کلیسای وانک ، عبادتگاهی نقاشی شده با داستان های کتاب انجیل

    voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
کلیسای وانک ، عبادتگاهی نقاشی شده با داستان های کتاب انجیل

مردم از هر رنگ و زبانی که باشند، زمانی را با خالق خود به خلوت می‌نشینند. اهمیت این موضوع همه ادیان را بر آن داشت تا عبادتگاهی ویژه را برای این خلوت در نظر بگیرند. در این میان با ورود ادیان مسیحیت به کشورمان، روند ساخت کلیسا در ایران آغاز شد. یکی از این عبادتگاه ها کلیسای وانک اصفهان می باشد که نمونه بارزی از هنر و تاریخ مسیحیت می باشد. برای لذت بردن از زیبایی های این کلیسا با پینورست همراه شوید.


تاریخچه کلیسای وانک جلفای اصفهان

شاه عباس اول جهت بازپس‌گیری مناطقی از کشور به قفقاز لشکر کشی کرد. از آنجا که وی علاقه‌‌‌ای به جنگ نداشت، تصمیم به عقب نشینی گرفت. برای جلوگیری از تعقیب آنان توسط دشمن، سپاهیانش شهرها و روستاهای بر سر راه را ویران کردند. در این میان، سپاهیان مردم این روستاها را همراه خود به ایران آوردند.
کلیسای وانک عکس ها
پس از 50 سال، به دستور شاه عباس دوم، ارمنیانی که به ایران آمده بودند در جنوب مارون ساکن شدند. شاه عباس دوم، برای جلوگیری از اختلاف میان مسیحیان و مسلمانان ایران، مجبور به دادن امتیازاتی به مسیحیان شد. از جمله این امتیازات ساخت کلیسا بود. ارمنیان که در جلفای نخجوان کلیسایی به نام سورپ آمنا پرگیچ وانک داشتند بر آن شدند تا کلیسایی به همین نام در جلفای اصفهان بسازند. اکنون این کلیسا به کلیسای وانک معروف است.

اطلاعات بازدید و شماره تماس کلیسای وانک اصفهان

آدرس: اصفهان، منطقه جلفا، چهار راه حکیم نظامی، خیابان نظر میانی، خیابان کلیسا، کلیسای وانک .
ساعت بازدید:  8:30 تا 17:30
روزهای تعطیل: روزهای تعطیل از سوی ارمنیان محترم تعیین می شود و امکان تغییر آن در تقویم میلادی وجود دارد. برای اطلاع دقیق از روزهای تعطیل با کلیسای وانک تماس بگیرید.
قیمت بلیط ورودی: 5.000 تومان برای گردشگران داخلی و 25.000 تومان گردشگران خارجی.
شماره تماس:  2-36243471-031
کلیسای وانک

معماری کلیسای وانک

برای کنترل احساسات مذهبی مردم اصفهان، شاه عباس به معماران ارمنی دستور داد تا کلیسای جدید را با ظاهری متفاوت از دیگر کلیساها بنا کنند. به همین جهت معماران در ساخت نمای خارجی کلیسا از معماری ایرانی و مساجد ایران الهام گرفتند.
کلیسای وانک عکس

مساحت این مجموعه ۸۷۰۰ مترمربع است که ۴۰۰۰مترمربع‌ش را خود کلیسا و بقه را باغ تشکیل داده. نمای بیرونی کلیسا آجری است و فضای خیابان روبروی آن سنگفرش شده است.

اگر به شهر زیبای اصفهان سفر کرده‌اید می‌دانید که یک روز برای گشتن در آن بسیار کوتاه است. بناهای تاریخی و شگفتی‌های زیادی انتظار شما را می‌کشند. پس باید در سفرتان به این‌جا از قبل اقامتگاه خود را رزرو کرده باشید می‌توانید برای این کار اجاره اقامتگاه در پینورست را امتحان کنید.


با ورود به کلیسای وانک چه می بینید

باعبور از دربی چوبی و تهیه بلیط بازدید، وارد حیاط کلیسا می شوید. اولین چیزی که برایتان خودنمایی می کند، برج ناقوس سه طبقه با یک ساعت بزرگ در طبقه دوم آن است. این برج به برج ساعت مشهور است.
کلیسای وانک در شب

نقاشی‌های کلیسای وانک اصفهان

کمی جلوتر از برج ساعت، بنای کلیسا را می‌بینید. با ورود به کلیسای وانک نقاشی های هنرمندانه در سرتاسر دیوارها و سقف چشم بازدیدکنندگان را به خود خیره می کند. هنرمندان ارمنی با الهام از سبک هنر ایرانی و ایتالیایی، داستان های کتاب مقدس انجیل را بر روی دیوارها نقش بسته‌اند. داستان هایی از آدم و حوا، میوه ممنوعه را می توان در گنبد بزرگ کلیسا به چشم دید.

در بخشی از دیوار، داستان زندگی حضرت عیسی(ع) از زمان کودکی تا عروج به چشم می خورد. از دیگر نقاشی‌های کلیسای وانک می توان به بهشت و دوزخ، داوری در رستاخیز، آزمودن حضرت مسیح توسط ابلیس و سجده سه پادشاه به حضرت عیسی اشاره کرد. باید ساعت ها نشست و هنر دست هنرمندان توانمند را تماشا کرد.
کلیسای وانک معماری

این‌جا مجسمه‌های دیدنی هم دارد. تندیس‌های نیم‌تنه‌ای از بزرگان ارمنی. تندیس‌هایی از شاعران ارمنی اسقف اعظم ارامنه و… در محوطه کلیسا توسظ زاون آیوازیان ساخته شده است. همچنین در محوطه ین‌جا مقبره افراد معروف دیگری هم وجود دارد.

جالب است بدانید روبروی کلیسا داخل میدان مجسمه‌ی بزرگی از فردی وجود دارد که ایستاده و دستش روی چندتا کتاب قرار دارد. این تندیسی از خاچاطور کساراتسی، اسقف اعظم ارامنه است. او کسی بود که اولین چاپخانه را در ایران تاسیس کرده بود.


دیگر آثار دیدنی کلیسا

کلیسای وانک دارای ساختمان های دیگری همچون چاپخانه، کتابخانه و موزه کلیسای وانک است. برای مشاهده مطالب و تصاویر ناب از این آثار به بخش دوم مقاله مراجعه نمایید.

 


شما هم این کلیسا زیبا را دیده‌اید؟ چه چیزی در آن نظرتان را جلب کرده؟ نکته‌ای را از قلم ننداخته‌ایم؟ از تجربه خودتان درباره رفتن به این کلیسا برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی