موزه کلیسای وانک، میراثی گرانبها از تاریخ مسیحیان در اصفهان

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
موزه کلیسای وانک، میراثی گرانبها از تاریخ مسیحیان در اصفهان

در مقاله کلیسای وانک، زیبایی‌های این کلیسا را به تصویر کشیدیم. در این بخش به موزه کلیسای وانک اصفهان می رویم. اشیای منحصر به فرد موجود در این موزه، آن را به یکی از پر بازدیدترین موزه های ایران تبدیل کرده است. برای بازدید از قسمت های مختلف موزه کلیسای وانک با ما همراه باشید.

 


تاریخچه موزه کلیسای وانک

در سال‌ 1905 میلادی طادئس هونانیان، تصمیم به ساخت بنایی برای نگهداری اشیای قدیمی مسیحیان گرفت. در ابتدا چند اتاق به عنوان کتابخانه و موزه برای نگهداری این اشیا ساخته شد. پس از گذشت چند سال، موزه‌ی جدیدی در دو طبقه و به مساحت 600 متر تاسیس شد. اکنون موزه کلیسای وانک محل نگهداری آثاری همچون کتب خطی، اشیای مردم شناسی و دیگر  آثار ارزشمند مسیحیان می‌باشد.
کلیسای وانک

اطلاعات بازدید موزه‌ کلیسای وانک

آدرس: اصفهان، منطقه جلفا، چهارراه حکیم نظامی، خیابان نظر میانی، خیابان کلیسا، کلیسای وانک
زمان بازدید: تمامی روزهای هفته از ساعت 8:30 تا 17:30 به غیر از روزهای تعطیل ارمنیان
قیمت بلیط ورودی کلیسا: 5.000 تومان برای گردشگران داخلی و 30.000 تومان گردشگران خارجی
شماره تماس: 2-36243471 031

بخش های مختلف موزه کلیسای وانک

تار مو در کلیسای وانک : یکی از آثار جذاب موزه، دیدن تار موئی با میکروسکوپ، متعلق به دختری ۱۸ ساله می‌باشد. دلیل جذابیت تماشای آن، وجود جمله‌ای ارمنی از کتاب عهد عتیق بر روی تار مو است. این جمله توسط واهرام هاکوپیان و با قلم الماس نوشته شده است.
اشیای موزه کلیسای وانک
کتاب و نسخ خطی: تعداد زیادی کتاب با موضوعات مذهبی و دستورات دینی از جمله تورات و انجیل، در طبقه همکف موزه کلیسای وانک وجود دارد. قدیمی‌ترین کتاب انجیل نوشته شده بر روی پوست، در این موزه به چشم می خورد.
کتاب های موزه کلیسای وانک
مجموعه دست بافته‌های سنتی: در این بخش از موزه کلیسای وانک ، لباس های روحانیون ارمنی و پوشاک سنتی مردم ارامنه به چشم می خورد. لباس های روحانیون با پارچه های زربافت و کار دست، نگاه هر بازدیدکننده ای را برای دقایقی به خود جذب می کند. از دیگر وسایل موجود در این بخش از موزه کلیسای وانک می توان به وسایل تزیینی سفره عقد، اتواع کلاه، وسایل آرایش و … اشاره کرد.
مجموعه فرمان‌ها: مجموعه‌ای از فرامین در ارتباط با مهاجرت ارمنیان به ایران و چگونگی گرفتن مالیات از ارمنیان، در موزه کلیسای وانک نگهداری می‌شود. قدیمی‌ترین برگ فرمان موجود در موزه کلیسای وانک مربوط به شاه طهماسب صفوی است.
آثار قدیمی فلزی: در این بخش از موزه کلیسای وانک می‌توان آثار فلزی همچون کمربند، ظرف روغن، عودسوز و زیور آلات را مشاهده کرد.
موزه کلیسای وانک
تابلو های رنگ روغن: در طبقه اول موزه، آثاری از هنرمندان ارمنی و ایتالیایی دیده می شود. موضوعات این نقاشی‌ها مربوط به تولد حضرت مسیح و برخی اتفاقات مهم زندگی او، تصویر حضرت مریم و افراد سرشناس ایرانی و ارامنه است.
آثار چوبی و سازهای قدیمی: از دیگر آثار موجود در موزه می توان به مجموعه سازها و وسایل چوبی قدیمی اشاره کرد. اشیای چوبی شامل شمعدان هایی دست ساز، صلیب و تابلوهای کنده کاری شده می شود.
ظروف چینی و سفالی: در بخشی دیگر از موزه، ظروف چینی با نقاشی های ایرانی- چینی، چینی و ایتالیایی وجود دارد. برخی ظروف برای اشخاص، توسط شرکت ها ساخته شده که روی آن نام و شغل سفارش دهنده ثبت شده است.
موزه کلیسای وانک عکس

کتابخانه کلیسای وانک

در هنگام کوچ ارمنیان به ایران، آنان بزرگترین دارایی خود یعنی کتابهایشان را همراه خود آوردند. در سال 1884 میلادی تصمیم به ساخت کتابخانه‌ای برای نگهداری این کتاب‌ها گرفته شد.
این کتابخانه با دارا بودن کتاب هایی با قدمت بالا، یکی از بهترین مراکز مطالعه تاریخ ارمنی به حساب می آید. کتاب هایی دیگر به زبان فارسی و انگلیسی نیز در این کتابخانه موجود می باشد.
استفاده از کتاب‌های این‌جا برای ارامنه آسان اما برای غیرارامنه‌ها شرایظ خاصی دارد.
کتاب‌های ارزشمند ارمنی در این کتابخانه که بعضی‌هایشان را خود مردم از مهاجرتشان آورده‌اند این‌جا وجود دارد.

چاپخانه کلیسا ؛‌اولین کتاب چاپ‌شده در ایران

اولین چاپخانه ایران در کلیسا وانک توسط خاچاطور کساراتسی که خلیفه ارامنه اصفهان بود تاسیس شد. اولنی نسخه کتاب چاپی در ایران هم در این کلیسا به چاپ رسید. این چاپخانه در گذر زمان سوخته و یادگاری‌های از آن مثل ماشین چاپ و بعضی کتاب‌هایی که در آن چاپ شده در موزه وانک وجود دارند و از آن‌ها نگهداری می‌شوند.


شما هم کلیسا وانک را دیده‌اید؟ به موزه آن سر زده‌اید؟ آن تار مو عجیبی که رویش نوشته دارد را دیده‌اید؟ کلیساها برای شما هم یک جای سحرانگیز هستند؟ چه‌قدر به دیدن آثار باستانی علاقه‌مندید و چه‌قدر به آثار طبیعی؟ در اصفهان چه جای شگفت‌انگیز دیگری می‌شناسید؟ دور و بر کلیسا وانک چه خبر است؟ برای ما از تجربه اصفهان‌گردی خود در بخش نظرات بنویسید.
اگر به اصفهان سفر کردید و قصد اجاره آپارتمان به صورت روزانه داشتید می‌توانید به سایت پینورست سر بزنید و در آن بهترین قیمت برای اجاره آپارتمان روزانه را پیدا کنید و آن را رزرو کنید. یکی از دغدغه‌هایی که برای هر گردشگر وجود دارد انتخاب محل اقامت است، پینورست سعی کرده با گلچین کردن اقامتگاه‌های ایران این حس را به شما بدهد که در هرجای ایران خانه دارید و دیگر نگرانی‌ای از این بابت نداشته باشید.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی