاصله این شهر زیر زمینی تا اصفهان، 220 کیلومتر است. حدودا 2 ساعت و 30 دقیقه در راه خواهید بود. اگر هم از تهران حرکت کنید، راه 236 کیلومتری پیش روی شماست.

شهر زیر زمینی کاشان در تمام روزها باز است، از ساعت 9 صبح تا وقت تاریک شدن هوا. قیمت بلیط شهر زیر زمینی نوش آباد برای ایرانی‌ها 8000 تومان است.

به نوش آباد که می‌روید، قهوه انوشه را فراموش نکنید. قهوه انوشه نوشیدنی مخصوص جشن‌ها و مراسم نوش آباد بوده. قهوه را با شکر و ادویه‌های مختلف 5 ساعت می‌جوشانند تا قهوه انوشه درست شود.

این را فراموش نکنید که اگر می‌خواهید برای دیدن شهر زیرزمینی نوش‌ اباد راهی کاشان شوید می‌توانید برای اجاره سوئیت کوچک به وب سایت پینورت سر بزنید.

ماجرای کشف شهر زیر زمینی نوش آباد کاشان

شهر زیرزمینی نوش آباد

می‌گویند همیشه دنبال جستجو و کاوش باشید تا زندگی به شما درس تجربه بدهد. شهر زیر زمینی نوش آباد همینطوری پیدا شده. در سال 1382 فردی در منزلش چاه می‌کنده که ناگهان به تونل‌های شهر اویی می‌رسد. به همین سادگی شاهکار معماری ساسانیان کشف می‌شود.

مدتی بعد میراث فرهنگی تحقیقاتش را شروع می‌کند. در سال 1385 اویی ثبت میراث فرهنگی شد و شهر آماده بازدید عموم گشت.

عبور از تونل‌های بزرگترین شهر زیر زمینی ایران

نوش آباد شهر زیرزمینی

در شهر اویی که قدم می‌زنید، اسرار آمیز بودنش را کاملا حس می‌کنید. گویی داستان‌ها و رازهایی نهفته در آن هستند که کسی از آنها خبر ندارد. انگار باید پیش رفت و هنوز هم تک تک تونل‌ها و اتاق‌ها را کشف کرد.

در شهر اویی تا دلتان بخواهد، تونل‌های باریک و در هم پیچیده می بینید. مردم آن زمان با دست و ابزارهای مختلف، زمین را کنده‌اند. ابزارهایی که گفته می‌شود نوکی شبیه به الماس داشته‌اند.

حتما فکر می‌کنید چون شهر 15 متر زیر زمین ساخته شده، به سختی می‌توان در آن نفس کشید. اینگونه نیست، هیچ مشکلی برای تنفس وجود ندارد. شهر زیر زمینی نوش آباد به صورت افقی و عمودی توسعه یافته. کانال‌های باریک و اتاق‌های بزرگتر، جریان هوا را برقرار کرده و تنفس را راحت می‌کنند.

نوش آباد ، شهر زیر زمینی سه طبقه

شهر زیر زمینی نوش آباد سه طبقه دارد. انگار طبقه نخست را برای گمراه کردن دشمنان و دو طبقه زیرین را برای پناه گرفتن ساخته‌اند. تنها ساخت یک پناهگاه موقت مد نظر نبوده. ساختار و اتاق‌های شهر زیر زمینی اویی برای اقامت موقت و حتی طولانی شکل گرفته. مردم از تنور و اسطبل خانه‌هایشان مستقیما وارد طبقه سوم می شده‌اند. انگار حرکت آنها از پایین به بالا بوده است. ارتفاع هر طبقه 180 سانت است، کاملا استاندارد برای تردد یک انسان معمولی.

تنها طبقه اول قابل دیدن است. دو ورودی یکی به طول 400 متر و دیگری 800 متر برای گردشگران باز شده‌اند.

بخش‌هایی از این شهر زیر زمینی هنوز کشف نشده. چه بسا پس از اکتشاف آنها، رمز و رازهایی تازه درباره اویی پیدا شود. شهر اویی مدتی به دلایل نامعلوم پلمپ شده بود، اما اکنون می‌توان آن را دید.

مسجد جامع عتیق نوش آباد

در هفتاد متری شهر زیرزمینی، یک مسجد هست که از نظر تاریخی و فرهنگی ارزش زیادی دارد. می‌گویند قبل از اینکه اسلام وارد ایران شود، اینجا آتشکده بوده و بعد به مسجد تبدیلش کرده‌اند.

مسجد جامع عتیق در دروه سلجوقی ساخته شده و حدودا هزار سالی از عمرش می‌گذرد. مناره مسجد عتیق خیلی زیباست و تزئینات با خط معلی را می‌شود رویش دید.

ایوان جنوبی از زیباترین جاهای مسجد عتیق است. در سراسر ایوان کاشی‌کاری‌های زیبا و کتیبه‌های قرآنی را می‌بینید.

شبستان مسجد را به سبک طاق چشمه‌ای ساخته‌اند. اینجا سه در تاریخی و زیبا دیده می‌شود که در دوران صفوی‌ها و قاجار ساخته شده‌اند.

مسجد جامع عتیق در طول زمان خیلی فرسوده شد. برای همین در سال 1394 بخش های مختلف آن را بازسازی کردند. مسجد اکنون حال و روز بهتری دارد.

در کنار مسجد، جایی هست به اسم امامزاده اسحاق که در کنار آن محلی به نام تخته گاه قرار دارد. درباره اینجا داستان‌های جالبی نقل می‌کنند.

می‌گویند تخته گاه زمانی بارگاه انوشیروان بوده. گفته شده اینجا زنجیری داشته که یک سرش به آسمان وصل می‌شده. اگر گناهکاری زنجیر را می‌گرفت و قسم بی گناهی می‌خورد، به آسمان می‌رفت. البته هیچکس نمی‌تواند چنین حرف‌هایی را تایید کند.


شما پیش از خواندن این مطلب چیزی در مورد این شهر زیرزمینی شنیده بودید؟ تا به حال به این شهر رفته‌اید؟ چه چیزی در مورد این شهر تاریخی نظر شما را بیشتر از همه جلب کرد؟ مسجد جامع عتیق را هم دیدید؟ حتما نظر و تجربه خودتان را از رفتن به شهر زیرزمینی نوش آباد برای ما بنویسید.

اگر قصد دارید برای سفر برنامه‌ریزی کنید و در مورد محل اقامتتان نگران هستید می‌توانید با اجاره اقامتگاه در پینورست خیال خودتان را راحت کنید. انواع مختلف اقامتگاه با قیمت مناسب و کیفیت خوب در این سایت برای شما گلچین شده است.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها