خانه تیمورتاش سالها محل دانشکده جنگ بوده و حالا تبدیل به موزه شده. موزه جنگ تهران جایی است که میشود ادوات نظامی و تجهیزات جنگی را دید. اینجا 160 سال قدمت دارد و معماری درونش زیبایی خاصی دارد. اگر دنبال یک موزهگردی متفاوت هستید، مقاله را تا آخر بخوانید.
موزه جنگ تهران در خیابان کمالی است. دو راه برای رفتن به خانه تاریخی تیمورتاش دارید:
– با وسیله شخصی: به خیابان جمهوری بروید و وارد خیابان باستان شوید. مسیر را ادامه دهید تا به خیابان کمالی برسید. بلوار دانشگاه جنگ را رد کنید و همانجا وسیلهتان را پارک کنید. البته جای پارک خیلی سخت پیدا میشود.
– با وسیله عمومی: بهترین راه برای رفتن به موزه جنگ، استفاده از مترو است. سوار خطر 2 مترو شده و در ایستگاه میدان حر پیاده شوید. دانشگاه جنگ و خانه تیمورتاش در چند قدمی شماست.
اینجا قبلا فقط در روزهای خاص و ایام عید باز بود. اما حالا هر هفته میشود موزه و ادوات جنگی را از نزدیک دید.
موزه جنگ تهران دوشنبهها از 14 تا 18 و جمعهها از 9 تا 18 باز است و بازدید از آن رایگان است.
شماره تلفن موزه جنگ (خانه تیمورتاش): 02166494149
خانواده تیمورتاش هر کدام برای یک چیز مشهور هستند. عبدالحسین تیمورتاش، از درباریان دوران رضاشاه پهلوی بود و رابطه خوبی با دستگاه حکومتی داشت. اما پایان داستان او جور دیگری رقم خورد.
عبدلحسین آنقدر محبوب بود که لقب سردار معززالملک و سردار معظم خراسانی را برایش انتخاب کرده بودند. آقای تیمورتاش خیلی تلاش کرد تا دوران قاجار را تمام کند و یک سلسله جدید جایش بیاورد.
آقای تیمورتاش به زبانهای روسی، انگلیسی، ترکی و فرانسوی حرف میزد و عاشق ادبیات بود. او در دوران مختلف مقامهای خیلی مهمی داشته.
تیمورتاش وزیر عدلیه مشیرالدوله بود. بعد از آن در کابینه رضا شاه وزیر تجارت شد و آنقدر در دربار محبوبیت داشت که به وزارت دربار رسید. عبدالحسین در محل فعلی موزه جنگ تهران جا خوش کرده بود و هر روز قدرتش بیشتر میشد.
میگویند تیمورتاش آنقدر قدرت پیدا کرده و در همه چیز نظر میداده که باعث شده رضا شاه از او بترسد. برای همین کمکم مشکلاتی برایش پدید میآید و در آخر هم تیمورتاش را به زندان انداختند.
رضا شاه بعد از موفق نبودن قرارداد دارسی، او را زندانی کرد. چند وقت بعد هم تیمورتاش را در زندان به قتل رساندند.
بیشتر بخوانید: موزه جواهرات ملی ، گنجینه ای گرانبها از تاریخ کهن ایران
تیمورتاش در دوران احمدشاه اینجا را برای سکونتش انتخاب کرد. بعد از اینکه تیمورتاش به وزارت دربار رسید، این عمارت را از سردار محتشم بختیاری خرید.
بعد از قتل تیمورتاش، رضا شاه و اطرافیانش اموال و خانههایش را مصادره کردند. شاه اول پهلوی اینجا را خیلی دوست داشت و برای همین، عمارت را در اختیار ارتش گذاشت. بعد هم در اینجا دانشگاه جنگ را تاسیس کردند. حالا هم که اینجا به موزه جنگ تهران تبدیل شده.
تنها عبدالحسین نبود که در بین تیمورتاشها شهرت پیدا کرد. بدری تیمورتاش خواهر عبدالحسین، دنیای پزشکی ایران را متحول کرد. او در زمان قدرت داشتن برادرش برای درس خواندن به بلژیک رفت.
خانم بدری اولین زن ایرانی بود که مدرک دکتری دندانپزشکی گرفت. برای همین به بدری تیمورتاش مادر دندانپزشکی ایران میگویند. بعد از برگشتن او از بلژیک، عبدالحسین دیگر قدرت سابقش را نداشت.
ایرانِ تیمورتاش دختر عبدالحسین، آنقدر پیگیری کرد و جنگید تا سرانجام توانست قاتل پدرش و اطرافیان رضا شاه را به محاکمه بکشاند.
اگر برای سفر کاری یا تفریحی به تهران آمدهاید و دنبال اجاره روزانه آپارتمان مبله هستید وارد سایت پینورست شوید و مناسب با بودجه خود واحد مناسب و با کیفیت خود را انتخاب و اجاره کنید. تمام سعی پینورستیها این بوده تا شما حس کنید سراسر ایران خانه دارید و باخیال راخت میتوانید سفر کنید و نگران محل اقامت خود نباشید.
فضای عمارت تیمورتاش شبیه به دیگر خانه های تاریخی تهران است. یک باغ باصفا که در وسط عمارتی باشکوه قرار گرفه.
خانه تیمورتاش با ترکیب معماری ایرانی و روسی ساخته شده. ساختمان دو طبقه دارد و نمایش آجری است. در سرتاسر ساختمان میشود درهای چوبی و شیشههای رنگی زیبا را دید.
گچبریها، تزئینات و معماری داخلی اینجا آنقدر زیبا است که شما را به دوران قاجار و حال و هوای آن روزها میبرد.
بخشی از این عمارت، به موزه جنگ تهران تبدیل شده. اینجا دوات نظامی و سلاحهایی که در زمانهای قدیم به ایران آوردهاند را نمایش میدهند. در حیاط هم توپ جنگی دیده میشود. تعدادی ماکت و نقاشی هم در موزه وجود دارد.
بیشتر بخوانید: عمارت مسعودیه ، قصر زیبای شازده لوچه قجری که هرگز شاه نشد
در خیابانهای اطراف موزه جنگ میشود مقبرههای زیادی پیدا کرد.
حاج میرزا نصرالله ملک المتکلمین، از واعظهای معروف مشروطه بود که بعد از به توپ بستن مجلس، دستگیرش کردند و در نهایت هم جلوی خود محمدعلی شاه قاجار کشته شد.
حالا مقبره ملک المتکلمین در میدان حسن آباد است. از موزه جنگ تا اینجا فقط هشت دقیقه راه است.
اینجا کنار آرامگاه ملک المتکلمین است. جهانگیر خان صوراسرافیل روزنامهنگاری بود که در دوره مشروطه فعالیت زیادی داشت.
او تا چهارده سالگیاش تهران بود و بعد برای درس خواندن به شیراز رفت. بعد هم دوباره به تهران برگشت و در دارالفنون مشغول تحصیل شد.
جهانگیر خان سیاست را دوست داشت و برای همین همیشه سعی میکرد در کارهای مربوط به سیاست شرکت کند. صوراسرافیل به عضویت انجمن باغ میکده درآمد و بعدش موفق شد روزنامهای به اسم خودش تاسیس کند.
در نهایت جهانگیرخان هم مثل مشروطهخواههای دیگر دستگیر شد و بعد هم اعدامش کردند.
در سه کیلومتری موزه جنگ تهران عمارتی هست به اسم ارباب رستم گیو که تاریخچهاش به دوران پهلوی برمیگردد. او آدمی خیر و مدرسه ساز بود و چند ساختمان مسکونی هم برای افراد نیازمند ساخته بود.
این عمارت در حال تخریب بوده که جهاد دانشگاهی دانشگاه نجاتش میدهد و آن را بازسازی میکند.
رستم گیو نماینده مجلس و نماینده زرتشتیها بود. او کارهای خیر زیادی انجام داد و چند مدرسه و بنیاد و درمانگاه و آب انبار ساخت.
این عمارت در سال ۱۳۷۸ جزو آثار ملی ثبت شد و الان هم در اختیار دانشگاه تهران است.
آدرس دقیق عمارت رستم گیو: خیابان انقلاب، بین خیابان ولیعصر و خیابان فلسطین ، نبش کوچه برادران مظفر
شما هم به موزه جنگ رفتهاید؟ چه چیزی در این وزه برای شما جالب توجه بوده؟ کدام موزه تهران برای شما جذابتر است؟ برای ما در قسمت نظرات تمام اینها را بنویسید تا آنها را بخوانیم و نکات مهم شما را وارد مطلبمان کنیم.
راستی اگر هوس سفر به سرتان زد و خواستید ب هرکجای ایران که سفر کنید میتوانید با اجاره آنلاین اقامتگاه در سایت پینورست خیال خودتان را از بابت محل اقامت راحت کنید و فقط به فکر لذت بردن اط سفرتان باشید.