آبشار ویسادار ؛ استراحت کنار آب و زیر سایه جنگل بید

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
آبشار ویسادار ؛ استراحت کنار آب و زیر سایه جنگل بید

حیف می‌شود اگر تن به جاده نسپرد و از زیبایی‌های بی حد و مرز این سرزمین دیدن نکرد. سفر به مناطق خوش آب و هوای ایران، روحتان را به پرواز درمی‌آورد و لحظات شیرینی را برایتان رقم می‌زند پس از دست ندهید این‌همه زیبایی را. به خصوص آبشارهای ایران مثل آبشار ویسادار را.

خوشبختانه در سرزمین ما، ایران، به وفور یافت می‌شوند. می‌گویند حدود 392 آبشار فصلی و 287 آبشار غیرفصلی در جای جای این سرزمین وجود دارد که البته بیشتر آن‌ها در استان لرستان هستند.

اصولاً آبشارها در جاهایی که آب رودخانه‌ها وفور و فراوانی داشته باشند، بیشترند و شهرهای شمالی ایران هم از این قاعده مستثنا نیستند. یکی از زیباترین این آبشارها، که ویسادار است در منطقه «پره‌سر» در رضوانشهر گیلان منتظر گردشگران از سراسر ایران است. بد نیست کمی بیشتر درباره این آبشار طبیعی و زیبا بدانیم.


آبشار ویسادار را بیشتر بشناسیم

آبشار ویسادار

برای درک معنی کلمه ویسادار بهتر است به گویش تالشی سری بزنیم، در زبان تالشی به سایه درخت بید ویسادار گفته می‌شود.

آبشار ویسادار از شگفت‌انگیزترین جاذبه‌های طبیعت ایران است که ارتفاعش به 15 متر می‌رسد و گفته‌اند که سومین آبشار بلند گیلان به‌شمار می‌رود.

در این آبشار، آب خروشان رودخانه از بالای تخته سنگی به شکل نیم‌دایره به روی دیواره‌های صخره‌ای و لایه‌لایه که در اثر گذشت زمان، به این شکل درآمده‌اند، روان می‌شود و سپس به حوضچه‌ای با دیواره‌هایی از همین جنس، سقوط می‌کند.

بیشتر بخوانید: آبشارهای بکر ایران – ۱۰ آبشار برای عاشقان آب و طبیعت

حوضچه‌ای که خیلی هم عمیق نیست و اگر اهل آبتنی‌کردن باشید و هوا هم گرم باشد، می‌توانید با خیال راحت تنی به آب بزنید و از شر گرمای هوا خلاص شوید. 

این آبشار بر سر رودخانه‎ای به‌نام «لمیر» جاخوش کرده است و از کوه‌های تالش سرچشمه می‌گیرد و پس از گذر از منطقه «پره‌سر»، سر از دریای خزر درمی‌آورد. 

آبشار ویسادار کمی پایین‌تر از سطح زمین‌های اطرافش قرار دارد و اگر به سرتان بزند و بخواهید به بالای آن بروید، خیلی به دردسر نمی‌افتید چون در کنار آبشار، پله‌های صخره‌ای ایجاد شده و می‌توانید با استفاده از آن‌ها به بالای آبشار بروید؛ اگر هم حال این ماجراجویی‌ها را ندارید، می‌توانید روی پل فلزی مقابل آبشار بروید و از آن بالا به تماشا بایستید و اگر اهل ذوق هستید، چندتایی هم عکس بگیرید به یادگار. 

در اطراف آبشار هم تا چشم کار می‌کند پر از درختان کهنسالی است که ریشه‌هایشان از خاک بیرون‌زده و در هم تنیده شده‌اند.


دیدنی‌های آبشار ویسادار

آبشار ویسادار

درست از زمانی که پا در راه می‌گذارید و در مسیر این آبشار قرار می‌گیرید، با مناظر دیدنی مواجه خواهید شد. هر دو سمت جاده منتهی به آبشار ویسادار را درختان انبوه و سر به فلک کشیده احاطه کرده‌اند که جان می‌دهند برای اینکه زیر سایه‌اشان دمی اتراق کنید و خستگی راه را به در ببرید. 

در اطراف آبشار هم علاوه بر اینکه می‌شود همراه با خانواده یک پیک‌نیک درست و حسابی راه انداخت، می‌توانید از امکانات باصفا آنجا استفاده کنید. قهوه‌خانه‌ای که با فنجانی چای از شما پذیرایی می‌کند یا غرفه‌هایی که با دستپخت خودشان برایتان آش محلی مثل آش دوغ درست می کنند. عده‌ای هم نان می‌پزند که شما هوس تمام این خوراکی‌ها را می کنید. موقع برگشت از آبشار و سوار ماشین شدن هم یک عده بستنی‌های مخصوص خودشان که بهشان اسکمو می‌گویند یا بلال می‌فروشند و تا لحظه آخر دوست دارید همه چیز بخورید. و می‌تواند استراحتگاهی موقت باشد، همچنین چند آلاچیق در این منطقه برپاشده که صنایع دستی منطقه را به نمایش گذاشته‌اند و می‌توانید سوغات سفر خود را از آنجا تهیه کنید. 

بیشتر بخوانید: شمال گردی متفاوت ؛ جاهای دیدنی و مناطق بکر شمال را دوباره کشف کنید!

البته به دلیل شرایط جغرافیایی این منطقه، زنبورداری یکی از مشاغل اصلی اهالی و محلی‌هاست و انواع عسل طبیعی و مرغوب به وفور یافت می‌شود که حتماً به خریدش فکر کنید.

در کنار آبشار ویسادار، زمین بازی کوچکی هم برای بچه‌ها تدارک دیده شده است تا کیفشان حسابی کوک شود.


کی برویم

آبشار ویسادار

منطقه‌ای که آبشار ویسادار در آن قرارگرفته، از آب و هوای معتدلی برخوردار است و در تمام ماه‌های فصل بهار و همچنین شهریور و مهر ماه جان می‌دهد برای گشت‌وگذار. در تابستان هم به نسبت سایر مناطق خوش آب و هواتر است و علاوه بر آن، حال و هوای آب‌بازی‌کردن در حوضچه آبشار هم بسیار وسوسه انگیز است.  

اما آبشار ویسادار در پاییز شور و جلای دیگری دارد؛ انبوه درختان جنگل‌های اطراف آبشار به خزان می‌نشینند و رنگ‌های بدیع پاییزی، جلوه‌ای شگفت‌آور به مناطق اطراف می‌دهد. البته فصل زمستان هم مخصوصاً اگر برفی باریده باشد، زیبایی خاص خود را دارد، فقط مراقب باشید که این منطقه در زمستان بسیار سرد و جاده منتهی به آبشار کم‌عرض و خطرناک است؛ پس با تجهیزات کامل و لباس‌های گرم به آنجا سفر کنید.


کجا بمانیم

خوشبختانه  آبشار ویسادار از آن نوع جاذبه‌هایی نیست که خیلی از شهر دور هستند. شما دو ساعت تا رشت فاصله دارید و تا شهر تالش هم یک ساعت راه بیشتر نیست؛ بنابراین خیلی راحت می‌توانید سوئیت یا خانه های بوم گردی اجاره کنید. برای اجاره سوئیت یا اقامتگاه‌های بوم گردی و محلی می‌توانید به سایت پینورست سر بزنید و در آن انواع اقامتگاه‌ها را ببینید و از بین آن‌ها انتخاب کنید.


مسیردسترسی به آبشار ویسادار

برای سفر به آبشار ویسادار باید از رشت به سمت بندر انزلی حرکت کنید و به رضوانشهر بروید. بعد از رضوانشهر، جاده رشت-آستارا را در پیش بگیرید تا به پره‌سر برسید. در پره‌سر بعد از خیابان شهرداری اگر به سمت چپ بپیچید، وارد خیابان آبشار می‎‌شوید. بعد از حدود 15 کیلومتر و گذشتن از روستای صیقل‌سرا و آووییار به آبشار می‎‌رسید.

روی نقشه ببینید!

مراقب باشید که حدود 4 کیلومتر پایانی جاده، خاکی است و برای رسیدن به محل آبشار هم باید 20 دقیقه در جنگل پیاده‌روی کنید.


دیدنی‌های اطراف آبشار ویسادار

اسالم

در مسیر، جاده اسالم به خلخال با زیبایی بی‌نظیرش اولین چشم‌اندازی است که شما را حیرت‌زده می‌کند؛ اگر قصد دارید به سمت آبشار بروید از این مسیر هم غافل نشوید. کمتر جاهایی در ایران زیبایی چشم‌گیرشان را چهار فصل سال حفظ می‌کنند. ولی در ضمن مواظب باشید چون رانندگی در این جاده کار راننده‌های حرفه‌ای است و کمی خطرناک است.

از تالش هم که عبور می‌کنید، پارک جنگلی گیسوم را از کف ندهید که تکه‌ای از بهشت است. این پارک جنگلی و ساحل معروف آن هم در منطقه تالش هستند و می‌توانید در بهار و پاییز به آن سر بزنید. بسته به این که از چه مناظری بیشتر لذت می‌برید. سبز یا زرد و نارنجی؟

بیشتر بخوانید: سوباتان تالش ؛ اینجا به بهشت ایران معروف است

اگر هم به دنبال کمی هیاهو و تنوع هستید، در رشت، می‌توانید سری به بازار قدیمی این شهر بزنید. اینجا همه‌جور مواد غذایی مخصوص پختن غذاهای خوشمزه گیلکی پیدا می‌شود که به خصوص سبزی‌های محلی خشک‌شده‌اش را هیچ‌جای دیگری پیدا نمی‌کنید. در ضمن از صنایع دستی روستایی این بازار هم غافل نشوید.


آیا شما هم به این آبشار فوق‌العاده سفر کرده‌اید؟ این‌جا را از نزدیک دیده‌اید و به زیبایی‌اش پی برده‌اید؟  آش و نان محلی‌ها که این‌جا برایتان درست می‌کنند را چشید‌اید؟ دستپخت گیلانی‌ها را امتحان کرده‌اید؟ این‌جا برای یک گشت و گذار خانوادگی عالی‌ست آیا تا به حال با خانواده به این‌جا رفته‌اید؟ آیا برای جای پارک در این منطقه به مشکل خورده‌اید؟ امکانات این‌جا را چه‌طور می‌بینید و به نظرتان چه‌طور بهتر می‌شود؟ برای ما در قسمت نظرات از تجربه خودتان بگویید.

هما تیموری
بقیه‌ نوشته‌ها

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی