موزه زمان ، دنیای ساعت‌های قدیمی (و صبحانه در کافه ریبار)

    voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
موزه زمان ، دنیای ساعت‌های قدیمی (و صبحانه در کافه ریبار)

اگر موزه‌ زمان تهران را فقط به عنوان یک موزه در نظر بگیرید در حقش کم لطفی کرده‌اید. موزه‌ی زمان هم فال است و هم تماشا. هم اولین موزه‌ی ساعت ایران است و هم ساختمانی قدیمی و زیبا. تازه فضای باصفا باغ و کافه‌ ریبار را هم باید در نظر بگیرید.


موزه زمان کجاست

موزه تماشاگه زمان در منطقه زعفرانیه تهران قرار گرفته است. به همین خاطر خیلی راحت می‌توانید جوری برنامه‌ریزی کنید که در یک روز هم از موزه زمان بازدید کنید و هم به باغ فردوس و موزه سینما هم سر بزنید. امامزاده صالح و موزه دکتر حسابی و باغ موزه هنر ایرانی و بازار سنتی تجریش و بازار قائم همگی در همین حوالی اند.

برای رفتن به موزه‌ زمان باید خیابان ولی‌عصر را تا نزدیکی‌های میدان تجریش بروید بالا و در سه راه زعفرانیه به سمت خیابان فلاحی بپیچید.

آدرس موزه زمان: استان تهران، شهر تهران، خیابان ولیعصر، نبش چهار راه پرزین بغدادی، پلاک ۱۲

روی نقشه ببینید!

موزه زمان زعفرانیه

اطلاعات بازدید از موزه تماشاگه زمان

روزهای بازدید موزه زمان : تمامی روزهای هفته به جز ایام سوگواری.

ساعت کاری موزه زمان : صبح ها ۰۹:۳۰ تا ۱۳ و عصرها ۱۴:۰۰ تا ۲۱:۳۰ (جمعه ها ۱۰:۰۰ صبح تا ۱۶:۰۰ عصر)

قیمت بلیط موزه زمان : بازدیدکنندگان داخلی ۴۰۰۰ تومان و بازدیدکنندگان خارجی ۳۰۰۰۰ تومان

شماره تماس: ۲۲۴۱۷۳۳۶-۰۲۱

موزه زمان در تهران

معماری موزه زمان

این باغ-موزه به ساختمان خداداد هم معروف است. یک ساختمان دو طبقه که در باغی به مساحت ۵ هکتار قرار دارد.  قدمت این باغ به دوران قاجار بر می‌گردد و در ابتدا متعلق به عبدالله خان منصور بوده.

در سال ۱۳۴۶ حسین خداداد تاجر ثروتمند دوران پهلوی این باغ را خریداری کرد. خداداد از راه واردات باسکول صنعتی و کارخانجات ریسندگی ثروتمند شده بود ولی علاقه زیادی به هنر داشت. به همین خاطر تصمیم گرفت که این باغ را بازسازی کند.

مرمت ساختمان ۲ سال طول کشید. تیرهای چوبی با تیرهای آهنی جایگزین شدند و گچ‌بری‌های زیبایی در سرتاسر ساختمان اضافه شدند.  گچبری و تزئینات داخلی این عمارت هم دوازده سال طول کشید. در ساخت این بنا معماران و هنرمندان مشهور آن زمان شرکت داشتند. تزیینات داخلی ساختمان ترکیبی از معماری ایرانی و فرنگی است. در نمای بیرونی هم معماری قاجاری و ایرانی به چشم می‌آید.

در حال حاضر هم که این ساختمان هشتادساله محلی برای نگهداری ساعت‌های متفاوت و تماشایی شده.

موزه زمان تجریش

بخش‌های مختلف موزه

محوطه باغ: در بازدید از این موزه می‌توانید از ساعت های آفتابی، شنی و سوختی که در محوطه سبز باغ قرار دارد دیدن کنید. از این باغ به خوبی نگهداری شده و حتماً وقت‌گذرانی در آن برایتان لذت‌بخش خواهد بود. این باغ موزه‌ و دیدنی‌هایش جان می‌دهد برای عکاسی و اینستاگرام‌بازی اگر اهلش هستید.

طبقه اول موزه زمان: در طبقه اول ساختمان، انواع ساعت‌‌های دیواری، کوکی و ایستاده به نمایش درآمده است. قدمت برخی از این ساعت‌ها به قرن ۱۸ و دوران لوئی چهاردهم می‌رسد. بعضی ساعت‌ها هم مربوط به قرن نوزدهم و بیستم هستند. ساعت آفتابی ناصرالدین شاه هم در این موزه به نمایش گذاشته شده.

شما در این موزه با ساعت های قدیمی ایرانی و خارجی از کشورهای فرانسه، سوییس، انگلیس و آلمان آشنا می‌شوید. آثاری از جمله ساعت شیفت نگهبانی، ساعت کشتی و همچنین ساعت‌های مچی در انواع دستبندی و دو زمانه را می‌بینید،  ابزارهای تعمیر ساعت هم از بخش‌های جذاب موزه هستند. در بخشی از موزه نیز با ابزار و اسناد گاه‌شماری و تقویم‌های ایرانی آشنا می‌شوید.

در بازدید از این موزه می‌توانید سیر تکامل ساعت و نقشش در زندگی انسان‌ها را احساس کنید. البته خیلی‌ها خود ساعت را جدا از کاربردش فقط به خاطر زیبایی دوست دارند. ساعت یکی از مهم‌ترین وسایل دکوری و لوازم تزئینی بوده و هست.

در موزه زمان آثار هنری‌ای که با ساعت درست شده‌اند را هم می‌توانید ببینید.

موزه تماشاگه زمان

طبقه دوم موزه زمان

 در این طبقه از باغ موزه زمان، ساعت های مچی، زنگی و تقویم‌های دائمی به نمایش درآمده است. همچنین می‌توانید ساعت تعداد زیادی از افراد مشهور، مثل پروفسور حسابی و داود رشیدی را در این موزه ببینید.

در طبقه‌ی دوم می‌توانید از نزدیک اسطرلاب‌های قدیمی ایرانی را هم ببینید. اسطرلاب‌‌های زیبا و اسرارآمیزی که در گذشته برای جادو و طالع‌بینی و نجوم کاربرد داشتند.

البته شاید به نظرتان خیلی ربطی هم نداشته باشد، ولی در طبقه‌ی دوم موزه تعدادی فسیل و سکه‌ی قدیمی هم هست.

بیشتر بخوانید: باغ موزه هنر ایرانی ؛ سفری به آثار تاریخی ایران در چند ساعت

موزه زمان طبقه دوم

اتاق اصفهانی ها

در موزه زمان اتاقی به نام اتاق اصفهانی‌ها وجود دارد. گچبری این اتاق با تقلید از اتاق موسیقی عالی قاپو، توسط سه هنرمند اصفهانی انجام شده است.

موزه زمان اتاق اصفهانی ها

کافه ریبار و رستوران موزه تماشاگه زمان

 اگر تا موزه زمان آمدید پیشنهاد بر و بجه‌های وب سایت پینورست این است که به کافه ریبار هم سری بزنید. کافه ریبار در محوطه‌ی موزه زمان قرار دارد. این کافه در منطقه‌ی زعفرانیه خیلی طرفدار دارد و ممکن است مجبور باشید از قبل میز رزرو کنید.

صبحانه‌های کافه ریبار مشهور است. در کل تهران کمتر جایی پیدا می‌کنید که صبحانه‌ی منو باز به کیفیت ریبار داشته باشد. از نظر قیمتی هر نفر صبحانه ۹۰ هزارتومن می‌شود ولی در عوض هر چه بخواهید هست. در نظر داشته باشید. برای هر وعده هم دو ساعت تایم استفاده از بوفه دارید. اگر جمعه صبح در ریبار میز رزرو کنید، هم می‌توانید یک دل سیر صبحانه بخورید هم از فضای باغ‌موزه لذت ببرید.

کافه ریبار موزه زمان

رستوران‌های این حوالی

رستوران‌ ماهی سفید همانطور که از اسمش هم مشخص است یک رستوران گیلکی خیلی خوشگل و زیباست که می‌توانید در آن انواع غذاهای خوشمزه گیلکی را امتحان کنید. البته یادتان باشد غذاها آن‌طوری که خیلی‌ها عادت دارند ادویه ندارند و خیلی سنتی و اصیل درست می‌شوند.
شمرون کباب هم که شعبه‌هایش در سراسر تهران قرار دارد. مخصوصا دنده‌کباب‌هایش عالی و خوشمزه هستند و اگر تا به حال امتحان نکرده‌اید می‌توانید این بار که به موزه زمان سفر کردید امتحان کنید.

دیدنی‌های دیگر این حوالی

بازار تجریش به خصوص برای کسانی که می‌خواهند چیزهای تازه مثل میوه و سبزی بخرند. اینجا واقعا بهترین بازار تره‌بار منطقه است.
کاخ سعدآباد را بهتر است یک روز جداگانه بازدید کنید.
موزه سینما بخشی از عمارت قاجاری باغ فردوس است. اگر جوری تنظیم کنید که غروب و شب اینجا باشید هم بد نیست. اینجا در شب زیباتر هم می‌شود. این مجموعه بجز عمارت و موزه دو تا کافه جذاب هم دارد.
پالادیوم هم که یکی از مال‌های برتر ایران است. اگر احیانا به قصد خرید از شهرهای دیگر به تهران می‌روید و دنبال سایت اجاره سوئیت ارزان می‌گردید به پینورست هم سری بزنید و قیمت‌ها را چک کنید. یادتان باشد که سفر برای خرید وقتی اقامتگاه دارید خیلی آسان‌تر می‌شود.
بقیه‌ نوشته‌ها

فکر کنم نویسنده‌ حساب بشم و چندتا کار دیگه. خیلی عشق سفرم و پینورست داره نویسندگیم رو به سفربازی‌م گره می‌زنه.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها