مسجد نصیرالملک – رقص نور خورشید در مسجد صورتی شیراز

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
مسجد نصیرالملک – رقص نور خورشید در مسجد صورتی شیراز

اینجا یکی از زیباترین‌ مسجدهای ایران است. رنگین‌کمان طبیعی و جلوه هنر ایرانی را می‌شود در مسجد نصیرالملک شیراز دید. نصیرالملک بین گردشگرها خیلی محبوب است و در تابستان حسابی شلوغ می‌شود. می‌خواهیم درباره تاریخچه، آدرس و معماری مسجد صورتی شیراز حرف بزنیم.


آدرس مسجد نصیرالملک

مسجد صورتی

برای دیدن این مسجد تاریخی باید به خیابان لطفعلی خان بروید. بعد محله گودعربان و کوچه نصیرالملک را پیدا کنید. مسجد در انتهای کوچه است. از راه دیگری هم می‌شود به نصیرالملک رفت.

به پل ولیعصر رفته و وارد خیابان آستانه شوید. مسیر را ادامه دهید تا به خیابان روزبهان برسید. به چهاراه که رسیدید، دست چپ بپیچید. دو دقیقه بعد به مسجد نصیر الملک می‌رسید.

شماره تلفن مسجد نصیرالملک: 07132241661

بهترین زمان بازدید از مسجد نصیرالملک

مسجد صورتی شیراز

اگر می‌خواهید بازی نور و رنگین کمان در نصیرالملک را به بهترین شکل ببینید، ساعت 8 تا 10 صبح به مسجد بروید. بعد از طلوع آفتاب، نور خورشید کم‌کم بیشتر می‌شود و مسجد هم چشم نوازتر به نظر می‌رسد.

ساعت بازدید مسجد نصیرالملک از 7 صبح تا غروب آفتاب است. برای دیدن اینجا باید هزینه هم پرداخت کنید. ورودی نصیرالملک 4000 تومان برای هر نفر است.

در تابستان نصیرالملک خیلی شلوغ می‌شود. آنقدر ازدحام جمعیت زیاد است که بعضی توریست‌های خارجی ترجیح می‌دهند زمستان اینجا را ببینند. اما تابستان نور بیشتری وجود دارد و صبح‌ها هم جمعیت زیاد نیست.

تاریخچه مسجد صورتی شیراز

مسجد نصیرالملک شیراز

مسجد صورتی را به دستور میرزا حسن علی خان ملقب به نصیرالملک ساخته‌اند. ساخت مسجد سال 1255 هجری شمسی شروع شده و 12 سال بعد به پایان رسیده.

میرزا محمد حسن و میرزا محمدرضا معماران زیباترین مسجد ایران بوده‌اند. اینجا چند باری بازسازی شده. محمود قوام تولیت موقوفه نصیرالملک مسجد را در زمان‌های مختلف مرمت کرده تا به زیبایی امروزش دربیاید.

مرمت نصیرالملک را دو برادر انجام می‌دهند. محمود و مسعود شیشه‌گر، کاشی‌کارهای خیلی معروفی هستند و سالهاست جاهای تاریخی را مرمت می‌کنند. بازسازی مسجد وکیل هم به دست مسعود شیشه‌گر انجام شده است.

قوام می‌خواسته نصیرالملک را در برابر مسجد مشیر قرار بدهد. برای همین از اکسید طلا در ساخت مسجد استفاده کرده. اکسید طلا صورتی رنگ است و برای همین همه جای مسجد به این رنگ درآمده. در کل مسجد چیزی در حدود 12 کیلو طلا به کار رفته و برای همین اینجا زیباترین مسجد ایران است.

معماری مسجد

معماری مسجد نصیرالملک

نصیرالملک شاهکار کاشی‌کاری است و از هر استادی بپرسید، اینجا را بهترین نمونه کاشی‌کاری در ایران می‌داند. مسجد صورتی شیراز 2890 متر مربع وسعت دارد.

در مسجد آنقدر شیشه رنگی و کاشی صورتی استفاده شده که همه چیز به صورتی می‌زند.

یک حوض بزرگ به طول 16.5 متر در حیاط مسجد قرار دارد. برای مسجد صورتی دو شبستان ساخته‌اند. یکی در غرب و دیگری در شرق. تمام زیبایی‌ها و نورپردازیِ طبیعی مسجد، در شبستان غربی است.

هفت در چوبی شبستان را به مسجد وصل می‌کنند. درها پر از شیشه های رنگی هستند و رد شدن نور از آنها، رنگین‌کمان و جلوه‌های بی‌نظیری روی فرش‌های مسجد به وجود می‌آورد.

طاق مروارید در شمال مسجد، از زیباترین جاهای نصیرالملک است که به آن شاه نشین هم می‌گویند. همه جای طاق پر از کاشی‌های رنگی است که آیه‌های قرآنی رویشان نوشته‌اند.

در دو طرف مروارید، طاق‌های کوچکتر دیگری هم هستند. سقف طاق مقرنس‌کاری‌های خیلی زیبایی دارد. بین آجرها چوب گذاشته‌اند تا وقت زلزله مسجد کمتر آسیب ببیند.

به خاطر تورفتگی‌هایی که در طاق این جا است نام این جا را مروارید گذاشتند و بعضی‌ها می‌گویند قشنگ‌ترین جای مسجد است.

می‌دانید چرا برای مسجد چند رنگ مختلف را در نظر گرفته‌اند؟ کاشی‌کارهای قدیمی، مقدار نور هر محل را می‌دیدند و رنگ مناسب را برایش انتخاب می‌کردند. برای همین در نصیرالملک می‌شود چند رنگ را دید.

نصیرالملک یک فروشگاه صنایع دستی عالی هم دارد که در آن آثار هنری فاخر و البته گران‌قیمت می‌فروشند.

چاه مسجد نصیرالملک

مسجد صورتی شیراز یک چاه هم دارد که به آن گاو چاه می‌گویند. اینجا یک گاو را نگه می‌داشته‌اند که وظیفه‌اش کشیدن آب از چاه بوده. گاو چاه در شبستان شرقی مسجد قرار دارد. حیوانات این بهش وظیفه شان کشیدن آب بوده و آن آب هم به حوضچه مسجد می‌ریخت.

امامزاده زنجیری

امامزاده زنجیری نصیرالملک

کنار مسجد یک امامزاده هم وجود دارد. بقعه سیدالحرمین معروف به امامزاده زنجیری را نصیرالملک ساخته. ظاهرا او به اینجا خیلی اعتقاد داشته. می‌دانید چرا به آن امامزاده زنجیری می‌گویند؟

نصیرالملک آدم‌های خلافکار را با زنجیر در امامزاده می‌بسته. اگر زنجیر پاره می‌شد، معلوم می‌شد فرد بی‌گناه به دام افتاده. اگر هم زنجیر سر جای خودش می‌ماند، یعنی فرد بازداشت شده گناهکار بوده است. به امامزاده که بروید، این زنجیر را در ورودی می‌بینید.

شیرازی‌ها هنوز هم به امامزاده زنجیری اعتقاد دارند و بعضی شب‌ها برای نذر و نیاز عبادت به حرمش سر می‌زنند.

رستوران های اطراف نصیرالملک

رستوران سلطنت بانو

بعد از دیدن نصیرالملک بد نیست غذاهای محلی شیراز را هم امتحان کنید:

سرای سنتی سلطنت بانو

اگر می‌خواهید طعم واقعی کلم‌پلو و آش شیرازی را بچشید، حتما سری به اینجا بزنید. رستوران سلطنت بانوی شیراز در کوچه نصیرالمبک است و حسابی هم معروف شده.

سرای سلطنت بانو جای زیاد بزرگی ندارد، اما همه برای کلم پلو و ماست کنگر و سالاد شیرازی‌اش سر و دست می‌شکنند.

اینجا در فصل بهار و تابستان که گردشگرها زیاد هستند، حسابی شلوغ می‌شود. اگر می‌خواهید طعم غذاهای سلطنت بانو را بچشید، بهتر است قبل از راه افتادن میزتان را رزرو کنید.

رستوران خانه پرهامی

اگر دوست دارید بعد از نصیرالملک یک جای تاریخی دیگر هم ببینید و غذاهای شیرازی هم امتحان کنید، به خانه پرهامی بروید. اینجا در کوچه رو‌به‌روی مسجد صورتی شیراز است.

خامه پرهامی شیراز 200 سال عمر دارد. در این خانه انواع غذاهای سنتی شیراز سرو می‌شوند. ظروف اینجا سنتی است و برنج‌ها هم ته‌دیگ فراوان دارند. رستوران خانه پرهامی هم فال است هم تماشا.


این بود یادداشت سایت پینورست درباره مسجد زیبای شیراز! شما هم این مسجد را دیده‌اید؟ از دیدنی‌های نزدیک این مسجد برایمان بگویید. تجربه خودتان را در بخش نظرات با ما سهیم شوید.

بقیه‌ نوشته‌ها

فکر کنم نویسنده‌ حساب بشم و چندتا کار دیگه. خیلی عشق سفرم و پینورست داره نویسندگیم رو به سفربازی‌م گره می‌زنه.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها