خانه دهدشتی اصفهان ؛ خانه‌ای قاجاری که به کافه تبدیل شد

    voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars
0نظر
خانه دهدشتی اصفهان ؛ خانه‌ای قاجاری که به کافه تبدیل شد

اصفهان علاوه بر پل‌ها و بازارهای قدیمی خانه‌ها و عمارت‌های تاریخی زیادی دارد. یکی از این عمارت‌های تاریخی خانه دهدشتی اصفهان است که به‌دلیل معماری منحصر‌به‌فرد و فضای آرامش‌بخشی که دارد هر بیننده‌ای را عاشق خودش می‌کند. 

 اگر قصد سفر به اصفهان را دارید و می‌خواهید از این خانه قدیمی دیدن کنید با پینورست همراه باشید تا درباره تاریخچه، سبک معماری و قسمت‌های مختلف آن صحبت کنیم. 


از محل سکونت خانواده دهشتی تا کافه

خانه دهدشتی در ابتدا در دوره قاجار ساخته شد. اما عمده بازسازی‌های آن مربوط به دوره پهلوی است. سپس سازمان میراث فرهنگی پس از انقلاب اسلامی این خانه را از خانواده دهدشتی خرید و آن را به یک جاذبه گردشگری و رستوران تبدیل کرد. خانه دهدشتی با نام دیگر خود یعنی کافه رستوران هوگر هم شناخته می‌شود؛ اما مهمترین دلیل معروفیت این خانه به سبک معماری زیبا و خاصش مربوط می‌شود.

خانه دهدشتی اصفهان

عمارت دهدشتی در سال 1385 در میراث فرهنگی ایران به ثبت رسید و یکی از آثار ملی کشور به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: حمام علی قلی آقا ؛ حمامی تاریخی در چهارباغ اصفهان


ساعت بازدید و دسترسی به خانه دهدشتی

همه روز از ساعت ۱ ظهر تا ۱۱ شب می‌توانید از عمارت دهدشتی دیدن کنید. برای رسیدن به این خانه هم از مترو و هم خودروی شخصی می‌توانید استفاده کنید.

رفتن با مترو: در ایستگاه میدان امام حسین از مترو پیاده شوید. سپس بعد از عبور از عرض خیابان چهار باغ وارد خیابان باب‌الرحمه می‌شوید. حالا دنبال کوچه جهان‌نما بگردید تا به خانه دهدشتی برسید.

رفتن با ماشین شخصی: اگر می‌‌خواهید با ماشین خودتان به اینجا بروید می‌توانید در پارکینگ ارگ جهان‌نما پارک کنید. سپس وارد خیابان جهان‌نما شوید و به خانه دهدشتی بروید. 

آدرس: خیابان چهارباغ عباسی، خیابان دروازه دولت، خیابان مسجد باب‌الرحمه، کوچه جهان‌نما، انتهای بن‌بست دهدشتی، پلاک 110

شماره تماس و رزرو: ٠٩١٣٤٢٠٨٠٠٤

پیج اینستاگرام: @hougercafe

اگر زمانی خواستید به اصفهان سفر کنید حتما دیدن این خانه را هم در برنامه خودتان بگذارید. این را هم فراموش نکنید که می‌توانید برای اجاره روزانه آپارتمان در اصفهان به سایت پینورست سر بزنید.


سبک معماری خانه دهدشتی اصفهان

با ورود به خانه از یک راهرو چوبی عبور می‌کنید که به عمارت قدیمی می‌رسد. سپس به مجموعه تاریخی خانه دهدشتی با فضای باز و حیاطی زیبا و سرسبز می‌رسید. محوطه داخلی خانه به اتاق‌های پذیرایی زیبا و باشکوه اختصاص دارد و فضاهای اقامتی در اطراف حیاط بزرگ و مستطیل شکل خانه قرار گرفته‌اند. سبک معماری خانه تلفیقی از معماری ایرانی و غربی و یک نمونه عالی از نظر عناصر معماری است. این خانه با مساحت هزار مترمربع و 10 اتاق از خشت، آجر و چوب ساخته شده است.

خانه دهدشتی اصفهان

مهمترین قسمت خانه در ضلع شمالی آن قرار دارد که از یک تالار در وسط و دو اتاق در هر طرف تشکیل شده است. اتاق اصلی خانه معروف به شاه‌نشین هم در قسمت پشتی تالار اصلی قرار دارد. حوض بیضی شکلی هم در جلوی تالار قرار دارد که به‌هیچ وجه ویژگی معماری قاجار را به ارث نبرده است.

بیشتر بخوانید: موزه کلیسای وانک، میراثی گرانبها از تاریخ مسیحیان در اصفهان


در بخش‌های مختلف خانه قدم بزنیم

عمارت دهدشتی اصفهان از دو بخش تشکیل شده است؛ کافه‌رستوران و اقامتگاه‌ها.

کمی بالاتر در مورد اقامتگاه‌ها توضیح دادیم که در هر قسمت از این بنا اتاق‌های مخصوصی برای اقامت وجود دارد. کافه هوگر هم که در این خانه قرار دارد یکی از کافه‌های باشکوه اصفهان است. خود کافه باز از دو بخش تشکیل شده؛ یک قسمت در فضای داخلی خانه و یک قسمت در فضای حیاط خانه.

کافه در فضای باز و در حیاط سرسبز عمارت قرار دارد؛ درست در اطراف استخر دایره‌ای با یک آبنما در وسطش. برای بسیاری از گردشگران این قسمت به‌دلیل فضای باز، چشم‌اندازهای زیبا و موسیقی زنده در شب حال‌و‌هوای دیگری دارد. در کافه هوگر می‌توانید انواع نوشیدنی به‌ویژه دمنوش مورد علاقه خود را سفارش دهید و از خوردن آن لذت ببرید.

رستوران هم در فضای داخلی قرار دارد و انواع غذاهای سنتی و نوشیدنی‌های خوشمزه را سرو می‌کند. قسمت داخلی کافه هوگر در واقع اتاق نشیمن خانه دهدشتی است که اطراف آن را چند اتاق دیگر احاطه کرده‌ است. 

خانه دهدشتی اصفهان

در ادامه به قسمت‌های مختلف این عمارت اشاره می‌کنیم:

قسمت شمالی

در قسمت شمالی بنا اتاق‌هایی با سه درب زیبا در دو طرف یک تالار بزرگ قرار گرفته‌اند. بخش سلطنتی خانه دهدشتی اصفهان دقیقا پشت این تالار قرار دارد. دو ایوان زیبا و دو اتاق کوچک در کنار هم زیبایی مجموعه را دو چندان کرده‌اند. درهای چوبی قدیمی همه این اتاق‌ها را به یکدیگر متصل و فضای بزرگ‌تری را به‌وجود می‌آورند. 

یکی از زیباترین بخش‌های خانه پنجره اَرُسی است که به داخل حیاط باز می‌شود. همان‌طور که می‌دانید پنجره‌های ارسی از ویژگی‌های اصلی معماری ایرانی هستند. در این پنجره‌ها از شیشه‌های رنگی استفاده شده که زیبایی نما و منظره داخل به بیرون خانه را دو چندان کرده است.

قسمت جنوبی

در بیشتر موارد می‌توان تقارن را در معماری ایرانی مشاهده کرد. در نتیجه باید انتظار داشته باشید که قسمت جنوبی ساختمان نمای مشابهی با قسمت شمالی داشته باشد. در این بخش سه اتاق با سه درب وجود دارد. اما شما نمی‌توانید سالن بزرگی شبیه به سالن شمالی ببینید.

بین این سه اتاق دو راهرو بزرگ وجود دارد؛ یکی از راهروها به اقامتگاه بعدی منتهی می‌شود و راهرو دیگر محلی برای ورود به خانه است. محوطه ورودی در گذشته دارای ایوان مشترک با خانه مجاور بوده که متاسفانه امروزه تخریب شده است.

بیشتر بخوانید: چرا باید پارک جنگلی ناژوان اصفهان را ببینیم؟

قسمت غربی

در بخش غربی خانه دهدشتی اصفهان دو اتاق سه درب، یک اتاق پنج درب و چندین راهرو دیده می‌شود. یکی از بخش‌های جالب معماری این بنا ایوان ستون‌دار یکپارچه‌ای است که روی ایوان در قسمت غربی ساخته شده است. این ایوان از مقابل اتاق‌های پنج درب و سه درب می‌گذرد. حیاط خلوت، حوض و آشپزخانه پشت این اتاق‌ها قرار دارد. راهروهای بخش غربی هم برای رفتن به حوض، آشپزخانه و حیاط خلوت ساخته شده‌اند.

قسمت شرقی

در این قسمت از ساختمان اتاق‌های تو‌درتو را نخواهید دید. بخش شرقی فقط از دو اتاق سه درب و یک ایوان ستون‌دار تشکیل شده است که عمق چندانی ندارد. اما گچ‌بری‌های ستون‌های ایوان شبیه به بخش غربی است و زیبایی چشم‌نوازی دارد. در گذشته از این قسمت برای پذیرایی از مهمانان استفاده می‌شده. 


دیدنی‌های نزدیک

همان‌طور که قبلا هم اشاره کردیم این خانه با بیشتر جاذبه‌های گردشگری اصفهان فاصله زیادی ندارد. بنابراین می‌توانید بخشی از روز خود را برای استراحت و صرف غذا در خانه دهدشتی بگذرانید و بقیه روز را برای دیدن دیگر مکان‌های معروف شهر برنامه‌ریزی کنید. 

خانه دهدشتی در نزدیکی میدان نقش جهان است و می‌توانید با کالسکه‌سواری یک دور کامل در دومین میدان بزرگ جهان بزنید. در طول مسیر از جاذبه‌های اطراف میدان مثل عمارت عالی قاپو، بازار قیصریه، مسجد شاه و مسجد شیخ لطف‌الله هم دیدن کنید. همچنین فراموش نکنید که سی‌و‌سه پل و عمارت چهل ستون هم در نزدیکی خانه دهدشتی قرار دارند و نباید دیدن آنها را از دست بدهید.


اقامت در خانه دهدشتی اصفهان چطوری است؟

پس از یک روز هیجان‌انگیز در داخل شهر می‌توانید در خانه دهدشتی اقامت کنید و از معماری جذاب آن بیشتر لذت ببرید. این امکان را دارید تا به صورت آنلاین یا تلفنی اتاق رزرو کنید. بهترین زمان برای بازدید از این خانه در شش ماه اول سال مخصوصا خرداد و اردیبهشت است. در شش ماه دوم سال و فصول سرد ممکن است نشستن در فضای باز و حیاط خلوت کمی سخت باشد. اما نوشیدن یک کاسه سوپ داغ محلی در کافه این خانه تاریخی می‌تواند سرما را به باد فراموشی بسپارد.

خانه دهدشتی اصفهان


شما تا به‌‌حال به خانه دهدشتی اصفهان رفته‌اید؟ به‌نظر شما هم معماری این خانه و تزئینات داخلی بسیار زیبا و دیدنی است؟ آیا به کافه و رستوران هوگر هم سری زدید؟ کدام غذا یا نوشیدنی را امتحان کردید؟ به بقیه هم پیشنهادش می‌کنید؟ حتما نظر و تجربه خودتان را برای ما بنویسید.

اگر تصمیم دارید که به اصفهان یا سایر شهرهای ایران سفر کنید و در مورد محل اقامتتان نگران هستید می‌توانید با اجاره اقامتگاه در پینورست خیال خودتان را راحت کنید. در پینورست انواع مختلف اقامتگاه از آپارتمان مبله و ویلا استخردار لوکس تا کلبه جنگلی خاص با قیمت مناسب و کیفیت عالی گلچین شده است.

کیوان کاری
بقیه‌ نوشته‌ها

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی