شاید به نظر خیلی از ما دیدن موزه و موزه گردی کار خستهکنندهای به نظر بیاد اما یکی دوبار که به موزه های خوب تهران سر بزنید؛ ماجراهای تاریخی هر موزه، اشیا عجیب داخل موزه و اطلاعات عمومی بالایی که به دست میآورید جذابیت موزه گردی را بهتان نشان میدهند.
تازه دیدن موزه های تهران در ایام نوروز هم خیلی کیف دارد و هوای بهاری و دیدن ساختمانهای قدیمی کنار هم، آدم را از زمان جدا میکند.
در تهران موزههای زیادی داریم و ما سعی کردیم مهمترین موزههای تهران را معرفی کنیم.
موزه ایران باستان؛ اولین موزه تهران
موزه ایران باستان یک بخش از موزه ملی ایران است. اینجا دو بخش به نام موزه ایران باستان و موزه باستان شناسی دارد.
موزه ایران باستان در سال ۱۳۰۸ و به دستور رضاشاه ساخته شد. اینجا اولین و قدیمیترین موزه ایران است.
اشیا داخل موزه تاریخچه گستردهای دارند. یک بخش از اینجا مربوط به دوره پیش از تاریخ ایران یعنی پارینه سنگی تا اواخر قرن ۴ است و یک بخش از موزه مربوط به دوران تاریخیست یعنی اواخر قرن ۴ تا دوران ساسانی.
یک قسمت از اشیا داخل موزه هم تحفههاییست که ناصرالدین شاه یا خودش از سفرهای خارجیاش آورده یا از طرف کشورهای خارجی به ایران هدیه داده شده. مکان نگهداری این هدیهها داستان طولانی دارد.
داستانش از سفرهای خارجی ناصرالدین شاه شروع میشود. ناصرالدین شاه میخواست سوغاتی که از فرنگ یا هدیههایی که از کشورهای خارجی دریاف میکرد را یک جا جمع کند. اما این یک جا برای خودش ماجراها داشت و ابتدا قسمتی از کاخ گلستان خراب شد و شد موزه و کتابخانهای که ناصرالدین شاه میخواست. اما بعدها این اشیا مدام جابهجا شد و آخر سر وقتی موزه ایران باستان ساخته شد این اشیا هم به آنجا منتقل شدند.
آدرس موزه ایران باستان: خیابان امام خمینی،ابتدای خیابان سی تیر، خیابان پروفسور رولن،شماره یک
شماره تماس موزه ایران باستان: ۶-۶۶۷۰۲۰۶۱-۰۲۱
قیمت ورودی برای ایرانیها ۱۰ هزارتومان و برای توریستهای غیرایرانی ۱۰۰ هزار تومان است.
زمان بازدید از اینجا هم هر روز در روزهای بهار و تابستان از ساعت ۹ صبح تا ۷ شب است و در روزهای پاییزی و زمستانی از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۵ عصر است.
بعد از اینکه با اولین موزه ایران آشنا شدید برویم سراغ کاخ موزه های تهران که یکی از دیدنیترین مکان های تهران هستند.
اگر تصمیم دارید که برای دیدن این موزهها راهی تهران شوید میتوانید برای دیدن قیمت اجاره آپارتمان برای یک روز و رزرو آن همین حالا به وب سایت پینورست سر بزنید.
کاخ موزه های تهران
کاخ موزه سعدآباد؛ محل سکونت پهلویها
کاخ موزه سعدآباد یکی از محبوبترین کاخهایی ست که می توانید در تهران ببینید.
اینجا در دوران قاجار ساخته شده و در زمان پهلوی در آن کاخهای زیادی که هر کدام محل زندگی یکی از اعضای خانواده پهلوی بوده ساخته شد.
اینجا ۱۸ کاخ به نامهای کاخ احمدشاهی، کاخ شهوند، کاخ سفید، کاخ اختصاصی، کاخ اسود، کاخ شمس ، کاخ اشرف، کاخ غلامرضا ، کاخ ملکه مادر، کاخ احمدرضا ، ساختمان عبدالرضا، کاخ بهمن پهلوی ، کاخ شهرام پسر اشرف، کاخ فریده دیبا، کاخ قدیم ولیعهد رضا پهلوی، کاخ جدید ولیعهد رضا پهلوی، کاخ فرحناز و علیرضا فرزندان محمدرضا شاه و آخرین کاخ که متعلق به دختر کوچک محمدرضا شاه به نام کاخ لیلا است.
هر کدام از این کاخها تبدیل به یک موزه شدند که دیدنشان خالی از لطف نیست. موزه پوشاک سلطنتی، موزه ظروف سلطنتی و…
اینجا علاوه بر کاخهایش، قنات و چشمهسار و استخرهای زیادی هم برای دیدن دارد.
پس کاملا مشخص است اینجا چهقدر وسیع است. کاخ سعدآباد یکی از جاهای خوب برای عکاسی در تهران هم است و حتی یک غرفه دارد که در آن می توانید با لباسهای قاجاری عکسهای یادگاری بگیرید.
برای گشتن در کاخ سعرآباد یک روز کامل را کنار بگذارید. گشت و گذار در فضای باز اینجا و دیدن کاخهای اصیل و استفاده از سینما و کتابخانه و رستوران کاخ سعدآباد زمان زیادی از شما میگیرد.
زمان بازدید از کاخ سعدآباد هر روز از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۵ عصر است.
قیمت ورودی به محوطه ۵ هزار تومان و برای ایرانیها و ۵۰ هزار تومان برای بازدیدکنندههای خارجی ست.
قیمت ورودی به هر کاخ هم برای ایرانیها ۴ هزارتومان و برای غیرایرانیها ۳۰ هزار تومان است.
کاخ گلستان کجاست؟ یکی از میراث جهانی یونسکو
میتوانیم اندازه یک کتاب از کاخ گلستان در تهران که یکی از مهمترین موزه های تهران است بنویسیم اما برای اینکه در حوصله شما جا بگیرد و اطلاعات لازم و مختصر را هم برای سر زدن به این شاهکار معماری داشته باشید ما به صورت خلاصه تصویر این باغ را برایتان توضیح دادهایم. این عمارت شاهکار در میراث یونسکو هم ثبت شده است.
وقتی وارد کاخ گلستان می شوید بدانید که به یک گوی جهاننما وارد شدید. اینجا هم معماری زیبای ایرانی را میبینید هم معماری اروپایی! طرحهای شگفتانگیز کاشیهای اینجا از عاشقانه وجود دارد تا طرحهای شکار و رزم.
هرکدام از تالارها وعمارتهای این کاخ برای خودش دیدنیست. تالار آینه که به خاطر نقاشی کمالالملک است که به مدت ۵ سال روی آن کار کرده است و ناصرالدین شاه را در این تالار به تصویر کشیده است معروف است.
از عمارتهای دیگر این کاخ میشود به عمارت شمسالعمارهاشاره کرد و آن را دیدنیترین جای کاخ گلستان به حساب آورد و عمارتهای دیگر این کاخ هم، ایوان تخت مرمر،خلوت کریمخانی، موزه نگارخانه، تالار سلام یا تاجگذاری و تالار برلیان است که ما از توضیح اضافه برایش میگذریم تا خودتان با چشم این زیباییها را ببینید.
آدرس کاخ گلستان: خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ
شماره تماس کاخ گلستان: ۳۳۱۱۳۳۳۵
زمان بازدید از کاخ گلستان هم بهار و تابستان از ۹:۳۰ صبح تا ۱۷:۳۰ و روزهای پاییز و زمستان از ۹ صبح تا ۱۶ است.
کاخ نیاوران؛ از دیدنیترین موزه های تهران
حالا که داریم از کاخهای تهران میگوییم اگر از کاخ نیاوران نگوییم بی انصافیست.
اینجا هم یکی از خوش آب و هواترین جاهای تهران است و هم زیباییهای طبیعی و عمارتهایش دیدنیاند.
این کاخ هم مربوط به زمان قاجار است. بخشهای مختلف این کاخ، کاخ صاحبقرانیه، کاخ اختصاصی، موزه جهاننما، باغ موزه کتیبهها و موزه خودرهای اختصاصی نیاوران است.
در موزه خودروها خودروی رولزرویس و خودروهای جالب تفریحی و موتورسیکلتهای سلطنتی و تاریخی نگهداری میشوند که دیدنشان مخصوصا برای ماشیندوستها جالب است.
آدرس کاخ نیاوران: میدان شهید باهنر (نیاوران)، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران
شماره تماس کاخ نیاوران: ۲۲۲۸۲۰۲۰
قیمت ورودی برای ورود به محوطه کاخ ۵ هزار تومان و برای هر کدام از کاخها ۴ هزارتومان است.
خب بعد از دیدن کاخهای تهران برویم سراغ باغ موزه هایی که دیدنی هستند.
بدون شک یکی از بهترین جاهایی که میتوانید در روزهای تعطیل نوروز بروید باغ موزههای تهران است. . هوای بهار که در این باغ موزهها میپیچد دیدنش را صدبرابر زیباتر و با ارزشتر میکند.
باغ نگارستان، ورود به باغی از بهشت
محله های قدیمی تهران مثل بهارستان و منطقه ۱۲ تهران پر از ساختمان ها و عمارت های تاریخی و اصیلاند. اگر واقعا به جاهای تاریخی و ساختمانهای آجری با کاشیهای رنگارنگ یا حتی کافههایی با این رنگ و لعاب علاقه دارید باید این منطقه را بگردید. باغ نگارستان یکی از زیباترین باغهای تهران است.
آرامش حاکم در فضای این باغ شبیه به دیدن یک خواب خوب است. محوطه قدیمی و با صفا با حوض های قدیمی زیبا.
در یکی از تالارهای موزه نگارستان سالنیست پر از نقاشیهای تاریخی از نقاشهای بزرگ ایرانی. نقاشیهایی که به نظر معمولی میآیند اما کلی هنر و حرف تاریخی در خود دارند. در یکی از اتاقهای تالار اینجا هم بخشهایی از کاشی اولیه و اصیل باغ نگارستان نگهداری میشود و در بخش دیگری مجموعههایی مربوط به ملکالشعرای بهار و عکسهای یادگاری زمان او وجود دارد.
اینجا ۴ تالار و ۶۴ اتاق دارد و در هرکدام آثار تاریخی دیدنی نگهداری میشود. یک گالری صنایع دستی وهنری هم برای فروش دارد که مخصوص سلیقههای هنری است.
اگر شاعر باشید قطعا در این باغ ذوقتان گل میکند چون اینجا رنگ و بنای قدیمی و هوای باغ، دلربایی خودشان را دارند.
این جا یک رستوران معروف هم به نام رستوران روحی هم دارد. فضای این رستوران هم حالت سنتی و قدیمی خودش را دارد. یک کافه با صفا هم دارد. راستی اینجا آش هم میتوانید بخورید و لذت هوای بهاری را کامل ببرید.
عمارت مسعودیه
یکی دیگر از باغ موزه های دیدنی برای روزهای نوروز عمارت مسعودیه است. حالا که تا خیابان بهارستات آمدید و احتمالا فصل بهار هم هست دیدن عمارت مسعودیه را جا نندازید.
اینجا به دستور مسعود میرزا پسر ناصرالدین شاه ساخته شده به خاطر همین نامش عمارت مسعودیه است.
اگر واقعا دیدن بناهای قدیمی و عکسهای هنری گرفتن حالتان را خوب میکند اینجا واقعا یکی از بهترین لوکیشنهاست.
عمارتهای اصلی این باغ؛ عمارت دیوان خانه، عمارت سفره خانه، حیاط سید جوادی، عمارت سید جوادی، حیاط مشیری، عمارت مشیرالدوله، حیاط خلوت، عمارت حیاط خلوت عمارت سر در پیادهرو، عمارت سر در کالسکهرو، باغ دیوانخانه و.. است. برای خواندن اطلاعات کاملتر از این عمارت به مطلب قبلی ما سر بزنید.
آدرس عمارت مسعودیه: میدان بهارستان، ضلع جنوب غربی، خیابان اکباتان
اینجا دسترسی مترو هم دارد. کافیست سوار مترو شوید و مترو ملت پیاده شوید و وارد خیابان اکباتان شوید.
شماره تماس عمارت مسعودیه: ۳۳۹۹۲۰۱۲
زمان بازدید از این عمارت هم یکشنبه تا جمعه ۹ صبح تا ۲۰ است.
قیمت ورودی عمارت هم ۵ هزار تومان است.
باغ موزه هنر ایرانی؛ ایران در یک باغ
در باغ موزه هنر ایرانیدر کنار فضای وسیع و سبز و دیدنیاش ماکتهای فراوانی از جاذبههای گردشگری ایران ساختهاند. ماکتهایی از برج آزادی، قره کلیسا، هشت بهشت، چهل ستون، عمارت شمس العماره، گنبد قابوس، پل تاریخی سی و سه پل، باغ فین کاشان و…
پس با دیدن یک باغ دلباز امگار به شهرهای مختلف هم سفر کردهاید و جاهایی که موفق به دیدنش در ایران نشدهاید را اینجا در ابعاد کوچکتر میبینید.
علاوه بر این ماکتها آثار دست هنرمندان معاصر کشور هم در نگارخانه این باغ موزه نگهداری میشوند. آثاری که بسیار دیدنی هستند.
پس اگر هنردوست هستید، اینجا هم دلتان باز می شود هم چشمتان پر از هنر و زیبایی.
آدرس باغ موزه هنر ایرانی: میدان تجریش، خیابان شهید دربندی ، خیابان دکتر حسابی، باغ موزه هنر ایرانی
شماره تماس باغ موزه هنر ایرانی: ۲۲۶۸۶۰۶۵
زمان بازدید از این باغ هم هر روز ۹صبح تا ۲۱:۳۰ شب است.
سایر موزههای دیدنی تهران
موزه آبگینه و سفالینه
ساختمان این موزه مربوط به زمان قاجار و پهلوی است. اینجا متعلق به قوامالسلطنته نخست وزیر احمدشاه بوده. اینجایکی از هنریترین موزه های تهران است.
خیلی از آدمها به اشیا قدیمی علاقهمندند پس اینجا میتواند برایشان عین بهشت باشد.
اینجا بیشتر از ۲۰۰۰ قطعه سفال و شیشه ارزشمند قرار دارد از شیشهای مربوط به معبد چغازنبیل گرفته تا ظروف سفالی مربوط به دورانهای تاریخی مختلف.
شاید دیدن اشیا آن هم طولانی مدت و پشت سر هم کاری خستهکننده به نظر بیاید اما این اشیا انقدر تنوعشان زیاد است و هرکدام با داستان و تاریخی که پشتشان دارند شما را به سمت خودشان میکشند. علاوه بر این اشیا ساختمان خود موزه هم دیدنیست.
آدرس موزه آبگینه تهران: خیابان امام خمینی، خیابان سی تیر، نرسیده به خیابان جمهوری، پلاک ۵۹
شماره تماس: ۶۶۷۰۸۱۵۳، ۶۶۷۰۸۱۵۴
زمان بازدید از موزه هم هر روز بهار و تابستان از ساعت ۹صبح تا ۱۹ و در روزهای پاییز و زمستان از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ است.
قیمت ورودی برای ایرانیها ۲۵۰۰ و برای غیرایرانیها ۱۵هزارتومان است.
موزه فرش؛ یکی از بهترین موزه های تهران
همه میدانیم هنر فرش در ایران چهقدر ارزشمند است. جاهای مختلف و زیادی در ایران است که هنر قالیبافیشان حرف ندارد. اما در این موزه شما شاهکارهای قالی تمام آن شهرها را میبینید. اینجا ۱۳۵ تخته فرش از شهرهای کاشان، کرمان، اصفهان، تبریز، خراسان، کردستان دارد.
وقتی ایران به هنر قالیبافی معروف است پس موزه آن هم میتواند یکی از مهمترین موزه های تهران باشد.
جالب است بدانید نمای بیرونی ساختمان این موزه هم شبیه دار قالی ساخته شده. اینجا یک مکان پژوهشی هم است و در آن ۳۵۰۰ جلد کتاب هم در زمینه قالی و قالیبافی به زبانهای فارسی، انگلیسی، آلمانی، فرانسه و عربی وجود دارد.
اینجا به دستور فرح پهلوی در سال ۱۳۵۶ ساخته شده.
آدرس موزه فرش ایران: میدان انقلاب، خیابان کارگر شمالی، تقاطع دکتر فاطمی ضلع جنوبی شرقی چهارراه، موزه فرش ایران
شماره تماس موزه فرش: ۸۸۹۷۷۹۰۳
ساعت بازدید موزه فرش هم از ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر است.
قیمت ورودی موزه فرش هم برای بازدیدکنندههای ایرانی ۵ هزار تومان و بازدیدکنندههای خارجی ۵۰ هزار تومان است.
موزه موسیقی از آن موزههاست که حتی اسمش هم جذاب است. همین که بشنوید ساز کلهر را میتوانید ببینید کافیست تا شال و کلاه کنید و سراغ این موزه بروید.
اینجا حدود ۲۴۰ ساز نگهداری میشود. بخشهای مختلف ساختمان موزه که قبلا یک ساختمان مسکونی بوده از این قرار است:
آرشیو صوتی که در آن ۴۲۰۰ ساعت آثار صوتی ارزشمند به شکل صفحه موسیقی و کاست و cd , dvd نگهداری میشود.
سالنهای این موزه هم به دو بخش سالن سازهای نواحی ایران و سالن سازهای سنتی تقسیم می شوند. در سالن سازهای نواحی ایران، که در طبقه همکف موزه است، سازهای بادی و زهی و ساز های خودصدا نگهداری میشوند و در سالن سازهای سنتی هم سازهای آرشه ای مثل کمانچه و ویویلون و تار و سه تار و… را میتوانید ببینید.
این موزه یک بخش جالب به نام کارگاه ساخت و ساز هم دارد که در آن میتوانید با ابزار و روش ساختن این سازها آشنا بشوید و متوجه بشوید این صدای خوبی که می شنوید از چه راهی مهندسی شده است. از جاهای دیگراین موزه کتابخانه و سالن تمرین و کافیشاپ است که میتوانید از آن استفاده کنید.
آدرس موزه موسیقی: میدان تجریش، خیابان شهید ابراهیم دربندی (مقصودبیک سابق)، بعد از سه راه تختی – خیابان موزه- نبش کوچه نیلوفر – پلاک 9