بوستان باغ ایرانی کجاست – هنر معماران ایرانی در باغ سه‌ونیم هکتاری

    voted 3 stars voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
بوستان باغ ایرانی کجاست – هنر معماران ایرانی در باغ سه‌ونیم هکتاری

بوستان باغ ایرانی جایی بکر در ده ونک تهران است. اینجا را کمتر کسی می‌شناسد و حتی تهرانی‌ها از مکان دقیقش اطلاعی ندارند. باغ ایرانی پر از گل‌های لاله و بناهای سنتی زیباست. در این مقاله قرار است در مورد این مکان اسرارآمیز آن هم وسط تهران صحبت کنیم.


مسیر رفتن به باغ ایرانی

چند راه برای رفتن به باغ ایرانی وجود دارد:

– اگر می‌خواهید با خودروی شخصی بروید: بوستان باغ ایرانی در خیابان صابری است. از بزرگراه کردستان وارد خیابان رشید یاسمی شوید. مسیر را در خیابان ۱۲ متری ادامه دهید تا به خیابان صابری برسید.

باغ ایرانی در ونک

– اگر با وسیله عمومی قصد رفتن دارید: اتوبوس‌های بی‌آر‌تی بهترین راه رسیدن به بوستان باغ ایرانی هستند. ابتدا به ایستگاه متروی توحید بروید. از آنجا سوار اتوبوس شده و در ایستگاه پل مدیریت پیاده شوید. باغ ایرانی در ۳۰۰ متری شما است.

راه دیگر این است که اول به صادقیه بروید. بعد از آن با تاکسی یا اتوبوس به سمت ونک حرکت کنید. به راننده بگویید می‌خواهید به بوستان باغ ایرانی بروید.

ساعت بازدید بوستان باغ ایرانی: ۷ صبح تا ۱۲ شب.


چرا اینجا نامش بوستان باغ ایرانی است؟

دلیل ساده‌ای دارد. چون تمام نکات معماری و اصول ساخت باغ‌های ایرانی در آن رعایت شده. اینجا کمی بیشتر درباره باغ ایرانی و مشخصاتش حرف می‌زنیم.

باغ‌های ایرانی به سبک خاصی ساخته می‌شوند. ساختار هندسی و محل قرارگیری درخت‌ها، ساختار باغ ایرانی را شکل می‌دهند. دور تا دور باغ ایرانی معمولا با دیوار پوشیده شده. باغ‌های ایرانی معمولا کمی شیب دارند و گل سرخ در آنها زیاد دیده می‌شود.

بوستان باغ ایرانی

در هر باغ ایرانی می‌شود جاری بودن آب را دید. هیچ باغ ایرانی را نمی‌شود پیدا کرد که آب از دل آن عبور نکند.

باغ‌های ایرانی معمولا کنار قنات‌ها ساخته شده‌اند. برای همین هم قنات‌ها و باغ‌های ایرانی تقریبا در یک دوران شکل گرفته‌اند.

می‌گویند کوروش هخامنشی اولین کسی بوده که باغ‌های ایرانی را ساخته و آثارش را می‌شود در پاسارگاد شیراز دید.

این چیزها در بوستان باغ ایرانی ده ونک رعایت شده و اسم ایرانی هم برای همین رویش گذاشته‌اند.

البته در تهران یک باغ ایرانی دیگر هم هست. به تجریش که بروید، باغ موزه هنر ایرانی را پیدا می‌کنید. اینجا می‌شود آثار تاریخی مهم ایران را یکجا دید و از فضای دیدنی باغ و غذاهای خوشمزه کافه‌اش لذت برد.


صاحب باغ ایرانی کیست؟

بوستان باغ ایرانی ونک

در گذشته خانواده فیروزگر مالک ده ونک بوده‌اند. فیروزگرها به خاطر وضع مالی خوبی که داشتند توانستند خانه‌ها و باغ‌های زیبایی در این منطقه بنا کنند.

در طول این سال‌ها زمین‌های این خانواده دست به دست چرخیده و حالا بخشی از املاک آنها به بوستان باغ ایرانی تبدیل شده.

البته باغ ایرانی به اندازه قاجاریه قدمت دارد. در اصل مستوفی‌الممالک اینجا را آباد کرده است. بعضی از درخت‌های باغ ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال عمر دارند.

در ورودی باغ، تابلوی معرفی برای مهندس علی محمد مختاری نصب شده است. مردی که به باغبان پیر تهران معروف است و گویا هنوز هم در جلسات مربوط به باغات در شهرداری شرکت می‌کند.

اینجا را به عنوان باغ مهندس مختاری هم می‌شناسند. در سال ۱۳۹۳ به خاطر قدردانی از زحمات چندین ساله‌اش، نام علی محمد مختاری را روی بوستان باغ ایرانی گذاشتند.


گشت و گذار در باغ ایرانی ونک

باغ ایرانی ونک

باغ ایرانی ۴ ورودی دارد. دوتا در شرق و غرب و دوتای دیگر در جنوب و جنوب غربی. سرتاسر باغ فواره و آبنما است و صدای آب در تمام پارک شنیده می‌شود.

آبنماهای پله‌ای واقعا زیبا هستند و قدم زدن کنار آب، حس خیلی خوبی دارد.

باغ ایرانی یک ساختمان اصلی دارد که به آن کوشک می‌گویند. این کوشک در شمالی‌ترین جای پارک قرار گرفته و راحت آن را پیدا می‌کنید.

اینجا قبلا کافه و رستوران بوده، اما حالا به کتابخانه تبدیل شده است. کوشک باغ ایرانی زیباست و می‌شود عکس‌های خاطره‌انگیزی کنار آن گرفت.

در کوشک پنجره‌هایی به سبک معماری قدیم می بینید. لوسترهای آویزان شده از سقف هم کاملا به سبک ایرانی انتخاب شده و حس و حال خانه‌های قدیمی را منتقل می‌کنند.

در وسط باغ ایرانی، طاق میانی قرار گرفته. بنایی با معماری سنتی که زیبایی اینجا را بیشتر کرده است.

اگر برای اجاره آپارتمان به صورت روزانه در تهران دنبال یک سایت معتبر می‌گردید ما به شما پینورست را معرفی می‌کنیم. با رزرو اقامتگاه در این سایت می‌توانید اقامتی آسان و دوست داشتنی را تجربه کنید.


در باغ ایرانی چه کارهایی انجام دهیم؟

پارک باغ ایرانی ونک

عکاسی: بوستان باغ ایرانی آنقدری زیبا هست که بشود قاب های کم‌نظیری برای عکاسی پیدا کرد. کوشک اصلی بهترین جا برای عکس گرفتن است. آبنماهای پلکانی باغ هم سوژه خوبی برای عکاسی شما هستند.

ورزش و بازی: باغ ایرانی زمین بازی دارد. کودکان می‌توانند چند ساعتی سرگرم شوند. وسایل بدنسازی هم در پارک گذاشته‌اند و می‌شود کمی به ورزش کردن هم پرداخت.

پیاده‌روی: باغ ایرانی خوراک پیاده‌روی شبانه است. اگر برنامه پیاده‌روی شبانه دارید یکی از جاهایی که می‌شود به آن بروید همین باغ ایرانی‌ست. قدم زدن در فضای با صفا این باغ لذتبخش است.

پیک نیک: در باغ ایرانی تعدادی آلاچیق وجود دارد. خانواده ها می‌توانند در آلاچیق‌ها دور هم جمع شوند و اوقات خوبی داشته باشند.

کافه گردی اطراف بوستان باغ ایرانی

در خود باغ کافه و رستوران نیست، ولی اگر کمی اطرافش را بگردید، جاهای خوبی پیدا می کنید.

مثلا سام کافه ونک که هم خیلی پرطرفدار است، هم از کافه های شیک تهران به شمار می‌آید. منظره سام کافه ونک خیلی زیبا و دیدنی است. اینجا می‌شود یک قهوه عالی را نوش جان کرد و به تماشای منظره خیابان نشست. می‌توانید از باغ ایرانی با ۱۰ دقیقه پیاده‌روی خودتان را به سام کافه برسانید.

کافه نوا در شیخ بهایی هم جای شیک و دنجی برای وقت گذراندن است. کافه نوا پاستا و سیب‌زمینی‌های خوشمزه‌ای دارد.


جشنواره گل های لاله باغ ایرانی

جاهای دیدنی باغ ایرانی ونک

اگر می‌خواهید زیبایی واقعی بوستان باغ ایرانی ونک را ببینید، در فصل بهار به خصوص ماه اردیبهشت به باغ بروید.

هر سال تعداد زیادی گل لاله در باغ ایرانی کاشته می‌شود. آنقدر زیاد که حال و هوای باغ را به طور کلی عوض می‌کند.

نژادهای مختلف گل لاله را می‌توان در باغ ایرانی دید. هر گوشه باغ، به یک رنگ در می‌آید و منظره‌ای کم‌نظیر درست می‌شود.

 


جاهای دیدنی اطراف باغ ایرانی

باغ فردوس

باغ فردوس را اکثرا می شناسند. در باغ فردوس موزه سینما که یکی از جالب‌ترین موزه‌های تهران است وجود دارد. دور و بر این باغ پر از اغذیه فروشی ‌های خوب است و می‌توانید هنگاه گردش چیزی هم میل کنید. چند دست فروش هم اجناس سنتی و دست سازخودشان را می‌فروشند که خیلی جالب هستند. در این موزه سالن سینما هم برای پخش فیلم وجود دارد.

یکی از نکات جالب موزه سینما این است که در آن اولین فیلم ناطق ایرانی را به نام دختر لر می‌توانید ببینید.

موزه دکتر حسابی

خانه دکتر حسابی در سال ۱۳۷۲ تبدیل به موزه شد. در آن تقدیرنامه‌ها و مدارک تحصیلی و شخصی او نگه‌داری می‌شود.  آدرس این موزه در خیابان مقصود بیک تجریش است. برای بازدید از آن باید از قبل هماهنگ کنید و از ساعت  ۸ تا ۱۶ امکان دیدن موزه را دارید.

 


شما هم به باغ ایرانی رفته‌اید؟ از آن چه خاطره خوب یا بدی دارید؟ کجا را برای پیاده‌روی در تهران پیشنهاد می‌کنید؟ چه باغ دیدنی دیگری در تهران می‌شناسید که بازدیدش برای عموم امکان‌پذیر باشد؟ در قسمت نظرات برای ما بنویسید.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی