تالار وحدت؛ وقتی تاریخ و هنر با هم ترکیب می‌شوند!

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
تالار وحدت؛ وقتی تاریخ و هنر با هم ترکیب می‌شوند!

با قدم زدن در خیابان‌های پرجنب‌وجوش شهر تهران، ساختمان‌ها و یادگاری‌هایی از دوره‌های مختلف تاریخ را می‌بینیم؛ یکی از اصیل‌ترین آن‌ها تالار وحدت است.

با گذشتن زمان هنر می‌تواند یک بنای تاریخی را به اوج ارزشمندی خودش برساند. 

تالار وحدت تهران از آن بناهای تاریخی است که علاوه بر هنر و معماری زیبا بکار رفته در طراحی و ساختش، میزبان مراسم‌ها و اجراهای ملی و بین المللی زیادی بوده و خیلی از بزرگان عرصه هنر؛ از موسیقی گرفته تا تئاتر و اجرا در این تالار حضور داشته‌اند و هنرنمایی کرده‌اند.

تالار وحدت اسمی است که برای همه آشناست و کافی‌ست فقط یک بار پا به این تالار بگذارید تا ابهت آن را در جلوی چشمتان ببنید. در کنار کنسرت‌ها و اجراهای هنرمدان ایرانی، ویلونیست‌ها، پیانیست‌ها و رهبران ارکستر بزرگ جهان مثل روجیرو ریچی، هنریک شرینگ و کلادیو آرائو در تالار وحدت هنر خود را به نمایش گذاشته‌اند.

 


تالار وحدت کجاست؟

تالار وحدت در مرکز شهر تهران در منطقه ۱۱ و در خیابان استاد شهریار (دکتر ارفع سابق) قرارگرفته است.

برای دسترسی به این تالار می‌توانید از مسیرهای مختلفی استفاده کنید. اگر می‌خواهید با مترو به تالار بروید، باید از خط شماره ۴ مترو تهران استفاده کنید و در ایستگاه‌های مترو فردوسی یا تئاتر شهر (چهارراه ولیعصر سابق) پیاده شوید.

تالار وحدت

فاصله زمانی پیاده روی تا رسیدن به تالار از ایستگاه فردوسی حدود ۹ دقیقه و از ایستگاه تئاتر شهر حدود ۷ دقیقه است.

اگر میل به استفاده از اتوبوس دارید می‌توانید از اتوبوس‌هایی که در مسیر خود به ایستگاه تئاتر شهر (چهارراه ولیعصر) می‌روند استفاده کنید. فاصله زمانی پیاده روی از ایستگاه اتوبوس چهارراه ولیعصر تا رسیدن به تالار وحدت حدود ۷ دقیقه خواهد بود.

اما اگر با خودروی شخصی عزم بازدید از این تالار زیبا را کرده‌اید، می‌توانید از پارکنینگ اختصاصی تالار وحدت که در کنار تالار قرار گرفته استفاده کنید.

برای اطلاع از جزئیات بیشتر و ساعات برنامه‌های تالار وحدت میتوانید با شماره تلفن  ۰۲۱۶۶۷۳۱۴۱۹ تماس بگیرید.

روی نقشه ببینید!

 


معماری و بخش های مختلف تالار وحدت

تالار وحدت که در زمان احداث خود در سال ۱۳۴۶ یکی از بهترین و مجلل‌ترین تالارهای اپرا و موسیقی جهان بود، به دست یوگینا آفتاندلیانس هنرمند معروف ایرانی طراحی شده است.

تالار رودکی که امروز با نام تالار وحدت شناخته می‌شود، براساس معماری اپرا هال در وین اتریش ساخته شد و بعد از احداث در سال ۱۳۴۶ به نامش شد نام شاعر مشهور ایرانی، عبدالله رودکی.

این جا بعد از ده سال گذراندن مراحل ساخت، با بهترین طراحی داخلی و بی‌نظیرترین تجهیزات نورپردازی و صدا افتتاح شد و امروز هم بعد از گذشت سال‌ها به عنوان یکی از مجهزترین و بزرگترین تالارهای اپرا، موسیقی و تئاتر ایران شناخته می‌شود.

کل مجموعه تالار وحدت از دو سالن بزرگ و کوچک تشکیل شده  که بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷، تالار بزرگ‌تر وحدت نام گرفت و سالن کوچک‌تر هم رودکی نامیده شد. زیربنای تالار وحدت به ۱۵۷۰۰ متر مربع می‌رسد و از یک سالن همکف و سه طبقه با حالت نعل اسبی تشکیل شده است.

نمای بیرونی تالار وحدت

مساحت کل ساختمان به همراه ۷ طبقه زیر زمین به ۲۱۰۰۰ متر مربع می‌رسد.

ظرفیت تالار وحدت حدود ۷۵۰ نفر است که از این تعداد حدود ۵۰۰ نفر مربوط به طبقه همکف و ۲۵۰ نفر مربوط به سه طبقه نعل اسبی مانند اطراف تالار است. در نمای داخلی سالن از گچ‌بری‌های به سبک کنگره‌های هخامنشی استفاده شده است. نمای سقف تالار بصورت لانه زنبوری ساخته شده و در مرکز سقف تالار یک لوستر دایره‌ای بزرگ قرار گرفته است که در کنار پروژکتورها به تامین نور تالار کمک می‌کند.

صحنه اصلی

سن تالار وحدت که بیشتر مراسم و نمایش‌ها بر روی آن برگزار می‌شود، با عرض ۱۲ متر و بیش از ۱۰ متر عمق مجهز به سه سیستم سن متحرک است و قابلیت حرکت دارد. هر یک از این سن‌ها میتوانند تا اندازه ۱۶۵ سانتی متر به عمق زمین بروند و تا اندازه۴۶۰ سانتی‌متر هم به سمت بالا حرکت کنند و تا زاویه ۳۰ درجه حالت سطح شیب‌دار ایجاد کنند.

صحنه گردان

از این سیستم برای چرخاندن صحنه بر روی سن اصلی که ۱۲ متر عرض و ۱۰.۵ متر عمق دارد استفاده می‌شود.

صحنه اصلی نالار رودکی

ورودی تالار

برای ورود به تالار وحدت می‌شود از دو ورودی مختلف استفاده کرد؛ ورودی مربوط به تماشاگران در شمال مجموعه تالار وحدت که نمای شیشه‌ای دارد و ورودی مربوط به اشخاص مهم که در شرق تالار قرار گرفته است. برای ورود به سالن تالار وحدت، در ضلع‌های مختلف درهای ورودی قرار گرفته‌اند که این کار را برای ورود و خروج افراد آسان می‌کند.

سردر ورودی تالار

همانطور که گفتیم، تالار وحدت در حاشیه خیابان حافظ و در بلوار شهریار قرار گرفته است. سردر ورودی تالار وحدت در بلوار شهریار قرار گرفته است و در سال۱۳۸۱ ساخته شده است.

سالن انتظار

سالن انتظار این تالار برای استقبال از بازدیدکنندگان و تماشاگران طراحی شده است و امکاناتی مثل کافی شاپ و سرویس های بهداشتی را در خود جا داده است.

 


تاریخچه

تالار وحدت که تا قبل از انقلاب با نام تالار رودکی شناخته می‌شد، در تاریخ ۳ آبان ۱۳۴۶ و بعد از ۱۰ سال فرایند ساخت مداوم، توسط محمدرضاشاه و فرح پهلوی گشوده شد. این تالار برای اجرای نمایش‌های باله، اپرا و کنسرت‌های موسیقی به ابتکار فرح پهلوی ساخته شده بود.

یوگینا آفتاندلیانس، کسی که طراحی این تالار زیبا و کم نظیر را برعهده داشته است در سال ۱۲۹۲ در تهران متولد شد و تحصیلات خودش را در فرانسه و در دانشکده هنرهای زیبای پاریس تمام کرد. او هرچند که در سن ۸۴ سالگی درگذشت، اما هنر خود را برای آیندگان به یادگار گذاشت.

تالار رودکی قبل از انقلاب

علاوه بر این تالار، یوگینا آفتاندلیانس طراحی مجموعه‌ها و بناهای تاریخی بی نظیری مثل تعدادی از کاخ‌های سلطنتی تهران و مازندران، کلیسا وانک اصفهان، سینما فلسطین (گلدن سیتی سابق)، بخش‌هایی از فرودگاه مهرآباد و … را هم انجام داده است.

 از سال ۱۳۵۷ به بعد، این جا عمدتا محل اجرای کنسرت‌های موسیقی و نمایش‌های تئاتر بوده است.

بیشتر بخوانید:تالار سلام تالاری مجلل به سبک اروپایی در مجموعه باشکوه کاخ گلستان

 


سالن های تئاتر نزدیک تالار وحدت

اگر به تئاتر و ادبیات نمایشی علاقه دارید، توصیه می‌کنیم  از دیدن تالارها و تئاترهای اطراف تالار وحدت غافل نشوید.

تئاتر شهر

تئاتر شهر یکی از جاهای دیدنی تهران بزرگ و یکی از معروف‌ترین بناهای فرهنگی پایتخت است که در بهمن ماه سال ۱۳۵۱ افتتاح شد. این ساختمان علاوه بر معماری زیبا و جذاب خود، تمامی امکانات لازم برای اجرای تمام و کمال نمایش‌های امروزی را در خود دارد.

تئاتر شهر در خیابان انقلاب

تئاتر شهر بعد از احداث تا امروز مهم‌ترین ساختمان شهر تهران در زمینه نمایش و تئاتر بوده است.

این‌جا در روزهایی خاص نمایش‌های جالب خیابانی هم می‌توانید ببینید مخصوصا در روزهای جشنواره فجر. دسترسی به آن هم که خیلی راحت است با مترو ایستگاه تئاتر شهر سریع به این‌جا می‌رسید.

افراد بزرگی این‌جا از کارگردانان تا بازیگران مطرح نمایش داشته‌اند و تقریبا محبوب‌ترین سالن نمایش است.

بیشتر بخوانید: همه‌چیز درباره تئاتر شهر تهران؛ از کافه شهرداری تا باغ آلبالو

تئاتر مستقل تهران

تئاتر مستقل تهران که در خیابان حافظ، خیابان رازی، بن‌بست زند وکیل قرار گرفته، بزرگ‌ترین تالار خصوصی نمایش در ایران است که با زیربنای ۱۱۰۰ متر از سال ۱۳۹۴ به‌طور غیر رسمی کار خود را آغاز کرده است.

تئاتر شهرزاد

پردیس تئاتر شهرزاد هم یک مجموعه تئاتر خصوصی است که در حوالی تالار وحدت و در خیابان نوفل لوشاتو قرار گرفته است. ظرفیت کلی تماشاگران این مجموعه حدود ۷۰۰ نفر است.

پردیس تئاتر شهرزاد


شما برای دیدن چه نمایشی به تالار وحدت رفته‌اید؟ برنامه‌های آن را چطور می‌بینید؟ امکانات این تالار را نسبت به سالن‌های تئاتر دیگر چطور ارزیابی می‌کنید؟ چقدر اهل دیدن تئاتر یا رفتن به کنسرت هستید؟ آیا برنامه روتینی برای تماشای تئاتر دارید؟ برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

راستی اگر سفری کوتاه به تهران داشتید و نیاز به اجاره آپارتمان مبله برای چند ساعت داشتید می‌توانید به سایت پینورست سر بزنید و در آن آپارتمان‌هایی پیدا کنید که به شما حس راحتی خانه خودتان را بدهد. تمام تلاش ما این است شما اقامتی دوست‌داشتنی را تجربه کنید.

محمدرضا قاسم شیرازی

دانشجوی ژنتیک دانشگاه اصفهان - عاشق روانشناسی و نویسندگی
من خستگی ناپذیرم؛ خستگی ناپذیر از سفر کردن، دیدن چیزهای جدید و نوشتن

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی