غار زینگان ؛ با غیرعادی‌ترین غار ایران آشنا شوید

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
غار زینگان ؛ با غیرعادی‌ترین غار ایران آشنا شوید

بسیاری از اطلاعات ما درباره‌ی تاریخ گذشتگان، سبک زندگی، مسائل و مشکلاتی که با آنها دست و پنجه نرم می‌کردند از طریق کاوش در غارها به‌دست آمده است. بسیاری از اجداد ما برای قرن‌ها در همین غارها به دنیا می‌آمدند و می‌مردند. به جز اهمیت باستانی و تاریخی، در بحث صنعت گردشگری نیز غارها از مکان‌ها و جاذبه‌های طبیعی پر‌طرفدار به‌حساب می‌آیند. غار علیصدر در ایران برای مثال از شناخته شده‌ترین این جاذبه‌ها محسوب می‌شود. غار دیگری که از نظر زیبایی کمتر نظیرش را خواهید یافت. غار زینگان در ایلام است. در مطلب امروز قصد داریم به همین جاذبه‌ی طبیعی که به علت هوای مطبوع و گیاهانش با نام غاربهشت شناخته می‌شود بپردازیم.


غار زینگان در کدام شهر است؟

غار زینگان در استان ایلام، نزدیکی شهر مهران و ناحیه صالح‌ آباد قرار دارد. این غار در میان دشت بسیار بزرگ و زیبایی واقع شده است. به علت اختلاف دمای دشت و با توجه به هوای بسیار گرم و خشک و طاقت فرسایش ورود به غار زینگان با هوای مطبوع و خنکی که دارد به تجربه‌ای بسیار لذت بخش و ماندگار برای شما خواهد شد.

به دلیل همین اختلاف دما با محیط بیرون، غار زینگان به غار بهشت در وسط گرمای جهنمی نیز شناخته می‌شود. همین اختلاف دما از نکته‌های جالب غار است. در منطقه مهران هوا گرم و خشک و طبیعتی به همین شکل می‌باشد ولی داخل غار زینگان که بروید با پوشش گیاهان شبیه شهرهای بسیار مرطوب روبه‌رو می‌شوید. اختلاف دمای دشت و غار از ۲۰ درصد آغاز می‌شود و حتی در طول تاسبتان تا دمای ۵۰ نیز بالا می‌رود.

برای پیدا کردن اقامتگاه‌های مناسب در سراسر ایران و پیدا کردن و اجاره اقامتگاه بومگردی مناسب برای سفر به دل طبیعت و مناطق بکر حتما سری به پینورست بزنید. از کجا معلوم، شاید تا یک سفر هیجان‌انگیز و یک تجربه تکرار نشدنی تنها یک کلیک فاصله داشته باشید!


غار زینگان یک غار عادی نیست!

غار زینگان

در غار زینگان به‌علت وجود آب و تعداد زیادی قندیل و و دهلیز، با جنگل طبیعی کوچکی در میان یک دشت پهناور مواجه می‌شوید. اگر برای غار نوردی تصمیم رفتن به این مکان را دارید در نقاطی حتی باید دل به دریا بزنید که در آنجا بسیار کوچک‌تر و شکل نهر است و از میان آب آن عبور کنید.

در طول غار‌نوردی خود با گیاهان متنوع و جذابی مثل انواع جلبک، سرخس و گل‌سنگ مواجه خواهید شد. کسانی که از میان این غار عبور کرده‌اند طول آن را نزدیک به شش کیلومتر محاسبه می‌کنند. این ابعاد زینگان را به یکی از طولانی‌ترین غارهای ایران بدل می‌کند.

نکته مهم درباره غار زینگان به تفاوت آن با ذهنیت شکل گرفته‌ی ما از غارها برمی‌گردد. اگر در ذهن غار را محلی تاریک با سقف کوتاه و بدون نور تصور می‌کنید در صورت رفتن به غار زینگان با پدیده‌ای یکسر متفاوت مواجه می‌شوید.

بیشتر بخوانید: غار علیصدر همدان ؛ سفر و غارگردی در طولانی ترین غار آبی جهان

غار زینگان بدون سقف شکل گرفته و نور بسیار زیبایی وارد آن می‌شود و دو سر مسیر آن هم باز است. از این رو در نظر بسیاری غار زینگان به تنگه هم شباهت زیادی دارد. در هر صورت اما برای سالیان دراز در میان مردم با نام غار زینگان شناخته می‌شود.


غار زینگان برای اکتشاف و ماجراجویی مناسب است؟

غار زینگان

غار زینگان از زیبا‌ترین جاذبه‌های طبیعت در ایلام یا همان عروس زاگرس محسوب می‌شود. زیارتگاه امامزاده علی صالح در در نزدیکی غار و شهر مهران از دیدنی‌های دیگر اطراف غار زینگان محسوب می‌شوند.

نام شهر مهران را هم احتمالا چندین بار شنیده باشید. عزاداران حسینی در اربعین که راهی عراق می‌شوند از مرز مهران برای ورود به عراق در غرب این شهر باید بگذرند. اگر به غارنوردی علاقه دارید این شهر مقصد بسیار مناسبی برای شما خواهد بود.

نام غار هم به عقیده بسیاری از واژه‌ی زینگ می‌آید. این کلمه به معنای یک شخص زنده است. الف و نون جمع مثنای عربی برای دو نفر در اینجا آمده است. چون نقاطی از غار به‌قدری راه تنگ می‌شود که فقط دو نفر در کنار هم می‌توانند از آن عبور کنند. البته اگر اهل غارنوردی هستید تجربه سختی برای شما نمی‌شود. بخصوص وجود قندیل‌ّهای غار زینگان در تمام مسیر طراوت و انرژی زیادی به شما برای ادامه راه می‌دهد.

هزاران سال پیش انسان در نهایت پا از غار امن خود بیرون گذاشت و به‌مرور با ساکن شدن کنار آب و پیشرفت کشاورزی توانست پایه‌های نظم و تمدن وسیع امروز را بسازد. این ماجرا که خصلت غریبی دارد در ذهن غار را شبیه زهدان امن مادر ترسیم می‌کند.

زمانی که زنان و مردانی جرات بیرون آمدن از این غار را پیدا کردند. داستان‌های طولانی ما تا همین لحظه ادامه دارد و گاهی پیچ‌های عجیب تاریخی از سر می‌گذراند. برگشت به این غارها پس از هزاران سال شاید از علاقه دوباره به کمی عقب رفتن و از دور به زندگی امروز نگاه کردن مایه می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: ۱۰ پیشنهاد تفریح و سفر متفاوت برای طرفداران بازی و ورزش

غار زینگان تفاوت‌های زیادی با غار‌های مرسوم دارد و شبیه دنیای خیالی است. همین مساله باعث می‌شود احساس آرامش و سکوتی که در این جاذبه طبیعی با آن مواجه می‌شوید تبدیل به تجربه و خاطره منحصر به فردی گردد. تجربه‌ای که ارزش حداقل یک‌بار امتحان کردن را دارد.


بهترین فصل برای رفتن به این منطقه

بهترین زمان سفر

همان‌طور که گفتیم دمای دشت بیرون از غار بسیار بالا می‌رود و گرمای زیادی دارد. فصل مناسب برای سفر به غار زینگان شش ماه اول سال و بخصوص فصل بهار است.

گرمای بیرون غار در این فصل کمتر طاقت‌فرسا می‌شود. اگر در تابستان سفر کردید هم زیاد نگران نباشید چون با ورود به دره انگار زیر یک حمام با آب سرد رفتید و سریعا خنک خواهید شد.

به دلیل وجود نهرهای جاری و قندیل‌ها پاییز و زمستان فصل‌های مناسبی برای رفتن به این منطقه نیستند. در مسیرهایی که باید از آب عبور کنید آب به‌قدری سرد و یخ می‌شود که گذر از آن سخت و خطرناک خواهد بود. از زمان‌هایی که رفتن به غار زینگان طرفدار زیادی پیدا می‌کند تعطیلات روزهای ابتدایی عید است.

بیشتر بخوانید: ۱۰ توصیه ضروری برای جنگل نوردی و طبیعت گردی

این غار نوردی به تخصص زیادی نیاز ندارد و تقریبا تمام مردم می‌توانند در آنجا چنین تجربه‌ای را از سر بگذرانند. دیدن یک بهشت وسط گرمای دوزخی و ورود به آن بسیاری از کتاب‌ و فیلم‌های ماجراجویی مثل ارباب حلقه‌ها را یادآور می‌شود.


مسیرهای دسترسی به غار زینگان

مسیر دسترسی به غار زینگان بدین ترتیب است که باید از از شهر ایلام به صالح آباد واقع در ۵۰ کیلومتری غرب ایلام سفر کنید. این غار در صالح آباد کاملا شناخته شده می‌باشد و تابلویی در نزدیکی امامزاده ادامه مسیر را برای شما مشخص می‌کند. از داخل ناحیه صالح آباد تا رسیدن به غار زینگان تقریبا ۵ کیلومتر جاده خاکی نه چندان مناسب برای ماشین سواری وجود دارد. عبور و مسیر این جاده خاکی نزدیک به ۴۰ دقیقه به‌طول می‌انجامد.


توصیه‌های ضروری پیش از سفر و وسایل مورد نیازی که باید با خودتان داشته باشید

حین غارنوردی در زینگان احتمالا در برخی از قسمت‌ها با مسیرهای آبی برخورد کنید. به همین دلیل حتما کفش مناسبی به پا داشته باشید تا آب به داخل آن نفوذ نکند.

با تناسب به برنامه‌ای که دارید وسایلی مانند جی پی اس، لباس مناسب برای جذب رطوبت هوا، هدلایت، آب، غذا و جعبه کمک‌های اولیه همراه داشته باشید. به علت پیاده روی طولانی که در پیش دارید ترجیحا کوله پشتی خود را سنگین نکنید تا گذر از پستی و بلندی‌ها و طی مسیر برای شما آسان شود.


تا به حال به ایلام شگفت‌انگیز و غارها و طبیعت بکر آن سفر کرده‌اید؟ به نظر شما غار زینگان چطور جایی است؟ اگر تا به حال به این غار سر زده‌اید نظرتان را در مورد آن برای ما به اشتراک بگذارید.

اگر هم منتظر پیدا کردن یک اقامتگاه مناسب برای سر زدن به جاذبه‌های طبیعی ایران هستید، با مراجعه به سایت پینورست می‌توانید بهترین اقامتگاه‌های درجه یک ایران را پیدا کنید. بعد از این که سفرتان هم به پایان رسید و از ماجراجویی در دل طبیعت فارغ شدید، فراموش نکنید حتما پیش ما برگردید و در بخش نظرات تجربه خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

آرش
آرش روحی
بقیه‌ نوشته‌ها

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی