اشکورات رودسر ؛ داستان کوه عروس و داماد چیست؟

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
اشکورات رودسر ؛ داستان کوه عروس و داماد چیست؟

اگر اهل سفر به شمال هستید و دوست دارید این بار سفر متفاوتی به این منطقه از کشور داشته باشید، اشکورات می‌تواند انتظارات‌تان را به خوبی برآورده کند. مناظری که در اشکورات می‌بینید، آن‌قدر قشنگ و دیدنی‌اند که خیلی‌ها فقط با هدف عکاسی و ثبت تصویر به آن سفر می‌کنند. ضمن این‌که در اطراف این منطقه آن‌قدر سوژه‌های متنوع و خوبی وجود دارد که می‌توانید هر چه خواستید عکاسی کنید و زیبایی‌های این منطقه را مثل خاطره‌ای خوش در قاب دوربین‌تان ثبت کنید.

در منطقه ییلاقی اشکورات جاذبه‌های زیادی وجود دارد. پس باید بدانید که یک سفر پربار در پیش دارید و می‌توانید در کنار اتراق در دل طبیعت، به دیدن این جاذبه‌ها هم بروید و از دل هر کدام، تجربه‌های تازه‌ای به‌دست بیاورید.

اگر اهل طبیعت‌گردی باشید و زیاد به سفر می‌روید، حتما دیدن نقاط مختلف یک منطقه برایتان جذاب است. خیلی از طبیعت‌گردها دل‌شان نمی‌خواهد کل سفرشان در یک نقطه باشند و مایلند مدام از یک جا به جای دیگر بروند.

البته این موضوع به مدت زمان سفرتان هم بستگی دارد. مثلا اگر سفرتان دو روز و یک شب است، شاید نتوانید به تمام این جاذبه‌ها سر بزنید. اما می‌توانید بر اساس سلیقه‌ و علاقه‌مندی‌هایتان دیدنی‌ها را اولویت‌بندی کنید و فقط به دیدن آن‌هایی بروید که می‌دانید برایتان لذت‌بخش‌تر هستند. در صورتی که زمان‌تان بیش‌تر است و می‌دانید وقت کافی برای گشت‌وگذار دارید، بهتر است تمام دیدنی‌های اشکورات را ببینید.


منطقه اشکورات کجاست؟

اشکورات در امتداد کوه‌های البرز قرار دارد و چند شهر از دو استان گیلان و مازندران را دربرمی‌گیرد. این شهرها شامل رودسر، املش و رامسر هستند. به طور دقیق‌تر اشکورات از شمال به رامسر، از جنوب به استان قزوین، از شرق به رامسر و از غرب به املش و سیاهکل منتهی می‌شود.

اشکورات کجاست؟

منبع: گوگل مپ عکاس: MOHAMMADREZA YAGHOUBI SHAVAKI

اگر در شهر زیبای رامسر ویلا هستید می‌توانید از سایت پینورست بهترین ویلاهای لوکس رامسر را پیدا کنید.

در واقع اشکورات را بخشی از رحیم‌آباد از توابع شهرستان رودسر می‌دانند. با دانستن محدوده اشکورات احتمالا بهتر می‌توانید آب‌وهوا و پوشش گیاهی آن را تصور کنید. این منطقه ییلاقی که به آن اشکور هم گفته می‌شود، شامل چند روستا و دهستان است. اشکور شامل چند دهستان اشکور سفلی، سیارستاق، شوئیل، سمام، کجید و بالا اشکور است.

بعضی از آثار باستانی که در منطقه اشکورات یافته شده، نشان می‌دهد که عمر این منطقه به چند هزار سال می‌رسد. روایاتی هم وجود دارد که بعضی از پادشاهان ایرانی در مناطق اطراف اشکورات متولد شده‌اند. فارغ از این‌که اشکورات چند سال عمر دارد و قدمتش به کدام دوران برمی‌گردد، می‌توانیم از این نکته مطمئن باشیم که اشکورات جاذبه‌ای سرسبز است که سفر به آن می‌تواند خاطره‌انگیز و لذت‌بخش باشد.


دیدنی‌های اطراف اشکورات را بشناسیم

آبشار میلاش در روستای میلاش و دهستان اشکور سفلی قرار دارد. این آبشار ۲۵ متر ارتفاع دارد و تماشای ریزش آب از این ارتفاع می‌تواند دیدنی باشد. برای دیدن آبشار میلاش فقط کافی است که به روستای میلاش بروید. مسیری که تا رسیدن به آبشار طی می‌کنید هم طبیعت زیبایی دارد و اگر تجهیزات لازم برای رفتن به آبشار را داشته باشید، کل لحظات این سفر برایتان جذاب خواهد بود.

کوه عروس و داماد از دیدنی‌های اطراف این منطقه است. این کوه در روستای زیار قرار دارد و به خاطر وجود دو صخره سنگی که شمایلی شبیه عروس و داماد دارند، به این نام خوانده می‌شود. این دو صخره در بالاترین نقطه کوه قرار گرفته‌اند و فاصله‌اش تا منطقه اشکورات چیزی در حدود ۲۵ کیلومتر است. برای کوهنوردها تجربه کوهنوردی بعد از اتراق در یک ییلاق سرسبز می‌تواند هیجان متفاوتی به سفرشان تزریق کند. پس بهتر است با تجهیزات و کفش کوهنوردی برای رفتن به این کوه برنامه بریزید.

بیشتر بخوانید: باغ بامبو چشمه رامسر کجاست؟

سد شوک از دیدنی‌هایی است که در دهستان اشکور سفلی قرار دارد. این سد خاکی در سال ۱۳۹۳ به بهره‌برداری رسیده و از آب آن برای آبیاری باغ‌های اطراف استفاده می‌شود. دور تا دور این سد جنگل و درخت است و فضایی دنج و آرام به وجود آورده که می‌توان ساعاتی در کنار آن نشست و از زیبایی طبیعت، هوا و سکوت دلچسب آن لذت برد.

مسجد ناصرالحق که به آن آستانه هفت امام هم می‌گویند در روستای رودبارک و در دهستان اشکور سفلی واقع شده. عمر این مسجد به قرن سوم هجری قمری برمی‌گردد و چشمه‌ای هم در اطراف آن وجود دارد که بسیاری از افراد را از روستاها و شهرهای شمالی به خود جذب می‌کند. این مسجد یک درب چوبی هم دارد که در قسمت غربی مسجد قرار دارد و به درب بی‌بی هیبت معروف است.

جاهای دیدنی نزدیک به اشکورات

منبع: گوگل مپ عکاس: MOHAMMADREZA YAGHOUBI SHAVAKI

غار وادار هم در ۴۷ کیلومتری بخش رحیم‌آباد و در قسمت شرقی روستای دلیجان قرار دارد و می‌توانید برای بازدید از آن برنامه‌ریزی کنید و نیمی از روز را به غارپیمایی اختصاص دهید.

از آن‌جایی که عمر این غار دراز است و یک غار تاریخی به‌شمار می‌رود، حضور در آن می‌تواند یک تجربه متفاوت باشد. فراموش نکنید که غارنوردی هم به تجهیزات مناسب و کافی احتیاج دارد و هم به یک راهنما که بتواند درباره مسیر و محدوده غار و فضای درون آن اطلاعات کافی در اختیارتان قرار دهد. افراد باتجربه می‌دانند که نمی‌شود بی‌مقدمه و بدون برنامه به غار رفت. پس تجهیزات‌تان را بردارید و با احتیاط کامل برای رفتن به غار آماده شوید.

به جز این مناطق و دیدنی‌هایی که به‌طور خاص به آن‌ها اشاره کردیم، طبیعت روستاهای اطراف اشکورات هم می‌توانند برای همه طبیعت‌گردها و مسافران جالب باشد. هر کدام از این روستاها که در منطقه اشکورات پراکنده‌اند، قصه‌ای متفاوت دارند که می‌توان آن را کشف کرد. به خصوص اگر روستاگردی را دوست داشته باشید و دل‌تان بخواهد در کنار تماشای طبیعت و مناظر زیبای روستاهای منطقه اشکورات، با روستاییان این منطقه هم خوش‌وبش کنید و با سبک زندگی ساده و صمیمانه روستاییان آشنا شوید، این منطقه فرصت خوبی برای روستاگردی به شما می‌دهد. روستاییان این منطقه هم آدم‌های مهربان و مهمان‌نوازی هستند که تلاش می‌کنند با روی خوش با مسافران برخورد کنند. با توجه به این‌که هر کدام از جاذبه‌های نام‌برده در یکی از روستاهای اشکورات قرار گرفته‌اند، می‌توانید بعد از بازدید از جاذبه‌های طبیعی یا تاریخی آن‌ها، روستاگردی کنید و توشه سفرتان را از تجربه‌های تازه پر کنید.

بیشتر بخوانید: هتل قدیم رامسر ؛ بنایی سفید رنگ و اعیانی


چه فصلی به اشکورات برویم؟

اشکورات یا اشکور منطقه‌ای در امتداد کوه‌های البرز است. بنابراین آب‌وهوای سرد و کوهستانی دارد. پس می‌توان به این نتیجه رسید که سفر به اشکورات در تابستان‌ها مناسب‌تر است.

چرا که هوای آن خنک‌تر بوده و می‌توانید از گرمای شدید آفتاب به آن پناه ببرید. آب‌وهوای خنک تابستان‌های اشکورات در کنار منظره سبز اطراف آن همان تصور رویایی‌ای است که خیلی‌هایمان از یک سفر تابستانه جذاب در سر داریم.

بهارهای اشکورات هم آب‌وهوای جذابی دارد و به جز خنک بودن روزهایش و دلپذیر بودن شب‌هایش، بوی بهار و تازگی طبیعت در تمام این منطقه می‌پیچد. انگار همه‌چیز تازه و نو است، از علف‌ها و برگ‌ها گرفته تا باغ‌ها و درخت‌ها. اگر دوست دارید سبزی بهار و تازگی طبیعت را از نزدیک لمس کنید، در این فصل به اشکورات سفر کنید و به این نتیجه برسید که زیبایی این منطقه در فصل بهار دو چندان است.

با این همه بعضی از آدم‌ها عاشق سرما هستند و بدشان نمی‌آید در زمستان و فصل سرد هم به منطقه‌ای کوهستانی سفر کنند. اگر اهل سفرهای زمستانی باشید، اشکورات با مناظر کوهستانی خود می‌تواند سفر خوبی برایتان رقم بزند. با این حال بنا بر گفته اهالی اشکورات، جمعیت مسافران در فصل تابستان بسیار بیش‌تر است و خیلی‌ها در شش ماه دوم سال به این منطقه می‌آیند.


صنایع و محصولات منطقه اشکورات؛ پایتخت فندق

اغلب اهالی منطقه اشکورات کشاورز هستند. بنابراین انواع محصولات کشاورزی در این منطقه پیدا می‌شود. مهم‌ترین این محصولات عدس، گندم و جو، سیب‌زمینی، سیر و پیاز و فندق است.

خیلی از مسافران موقع سفر به اشکور از این محصولات هم خریداری می‌کنند. حس متفاوتی است که بتوانید چنین محصولاتی را از کشاورزهای زحمتکشی تهیه‌ کنید که با تلاش بسیار و ماه‌ها مراقبت و زحمت توانسته‌اند این محصولات را تولید کنند. فندق این منطقه که از دیگر محصولات آن شهرت بیش‌تری دارد، طرفداران زیادی داشته و خیلی‌‌ها اشکورات را «پایتخت فندق» نامیده‌اند. در کنار این محصولات، گیاهان دارویی و خوراکی متنوعی هم در این منطقه وجود دارد. مثلاً گل گاوزبان، گلپر و بنفشه از جمله این گیاهان هستند. در صورتی که عاشق صنایع دستی ایرانی هستید هم ساکنان منطقه اشکورات در این زمینه هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. انواع گلیم و جاجیم، نمد و خورجین، ظروف سفالی و چوبی و… توسط اهالی این منطقه تولید و به مسافران و دوست‌داران عرضه می‌شود.

بیشتر بخوانید: قلعه مارکوه رامسر با افسانه‌های شگفت‌انگیز


اقامتگاه مناسب برای سفر به اشکورات

در سفر به اشکورات لازم نیست یک اقامتگاه لاکچری و شیک اجاره کنید. چرا که قصد شما از سفر به این منطقه لذت بردن از طبیعت است و احتمالا زمان زیادی در داخل اقامتگاه نیستید. ضمن این‌که اقامتگاه‌هایی مثل خانه‌ های روستایی یا اقامتگاه‌های بومگردی بیش‌تر حس و حال این منطقه را به شما منتقل می‌کنند.

اجاره خانه روستایی در اشکورات

منبع: گوگل مپ عکاس: Reza Sina

در کنار این‌ها امکان معاشرت و ارتباط با روستاییان هم وجود دارد و می‌توانید در طول اقامت خود با آن‌ها در ارتباط باشید.


چطور به اشکورات برویم؟

برای رفتن به اشکورات می‌توانید از جاده چالوس به سمت رامسر بروید. فاصله تهران تا رامسر حدود ۲۳۰ کیلومتر است و می‌توانید ۴ ساعته به آن برسید. پس از آن باید از کلاچای عبور کرده و مسیرتان را تا رسیدن به اشکورات ادامه دهید.

راه دیگری هم برای رفتن به اشکورات وجود دارد. برای استفاده از این مسیر باید به قزوین بروید و پس از آن وارد جاده قزوین به اشکورات شوید. این مسیر پر از دیدنی‌ها و مناظر زیباست و می‌توانید پیش از رسیدن به مقصد، تا حد امکان از مسیرتان لذت ببرید.


شما اشکورات را دیده‌اید؟ از امکانت این منطقه راضی بوده‌اید؟ این‌جا چه جیز کم دارد؟ چه جای دیدنی نزدیک به این‌جا را نام نبردیم؟ برای ما زیر همین مطلب از تجربه خود بنویسید.

پینورست اقامتگاه‌های متنوعی دارد و برای کلبه روستایی و کلبه جنگلی هم در سایت پینورست دسته‌بندی مجزایی ایجاد شده. پس اگر می‌خواهید قبل از سفر اقامتگاه‌تان را رزرو کنید، پیشنهادهای پینورست را فراموش نکنید.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها