دانیال نبی در ایران جایگاه ویژهای دارد. این را میتوانید از تعدد مکانهای مقدسی که به او نسبت میدهند متوجه شوید. البته آرامگاه اصلی در شهر شوش قرار دارد و میخواهیم در این مطلب پینورست بیشتر با این آرامگاه آشنا شویم.
برای دیدن مقبره دانیال باید به شهر شوش بروید. دانیال نبی در یکی از قدیمیترین شهرهای دنیا آرام گرفته.
شهر شوش منطقهای تاریخی است که آثار باستانی بسیاری از دورهی هخامنشیان را در خودش جای داده. از چهار هزار سال پیش تا حالا زندگی در شوش جریان داشته است.
شوش همیشه شهری آباد بود و مردمش در رفاه و خوشی بودند. تا اینکه مغولها به ایران حمله کرده و مثل بقیه شهرها شوش را هم نابود میکنند.
اگر از تهران میخواهید به شوش بروید، راه زیادی در پیش دارید. فاصله تهران تا شوش ۷۰۰ کیلومتر است. ۸ ساعتی در جاده خواهید بود تا به اینجا برسید.
آرامگاه دانیال در بلوار امام خمینی شوش است. وارد بلوار که شدید، باید دو میدان را رد کنید و بعد به سمت چپ بپیچید.
اینجا ورودی ندارد و هر ساعتی که بخواهید میتوانید از آن دیدن کنید. البته خانمها برای وارد شدن باید چادر سر کنند.
در گوشه کنار آرامگاه هم تا دلتان بخواهد دستفروش میبینید. معمولا مردم محلی و عربها روی زمین بساط میکنند و صنایع دستی یا خرما و خوراکی میفروشند.
اگر قصد دارید که برای دیدن این آرامگاه به خوزستان و شهر شوش سفر کنید میتوانید همین حالا برای اجاره آپارتمان مبله برای چند ساعت یا چند روز به سایت پینورست سر بزنید.
خیلی وقت پیش آرامگاه در مسیر یک سیل قوی افتاد و خراب شد. سال ۱۲۴۹ شمسی یک روحانی به اسم جعفر شوشتری دستور داد که یک مقبره جدید برای حضرت دانیال بسازند.
حاج ملا حسین معمار دستور را اطاعت کرد و یک آرامگاه جدید ساخته شد. وسط مقبره یک ضریح هم قرار دادند.
قدمت آرامگاه دانیال به دوره سلجوقیان برمیگردد. اینطور که به نظر میرسد، معماری اینجا را از ریگورات چغارزنبیل الهام گرفتهاند.
این ساختمان معماری خیلی خاصی دارد. مهمترین ویژگی آرامگاه دانیال، گنبد سفید رنگ و بلند آن است.
گنبد دو پوسته بنا ۲۵ طبقه دندانه ای دارد و شبیه به نخلهای خرما است. در هر جای شهر باشید، این گنبد سفید را خیلی راحت میبینید.
گنبد سفید ۲۰ متری ارتفاع دارد و قطرش به 5 متر میرسد. در ورودی دو مناره میبینید که هر یک ۱۰ متر ارتفاع دارند. روی آنها اسم حاج ملا حسین معمار و تاریخ ساخت آنها حک شده.
اینجا سال ۱۳۱۰ شمسی ثبت آثار ملی ایران شده. البته حرف و حدیثهای زیادی درباره آرامگاه دانیال میگویند. بعضیها گفته اند بقایای جسد دانیال اینجا نیست.
عدهای اعتقاد دارند محل دفن اصلی حضرت دانیال، در یکی از کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان و مراکش است.
اما تقریبا همه باور دارند که جسد حضرت دانیال در شهر شوش پیدا شده و آرامگاه دانیال نبی در این شهر، اعتبارش از همه جا بیشتر است.
آرامگاه دانیال نبی کنار رود شاوور است. به زیارت که میروید، میتوانید از زیباییهای شاوور و صدای آب هم لذت ببرید. این رود به تالاب بامدژ میریزد.
دانیال نبی پیامبری است که هم مسلمانها دوستش دارند، هم یهودیها به آن احترام میگذارند.
دانیال یکی از پیامبران بنی اسرائیل بوده. تبارش به چهارمین پسر حضرت یعقوب برمیگردد. راستی میدانید دانیال چه معنی دارد؟
دانیال در زبان عبری یعنی خدا با من است.
حضرت دانیال را در سال ۶۰۶ قبل از میلاد مسیح، اسیر میکنند و به بابل میبرند.
میگویند دانیال نبی و کوروش هخامنشی در یک زمان زندگی میکردهاند. ظاهرا دانیال تا سال سوم حکومت کوروش زنده بوده و در زمان مرگش، حدوداً ۱۰۰ سال سن داشته.
دانیال نبی کتابی دارد که در ۱۲ فصل نوشته شده است.
بیشتر بخوانید: آرامگاه کوروش هخامنش، پادشاهی خفته میان یادگارهایی تاریخی
در کنار این جای مذهبی، مکانهای گردشگری شوش هم جلب توجه میکنند.
قلعه شوش خیلی به آرامگاه دانیال نزدیک است. بعد از چهار دقیقه پیادهروی و رفتن به خیابان کاشانی، قلعه را در خیابان طالقانی پیدا میکنید.
اینجا را فردی به اسم دمورگان ساخته. دمورگان برای اینکه باستان شناسهای فرانسوی جا برای ماندن داشته باشند، قلعهای روی یک تپه تاریخی ساخت، در کنار مقبره دانیال.
فرانسویها برای ساخت قلعه ایرانیهای زیادی را به کار گرفتند. در نزدیکی قلعه خیلی چیزهای باستانی پیدا شده. مثل قانون حمورابی و لیوان سفالی شوش.
اینجا ۴۳ کیلومتر با مقبره دانیال فاصله دارد و میشود یک ساعته به آن رسید. چغازنبیل نیایشگاه بوده و ۱۲۵۰ سال قبل از میلاد مسیح ساخته شده.
چغازنبیل اولین اثر ایرانی است که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده. اینجا را اونتاش گال پادشاه ایلام باستان ساخته. خیلیها آن را اوین ساختمان مذهبی در ایران میدانند. چغازنبیل در زبان لرها یعنی تپه سبدی.
در یک کیلومتری آرامگاه دانیال نبی، بقایای کاخی هست که تاریخ ساختش به ۲۴۰۰ سال پیش برمیگردد.
کاخ شاوور را به اسم کاخ اردشیر دوم هم میشناسند، چون کار را اردشیر دوم پادشاه هخامنشی بنا کرده.
کاخ شاوور ۶۴ پایه ستون سنگی دارد و دیوارهایش از جنس خشت بودند. کاخ به شکل مربع است و در هر خط هشت ستون دیده میشود. روی پایهها ستونهای رنگی قرار داشتند. ارتفاع ستونها به نظر حدودا ۱۱ متر بوده است.
چون کاخ در مجاورت رودخانه شاوور است، کمکم به این اسم معروف شد.
رومن گریشمن فرانسوی کسی بود که در شوش کاوشهای باستانشناسی زیادی انجام داد.
بعد از بیست سال جستجو، گریشمن شهری را پیدا کرد که نشان میداد ایلامیها ۳۸۰۰ سال پیش در آن زندگی میکردهاند. این شهر ده هزار متر مربع وسعت داشته و در ارتفاع ۱۵ متری از سطح زمین پیدا شده.
در کاوشهایی که گریشمن انجام داد، ۱۵ لایه باستانشناسی شکل میگیرد. لایه اول تا پانزدهم، مربوط به دوره ایلامیها و زندگی باشکوهی که داشتند، میشود.
لایههای بالاتر زندگی هخامنشیها و دوران قبل و بعد از اسلام را نشان میدهند. به خاطر همین چیزهاست که شوش از مهمترین جاهای دنیا برای باستانشناسها به شمار میآید.
آیا شما تا به حال برای دیدن آرامگاه دانیال نبی به شهر شوش سفر کردهاید؟ گنبد سفید رنگ و بلند این آرامگاه نظر شما را هم به خودش جلب کرد؟ شما لز کدام یک از مکانهای تاریخی و دیدنی نزدیک به آرامگاه دیدن کردید؟ آیا اثر تاریخی دیگری در نزدیکی آرامگاه دانیال نبی میشناسید؟ حتما نظر و تجربه خودتان از سفر به شوش و دیدن این آثار تاریخی را برای ما بنویسید.
افراد زیادی به سفر کردن و دیدن مکانهای جدید علاقه دارند. البته محل اقامت همیشه یکی از دغدغههای اصلی سفر بوده است. این بار که تصمیم داشتید برای سفر برنامهریزی کنید میتوانید برای اجاره آنلاین اقامتگاه به وب سایت پینورست سر بزنید. انواع مختلف اقامتگاه از سوئیت کوچک و آپارتمان لوکس تا ویلا لاکچری نزدیک ساحل با کیفیت خوب و قیمت مناسب برای شما گلچین شده است.