اگر از کوهنوردی و طبیعتگردی لذت میبرید ولی نمیخواهید برای کوهنوردی راه دوری بروید، یکی از بهترین گزینههای اطراف تهران دره دارآباد است. درهای در کنار کوه دارآباد تهران که جان میدهد برای کوهنوردی و کوهپیمایی.
دره دارآباد در شمال شرقی تهران و در نزدیکی محله شمیران قرار گرفته است. این منطقه به خاطر رودخانهی زیبایش مشهور شده که از ارتفاعات توچال سرچشمه میگیرد. قبلاً رطوبت اطراف این رودخانه به قدری بالا بود که جنگلی انبوه در این دره شکل گرفت. دارآباد یعنی جایی که پر از درخت (دار) است.
رودخانه داراباد تهران در ارتفاع حدود ۱۷۰۰ متر بالاتر از سطح زمین واقع شده (مرتفعترین بخشهای رودخانه در ارتفاع ۳۶۰۰ متری هستند). بنابراین در تابستان هوای کوه دارآباد و طبیعت سرسبز این منطقه، بسیاری از مردم تهران را برای تفریح به این نقطه از استان تهران میکشاند.
دارآباد در شمال شرق تهران واقع شده. پس از هرجای تهران که باشید برای رفتن به دارآباد در ابتدا باید به سمت میدان تجریش و قدس بروید.
مسیر دره دارآباد با اتوبوس: با استفاده از خط راه آهن-تجریش اتوبوس های تندرو خود را به تجریش برسانید. پس از پیاده شدن در این ایستگاه سوار اتوبوس های تجریش-دارآباد شوید و در ایستگاه پله پیاده شوید.
مسیر رفتن به داراباد با مترو: در آخرین ایستگاه خط کهریزک-تجریش (ایستگاه تجریش) پیاده شوید. با استفاده از اتوبوس های تجریش-داراباد خود را به ایستگاه پله برسانید. با کمی پیاده روی به ابتدای مسیر دره دارآباد می رسید.
جای پارک: اگر به دره دارآباد میروید حتماً باید طوری برنامهریزی کنید که سر جای پارک به مشکل برنخورید. در اطراف دارآباد جای پارک به اندازهی کافی وحود ندارد. خیلی از گردشگران ماشینشان را در خیابان پورابتهاج پارک میکنند و بقیهی مسیر را پیاده میروند.
مزیت اصلی دارآباد این است که هم برای علاقهمندان به طبیعت و هم برای کوهنوردان حرفهای مسیرهای جداگانه دارد. اگر قصد یک تجربه کوهپیمایی عالی را دارید کافی است در مسیر از پیش ساخته شده، قدم بزنید. کوهنوردان حرفهای هم میتوانند با توجه به تجربه و تجهیزاتشان در شیبهای تندتر مسیر را طی کنند.
بنابراین با ورود به مسیر اصلی دارآباد تابلوی راهنمای مسیر را میبینید. از اینجا سه مسیر وجود دارد:
۱- اگر به کوهنوردی علاقه دارید، می توانید مسیر عبور از دره را انتخاب کنید. این مسیر صعبالعبور است و فقط به درد کوهنوردهای حرفهای میخورد.
۲- در صورتی که فقط قصد تفریح کوتاه دارید و نمیخواهید تا انتهای مسیر بروید، مسیر سمت چپ دره را انتخاب کنید. از اینجا میتوانید پیادهروی را در مسیرهای پایکوب شروع کنید. در این مسیر سرویس بهداشتی مردانه و زنانه هم قرار دارد و برای یک پیک نیک خانوادگی بسیار مناسب است. اگر با خانواده خود جهت تفریح به این منطقه آمده اید، این مسیر میتواند بهترین انتخاب شما باشد. خوبی این مسیر این است که میتوانید طوری برنامهریزی کنید که قبل یا بعد از گردش خانوادگیتان سری به موزه دارآباد (موزه حیات وحش) و هیومن پارک هم بزنید.
بیشتر بخوانید: چند دلیل برای رفتن به موزه دارآباد ، کاخی که تبدیل به موزهی حیات وحش شد
۳- مسیر سوم از سمت راست دره میگذرد. در ابتدای این مسیر باید از شیب تندی بگذرید که گذر از آن شاید برای هر کسی آسان نباشد. در انتهای این مسیر دره دارآباد در انتظار شماست. پس از عبور از این شیب مسیر با شیب بسیار کمتری ادامه خواهد داشت. در اواسط این مسیر میتوانید در کنار كافه آقا فرامرز قمقمههای آبتان را زیر شیر آب آشامیدنی دوباره پر کنید.
با ادامه دادن مسیر اگر از سربلند غلاک بگذرید به «چشمهی جهان» میرسید. وجود این چشمه در کنار دره میتواند فرصت مناسبی برای آب تنی باشد.
پس از استراحتی در کنار چشمه دره دارآباد بهتر است مسیر دره دارآباد را ادامه دهید تا از بین درختان بید به آبشار دارآباد (آبشار چال مگس یا زنبور عسل) برسید. خیلیها هدف نهاییشان از کوهپیمایی گرفتن عکس یادگاری در کنار همین آبشار است. مسیر عمومی دارآباد همینجا تمام میشود و اگر کوهنورد حرفهای نیستبد توصیه نمیکنیم از این جلوتر بروید.
البته کوهنوردهای حرفهای میتوانند مسیر را ادامه بدهند و تا قله دارآباد بروند.
در موزه حیات وحش دارآباد میتوانید انواع حیوانات و پرندگان را به شکل تاکسی درمی ببینید. قیمت ورودی موزه هم برای هر نفر ۵هزار تومان است.
موزه دارآباد دقیقا کنار هیومن پارک است. شما میتوانید با یک برنامهریزی به هیومن پارک هم سر بزنید.
اینجا یک پارک علمی جالب است. این پارک طوری طراحی شده که با ورود به آن انگار وارد بدن انسان میشوید و با اعضای بدن انسان آشنا میشوید. هیومن پارک برای بچهها میتواند خیلی جذاب و همینطور هم مفید باشد.
بیشتر بخوانید: هیومن پارک تهران ؛ سفری بسیار شگفتانگیز و پر ماجرا به داخل یک بدن غولآسا
دیدن موزه گیاهشناسی هم برای علاقهمندان گل و گیاه جالب است چون در اینجا اکثرا گیاهانی نگهداری میشوند که دیگر وجود ندارند و به صورت خشک شده در موزه نگهداری میشوند.
راستی این محله فستفودها و رستورانها و مراکز خرید هم دارد. از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ میتوانید برای گشت و گذار در مراکز خرید آن به این محله بیایید.
برای آشنایی با مسیر کوهنوردی تا قله دارآباد میتوانید از راهنمای زیر استفاده کنید.
شما هم به دارآباد رفتهاید؟ چه جاهای دیدنی دیگری دارد که ممکن است از قلم انداخته باشیم؟ از تجربه کوهنوردیتان در دارآباد بگویید؟ مسیرهای دسترسیاش چطور بوده؟ حتما در قسمت نظرات برای ما بنویسید.