مسجد امام اصفهان: آسایش یک گردش شیرین

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
مسجد امام اصفهان: آسایش یک گردش شیرین

مسجد امام، مسجد شاه یا مسجد عباسی بزرگترین بنای اطراف میدان نقش جهان و یکی از نمادهای اصفهان است. مسجدهای زیبای بسیاری در سرتاسر دنیا هست. اما این مسجد گویی از جهانی دیگر آمده. شاهکاری در تاریخ معماری که انگار «هزار و یکشبی»‌ترین عبادت‌گاه دنیاست.


معرفی مسجد امام

مسجد امام به همان اندازه که یک بنای مذهبی محسوب می‌شود، واقعاً محلی برای آرامش یافتن است. اگر به مردم اصفهانی داخل صحن‌ها نگاه کنید همیشه عده‌ای را در حال گفت‌وگو، روزنامه‌خوانی یا قدم زدن و چایی خوردن می‌بینید.

 مسجد امام، محلی برای لمسِ فرهنگ مردم اصفهان است. از این رو می‌توان درک کرد که چرا کارگردان ایتالیایی پازولینی در نسخه‌ی خودش از هزار و یک شب، ترجیح داده این مسجد را به عنوان قصر شاه زمرد به تصویر بکشد.

مسجد امام به همان اندازه که یک بنای مذهبی محسوب می‌شود، واقعاً محلی برای آرامش یافتن است.


اطلاعات بازدید مسجد امام اصفهان

آدرس:  ایران، استان اصفهان، شهر اصفهان، میدان نقش جهان

قیمت بلیط مسجد امام اصفهان: ۳٫۰۰۰ تومان

ساعت بازدید مسجد امام اصفهان: ۰۹:۰۰ تا ۲۱:۰۰

روی نقشه ببینید!

اگر زمانی به اصفهان سفر کردید حتما از مسجد امام دیدن کنید و به یاد داشته باشید که می‌توانید برای اجاره سوئیت روزانه به سایت پینورست سر بزنید.


چرا معماری این مسجد زبانزد است؟

یکی از ویژگی‌های ساختمان‌سازی مدرن ما ایرانی‌ها این است که هر پروژه‌ی بزرگی که شروع می‌شود کل نما و محله‌ی قدیمی را به خاک و خون می‌کشد.

اما مسجد امام که به فرمان شاه عباس و در دوران صفوی ساخته شده طوری به بافت شهر قدیمی و میدان نقش جهان گره خورده که حیرت‌انگیز است.

جالب است بدانید که در کتاب ۸۰ گنج در سرتاسر دنیا، تاریخ‌نگار معماری دان کرویکشانگ این بنا را در شمار یکی از گنج‌های معماری کل دنیا برشمرده.

نمای زیر گنبد مسجد امام


مسیرهای ورود

ورودی‌های زیاد این مسجد باعث شده که پیاده‌ها بدون هیچ ازدحامی بتوانند وارد شوند. شاید حتی مدرن‌تر و آسان‌تر از گذرهای عابر پیاده‌ای که شهرداری تهران در این‌سال‌ها بنا کرده.

بر خلاف بنای مدرنی مثل مصلی تهران، با ورود به مسجد احساس نمی‌کنید که مسجد از تحرک عادی مردم و از فعالیت‌های روزمره‌شان جدا افتاده.

رنگ آبی سنتی کاشی‌ها همرنگ سیاره‌ی زمین است و برای بیننده‌ی امروزی هم تداعی خاصی دارد. چینش آجرها و گچبری‌ها در هر پیچ شما را غافلگیر می‌کند و به مسیرتان هارمونی خاصی می‌بخشد.  انگار که قدم‌زنی در راهروهای این مسجد، گردشی در پهنه‌ی زمان باشد.

مسیرهای رفت و آمد و ارتباطات در همه‌جا تسهیل شده. هیچ‌جا نمی‌بینید که کف صحن پله بخورد، نرده‌ای قرار گرفته باشد یا صفه‌ای گذاشته باشند.


ایوان‌ها و صحن

ایوان روبروی میدان نقش جهان معمولاً در سمت سایه قرار دارد ولی کاشی‌کاری باعث می‌شود همیشه درخشش آبی‌رنگ خاصی داشته باشد. دیدن رنگ‌هایی مثل زرد طلایی و آبی فیروزه‌ای و سبز و صورتی در کنار کتیبه‌های خوش‌نویسی، ناخودآگاه باعث حس آرامش درونی در بیننده می‌شود.

اگر از ایوان شمالی وارد شوید، حضور دو ایوان جانبی را سریعاً احساس می‌کنید که شما را به سمت قبله راهنمایی می‌کنند.

حیاط چهار ایوانه‌ی این مسجد به عنوان نمادی برای جستجو به دنبال معنا تفسیر شده است. یا شیوه‌ای برای عبور از دنیای مادی به دنیای معنوی.

دیدن رنگ‌هایی مثل زرد طلایی و آبی فیروزه‌ای و سبز و صورتی در کنار کتیبه‌های خوش‌نویسی، ناخودآگاه باعث حس آرامش درونی در بیننده می‌شود.


گنبد

گنبد نیز در نوع خودش بی‌همتاست چرا که در بین گنبد‌های پوست پیازی و دو لایه‌ای از همه عظیم‌تر است.

فضای زیرگنبد اصلی از نظر آکوستیکی طوری طراحی شده که اگر در سنگ سیاه زیر گنبد بایستید و پچ پچ کنید (برخی با پا کوبیدن و دست زدن این آزمایش را انجام می‌دهند)، می‌توانید انعکاس صدایتان را از همه جا بشنوید.

به همین خاطر صدای نمازخوانی امام جماعت را حتی در صحن‌های مجاور هم می‌شنیدند.


شما تا به حال از مسجد امام دیدن کرده‌اید؟ کاشی‌کاری‌ها و تزئینات این مسجد شما را هم شگفت‌زده کرد؟ آیا روی سنگ سیاه ایستادید تا پچ‌پچ کنید؟ توانستید انعکاس صدای خودتان را بشنوید؟ حتما نظر و تجربه خودتان را از دیدن این مسجد برای ما بنویسید.

افراد زیادی به سفر رفتن و دیدن مکان‌های جدید علاقه دارند. البته انتخاب محل اقامت یکی از دغدغه‌های اصلی سفر رفتن است. می‌توانید با رزرو اقامتگاه در پینورست خیال خودتان را از بابت محل اقامت راحت کنید. انواع مختلف اقامتگاه با کیفیت خوب و قیمت مناسب در این سایت برای شما گلچین شده است.

فکر کنم نویسنده‌ حساب بشم و چندتا کار دیگه. خیلی عشق سفرم و پینورست داره نویسندگیم رو به سفربازی‌م گره می‌زنه.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی