خیابان ولیعصر تهران ؛ خیابان چنارها و خاطره‌ها

    voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
1نظر
خیابان ولیعصر تهران ؛ خیابان چنارها و خاطره‌ها

شاید خیابان ولیعصر تهران یکی از محبو‌ب‌ترین‌ خیابان‌ها برای همه باشد. خیابانی که آن را با درختان بلند و طولانی‌‌اش می‌شناسند و کم‌وبیش همه، تهرانی و غیر‌تهرانی، در آن خاطراتی دارند. اینجا طولانی‌ترین خیابان ایران و خاورمیانه است. چنارها خیابان ولیعصر را خیلی زیبا کرده‌اند و همه برای پیاده‌روی‌های عاشقانه به اینجا می‌آیند.

این بار ما در پینورست به سراغ این خیابان دوست‌داشتنی رفته‌ایم تا تاریخچه و جاذبه‌های آن را بیشتر بشناسیم و خود را برای یک پیاده‌روی عصرگاهی لذت‌بخش آماده کنیم.


خیابان ولیعصر تهران؛ از راه‌آهن تا تجریش

خیابان ولیعصر تهران 18 کیلومتر طول دارد و همان طور که گفتیم بلند‌ترین خیابان ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود. پس نمی‌شود به راحتی همه آن را پیاده رفت. اما اینجا آنقدر زیباست که شاید این کار را انجام بدهید.

ولیعصر یک مسیر ارتباطی مهم است چرا که جنوب تهران را به شمال آن متصل می‌کند. اگر می‌خواهید اولِ خیابان ولیعصر تهران را ببینید، باید به میدان راه آهن در منطقه 16 بروید. ولیعصر تهران از اینجا شروع می‌شود و آخرش هم به میدان تجریش در منطقه 1 می‌رسد.

خیابان ولیعصر

اهمیت ارتباطی این خیابان فقط به متصل کردن شمال و جنوب تهران به هم محدود نمی‌شود؛ ولیعصر تقریبا در مرکز تهران واقع شده و با بسیاری از خیابان‌ها و میدان‌های مهم تهران ارتباط دارد. خیابان انقلاب، خیابان فلسطین، خیابان وزرا، خیابان شریعتی، خیابان امام خمینی، بلوار کشاورز و میدان‌های ونک، ولیعصر و منیریه از تقاطع‌های مهم ارتباطی این خیابان‌ طولانی‌اند.

اما این خیابان بلند به دلایل دیگری هم دارای اهمیت است. تنوع فعالیت‌های موجود در ولیعصر، این خیابان‌ را برای هر قشری دارای اهمیت می‌کند. از مراکز فرهنگی و تفریحی مثل تئاتر و کافه گرفته تا انواع پاساژها و دانشگاه‌ها.

بیشتر بخوانید: بلوار کشاورز ؛ گوشه‌­ای از تاریخ خاطره­‌انگیز پایتخت

از سوی دیگر جذابیت‌های بصری این خیابان آنقدر منحصر‌به‌فرد است که محال است هرکس حداقل برای یک بار هم که شده در آن پیاده‌روی نکرده باشد. درختان قدیمی و بلند در کنار جوی‌های آب در دو سوی خیابان در هر فصلی جلوه‌ خاص خود را دارد. ساختمان‌های قدیمی و بناهای تاریخی هم در این مسیر بی‌شمار به چشم می‌خورد.


خیابان ولیعصر کی ساخته شده؟ تاریخچه خیابان ولیعصر تهران

رضا شاه پهلوی وقتی که وزیر جنگ بود، املاکی را در منطقه سعدآباد خرید. او بعد از روی کار آمدن در حدود سال 1304 تصمیم گرفت تا خیابان ولیعصر را بسازد. می‌گویند رضا شاه دوست داشته کاخ مرمر را به کاخ سعدآباد وصل کند. برای همین هم تصمیم گرفته طولانی‌ترین خیابان خاورمیانه را بسازد.

ساخت ولیعصر در سال 1318 آغاز شد، در سال 1320 تا بلوار کشاورز گسترش پیدا کرد و در نهایت در سال 1345 تکمیل شد. تا سال 1320 مردم عادی برای رفتن به تجریش از جاده شمیران استفاده می‌کردند و استفاده از خیابان ولیعصر مختص درباریان و نظامیان بود. از این سال بود که این جاده برای همه باز شد و مورد استفاده قرار گرفت.

خیابان ولیعصر در تهران

از همان ابتدای ساخت نهرکشی و درست کردن نهر برای آب دادن به چنارهای کاشته شده در دو طرف خیابان انجام شد. گفته می‌شود که در گذشته در این خیابان بین 18 تا 24 هزار درخت چنار وجود داشته اما متاسفانه امروز از آن همه درخت زیبا فقط 8000 درخت باقی مانده است. راستی می‌دانید چرا چنار برای درخت‌کاری ولیعصر انتخاب شد؟

چون درخت چنار خیلی خوب با آب‌و‌هوای تهران می‌سازد. برای همین چنارهای زیادی در این خیابان کاشتند.

جالب است بدانید که خیابان ولیعصر در ابتدا خاکی بود و بعد از گذشت 7 سال آن را سنگ‌فرش کردند. در نهایت سال 1311 بود که اینجا مثل بقیه خیابان‌های آن زمان، آسفالت شد و در زمان پهولی دوم به شکل مدرن در آمد و به نماد پایتخت ایران تبدیل شد.

این خیابان ابتدا با نام «پهلوی» و سپس با نام «دکتر مصدق» شناخته می‌شد تا اینکه در سال 1361 به «ولیعصر» تغییر نام داد.

ولیعصر از همان ابتدا آنقدر زیبا و پرجنب‌وجوش بود که تبدیل به نمادی از شهر تهران شده بود؛ تا جایی که جهانگرد ایتالیایی، پیتر دلاواله، درباره‌ی آن می‌نویسد: «اگراستانبول شهر سروهاست، تهران را باید شهر چنارها خواند».


پیاده‌روی در ولیعصر تهران

خب برویم سراغ مسیرهای مناسب برای پیاده‌روی؛ جذاب‌ترین فعالیتی که با خیابان ولیعصر گره خورده و در هر فصل لذت‌های خاص خودش را دارد. خیابان ولیعصر در پاییز خیلی زیبا و رویایی می‌شود. البته خیابان ولیعصر در زمستان هم دیدنی است. برف روی چنارها می‌نشیند و منظره‌ای زیبا به وجود می‌آید.

مسیر اول: اولین مسیری که به شما پیشنهاد می‌کنیم احتمالا شناخته‌شده‌ترین و محبوب‌ترین گزینه‌ هم هست؛ این مسیر از چهارراه ولیعصر شروع و به میدان ولیعصر ختم می‌شود.

چهارراه ولیعصر را می‌توان به قلب این خیابان تشبیه کرد. هم از نظر ارتباطی تقاطع مهمی به شمار می‌رود و هم از جهت تمرکز فعالیت‌های مهم که همه‌ اینها این چهارراه را تبدیل به پاتوقی شلوغ برای قرارملاقات‌ها کرده است. پس می‌توان این مکان را نقطه شروعی برای یک پیاده‌روی عصرگاهی در نظر گرفت.

از چهارراه ولیعصر تا میدان ولیعصر چیزی حدود 25 دقیقه پیاده‌روی پیش روی شماست و در این مسیر شما از دانشگاه‌ هنر، مراکز کامپیوتر، کافه‌ها و رستوران‌های متعددی عبور می‌کنید. به میدان ولیعصر که رسیدید می‌توانید پیاده‌روی خود را به سمت بلوار کشاورز ادامه دهید یا اگر خسته شدید بر روی نیمکت‌های بلوار بشینید و نفسی تازه کنید.

خیابان ولیعصر در پاییز

مسیر دوم: مسیر دیگر برای پیاده‌روی می‌تواند از میدان ولیعصر تا پارک ساعی باشد. این مسیر نسبت به مسیر قبلی طولانی‌تر است و تا رسیدن به مقصد حدود 50 دقیقه‌ای طول می‌کشد. این مسیر هم از انواع خوراکی‌های خوشمزه و پاتوق‌های دنج بی‌بهره نیست. اگر اهل فست‌فود باشید، ساندویچی هایدا و فست فود شیلا و اگر هوس کباب کردید رستوران نایب در این راه قرار دارند.

مسیر سوم: اگر از پارک ساعی خواستید پیاده‌روی را ادامه دهید یا اگر این پارک نقطه‌ی شروعتان بود، می‌توانید به سمت پارک ملت بروید. از پارک ساعی تا پارک ملت حدود 5 کیلومتر پیاده‌روی‌ است که یک ساعت و ربع طول می‌کشد.

در این مسیر شما از نقاط مهمی مثل میدان ونک و بلوار میرداماد می‌گذرید و ساختمان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و ساختمان قدیم صداوسیما را می‌بینید. شیب این مسیر نسبت به مسیرهای قبلی بیشتر است اما هر چه به پارک ملت نزدیک‌تر می‌شود بر زیبایی‌های راه هم افزوده می‌شود.

مسیر چهارم: مسیر دیگری که برای پیاده‌روی به شما پیشنهاد می‌کنیم از پارک ملت شروع شده و به میدان تجریش که انتهای خیابان ولیعصر است می‌رسد. در طی این پیاده‌روی یک ساعته، شما از باغ‌‌ فردوس و پارک قلمستان گذر می‌کنید و می‌توانید در آنها مکثی هم داشته باشید.

قسمت هیجان‌انگیز این مسیر انتهای آن است. میدان تجریش و مغازه‌های رنگارنگ و پیاده‌روهای شلوغ و پرجنب‌وجوش آن، شما را به وجد می‌آورد. اگر دوست داشتید می‌توانید سری به امامزاده صالح هم بزنید و زیارتی کوتاه داشته باشید.

مسیر پنجم: در نهایت می‌توانید از میدان منیریه تا تئاترشهر هم پیاده‌روی لذت‌بخش و متفاوتی را تجربه‌ کنید. این مسیر هم مثل مسیر اول کمی شلوغ است و دلیل آن هم وجود مغازه‌ها و پاساژهای متعدد، به خصوص در نزدیکی خیابان جمهوری است. اما همین مغازه‌ها که اکثر آنها بسیار قدیمی‌اند، دلیل جذابیت این راه‌اند.

بیشتر بخوانید: ۸ مسیر پیاده‌روی دوست‌داشتنی برای عشّاق شهر تهران


دیدنی های خیابان ولیعصر

نوبتی هم باشد نوبت صحبت از جاذبه‌ها و دیدنی‌های این مسیر است. در یک خیابان 18 کیلومتری که سرتاسرش را با چنار پر کرده‌اند، می‌شود جاهای دیدنی زیادی پیدا کرد. در این مسیر طولانی، ما پارک‌ها، مراکز خرید، مراکز فرهنگی، کافه‌ها و رستوران‌های متعددی را می‌بینیم که در ادامه قصد داریم جذاب‌ترین و محبوب‌ترین آنها را معرفی کنیم.

اگر از شهرهای دیگر به تهران آمده‌اید و در حال گشت‌و‌گذار در این شهر هستید و فکر اقامت شب را می‌کنید به شما پیشنهاد می کنیم اجاره آپارتمان مبله لوکس در پینورست را امتحان کنید. در این سایت برای اقامت یک روزه تا هر مدتی که بخواهید واحدها گلچین شده‌اند.

پارک ساعی خیابان ولیعصر

پارک‌ها

در ولیعصر سه پارک اصلی و زیبا وجود دارد که خیلی معروف و محبوب هستند.

پارک دانشجو و تئاتر شهر

در تقاطع خیابان انقلاب و ولیعصر، پارکی قدیمی وجود دارد که فضایی فرهنگی دارد. اینجا از قدیم مرکز هنری بوده و خیلی از هنردوست‌ها و دانشجو‌های هنر دورهمی‌هایشان را در پارک دانشجو برگزار می‌کرده‌اند. هویت پارک دانشجو در چهارراه ولیعصر، با تئاتر شهر در مجاورت آن گره خورده. هرکس گذرش به پارک دانشجو بیافتد، حتی اگر قصد رفتن به تئاتر نداشته باشد، مکثی در محوطه‌ی آن می‌کند.

پارک دانشجو به سبک پست مدرن طراحی و در سال 1346 در یک محوطه 3200 متری افتتاح شد. محوطه‌ی پارک پر است از فواره‌ها و جوی‌های آب و مجسمه‌هایی در میان آنها و مکانی‌ست برای قرار ملاقات‌ها و توقف‌های کوتاه وسط روز.

پارک ساعی

خیلی‌ها پارک چهار فصل ساعی را از زیباترین پارک‌های تهران می‌دانند. این پارک بین خیابان ولیعصر و وزرا قرار دارد. از خیابان ولیعصر تهران باید پله‌ها را پایین بروید تا به محوطه پارک برسید.

پارک ساعی ۱۲ هکتار مساحت و حالت چند طبقه دارد. مهندس کریم ساعی در دهه‌ی 30 پارک را طراحی کرد و در اختیار شهرداری قرار داد. البته خودد پارک در سال 52 به بهره‌برداری رسید. 

پارک ساعی دارای فضای سبزی فوق‌العاده با گونه‌های گیاهی و جانوری متنوع است. باغ پرندگان این پارک از باغ‌های ژاپنی الهام گرفته شده و انواع پرندگان در آن نگهداری می‌شوند. در پارک یک حوض پر از مرغابی هم وجود دارد که مردم به آنها غذا می‌دهند.

بیشتر بخوانید: ارگ تجریش ؛ هم خرید هم تفریح هم سرگرمی. خوش بگذرانید!

پارک ساعی امکانات تفریحی و ورزشی متعددی مثل پیست اسکیت، میزهای تنیس و فوتبال‌دستی و شطرنج و زمین بازی کودکان دارد. روبه‌روی پارک هم فست‌فود و رستوران ملل دیده می‌شود.

این پارک حوالی میدان ونک قرار دارد. می‌توانید با اتوبوس‌های ولیعصر به اینجا بروید. باید سوار اتوبوس شده و در ایستگاه آبشار پیاده شوید.

پارک ملت

اینجا معروف‌ترین و از زیباترین پارک‌های تهران است و پایتخت‌نشین‌ها همیشه آن را به توریست‌ها پیشنهاد می‌دهند. پارک ملت تهران هم خیلی بزرگ است هم زیبایی خاصی دارد. در خیابان ولیعصر تهران، میرداماد و ظفر (دستگردی) را که رد کردید، پارک ملت را می‌بینید. هرگوشه‌‌ای از این پارک با مجسمه‌های مفاخر ایران و همچنین المان‌های زیبا تزئین شده است.

پارک ملت خیابان ولیعصر

پارک ملت سال 1345 به درخواست فرح پهلوی ساخته شد. خیلی از مردم تهران برای پیاده‌روی و قدم زدن به پارک ملت می‌آیند. پارک ملت مجموعه‌ای فوق‌العاده از انواع درختان و گیاهان است؛ از درختان چنار، کاج، سرو، صنوبر و توسکا گرفته تا گیاهان تزئینی فصلی همچون یاس زرد، انواع رز، نسترن و درختچه‌های ختمی و ارغوان و شمشاد.

این‌جا یک دریاچه مصنوعی به مساحت 20 هزار مترمربع هم دارد که یکی از جذابیت‌های منحصر‌به‌فرد پارک به شمار می‌رود و برای کسانی که از دیدن و صدای آب آرامش می‌گیرند جای خوبی‌ست. همچنین باغ وحشی که در غرب پارک قرار دارد از دیگر جاذبه‌های این پارک وسیع است.

پردیس سینما ملت هم یکی دیگر از جاذبه‌های این منطقه است و طرفدار هم زیاد دارد. پردیس سینما ملت یک پارکینگ هم دارد که نگران پیدا کردن جای پارک نباشید و غیر از سالن‌های سینما، نمایشگاه‌های هنری فرهنگی هم در آن برگزار می‌شود.

اگر اهل ورزش کردن در پارک‌ها هم باشید این‌جا امکاناتش مهیاست. میزهای فوتبال‌دستی و پینگ‌پنگ و زمین برای بازی‌های توپی و زمین برای بازی کودکان و یک سری امکانات دیگر در آن برای شما وجود دارد. روبه‌روی پارک ملت هم تا دلتان بخواهد رستوران و کافه هست.


سینماها

سینما آفریقا

سینما آفریقا یا سینما آتلانتیک قدیم، یکی از سینماهای قدیمی مرکز تهران است. این سینما با یک سالن هزار نفره کمی بالاتر از میدان ولیعصر واقع شده و پاتوق دوستداران فیلم است.

سینما استقلال

این سینما هم در نزدیکی سینما آفریقا قرار دارد و بعد از بازسازی در سال 1378، گنجایش 530 نفر را دارد. اینجا نمایش‌دهنده‌ی فیلم‌های جشنواره‌های مختلف داخلی و بین‌المللی است.

سینما قدس

سینما قدس یا پولیدور سابق، در ضلع جنوب‌ غربی میدان ولیعصر واقع شده و از سال 1346 و بعد از بازسازی در سال 1393 با سه سالن به فعالیت خود ادامه می‌دهد.


مراکز فرهنگی و تاریخی

باغ فردوس و موزه سینما

باغ فردوس در واقع یک خانه‌ زیبای تاریخی‌ است که در انتهای خیابان ولیعصر، نرسیده به تجریش قرار دارد. از سال 1381 موزه‌ سینما از بهترین موزه‌های تهران هم در آن ایجاد شده است. حتی اگر از موزه بازدید نکردید، چرخ زدن در محوطه‌ی باغ و دیدن عمارت را شدیدا پیشنهاد می‌کنیم. باغ پر است از درختان قدیمی و با وجود حوض و آب‌نمای میان آن، فضای بسیار دنج و زیبایی پیدا کرده است.

اگر دوست داشتید هم می‌توانید عصر خود را به صرف چای یا قهوه در کافه‌‌های موجود در محوطه بگذرانید. در اینجا یک کتاب‌فروشی به نام کتاب‌فروشی حوض نقره هم هست. 

موزه سینما معمولا عصرها شلوغ می شود و نوازنده‌های خیابانی هم حسابی مردم را شاد می‌کنند.

موزه زمان

از باغ فردوس و موزه‌ سینما اگر دیدن کردید، کافی‌ست خود را به روبه‌روی آن یعنی تقاطع زعفرانیه با ولیعصر برسانید تا این موزه‌ و خانه‌ قدیمی و دنج را هم ببینید. پیشینه‌ این خانه‌ زیبا به زمان قاجار برمی‌گردد. اما در دهه‌های 30 و 40 توسط شخصی به نام حسین خداداد بازسازی و گچ‌بری‌های زیبایی به آن اضافه شده است.

موزه زمان تهران

در این خانه انواع ساعت و ابزار و اسناد گاه‌شماری و تقویم را پیدا می‌کنید؛ از ساعت آفتابی ناصرالدین شاه گرفته تا ساعت پروفسور حسابی!

کافه ریبار موزه زمان هم صبحانه‌ها و بوفه باز خیلی معروفی دارد.

فرهنگستان هنر

چند قدم بالاتر از چهارراه ولیعصر ساختمان فرهنگستان هنر توجه عابران خیابان ولیعصر را به خود جلب می‌کند. در این مکان فضایی ایجاد شده تا رهگذران به ویژه دانشجویان و هنرمندان اطراف حوض نشسته و لحظاتی از شلوغی خیابان دور باشند. در کتابخانه‌ مجاور این فضا هم کتاب‌های این مرکز به فروش می‌رسند.

کاخ مرمر

در تقاطع خیابان امام خمینی با خیابان ولیعصر، کاخ زیبای مرمر واقع شده. این کاخ در سال 1316 بنا شد و دارای وسعت 3500 متری‌ست. در ساخت گنبد این بنا از مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان الهام گرفته شده و تمام تالارهای داخلی کاخ مرمر با سبک خاتم‌کاری طراحی شده‌اند.

علاوه بر معماری چشم‌نواز این عمارت، موزه‌ قرآن در این عمارت قرار دارد و از سمت شرق به خیابان ولیعصر راه دارد. معماری این موزه هم مجموعه‌ای از اشکال هندسی‌ است که در ساختن سالن‌های اصلی کاخ از آن استفاده شده است.


مراکز خرید

بازار رضا

این پاساژ از قدیمی‌ترین بازارهای کامپیوتر در ایران است که در سال 1367، کمی بالاتر از چهارراه ولیعصر احداث شد. در این بازار هفت طبقه، انواع کامپیوتر و قطعات و لوازم جانبی آن را می‌توانید پیدا کنید. در طبقات بالای پاساژ هم بیشتر تعمیرات این لوازم انجام می‌شود.

بازارچه صفویه تهران

شاید یکی از زیباترین مراکز تجاری خیابان ولیعصر، بازارچه‌ی صفویه باشد؛ چرا که در معماری آن از بازار بلند اصفهان الگوبرداری شده و کاشی‌ها و گچ‌بری‌های بسیار زیبایی دارد. در این بازار که درست روبه‌روی پارک ملت قرار دارد، اجناسی مثل پوشاک، انواع صنایع‌دستی و انواع زیورآلات را می‌توانید پیدا کنید.

بازارچه صفویه

پاساژ تندیس

این پاساژ در انتهای خیابان ولیعصر در میدان تجریش قرار دارد. با وجود اینکه تازه تاسیس به شمار نمی‌آید، اما یکی از پاساژهای محبوب این مسیر است که عمده مغازه‌های آن به پوشاک اختصاص دارد.

مرکز تجاری و اداری نور تهران

این پاساژ در تقاطع خیابان طالقانی با ولیعصر قرار دارد و یکی از بزرگترین مراکز تجاری اداری کشور به شمار می‌آید. هر طبقه از این مجتمع مختص به فروش محصول خاصی‌ است. از لوازم الکترونیکی گرفته تا طلا و جواهر و لوازم خانگی، همه چیز در این مجتمع وسیع یافت می‌شود.

مرکز خرید گاندی

ایستگاه اتوبوس توانیر در خیابان ولیعصر که پیاده‌ شوید، کمی جلوتر مرکز خرید گاندی قرار دارد. این مرکز محبوبیتش را بیشتر مدیون کافی‌شاپ‌ها، رستوران‌ها و فضای سبزش است.

پاساژ پردیس

این پاساژ دو طبقه در نزدیکی میدان ولیعصر قرار دارد و به نسبت سایر مراکز خرید این خیابان مدرن‌تر است. در پاساژ پردیس انواع پوشاک و زیورآلات و همچنین اجناسی با طرح‌های سنتی یا هنری به فروش می‌رسد. در طبقه‌ی زیرهمکف آن هم رستورانی با غذاهای سالم و قیمت مناسب قرار دارد.


مراکز مهم شهری

میدان ولیعصر

میدان ولیعصر در خیابان ولیعصر هم نقطه‌ ارتباطی مهمی به شمار می‌آید و هم از حیث تجمع امکانات مختلف بسیار پربار است. این میدان از یک سو به بلوار کشاورز و از سوی دیگر به کریم‌خان راه دارد. دسترسی به آن هم از طریق مترو و هم از طریق بی‌آرتی امکان‌پذیر است.

میدان ولیعصر

در سالهای اخیر پروژه‌ تبدیل این میدان به یک پلازا در حال انجام بود تا دسترسی از داخل میدان به فروشگاه‌ها و خیابان‌های اطراف ایجاد شود. همچنین داخل میدان، فضا برای وقت گذراندن و استراحت وجود داشته باشد. اکنون با افتتاح این میدان هفت طبقه، شهری زیرزمینی در میان این میدان ایجاد شده است که گشت‌وگذار داخل آن به تنهایی بسیار جذاب است.

اطراف میدان ولیعصر فروشگاه‌های گوناگون پوشاک و محصولات الکترونیکی و انواع اغذیه‌فروشی‌ها و رستوران‌ها قرار گرفته‌اند. از طرفی سه سینمای مهم استقلال، قدس و آفریقا هم در نزدیکی این میدان قرار دارند. 

میدان تجریش

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های این مسیر، انتهای آن است که به میدان تجریش می‌رسد. میدان تجریش و اطراف آن پر است از مغازه‌ها و بازارچه‌های کوچک. شور و نشاطی که این مراکز تجاری به این ناحیه داده‌اند هر بیننده‌ای را به وجد می‌آورد. به خصوص در روزهای نزدیک به سال نو، تجریش حال‌وهوای فوق‌العاده‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: دربند تهران ؛ تفریحی به یادماندنی در ارتفاعات کوه دربند

بازار سرپوشیده‌ تجریش یک بازار قدیمی‌ست که صرفا قدم زدن در آن هم لذت‌بخش است. این بازار از یک سو به میدان تجریش و از سوی دیگر به مترو تجریش منتهی می‌شود. در این بازار از شیرمرغ تا جان آدمیزاد پیدا می‌شود، از صنایع دستی گرفته تا خشکبار و ترشی‌های رنگارنگ. به غیر از بازار تجریش، پاساژهای متعددی هم در اطراف میدان تجریش وجود دارند.

در خرید اجناس مختلف از دست‌فروشان این حوالی هم ضرر نخواهید کرد. به خصوص اگر زمستان باشد و خوراکی‌های مختلفی مثل لبو و باقالی روی چرخ به فروش برسند. 

به طور کلی در حین گشت‌وگذار در میدان تجریش، مطمئنا با شکم گرسنه به خانه برنخواهید گشت. در این حوالی آنقدر تنوع رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها زیاد است که برای شما چاره‌ای جز خرید باقی نمی‌گذارد.


رستوران‌ها

در خیابان ولیعصر حد فاصل راه‌آهن تا تجریش، بی‌شمار رستوران، کافه و اغذیه‌فروشی وجود دارد که هر سلیقه‌ای را جواب می‌دهد. در این بخش ما چند مورد از خوشمزه‌ترین‌ها را، از فست گرفته تا غذای ایرانی به شما پیشنهاد می‌کنیم.

فست‌فود شیلا

این فست‌فود در ضلع جنوب‌شرقی میدان ولیعصر قرار دارد و منو گسترده‌ای از انواع پیتزا، ساندویچ و سوخاری را به مشتریان ارائه می‌دهد.

رستوران نایب

چلوکبابی نایب را دیگر همه می‌شناسند. گفته می‌شود این رستوران اولین و قدیمی‌ترین چلوکبابی ایران است و قدمتی 150 ساله دارد. دلیل شهرت آن هم همین کباب‌های درجه یکش است.

نایب در جاهای مختلف تهران شعبه دارد. دو تا از بهترین شعبه‌های نایب در خیابان ولیعصر تهران هستند. یکی نایب ساعی که روبه‌روی پارک ساعی است، دیگری هم نایب زعفرانیه که در باغ فردوس است.

رستوران لوکس طلایی

لوکس طلایی رستورانی قدیمی ‌و معروف است که در آن مراسم زیادی می‌گیرند. در خیابان ولیعصر بعد از پارک‌وی، می‌توانید لوکس طلایی را پیدا کنید.

رستوران نایب ولیعصر

کباب منصور

کبابی منصور هم از رستوران‌های قدیمی اما با کیفیت تهران است که در خیابان ولیعصر، کمی بالاتر از خیابان شهیدبهشتی قرار گرفته و به غیر از کباب کوبیده‌های معروفش، جوجه کباب، شیشلیک، بال کبابی و فیله کبابی هم در منو خود دارد. فضای رستوران کمی کوچک است و در روزهای شلوغ ممکن است از جلوی در آن صف درست شود، اما امتحان کردن کباب منصور ارزشش را دارد.

فلوت

رستوران فلوت در میدان تجریش، ترکیبی از غذاهای ایرانی و فرنگی را در منوی خود دارد. از لازانیا گرفته تا کوفته و از ماکارونی گرفته تا دلمه؛ غذاهای رنگارنگ فلوت کاملا با فضای هزاررنگ تجریش همخوانی دارد.

یاس

رستوران یاس هم یکی از رستوران‌هایی است که منوی غذاهای آن ترکیبی‌ست از غذاهای ایرانی و بین‌المللی. در این رستوران هم گزینه‌هایی مثل کباب برگ پیش روی شماست و هم استیک و بیف‌ استراگانف. محیط رستوران هم بسیار تمیز و شیک است. این رستوران درست مقابل پارک ملت واقع شده است. 

رستوران ایران ایتالیا

چند قدم بالاتر از چهارراه ولیعصر رستوران ایران ایتالیا را می‌بینید. انواع پیتزاهای خوشمزه را در این مکان می‌توانید پیدا کنید، بنابراین اگر هوس پیتزا به سرتان زد، به ایران ایتالیا سر بزنید.


مراکز مذهبی

امامزاده صالح

در انتهای این مسیر به میدان تجریش می‌رسیم، مکانی که هویت آن با امامزاده صالح گره خورده است. این امامزاده از پسران امام موسی کاظم و از برادران امام هشتم شیعیان است. طبق اسناد موجود، بنای ابتدایی این زیارتگاه در سال 700 هجری قمری ساخته شده و تا به امروز بارها مورد بازسازی قرار گرفته و به وسعت آن افزوده شده است.

امامزاده صالح

محوطه‌ی این حرم به یک حوض و تعداد زیادی کبوتر مزین شده و خود بنای امامزاده سراسر کاشی‌کاری شده است.


وسایل نقلیه عمومی در خیابان ولیعصر

همان طور که گفتیم ولیعصر از خیابان‌های مرکزی تهران به شمار می‌آید و دارای مراکز مهم فرهنگی، تفریحی، تجاری و تاریخی بسیاری است. بنابراین دور از انتظار نیست که ایستگاه‌های انواع وسایل نقلیه‌ عمومی در جای جای این خیابان قرار دارده شده باشد. 

ایستگاه‌ مترو از چندین خط مختلف در چند جای این مسیر قرار دارد. ایستگاه‌های پایانه جنوب، تئاتر شهر، میدان ولیعصر و تجریش از مهم‌ترین آنها هستند.

بیشتر بخوانید: خیابان لاله زار تهران یا شانزلیزه فرانسه؟

از طرفی 23 ایستگاه اتوبوس در این خیابان وجود دارد که دسترسی شما را به مراکز مهم این خیابان آسان می‌کند. همچنین خط 7 بی‌آرتی از میدان راه‌آهن تهران تا میدان تجریش کشیده شده و دارای 39 ایستگاه در این خیابان است که به طور کامل تمام خیابان‌ها و مراکز مهم متصل به ولیعصر را پوشش می‌دهد.


گشت‌وگذار در خیابان ولیعصر می‌تواند یکی از کم‌هزینه‌ترین و در عین‌حال لذت‌بخش‌ترین کارهایی باشد که می‌توانید در یک روز تعطیل یا حتی بعد از فراغت از کار در تهران انجام دهید و در هر کجای این مسیر که باشید از جاذبه‌های این خیابان بی‌بهره نمی‌مانید.

و در نهایت اینکه خوشحال می‌شویم اگر شما هم تجربه‌ها و خاطره‌های لذت‌بخش خود در این خیابان را با ما به اشتراک بگذارید. برای ما از گوشه ‌و کناره‌های جذاب این خیابان و یا از نقاط دیدنی دیگری که می‌شناسید بنویسید.

راستی اگر برای تفریح یکی دوروزه‌ای دنبال اجاره ویلا با استخر  می‌‌گردید، می‌توانید به سایت پینورست سر بزنید و ویلاهای لوکس را در شهرهای اطراف تهران یا هر شهر مدنظرتان رزرو کنید.

شادی علی شیری
بقیه‌ نوشته‌ها

من عاشق سفر کردن و طبیعت‌گردی، دیدن مکان‌ها و آدمهای جدید هستم. دوست دارم از این طریق تجربه کسب کنم و یاد بگیرم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها

    یونس طهماسی ۱۳۹۹/۰۷/۱۹

    خیلی ممنون وتشکر از اطلاعاتی که در اختیار ما قرار دادید.