موزه دارآباد یکی از جذابترین دیدنیهای تهران است. مخصوصا اگر بچههای سنین مدرسه دارید و دوست دارید آنها را به موضوعات علمی و طبیعی علاقمند کنید فکر بدی نیست این آخر هفته را همراه همدیگر به این موزه بروید.
موزه دارآباد در شمالیترین نقطهی شمال شرق تهران واقع شده. تقریبا ۵ دقیقه با کاخ نیاوران فاصله دارد و دقیقا جنب هیومن پارک تهران است. به همین خاطر بد نیست طوری برنامهریزی کنید که در یک روز هم به کاخ نیاوران و هم به هیومن پارک و هم به موزه دارآباد بروید.
آدرس موزه دارآباد تهران : تهران، میدان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه
ساعت کاری موزه باغ وحش دارآباد: شش ماه اول سال ساعت بازدید ۸ الی ۲۰ است. در شش ماه دوم سال از ساعت ۸ الی ۱۸ موزه دارآباد پذیرای بازدیدکنندگان میباشد. در ایام سوگواری و شنبهها هم موزهی حیات وحش دارآباد تعطیل است.
قیمت بلیط موزه حیات وحش دارآباد: بهای بلیط ورودی برای هر نفر پنج هزار تومان است.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید این موزه قبلاً کاخ شمس پهلوی (خواهر محمدرضا پهلوی) بوده. در حال حاضر این کاخ تبدیل به موزهی حیات وحش شده.
هوای دارآباد همیشه از هوای تهران بهتر است و هر موقع که به دارآباد بروید از تنفس هوای پاک لذت میبرید. به غیر از موزه حیات وحش دارآباد، هیومن پارک و رویا پارک هم در دارآباد هستند و به همینخاطر اینجا تبدیل به مقصد رویایی بچههای کنجکاو و ماجراجو شده.
در این موزه انواع پرندگان، خزندگان، جوندگان و پستانداران واقعی را میبینید که به صورت خشک شده نگهداری میشوند. این بخش دارای سالنهایی است که در آنها حیوانات گوناگون از مناطق مختلف دنیا به نمایش گذاشته میشود.
سالن اول مخصوص به نمایش گذاشتن حیوانات نواحی آسیا، اروپا و آمریکای شمالی است. در سالن دوم موزه میتوانید حیوانات محدوده شمالی و نواحی شمال شرقی و غربی ایران را مشاهده کنید. در سالن سوم حیوانات نواحی مرکزی و جنوب ایران از جمله یوزپلنگ ایرانی نگهداری میشود که در معرض خطر انقراض است.
غیر از این حیوانات خشک شده، تعدادی جانور زنده هم در باغ وحش کنار موزه نگهداری میشوند.
در سالن چهارم موزه پستانداران قاره آقریقا و پرندگان مهاجر این قاره به نمایش گذاشته شده است. سالن پنجم و ششم موزه مخصوص خزندگان و ماهیهای زنده و تاکسیدرمی میباشد. در سالن آکواریوم موزه دارآباد، میتوانید انواع ماهیها را ببینید و با زیستگاه و تغذیهی آنها آشنا شوید.
در این بخش آبزیان قارههای آفریقا، آسیا، آمریکای جنوبی را میبینید که از دریاهای آب شیرین گرفته شدهاند. بخش دیگر آبزیان موزه هم از دریای آب شور خلیج فارس جمع آوری شدهاند.
بیشتر بخوانید: دره دارآباد ؛ کوهپیمایی و تنفسی دلپذیر در گذر از میان دره و کوه
در سالن شماره ۷ موزه دارآباد سنگوارهها (فسیل) به نمایش گذاشته شده است. قدمت برخی از این سنگوارهها به بیش از یک میلیارد سال پیش بر میگردد. همچنین در این سالن کانیها و سنگهای پرکاربرد در حوزه صنعتی، دارویی و ساختمانی هم نشان داده میشود.
در این قسمت فروشندههای سنگهای تزئینی هم حاضر هستند. اگر علاقه داشتید میتوانید سنگ ماه تولدتان را به عنوان یادگاری بخرید.
موزه پروانهها یکی از سالنهای زیبای این مجموعه است. پس بدون تماشای این سالن از موزه دارآباد بر نگردید. خیلیها سالن پروانهها و حشرات را جا میاندازند ولی یکی از جذابیتهای اصلی موزه دارآباد همین بخش است.
در این بخش از موزه دارآباد بالغ بر ۳۰۰ نوع از پروانههای ایران و جهان وجود دارد. غیر از پروانهها انواع مختلفی از قاببالان، عقربها و رتیلها هم اینجا هستند. نمایشگاه عقرب زنده هم بسیار دیدنی است و اگر خیلی از عقرب نمیترسید توصیه میشود.
در مجموعه موزه دارآباد میتوانید پرندگان تاکسیدرمی را از پشت شیشه مشاهده کنید و با زیستبوم این پرندهها آشنا شوید. بعضی از پرندگان هم که آزادانه در همین سالن زندگی میکنند.
در این بخش از موزه، حیواناتی از جمله پرندگان، خزندگان، پستانداران و آبزیان خشک شده دیده میشود. از ببر و زرافه تا اسب و آهو. اگر به تاکسدرمی علاقه دارید فرصت خوبیست که در دارآباد با ابزارهای تاکسیدرمی و چگونگی حفظ و نگهداری موجودات غیرزنده آشنا بشوید.
دیدن موزه گیاه شناسی مجموعه تفریحی دارآباد هم خالی از لطف نیست. در این موزه گیاهانی که کم کم از چرخه زیستی خارج شدهاند، نگهداری میشود.
در حقیقت این گیاهان از سراسر جهان جمع آوری شده و به صورت خشک شده به موزه دارآباد آورده شدهاند.
در کنار این گیاهان، گیاهان دارویی، تزئینی و ۶۰۰ گونه گیاهان خودرو ایرانی به چشم میخورد. اگر به گیاهان دارویی هم علاقهمند هستید و میخواهید اطلاعات بشتری در این باره داشته باشید، این بخش خیلی برایتان مفید خواهد بود.
در همین قسمت بخش مخصوصی برای زنبورداری و زنبور عسل هم وجود دارد.
همانطور که گفته شد منطقهی دارآباد چندین مجموعه موزه و تفریحی مناسب سنین مدرسه وجود دارد. اگر قصد کردهاید از این بخش از شهر دیدن کنید و احتمالاً فرزند سنین دبستان همراه خود دارید خوب است جوری برنامهریزی کنید که از دو جای مهم دیگر هم بازدید کنید:
هیومن پارک دارآباد بزرگترین ماکت بدن انسان در خاورمیانه است. با ورود به این مجموعه ماکت های بزرگی از اعضای بدن انسان را میبینید. همهی ماکتها به غیر از بخش قلب، قابل لمس هستند.
بیشتر بخوانید: هیومن پارک تهران ؛ سفری بسیار شگفتانگیز و پر ماجرا به داخل یک بدن غولآسا
این بخش از مجموعه مخصوص کودکان پنج تا دوازده سال میباشد. آنها میتوانند از بیمارستان کودکان بازدید کنند و با تجهیزات پزشکی شبیهسازی شده آشنا شوند. این بخش از هیومن پارک م به کودکان کمک میکند تا با روش کار پزشکان بیشتر آشنا شوند. شاید اینطور حس کنجکاویشان هم تا حدی ارضا شود.
اینجا یکی از زیباترین کاخهای تهران است که ساختش به دوران قاجار برمیگردد. در زمان ساختهشدنش اسم آن کاخ صاحبقرانیه بود. در زمان پهلوی این کاخ بازسازی شد و برای اقامت استفاده شد. این کاخ چندین موزه جالب دارد.
از جمله موزه جهاننما و موزه اتوموبیلهای سلطنتی و موزه حوضخانه و باغ موزه کتیبهها که همگی دیدنی هستند و هر کدام که باز بود و توانستید بازدید کنید برای خودش تجربهای فراموش نشدنی خواهد بود.
تهران یکی از آن شهرهایی است که خیلیها به آن به چشم یک شهر توریستی نگاه نمیکنند. ولی همانطور که در این مطلب دیدید شهر موزهها و تمپارکها و از آن مهمتر شهر مراکز خرید است. در ضمن برای بچههای سنین مدرسه میتواند مقصد آموزشی هم باشد. هیومن پارک و موزه حیات وحش نمونههای خوبی هستند.
برای همین اگر تصمیم گرفتید این تعطیلات را به تهران بروید با رزرو اقامتگاه در پینورست میتوانید از جای اقامتتان مطمئن باشید. ما در پینورست تا جای ممکن همهچیز را راحت کردهایم. اقامتگاهها را هم گلچین کردهایم که بین گزینههای مختلف دودل نشوید.
اگر به موزه دارآباد رفتید برای ما از تجربیات خودتان بگویید. چه وقتی برای رفتن به موزه بهتر است؟ کدام بخش موزه را بیشتر دوست داشتید؟ چه چیزی در موزه برایتان چشمگیر بود؟ برایمان در بخش نظرات به این سوالات پاسخ بدهید.