آبشار زمرد در دل طبیعت تالش قرار گرفته و حضورش به طبیعت سبز اطرافش چهره متفاوتی داده. آبشار زمرد به خاطر شکل ظاهری جالبی که دارد نسبت به آبشارهای دیگر شهر تالش و شهرستان حویق بازدیدکنندههای بیشتری داشته و آدمهای زیادی به دیدنش رفتهاند. از طرفی چون مسیر رسیدن به آن خیلی سخت و ناهموار نیست، هر طبیعتگردی سعی میکند حداقل یک بار به آبشار زمرد سفر کند. اگر هم طبیعتگرد حرفهای نباشید و تازه اولین قدمها را برای سفر به طبیعت برمیدارید، باز هم آبشار زمرد مقصد خوبی برای شماست. چون هم مسیر نسبتا راحتی دارد و هم پیادهروی آن کوتاه است و هم طبیعت سبز اطراف آن به نظر هر مسافری جذاب میآید.
اگر دنبال دلیلهای بیشتر و جذابتری هستید پینورست آنها را در این مطلب با شما در میان میگذارد.
آبشار زمرد در ۴۵ کیلومتری شهر تالش در استان گیلان قرار دارد. اگر بخواهیم موقعیت این آبشار را دقیقتر شرح بدهیم، باید بگوییم که این آبشار در شهرستان حویق و در روستای زمرد قرار گرفته. ارتفاع آبشار زمرد در بلندترین نقطه ۱۵ متر و در کوتاهترین نقطه ۴ متر است.
منبع: گوگلمپ عکاس: Mohsen Noori
بیشتر بخوانید: چرا باید به تالش سفر کنیم؟ تفریحات و دیدنیهای تالش گیلان
خیلیها در سفر به تالش به دیدن این آبشار هم میروند و با سپری کردن چند ساعت کنار این آبشار خوشی سفرشان را چند درجه بالاتر میبرند.
آبشار زمرد در چهار فصل سال زنده و پویاست و به جنگل و موجودات اطرافش هم حس زندگی و تازگی میبخشد. این آبشار به آبشار دو قلو هم معروف است. چون از دو آبشار تشکیل شده که یکی کوچکتر است و یکی بزرگتر. اگر این آبشار را از نزدیک دیده باشید، حتما متوجه شدهاید که آبشار کوچکتر با پله تقسیم شده و همین باعث شده تا سرعت جریان آب هم در آن کم شود. ولی آبشار بزرگتر خروشان است و آب از ارتفاع آن با شدت بیشتری فرومیریزد. تفاوت ویژگیهای این دوقلوهای ناهمسان باعث میشود که تصویر زیبایی شکل بگیرد از دو پدیده طبیعی که متفاوت و همجوارند.
منبع: گوگلمپ عکاس: mohamadreza sajedi
اگر هم برایتان سؤال باشد که اسم «زمرد» چطور برای این آبشار انتخاب شده، فقط کافی است که یاد سنگ زمرد بیفتید. این سنگ سبز رنگ و درخشان است. درست مثل آبهایی که از آبشار فرومیریزند و تصویر سبز درختان اطراف را در سطح زلال و صاف خود منعکس میکنند. با دانستن معنی اسم و القاب این آبشار دیدن آن میتواند هیجان بیشتری به شما بدهد. هر چند که دیدن هر پدیده طبیعی در عین حال که هیجانانگیز است، آرامشبخش هم هست.
برای دیدن آبشار زمرد باید اول از همه به تالش بروید. اگر قصد دارید سفرتان را از تهران شروع کنید، باید بدانید که حدود ۴۵۰ کیلومتر راه در پیش دارید. بعد از رسیدن به تالش هم باید به شهرستان حویق رفته و از آنجا خودتان را به روستای زمرد برسانید. فاصله شهرستان حویق تا روستای زمرد حدود ۹ کیلومتر است.
منبع: گوگلمپ عکاس: Farid Mansouri
بیشتر بخوانید: آبشار ترز ؛ آبشار رویایی سوادکوه
یکی از راههای امن برای رفتن به آبشار این است که بعد از رسیدن به روستا، ماشین شخصیتان را در کنار مسجد فتحالله بگذارید و بقیه مسیر را پیاده بروید. مسیر پیادهرویتان کمتر از نیم ساعت است. البته این مسیر کوتاه به حدی سبز و زیباست که بعید است خسته شوید و یا حتی بفهمید کی به آبشار رسیدید. اگر طبیعتگردی جز علایقتان باشد احتمالا دوست دارید به جزئیات این مسیر بیشتر دقت کنید و برای عکاسی از طبیعت، سوژههای جذابی پیدا کنید.
آبشارها از آن دسته جاذبههای طبیعی هستند که به شکل محسوسی طبیعت را زیباتر میکنند. جریان آب در آبشارها و صدایشان که همیشه سکوت عجیب طبیعت را میشکند و تازگی و خنکی هوای اطرافشان باعث میشود که همیشه محبوب باشند و مسافران را به سفر و تماشا وادار کنند. اما برای دیدن آبشار زمرد باید نکات ریزی را هم در نظر گرفت که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. اگر شما هم از این آبشار دیده کردهاید و نکته خاصی درباره آن به ذهنتان میرسد در بخش کامنتها برای ما و بقیه خوانندگان بنویسید.
اول از همه برای رسیدن به آبشار زمرد بهتر است با محلیها و کسانی که به مسیر آبشار مسلط هستند و چموخم مسیر را میشناسند، همراه شوید. چون آبشار در دل جنگل است و هر چند مسیر کوتاهی دارد اما اگر از آن بیخبر باشید، ممکن است دیرتر و سختتر به آن برسید.
منبع: گوگلمپ عکاس: Payam Haghighi
برای رفتن به آبشار تجهیزات حرفهای طبیعتگردی نیاز ندارید ولی داشتن کفش مناسب باعث میشود که بدون خستگی و بدون نگرانی به آبشار برسید. در کنار کفش خوب اگر آفتابگیر، قمقمه آب و کولهپشتی سبک داشته باشید با کیفیتی دو چندان میتوانید از مسیرتان لذت ببرید.
موقع رسیدن به آبشار مراقب سنگهای اطراف آن باشید. چون به دلیل رشد انواع جلبک این سنگها لغزنده شدهاند و اگر حواستان نباشد سُر میخورید.
در صورتی که قصد دارید آببازی کنید و یا احتمال میدهید دوستانتان بخواهند با شوخی و خنده بساط آببازی را راه بیندازند، بهتر است از قبل پیشبینی کرده و با خودتان لباس اضافه و حتی لباس گرم ببرید. چون کنار آبشار همیشه هوا خنکتر است.
در آبهای اطراف این آبشار ماهی قزلآلا زندگی میکند و میتوان در این منطقه ماهیگیری کرد. پس اگر برنامه ماهیگیری دارید تجهیزات کامل با خودتان داشته باشید.
روستای زمرد که اغلب طبیعتگردها برای دیدن آبشار از آن عبور میکنند، میتواند مقصدی برای رفع خستگی و حتی اقامت در خانه روستایی باشد. روستاهای شمال به خصوص اگر در گیلان و در نزدیکی جنگل باشند، همیشه منظرهای زیبا و آبوهوای خوبی دارند.
منبع: گوگلمپ عکاس: Amir Hosein Jameei
بیشتر بخوانید: خانه های سنتی گیلان ؛ ۶ خانه سنتی با معماری روستایی دلنشین
پس اگر برنامه سفرتان کوتاه نیست و فرصت دارید، یک روز را هم در روستای زمرد سپری کنید. مردم روستای زمرد اغلب کشاورز و دامدار هستند و لبنیات و عسل از محصولات و تولید آنهاست. گیلاس هم بهطور خاص از باغهای این روستا برداشت میشود و شما میتوانید متناسب با زمانی که به روستای زمرد سفر میکنید این محصولات را به طور مستقیم از اهالی روستا تهیه کنید.
از آنجایی که آبشار زمرد یک آبشار چهار فصل است، میتوانید مطمئن باشید که هر وقت به دیدنش بروید، زنده و پابرجاست. اما بهخاطر طبیعت اطراف آبشار و هوای شرجی تالش رفتن در فصل بهار که رطوبت نسبتا کمتر و هوا خنک است، زمان مناسبتری است. به خصوص اینکه در فصل بهار رنگ طبیعت از همیشه سبزتر به نظر میرسد. در فصل تابستان اما هوا گرم و رطوبت محسوستر است. گاهی حتی ممکن است برای عدهای ترکیب گرما و شرجی هوا قابل تحمل نباشد. با این همه خیلیها در فصل تابستان به دیدن آبشار زمرد میروند و پس از آن برای گشتوگذار در اطراف تالش برنامهریزی میکنند.
منبع: گوگلمپ عکاس: SEPANTA ESFANDMAZ
طبیعتگردهایی که قبل از این به آبشار زمرد سفر کردهاید، میگویند که فصل پاییز هم زمان خوبی برای این سفر است. چون پاییز دوباره هوا خنک میشود و طبیعت هم رنگوروی دیگری به خود میگیرد و چهره متفاوتی پیدا میکند. اما فصل زمستان به خاطر کوهستانی بودن این منطقه هوا خیلی سرد میشود و فقط برای کسانی مناسب است که سفرهای زمستانی را تجربه کردهاند و راههای محافظت از خود در برابر سرما را میدانند.
در اطراف آبشار زمرد، آبشارهای دیگری هم وجود دارد که اگر مسیر رودخانه را بگیرید به آنها میرسید. اگر عاشق آبشارها باشید و قصدتان ماندن در همین منطقه است، میتوانید به دیدن این آبشارها بروید.
جنگلهای اطراف آبشار زمرد بخشی از جنگلهای هیرکانی هستند که درختهای انبوه آنها نظر هر مسافر و طبیعتگردی را به خود جلب میکند. البته اگر بخواهید جنگلنوردی کنید و وارد مسیرهای پیادهروی در جنگل شوید، بهتر است راهنما داشته باشید و بدون داشتن اطلاعات کافی وارد جنگل نشوید. اگر هم به شهرستان حویق بروید، دیدنیهای بیشتری در انتظارتان است. مثلا اینکه مسیرهای رفتن به مناطق کوهستانی و یا جنگل از شهرستان حویق راحتتر بوده و دسترسی بهتری دارند.
منبع: گوگلمپ عکاس: Hossein Dehghan
بیشتر بخوانید: جنگل های هیرکانی در ایران کجا هستند؟
شهرستان حویق به دریا هم راه دارد و ساحل آن به خاطر امکاناتی که در طرح ساحلی زمرد حویق ایجاد شده، طرفداران زیادی پیدا کرده است. در این طرح ساحلی امکانات مختلفی مثل اقامتگاه، آلاچیق، غرفههای فروش خوردنی و نوشیدنی، وسایل بازی برای بچهها و چند امکان دیگر ایجاد شده تا بتوانید در کنار تماشای دریا و قدم زدن در ساحل از آنها استفاده کنید. در صورتی که قصد دارید بعد از بازدید از آبشار زمرد در جایی اقامت کنید هم میتوانید به این طرح ساحلی سر بزنید.
فاصله شهرستان حویق تا آستارا فقط سی کیلومتر است. پس اگر وقت دارید و میتوانید به شهرهای دیگر گیلان بروید، خوب است این سی کیلومتر را هم طی کنید. شهر آستارا هم مثل تالش دیدنیهای زیادی مثل ساحل صدف، چشمه آبگرم کوته کومه، تالاب استیل و… دارد و میتواند سفرتان را پربارتر کند.
اگر تجربه سفر به شهرستان حویق را دارید برایمان از جاهای دیگر این شهر بنویسید. اگر دیدن آبشار زمرد هم جزئی از برنامه سفرتان بوده، به ما بگویید چقدر از دیدنش لذت بردید و دوست دارید دوباره هم به روستای زمرد سفر کنید؟
سایت پینورست با داشتن انواع مختلف اقامتگاهها مثل کلبه جنگلی و اقامتگاه ساحلی به شما کمک میکند تا در هر سفر بهترین اقامتگاه را رزرو کنید.
خیالباف و قصهپرداز