بازار تجریش تهران ؛ اینجا یکی از قدیمی‌ترین مراکز خرید شهر تهران است

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
بازار تجریش تهران ؛ اینجا یکی از قدیمی‌ترین مراکز خرید شهر تهران است

بازار تجریش تهران فقط یک بازار معمولی برای خریدکردن نیست. کلانشهرهایی مثل تهران معمولا با ساختمان‌های مدرن، پاساژهای بزرگ و امکانات رفاهی و تفریحی‌شان شناخته می‌شوند. اما تهران در کنار این هویت مدرن، چهره‌‌ای سنتی هم دارد که بازار تجریش یکی از معروف‌ترین، زیباترین و سرزنده‌ترین نمادهایش است.

همه فصل‌های سال راسته و دالان‌های این بازار قدیمی پر است از حجره‌هایی که همه‌چیز می‌فروشند؛ از میوه‌های نوبرانه گرفته تا ظرف و ظروف و جواهر و تنقلات. بازار تجریش همیشه شلوغ و پر جنب‌وجوش است و هر ساعتی از روز و هر روزی از سال میزبان آدم‌هایی است که به قصد خرید، تماشا، تفریح و حتی عکاسی به آنجا آمده‌اند.


میوه‌های تازه بازار تجریش

البته همه تهرانی‌ها این را می‌دانند که حال و هوای روزهای پیش از عید نوروز بازار تجریش چیز دیگری است. از حدود یک هفته مانده به نوروز از ورودی بازار صدای دایره و آواز حاجی فیروزها شنیده می‌شود که ترانه‌های تهران قدیم را می‌خوانند و می‌رقصند.

از شلوغی‌ دالان‌ها که بگذریم در فضای انتهایی بازار، سکوی بازار میوه و تره‌بار پر می‌شود از سبزه و ماهی و بقیه لوازم هفت‌سین، به جز سمنو. چون خرید سمنو از یکی از حجره‌های بازار یعنی سمنو و ترشی‌فروشی عمه لیلا ده‌ها سال است که به یکجور رسم برای تهرانی‌ها تبدیل شده. هرچند عمر اینجا بیشتر از این‌هاست.

بیشتر بخوانید: سبزه میدان تهران ؛ مکانی از جنس زندگی و حرکت


تاریخچه بازار تجریش؛ قدم زدن در تهران قدیم

بازار تجریشی که امروز می‌شناسیم حداکثر 100 سال پیش در محله شمیرانات تهران ساخته شده؛ هرچند بخش‌های مختلف این بازار پیشینه‌های تاریخی متفاوتی دارند و هرچه از ابتدای آن به سمت انتها حرکت می‌کنیم عمر بازار بیشتر می‌شود.

معماری و ساختار بازار تجریش شبیه تمام بازارهای سرپوشیده سنتی ایرانی است که توی اغلب شهرهای ایران می‌شود نمونه‌اش را پیدا کرد. این بازار با نمای آجرکاری زیبایش دالان‌ها و سوق‌هایی دارد که 400 حجره‌ کوچک را در خود جای داده‌اند. نام هر کدام از این حجره‌ها یا مغازه‌ها هم با خط خوش روی کاشی فیروزه‌ای رنگی بالای مغازه نوشته شده است.

بازار سنتی تجریش

در انتهای این دالان‌ها محوطه‌ای شبیه میدان وجود دارد که بازار میوه و تره بار تجریش است. اما این قسمت از بازار در واقع قدیمی‌ترین بخش بازار و تکیه‌ای است که در دوره قاجار برای برگزاری عزاداری‌های محرم ساخته شده. دورتادور این فضا ساختمانی دو طبقه وجود دارد که بالکن‌های 16 حجره طبقه دوم آن مشرف به تکیه‌ هستند.

هرچند الان کاربرد این تکیه تغییر کرده و بخشی از بازار تجریش به حساب می‌آید ولی در ایام محرم حجره‌های آن تعطیل می‌شوند و مراسم عزاداری و تعزیه مانند گذشته در این بخش از بازار برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید جهیزیه در تهران


بازار تجریش کجاست؛ راه‌های دسترسی

با این‌که بازار تجریش توی منطقه شمیرانات و شمال شهر تهران قرار دارد و برخلاف بازار تهران آنقدرها به مرکز شهر نزدیک نیست، دسترسی به این بازار خیلی آسان و بی‌دردسر است.

یک طرف این بازار میدان تجریش است و سمت دیگرش میدان قدس که ایستگاه مترو تجریش هم دقیقا همان‌جا واقع شده است. در واقع ایستگاه پایانی خط یک مترو تهران دقیقا جلوی ورودی بازار تجریش قرار دارد.

بازار تجریش

مسیرهای دسترسی:

بی‌آرتی راه‌آهن-تجریش که طول خیابان ولیعصر را طی می‌کند هم در پایان به میدان تجریش و سمت دیگر بازار می‌رسد.

برای رسیدن به این بازار می‌شود از تاکسی و همین‌طور ماشین شخصی هم استفاده کرد، هرچند در ساعت‌های شلوغ روز احتمال ماندن در ترافیک سنگین مسیر خیلی خیلی زیاد است.

روی نقشه ببینید!

البته از آن‌جایی که بازار هرروز از ساعت 9 صبح تا 10 شب باز است، افرادی که می‌خواهند با ماشین شخصی‌شان به تجریش بروند می‌توانند ساعت‌های خلوت‌تر و کم‌ترافیک‌تری را برای رسیدن به آنجا انتخاب کنند یا اصلا در روز جمعه به بازار تجریش سر بزنند.

اگر برای خرید یا تفریح یا هر دلیل دیگری در حال سفر هستید و جیی دور از خانه خودتان هستید پیشنهاد ما به شما این است که برای محل اقامتتان حتما به سایت پینورست سر بزنید. بسته به شهری که به آن سفر کرده‌اید این‌جا اقامتگاه‌های متنوع و تروتمیزی وجود دارند. اگر به تهران آمده‌اید آپارتمان‌های مبله و سوئیت و… منتظر شما هستند، اقامتگاه‌های بومگردی در شهرهای جنوب و ویلا استخردار و ساحلی در شمال کشور! کافی‌ست یک جستجو در سایت پینورست داشته باشید.


حجره‌های بازار تجریش؛ شهر فرنگ

در بازار تجریش مثل همه بازارهای سنتی همه‌جور مغازه‌ای پیدا می‌شود و کسب‌وکار حجره‌های رنگارنگی که کنار هم صف کشیده‌اند خیلی با هم فرق می‌کنند.

البته از آنجایی که این بازار یک جاذبه گردشگری هم هست و کسانی که از شهرهای مختلف ایران یا حتی جهان به تهران سفر می‌کنند برای خرید سوغاتی یا تماشا و گشت‌وگذار حتما به آنجا سر می‌زنند.

اینجا حجره‌های فروش صنایع دستی ایرانی مثل ظروف مسی و میناکاری، محصولات حصیری، ترمه، سفال و تسبیح و سنگ‌های زینتی وجود دارد.

حجره‌های محصولات خوراکی بازار تجریش هم خیلی محبوب‌اند و هم بین مسافرها و هم بین مشتری‌های تهرانی خیلی طرفدار دارند. توی این حجره‌ها چیزهایی مثل ترشی، خشکبار، زعفران، شیرینی، نان، چای و عرقیجات و گیاه‌های دارویی پیدا می‌شود.

خرید در بازار تجریش

بخش میوه و تره‌بار بازار تجریش هم که همیشه و توی همه فصل‌های سال به داشتن نوبرانه و البته میوه‌ها و سبزیجات کم‌یاب معروف است.

گذشته از این‌ها توی بازار سنتی تجریش حجره‌های فروش لباس، کفش، پارچه و حتی ملزومات خانه و خیلی چیزهای دیگر وجود دارد.

تنوع اینجا آنقدر زیاد است که قطعا کسی که برای خرید به آنجا رفته باشد این بازار را دست خالی ترک نمی‌کند. اما در نزدیکی این بازار مراکز خرید و بازارهای متنوع زیادی وجود دارد و در واقع کنار هم قرار گرفتن این بازارهای جدید و قدیمی باعث شده تجریش محل خیلی مناسبی برای خریدهای خانواده مثل خرید قبل از عید باشد.

پاساژ قایم تجریش با بوتیک‌ها و گالری‌های زیورآلات معروف و متنوعش، پاساژ 5 طبقه تندیس، بازارا پوشاک زیر گذر تجریش، بازار بزرگ تجریش و پاساژ نوروزی و صامعی چند تا از مراکز خرید اطراف بازار تجریش هستند.

بیشتر بخوانید: میدان تجریش ؛ جایی که بازارگردها و شکم‌گردها به هم می‌رسند


گشت‌وگذار در همان حوالی ؛ سفری یک روزه در تهران

در کنار افراد زیادی که برای خرید به بازار تجریش می‌روند و خیلی‌ها هم با هدف‌های دیگری از این بازار دیدن می‌کنند. پیشینه تاریخی و معماری زیبای این بازار خیلی‌ها را به خودش جذب می‌کند.

بعد از دیدن بازار سنتی تجریش، تقریبا به هر طرفی که برویم جایی برای دیدن و کامل کردن این سفر یک روزه در حوالی تجریش وجود دارد. یکی از این مقصدها زیارت حرم امامزاده صالح است که دقیقا در کنار بازار تجریش واقع شده است.

خیابان ولیعصر

از طرفی معروف‌ترین جای تفریحی تهران یعنی دربند فاصله خیلی کمی با میدان تجریش دارد و می‌شود با یک تاکسی به میدان سربند و شروع مسیر صعود به کوه دربند رسید.

کاخ سعدآباد در همان نزدیکی هم یکی از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری آن منطقه است که علاوه بر داشتن ساختمان‌های دیدنی مربوط به دوره قاجار و پهلوی آب و هوای خوب و طبیعت زیبایی برای پیاده‌روی دارد.

عمارت باغ فردوس و موزه سینمای ایران هم توی خیابون ولیعصر و در نزدیکی بازار قرار دارد.


شکم‌گردی در تجریش تهران ؛ اینجا بوها برنده‌اند

چه به قصد خرید به تجریش بروید و چه برای سیر و سیاحت، مطمئن باشید وسط روز گرسنه خواهید شد. چون نزدیک ظهر بوی کباب و غذاهای خوشمزه اطراف بازار را پر می‌کند.

پیدا کردن غذای خوب نزدیک بازار اصلا کار سختی نیست ولی انتخاب از بین رستوران‌های متنوع قدیمی و جدید این محله چندان کار آسانی نیست.

شمرون کباب، آش سید مهدی، رستوران فلوت، کباب ناب، رستوران باغچه و رستوران اردک آبی فقط چندتایی از رستوران‌های معروف اطراف بازار هستند که اسمشان را بارها شنیده‌اید.

نوبرانه

البته نباید از تنقلات و خوراکی‌های خاص و خوشمزه‌ی داخل و خارج بازار تجریش غافل شد؛ یعنی چیزهایی مثل لواشک‌ها و ترشیجات عمه لیلا، گزهای پسته‌ای خشکبار داریوش، لبو و باقالی‌های معروف بازار توی فصل‌های سرد و آبمیوه‌های اینجا و بستنی اکبر مشتی توی هوای گرم که چشیدنشان تجربه این بازارگردی و سفر در دل تهران قدیم را کامل می‌کند.


این بود یادداشت سایت پینورست در باب بازار تجریش تهران! آیا شما بازار تجریش را برای خرید‌هایتان انتخاب می‌کنید؟ چه مراکز خریدی اطراف این بازار خوب هستند؟ کیفیت تره‌بار این‌جا چطور است؟ تجربه تجریش گردی‌تان خوب بوده یا بد؟ آیا این‌جا همان کیفیت قبل را دارد؟ برای ما در قسمت نظرات تجربه‌های خودتان را بنویسید.

بقیه‌ نوشته‌ها

فکر کنم نویسنده‌ حساب بشم و چندتا کار دیگه. خیلی عشق سفرم و پینورست داره نویسندگیم رو به سفربازی‌م گره می‌زنه.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها