۵ پیشنهاد تهران گردی حرفه‌ای؛ خارجی‌ها تهران را چطور می‌گردند؟

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
۵ پیشنهاد تهران گردی حرفه‌ای؛ خارجی‌ها تهران را چطور می‌گردند؟

درباره‌ی تهران، ایران- به قلم ghazalshi – هشدار: اگر این اولین یا دومین یا سومین بار سفرتان به تهران است و فقط ۳ روز وقت دارید، پیشنهادهای تهران گردی حرفه‌ای که در ادامه آمده است را فراموش کنید.

مثل یک گردشگر عادی بچسبید به برنامه‌ی عادی خودتان و بروید به دیدن جاهایی مثل  کاخ سعد آباد و بازار بزرگ و تجریش و دربند و … (وای چقدر راحت می‌شه توی تهران و جاهای دیدنیش گم شد).

قبل از پیشنهادهای اصلی‌ام برای تهران گردی باید بگویم امکان ندارد که من به تهران فکر کنم و این آهنگ یادم نیاید. پیشنهاد می‌کنم حتماً به آن گوش دهید: هیچکس- اینجا تهرانه!


پیشنهاد تهران گردی ۱- کتابفروشی آبی در میدان انقلاب

این کتابفروشی که در طبقه‌ی زیر همکف مغازه‌ای در سمت چپ خیابان منیری جاوید در نزدیکی میدان انقلاب واقع شده، یک کتاب فروشی معمولی نیست. مدیرِ کمی بی حوصله‌اش حدود ساعت ۱۰ صبح، نه ببخشید ۲ بعد از ظهر، یا شایدم ۹ شب… خلاصه هروقت که دلش بخواهد فروشگاه را باز می‌کند. این موضوع احتمال رسیدن شما به کتابفروشی آبی را با احتمال سواری با یک اسب تک‌شاخ، یکی می‌کند.
حتماً می‌پرسید چه چیز این فروشگاهِ عزیز آن‌قدر خاص است؟

این کتابفروشی که پر از کتاب‌های انگلیسی دهه‌ی 1930 میلادی است (که بعضی نسخه‌های اریجینال هم بین‌شان پیدا می‌شود)، به خاطر شیوه‌ی فروش کتاب‌هایش معروف شده. در واقع شما در کتابفروشی آبی کتاب نمی‌خرید، بلکه مبادله می‌کنید. اول کتاب را دریافت  می‌کنید سپس حق دارید یا آن را پس بدهید یا با کتاب دیگری مبادله کنید. فکر هم نکنید که همه‌ی کتاب‌ها را می‌توانید بخرید. اگر صاحب فروشگاه دلش نخواهد کتابی را بدهد نمی‌دهد.

یک بار حاضر نشد کتاب ناتور دشت را به من بدهد چون آن‌طور که یادش می آمد شنیده بود این کتاب را در جیب کت جان لنون بعد از قتلش پیدا کرده بودند. خلاصه مکان جالبی برای سرگرم شدن و در آوردن ادای روشنفکرهاست.

بیشتر بخوانید: یک راهنمای مختصر در مورد کتابفروشی‌های تهران – از انقلاب تا نمایشگاه کتاب مصلی


پیشنهاد تهران گردی ۲- خیابان لیلی

این خیابان در بخش بالای مرکز شهر و نزدیک به میدان معروف ونک است. باید بگویم چه در موقع خوشحالی و چه در موقعی که احساس تنهایی می‌کنید، باغ ژاپنی‌ای که در این خیابان واقع شده، بهترین مکان برای کتاب خواندن است.

تهران گردی: خیابان خدامی که به کوچه لیلی راه دارد

بیشتر بخوانید: سوغات تهران، از صنایع دستی تا خوراکی

می‌توانید به صدای پرنده‌ها گوش کنید یا فقط گذر مردمی را تماشا کنید که از کنارتان رد می‌شوند. بهتر است اوایل بهار یا اواخر پاییز که هوا مناسب است به خیابان لیلی بروید.


پیشنهاد  ۳- کاخ گلستان

دومین یا سومین باری که به این جا سر زدم عاشقش شدم. یک نمایشگاه عکس آنجا برگزار شده بود که عکس‌های قدیمی کاخ را در کنار نمای جدیدش به نمایش گذاشته بود. خیلی جذاب بود و خاطرات قدیمی‌ای را برایم زنده می کرد.

پیشنهاد تهران گردی: کاخ گلستان

فکر کردن به اینکه صدها سال پیش آدم‌هایی در همین مکانی که ایستاده‌ام راه می‌رفتند و می‌خندیدند و حرف می‌زدند و می‌دویدند، واقعاً حیرت‌آور است.

حتماً در فصل بهار به کاخ گلستان بروید و کرم ضد آفتاب را هم فراموش نکنید چون فضایش باز است.


پیشنهاد تهران گردی ۴- خیابان رودبار

خیابان رودبار آخرین خیابان در بلوار میرداماد قبل از تقاطع شریعتی است که از روی اسم یکی از شهرهای شمال ایران نام گذاری شده.

راستش الان خیلی از خیابان‌های این منطقه‌ی تهران رودخانه دارند. من به دلایل نامشخصی این خیابان را دوست دارم، یا شاید دلیلش این باشد که یکی از بهترین قنادی‌های تهران در نزدیکی این منطقه واقع شده است.

تهران گردی؛ بلوار میرداماد به سمت میدان مادر و خیابان رودبار

در اینجا می‌توان صدای آب رودخانه‌هایی را شنید که از دوطرف با درختان بلند احاطه شده‌اند. گذشتن از کنار این رودخانه‌ها فقط ۱۵ دقیقه پیاده‌روی دارد. و گاهی‌وقت‌ها ممکن است بوی فاضلاب هم بدهند. اما با این حال خیلی لذت‌بخش است که عصرها در این خیابان قدم بزنید و گاهی  موقع برگشت کباب ترکی بخورید. بعضی از معروف‌ترین آبمیوه‌فروشی‌های تهران هم کمی آن‌ور‌تر نزدیک میدان مادر واقع شده‌اند.

پیشنهاد تهران گردی بیشتر: شب گردی در تهران – ۱۳ جای عالی برای تفریح شبانه در پایتخت


پیشنهاد ۵- گورستان ظهیرالدوله

همان‌طور که در یکی از فیلم کوتاه‌های پیمان معادی هم نشان داده شده، این قبرستان خانه‌ی ابدی معروف‌ترین هنرمندان و موسیقی‌دانان و سیاست‌مداران و تاریخ‌دانان دوره‌ی خاصی از تاریخ ایران است.

آرامستان ظهیرالدوله تهران

من یک بار برای سالگرد شاعر معروف ایرانی فروغ فرخزاد به گورستان ظهیرالدوله رفتم. طرفدارانش با نواختن تار و خواندن یکی از اشعار معروف فروغ، مجلس کوچکی برپا کرده بودند. باران هم می آمد و فضای رمانتیکِ نیمه‌بهاریِ عجیبی ایجاد شده بود.

این مطلب ترجمه‌ای بود از این نوشته


شما از تجربه تهران گردیتان بگویید. در تهران دوست دارید بیشتر چه جاذبه‌هایی ببینید؟ در کافه‌ها بگردید یا کاخ‌های سلطنتی و باغ‌ها را ببینید؟ رستوران گردی کنید یا طبیعت‌گردی؟ مکان‌های تاریخی برایتان جذاب‌تر است یا پاساژهای تهران؟ پیشنهاد خود را برای تهران‌گردی در بخش نظرات برای ما بنویسید!

بقیه‌ نوشته‌ها

فکر کنم نویسنده‌ حساب بشم و چندتا کار دیگه. خیلی عشق سفرم و پینورست داره نویسندگیم رو به سفربازی‌م گره می‌زنه.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها