منارجنبان اصفهان – دلیل لرزیدن منارجنبان را میدانید؟
0نظر
بازدید۴,۴۴۷
اگر شما هم از بچگی شیفتهی داستانهای مربوط به منارههای منارجنبان اصفهان بودید و هیچوقت اصل ماجرا را باور نکردید، حالا فرصت خوبیست که یک سر به اصفهان بزنید و لرزیدن منارهها را تماشا کنید.
راز تکان خوردن منارجنبان اصفهان
منارجنبان یکی از مشهورترین آثار تاریخی اصفهان است. همهی ما افسانههای مربوط به جنبیدن منارههای قدیمیاش را شنیدهایم. بین مردم شایعه هست که حمام شیخ بهایی با انرژی اتمی کار میکرده و منارجنبان با قدرت اسم اعظم میلرزیده. بعضیها هم حرکت منارها را به برکت مزار عمو عبدالله کارلادانی ربط دادهاند.
اصل ماجرا این است که هر یک ساعت و نیم یکبار شخصی بالای یکی از برجها میرود و دیوارش را میلرزاند و بلافاصله برج دیگر میلرزد و زنگش به صدا در میآید.
شاید شنیده باشید که دلیل علمی این لرزش، پدیده تشدید است. چون برجها فرکانس طبیعی یکسانی دارند، لرزیدن هر کدام باعث لرزش برج دیگر میشود.
اگر در دبیرستان حالتان از فیزیک به هم میخورده، این توضیح ساده از پدیدهی تشدید کارتان را راه میاندازد. حتماً دقت کردهاید وقتی در خانهای نزدیک جاده هستید گاهی با عبور یک کامیون، شیشههای پنجرهها بدون این که چیزی بهشان برخورد کرده باشد، میلرزند. این همان پدیدهی تشدید است.
پس هنر سازندهی منارجنبان این بوده که توانسته این پدیدهی علمی پیچیده را به صورت عملی به همه نشان بدهد. شاید هم این اتفاق کاملاً شانسی پیش آمده باشد. به هر حال خیلیها حتی امروز هم برای مشاهدهی همین لرزش تا اصفهان میآیند.
شیخ بهایی سازنده منارجنبان اصفهان
در نقل مردم سازنده منارجنبان، شخصی به نام بهاالدین محمد، معروف به شیخ بهایی، از دانشمندان عصر صفوی بوده. میگویند شیخ بهایی همان کسی بوده که با پیشنهادش مسجد امام اصفهان طوری طراحی شود که کنار نقش جهان باشد ولی به سمت قبله بچرخد. این ظرافتی که در طراحی مسجد امام شده و هیچ قناسی به وجود نیامده از دست بسیاری از معماران امروزی ما برنمیآمده.
معروف است شیخ بهایی همان کسی بوده که نان سنگک و فرنی و حلواشکری را درست کرده!
اگر به اصفهان یا هر شهر دیگری در ایران سفر کردید و دنبال یک اقامت خوب و راحت بودید به سایت پینورست سر بزنید و در آن اقامتگاه موردنظرتان را رزرو کنید. پینورست تمام تلاش خودش را می کند تا به شما این احساس را بدهد که در همه جای ایران خانه دارید.
منارجنبانهای ایران
علاوه بر اصفهان، منارجنبان های دیگری در ایران قرار دارد. از جمله آنها میتوان به منار جنبان اردکان یزد و مسجد جامع نیشابور اشاره کرد.
منارجنبان اصفهان کجاست؟
منارجنبان در شهر اصفهان و در محله ای قدیمی به نام کارلادان قرار گرفته است. در دل این بنای پر رمز و راز، مقبره عبداله کارلادانی، عارف خداپرست سده هشتم هجری جای گرفته است. عارفی که محبوبیتی خاص بین عوام مردم دارد. طبق سنگنوشته حک شده روی این مقبره، ساخت این بنا به سال 716 هجری قمری و دوره ایلخانی برمیگردد.
آدرس دقیق منارجنبان اصفهان : استان اصفهان، شهر اصفهان، بلوار آتشگاه، محله کارلادان، منارجنبان.
ساعت بازدید از منارجنبان:
از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ بعد از ظهر میتوانید منارجنبان را ببینید. اگر دلتان میخواهد که لرزیدن منارهها را ببینید باید ساعتهای خاصی اینجا بیایید.
قیمت بلیط ورودی: 4.000 تومان
معماری منارجنبان
به داخل که بروید مقبره عارف دوره ایلخانی را در روبرو میبینید. این مقبره از سطح زمین بالاتر قرار گرفته که در ایوان منارجنبان است. ایوان منارجنبان با آجر ساخته شده و با کاشیهای رنگی تزئین شده است.
از اینجا تا پشت بام منارجنبان پلههای مارپیچی وجود دارد که میتوانید به بالای منار برسید.
اینجا یک چله خانه هم دارد. چله خانه یعنی جایی که عارفها در آن ۴۰ روز میماندند و با خدای خود خلوت میکردند. به دو اتاقی که در این بنا قرار دارد چله خانه میگویند.
منارههای اینجا ۱۷ متر ارتفاع دارند که با کاشیهای فیروزهای و لاجوردی تزئین شدهاند.
در گوشه ای از بنا، درگاه کوچکی وجود دارد که با پلههایی به بام وصل میشود. این پلهها، تنها راه رفتن به کنار منارهها است. هر کدام از این منارهها، پهنایی 9 متری و بلندایی 17.5 متری را شامل شدهاند.
امکانات رفاهی
هنگام ورود به محوطه منارجنبان اصفهان ، با فضایی سرسبز و سنگ فرش شده مواجه خواهید شد. در نزدیکی منارجنبان اصفهان، فروشگاههایی جهت خرید سوغات و مایحتاج، چایخانه، وضوخانه، سرویس بهداشتی و نمازخانه هم وجود دارد.
شما از منارجنبان چه میدانید؟ نکتهای را جا ننداختهایم؟ دیدنیهای دیگر اصفهان که خیلی آن را دوست دارید کجاست؟ برای ما نظرات و خاطرههایتان را بنویسید. ما آنها را میخوانیم و به متنمان اضافه میکنیم.
راستی برای اجاره آنلاین اقامتگاه در هر شهری که به آن سفر کردید میتوانید از سایت پینورست استفاده کنید و خیالتان از کیفیت اقامتگاهها آسوده باشد.