دریاچه گهر؛ نگین لرستان دور از چشم انسان

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
دریاچه گهر؛ نگین لرستان دور از چشم انسان

خیلی وقت‌ها شده درمورد زیبایی جایی شنیده‌اید که می‌گویند اینجا مثل یک نگین می‌درخشد یا این ساختمان نگین معماری ایرانی‌ست و از این دست جمله‌ها.دریاچه گهر هم به نگین اشترانکوه، زاگرس و همچنین لرستان معروف است.

درست است که این جمله‌ها و تعریف‌ها تکراری و غیرواقعی به نظر می‌آیند اما در این مورد کافی‌ست تا نگاهی به عکس‌های دریاچه گهر بیندازید تا متوجه شوید که این‌بار اغراقی در کار نیست. 

در این مطلب پینورست قصد داریم شما را بیشتر با این دریاچه، مسیرهای رفتن به آن، امکانات و … آشنا کنیم.


در نزدیکی شهرستان دورود و در ارتفاعات اشترانکوه که به حق به آلپ ایران هم مشهور است، دریاچه گهر دورود قرار دارد.

عدم دسترسی از طریق مسیر ماشین‌رو اگرچه رسیدن به این دریاچه آب شیرین زیبا را سخت کرده است، اما لااقل باعث شده تا دخل و تصرف انسان در محیط طبیعی آن کم‌تر بشود.

زیبایی های طبیعت دریاچه گهر اشترانکوه


داستان کشف دریاچه گهر

شاید برای‌تان جالب باشد بدانید که این دریاچه کوهستانی اول توسط یک زمین‌‌شناس اتریشی به نام آ-رودلر در سال ۱۸۸۸ میلادی کشف شد و قبل از آن تاریخ کسی از وجود این دریاچه اطلاع نداشت. 

البته بسیاری به اشتباه ایزابلا لوسی بیشاپ را به عنوان کاشف گهر می‌شناسند. ایزابلا لوسی بیشاپ در سال 1890 میلادی به مدت ۳ ماه مشغول اکتشاف و راهپیمایی در اشترانکوه و زاگرس بود که دریاچه را دید و آن‌را به نام دریاچه ایران معرفی کرد. هنوز هم بسیاری از گردشگران خارجی دریاچه گهر را به نام دریاچه ایران می‌شناسند.

مناظر بدیع دریاجه گهر از همان ابتدا چشم عکاسان را به سمت خود جذب کرد. اولین عکس دریاچه گهر در سال 1891میلادی توسط یک سیاح فرانسوی به نام ژان ژاک دومرگان ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: قلعه فلک الافلاک لرستان؛ قلعه قصه‌های پریان


دریاچه گهر کجاست؟

حتما می‌دانید که دریاچه گهر در کدام استان هست؟ این دریاچه در استان لرستان و در جنوب شرقی شهرستان دورود قرار دارد.

جالب اینکه در سال‌های گذشته رقابتی هم بین شهرستان‌های استان لرستان بر سر اینکه دریاچه از توابع کدام شهر باشد وجود داشت که در نهایت شهرستان دورود موفق شد. 

دریاچه گهر که از سطح دریا 2360 متر ارتفاع دارد به دو بخش گهر بزرگ یا کله گهر و گهر کوچک یا کره گهر تقسیم می‌شود که کمتر از 1 ساعت باهم فاصله دارند. گهر بزرگ 1800 متر طول و تا 500 متر عرض دارد و عمقش تا 28 متر هم می‌رسد.

برای رسیدن به دریاچه اما سه مسیر متفاوت وجود دارد . مسیر اول که رایج‌ترین و محبوب‌ترین مسیر است از سمت شهرستان دورود به دریاچه می‌رسد. مسیر دوم از طرف شهرستان الیگودرز است و سخت‌تر از مسیر اول است. راه سوم هم که تنها به کوهنوردان توصیه می‌شود از ازنا می‌گذرد.

اگر تصمیم دارید که برای دیدن این دریاچه بکر و زیبا به لرستان سفر کنید می‌توانید همین حالا برای دیدن بهترین قیمت برای اجاره سوئیت و رزرو آن به سایت پینورست سر بزنید.

روی نقشه ببینید!

مسیر اول 

مسیر اصلی برای رفتن به گهر از شهرستان دورود است. این مسیر آسان‌تر از مسیرهای دیگر است و بیشتر گردشگران از این راه به دریاچه می‌روند.
برای رسیدن به دریاچه باید از دورود حدود 20 کیلومتر با ماشین برانید تا خودتان را به محل پارکینگ برسانید. مسیر پیاده‌روی از آنجا شروع می‌شود چیزی حدود۴ تا ۵ ساعت زمان می‌برد. در بعضی از قسمت‌ها، مسیر شیب‌ سختی دارد اما در کل مسیر صعب‌العبور نیست و با کمی آمادگی جسمانی به راحتی می‌توانید از آن عبور کنید.

چون راه گهر ماشین‌رو نیست باعث می‌شود که سفر به آن‌جا زیاد برای سالمندان و خردسالان مناسب نباشد. اما اگر سالمند یا خردسالی همراهتان هست، نگران نباشید. افراد بومی در ابتدای مسیر چهارپایانی مثل الاغ و قاطر را با مبلغ ناچیزی در اختیار مسافران می‌گذارند.

در هر صورت به دلیل کوهستانی بودن منطقه بهتر است که خودتان را برای پیاده‌روی و کوهپیمایی آماده کنید و تجهیزات لازم را  همراه‌تان داشته باشید.

نگین شهر لرستان

مسیر دوم 

مسیر دوم از طریق شهرستان الیگودرز است و اولین بار هم آ-رودلر از همین مسیر موفق به کشف گهر شد. برای رسیدن به دریاچه از مسیر الیگودرز باید فاصله ۶۵ کیلومتری را با ماشین ترجیحا شاسی بلند طی کنید. آفرودبازها حتما به این قسمت از مطلب که رسیدند کیف‌شان کوک شده و عزم‌شان را برای سفر به گهر جزم کرده‌اند. توجه کنید که در نهایت باید پیاده‌روی یا کوهپیمایی هم بکنید و امکان با ماشین تا پای دریاچه رفتن نیست.

این مسیر زیبایی‌های خاص خود را دارد و در برخی از نقاطش در فصل بهار پر از لاله‌های واژگون می‌شود که این لاله‌ها از جاذبه‌های توریستی مهم منطقه هستند.

اما از نظر امنیت و امکانات مسیر دورود مناسب‌تر است و خانواده‌ها و تورهای گردشگری از آن طریق به دریاچه می‌روند.

بعد از رسیدن به انتهای مسیر ماشین‌رو هم اگرچه راه کوتاه‌تری نسبت به مسیر قبلی، تا دریاچه باقی می‌ماند؛ اما سخت‌تر است و شیب بیشتری دارد.

اگر از الیگودرز عازم گهر بشوید ابتدا به دریاچه کوچک و سپس به دریاچه بزرگ می‌رسید.

مسیر سوم

این قسمت  و این مسیر مخصوص کوهنوردان حرفه‌ای است. اگر قصد یک برنامه جدی کوهنوردی را دارید باید از این مسیر به دریاچه گهر بروید. برای رسیدن به گهر از سمت ازنا می‌توانید در مسیر قطار تهران، خرمشهر در ایستگاه دربند پیاده شوید و از آن‌جا به تیبان رفته و سپس کوهنوردی خود را آغاز کنید.

این مسیر شیب زیادی دارد و نیازمند آمادگی کامل و تجهیزات مناسب است.

بیشتر بخوانید: ۱۰ توصیه ضروری برای جنگل نوردی و طبیعت گردی


چرا دریاچه گهر دیدنی است؟

محیط بکر و طبیعی اشترانکوه، منطقه گهر را به مقصدی محبوب برای طبیعت‌دوستان تبدیل کرده است. با برنامه‌ریزی برای سفری سه روزه می‌توانید با یک تیر چند نشان بزنید و در کنار کوهنوردی در اشترانکوه زاگرس در کنار دریاچه نیز اقامت کنید.
بعد از تمام شدن کوهنوردی، دریاچه مثل پاداشی برای آن‌ها که سختی راه را به جان خریده‌اند، در انتهای مسیرخودنمایی می‌کند. تصور کنید خسته از کوهنوردی به مقصد می‌رسید و گهر را می‌بینید که در دل کوهستان و در آن ارتفاع آرام گرفته است؛ واقعا لذتبخش نیست؟
گهر در منطقه حفاظت شده اشترانکوه قرار دارد. اشترانکوه علاوه بر قزل‌آلای رنگین کمانی موجود در آب‌های دریاچه، حیات وحش متنوعی دارد.

اطراف گهر را جنگل‌های انبوهی احاطه کرده‌اند و این کوهستان زیبا زیستگاه انواع پرندگان و جانورانی مثل: بز کوهی، گراز، پلنگ، گربه وحشی ،قوچ، خرس قهوه‌ای و … است.

لاله های واژگوه دریاچه گهر
پوشش گیاهی اشترانکوه هم مانند سایر نقاط رشته کوه زاگرس چشم‌نواز و بکر است و خلاصه سرتان را درد نیاوریم که دریاچه گهر و اشترانکوه دیدنی‌های بی‌شماری برای دوستدارن طبیعت دارند.

 قله اشترانکوه در رشته کوه زاگرس سرشار از مناظر طبیعی دیدنی و پوشش‌های گیاهی منحصر به فرد و متنوع است.

حیات وحش منطقه هم مزید بر علت می‌شود.

در میان ارتفاعات کوهستانی و جنگل‌های اطراف، وجود دریاچه‌ برای هر بازدید کننده‌ای تجربه‌ای فراموش نشدنی را رقم می‌زند.

بیشتر بخوانید: آبشار آب سفید ؛ زیباترین آبشار ایران

 


تفریحات در دریاچه گهر

اولین جاذبه تفریحی دریاچه گهر کوهنوردی است که برای علاقمندان به این ورزش جذابیت‌های فراوانی دارد.

بعد از رسیدن به مقصد هم آب دریاچه برای تفریحات آبی از جمله قایق سواری و اسکی روی آب بسیار مناسب است و طرفداران خاص خود را دارد و خیلی‌ها هر سال برای تفریحات آبی سفر می‌کنند و در این محیط بکر طبیعی از قایق سواری و اسکی روی آب لذت می‌برند.

قایق سواری در دریاچه گهر
اگر به حیات وحش علاقمند هستید اشترانکوه طبیعتی بسیار غنی دارد و با بردن تجهیزات مناسب می‌توانید پرندگان و جانوران را در محیط طبیعی‌شان ببینید.

همچنین مژده به دوستداران ماهیگیری! می‌شود در ماه‌هایی از سال با دریافت مجوز در دریاچه ماهی‌گیری کرد و با صید قزل‌آلای رنگین کمانی روزی خاطره‌انگیز برای خود ساخت.

اگرچه دریاچه برای شنا کردن هم بسیار وسوسه برانگیز به نظر می‌رسد اما خوب است بدانید که شنا در گهر ممنوع و بسیار خطرناک است. پس لطفا این مساله را رعایت کنید تا خدای ناکرده حادثه‌ای برای‌تان پیش نیاید.

 


امکانات دریاچه گهر

در حوالی دریاچه بعضی از امکانات رفاهی حداقلی تدارک دیده شده است. سرویس بهداشتی، کمپ محیط زیست، پاسگاه نیروی انتظامی جهت حفظ امنیت گردشگران، سیستم روشنایی و آبخوری از جمله این امکانات حداقلی هستند.
امابرای اقامت در گهر باید تجهیزات لازم کمپ کردن را همراه خود داشته باشید.

کمپ و چادر زدن درکوه های زاگرس

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید چادر مسافرتی ؛ از ماندن در طبیعت لذت ببرید

 


اقامت در دریاچه گهر  

 برای اقامت در نزدیکی دریاچه گزینه‌ای جز کمپ کردن و چادر زدن موجود نیست. اما اگر چندان اهل کمپ کردن نیستید می‌توانید در روستا‌های نزدیک دریاچه یا شهرهای دورود و الیگودرز هم اقامتگاهی برای خودتان انتخاب کنید.

 


نکاتی که باید پیش از بازدید از دریاچه گهر بدانید

 برای رسیدن به گهر راه ماشین‌رویی وجود ندارد و در نتیجه باید از آمادگی و تجهیزات لازم برخوردار باشید.

لطفا در محل‌های تعیین شده چادر بزنید و نکات ایمنی توصیه شده در رابطه با اقامت در طبیعت را نیز رعایت کنید. مثل موارد ایمنی در رابطه با روشن کردن آتش.

شنا در دریاچه ممنوع است. لطفا این مساله را جدی بگیرید و از شنا در دریاچه خودداری کنید.

ماهی‌گیری در ماه‌هایی از سال و با دریافت مجوز ممکن است. لطفا به قوانین احترام بگذارید و به هیچ وجه بدون مجوز اقدام به ماهی‌گیری نکنید.

گهر در بیشتر روزهای سال شب‌‌های سردی دارد پس حتما کیسه خواب و لباس گرم به همراه داشته باشید.

زمستان در اشترانکوه

سبک سفر کنید و با انتخاب چیزهای ضروری بارتان را سنگین نکنید.

مواد غذایی و امکانات لازم جهت پخت و پز یا آماده سازی غذا به اندازه همراه خودتان داشته باشید.

حتما از راهنما استفاده کنید.


آیا شما تا به حال از دریاچه گهر دیدن کرده‌اید؟ آیا اولین عکسی که از این دریاچه گرفته شده است را دیده‌اید؟ آیا در اشترانکوه زاگرس کوهنوردی کردید؟ کدام پرنده و جانوری که در این منطقه زندگی می‌کند را توانستید از نزدیک ببینید؟ آیا تجربه کمپ کردن و شب ماندن در طبیعت این دریاچه را دارید؟ شما کدام تفریحات آبی این دریاچه را امتحان کردید؟ حتما نظر و تجربه خودتان از سفر به لرستان و دیدن دریاچه گهر را برای ما بنویسید.

افراد زیادی به سفر رفتن و تفریح کردن علاقه دارند اما پیدا کردن و انتخاب محل اقامت یکی از دغدغه‌های اصلی این افراد است. این بار که خواستید برای سفر برنامه‌ریزی کنید می‌توانید برای رزرو اقامتگاه به صورت آنلاین در شهر و تاریخ مورد نظرتان به سایت پینورست سر بزنید. انواع مختلف اقامتگاه از سوئیت ارزان و آپارتمان روزانه مبله تا ویلای شیک نزدیک به ساحل با کیفیت خوب و قیمت مناسب در این سایت گلچین شده است.

بقیه‌ نوشته‌ها

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی