درکه از محلههای قدیمی شمال شهر تهران است که درست پای کوه قرار دارد؛ اصلا به خاطر همین هم اسمش را درکه، یعنی درهی کوچک گذاشتهاند. چون محلهای که الان همه به درکه میشناسندش درهای کوچک در پای کوه بوده است.
درکه بیشتر از هر چیز به کوهش معروف است و بیشتر مردم برای کوهپیمایی به درکه میروند، اما این محله به جز کوه، جذابیتهای دیگری هم دارد؛ آب و هوای خوب، بافت قدیمی محله، کافهها و رستورانهای خاطرهانگیز، حسینیه درکه، امامزاده سید محمد ولی، جنگل کارا و طبیعت زیبا، مهمترین دلایلی هستند تا برای یک بار هم که شده، درکه را از نزدیک ببینید.
راستی اگر برای تعطیلات به تهران میروید و میخواهید همه ییلاقهای جالب آن مثل درکه و دربند و فشم و لواسان و جاهایی مثل دشت هویج و دهکدههای اطراف را ببینید میتوانید با اجاره ویلا ارزان در تهران سفری به صرفه داشته باشید و بیشتر هزینهها را صرف خرید و شکمگردی و گردشگری کنید.
درکه کجای تهران است؟ آدرس و راههای دسترسی
درکه در شمال شهر تهران و بین محلههای ولنجک و اوین قرار گرفته. خیلیها اوین و درکه را یک محله میشناسند و معمولا اسمشان را کنار هم میآورند. اما این دو محل از هم کاملا جدا هستند و فقط روابط مردم هر دو محل است که این دو ناحیه را با هم یکی کرده.
اگر با مترو میخواهید به درکه بروید، باید ایستگاه تجریش در خط یک متروی تهران پیاده شوید و بعد در میدان تجریش سوار تاکسیهای درکه شوید که مستقیم تا میدان درکه میروند.
برای رفتن به درکه با اتوبوسهای تندرو یا بیآرتی دو راه دارید؛ اگر اتوبوسهای تندروی خیابان ولیعصر (راه آهن-تجریش) را سوار شوید و در میدان تجریش پیاده شوید، میتوانید از همان میدان تاکسیهای درکه را سوار شوید. با اتوبوسهای تندروی چمران (خط 4) هم باید ایستگاه نمایشگاه پیاده شوید، از پل عابر پیاده به سمت پمپ بنزین ولنجک بروید و کنار همان پمپ بنزین سوار تاکسیهای درکه شوید.
درکه رفتن با خودروی شخصی تقریبا سرراست است. فقط باید از هرجا که هستید وارد اتوبان چمران و بعد خیابان ولنجک شوید و بعد از میدان دانشجو، خیابان درکه را مستقیم تا میدان درکه بروید. فقط اگر با خودروی شخصی به درکه میروید، خصوصا روزهای تعطیل، حتما صبح خیلی زود حرکت کنید، در غیر این صورت جای پارک پیدا نخواهید کرد.
آدرس درکه تهران: تهران، اوین، بزرگراه چمران جنوب، خیابان یمن، خیابان رشید الدین فضل الله، میدان دانشجو، درکه تهران.
اصلا چرا برویم درکه؟
درکه همه را میتواند راضی کند! هر شخصیتی در هر سنی میتواند بهانهی خودش را برای رفتن به درکه پیدا کند. فقط یک بار تا درکه رفتن میتواند شما را طرفدار همیشگیاش کند.
اول از همه آب و هوای خوب درکه، آن هم در شهر شلوغ و پر دودی مثل تهران بهترین دلیل است؛ خیلی وقتها لازم است وسط زندگی شهری، به خودمان استراحت بدهیم و چند ساعت هم که شده در طبیعت باشیم. درکه از آن جاهاییست که میتوان اینجور وقتها به آن پناه برد.
اگر از آن دسته آدمهایی هستید که به فرهنگهای مختلف، حرف زدن با مردم و بافتهای محلی علاقه دارید، حتما تا محله درکه بروید. تماشای کوچه پسکوچههای محله، بافت قدیمی خانهها که هنوز تا حد خوبی خودشان را حفظ کردهاند، مردمی که همه هم را میشناسند و همراه و همدل هم هستند و درکهای که زندگی در آن جریان دارد، حتما برایتان جذاب خواهد بود.
اگر به کوچههای محله آشنایی ندارید، از یک محلی یا کسی که مسلطتر است بخواهید حداقل یکی از این کوچهها را نشانتان دهد؛ کوچه حموم، کوچه تنگه، کوچه باغ، کوچه سرچشمه، کوچه امامزاده و کوچه باغچهمردنی.
اگر به مکانهای مذهبی و زیارتی علاقه دارید، امامزاده محمد والی و مسجد جامع را میتوانید زیارت کنید. حسینیه درکه هم از معروفترین حسینیهها برای مراسمهای مذهبی است.
اگر کافه و رستوران رفتن و چشیدن طعمهای مختلف را دوست دارید و قلیان میکشید و دورهم بودن را دوست دارید، باز هم درکه برای شما یکی از گزینههای ایدهآل است. چرا که تعداد زیادی کافه و رستوران توی محله و مسیر کوه هست که هر کدام جذابیتهای خودشان را دارند.
کوه و کوهپیمایی هم که دلیل اصلی خیلیهاست برای رفتن به درکه. اگر پیادهروی دوست دارید، کوهنورد مبتدی هستید یا حرفهای کوهنوردی میکنید، درکه باز هم گزینهای ایدهآل برای شماست.
کوهپیمایی در درکه؛ چرا درکه را برای کوهنوردی انتخاب کنیم؟
چه اهل کوهنوردی حرفهای باشید، چه اولین باری باشد که کوهنوردی میکنید، میتوانید درکه را برای شروع مسیرتان انتخاب کنید. درکه خصوصا برای مبتدیان کوهپیمایی انتخاب مناسبی است؛ چرا که به نسبت دربند مسیر راحتتری دارد. خیلیها حتی خانوادگی آخر هفتهها میروند درکه که کوهپیمایی کنند.
دلیل دیگر محبوبیت درکه برای کوهپیمایی وجود کافهها و رستورانهای متعددی است که سر راهتان قرار دارند. در مسیر کوهپیمایی درکه، معمولا با فاصلههای به نسبت کم، رستورانها و کافههایی میبینید که میتوانند انتخابی برای استراحتتان باشند. کافههایی با منظرههای زیبا که صاحبان خونگرم و مهماننوازی هم دارند. درواقع توی درکه اصلا احساس غریبگی نمیکنید؛ چرا که محلیها شما را عضوی از خودشان میدانند.
منظرههای زیبا، وجود رودخانه در مسیر کوهپیمایی و بافت طبیعی و عموما سرسبزی که کوه دارد، خیلیها را جذب خود میکند. یعنی حتی اگر خیلی هم نمیخواهید کوهنوردی کنید و دنبال کمی فعالیت سالم هستید، با کمی پیادهروی میتوانید از مناظر زیبا و آب و هوای خوب محله لذت ببرید.
وقتی درکه را به سمت قلهی توچال میروید، زیباییهای منحصربهفردی را هم سر راهتان میبینید؛ هفتحوض، جنگل کارا، زردبند، اذغال چال، دو آب پلنگ چال، پناهگاه پلنگچال، بند شاه نشین، کفو، هفت چشمه و یور مختار به ترتیب اسم جاذبههاییست که در مسیرتان میبینید.
در بین این مکانها، جنگل کارا از بقیه معروفتر و محبوبتر است. جنگلی کوچک و طبیعی که برای کمپ کردن هم محبوبیت زیادی دارد.
جنگل کارا درکه
نمیشود به درکه آمد و تماشای شکوه جنگل کارا را از دست داد. برای رسیدن به جنگل کارا، بعد از 45 دقیقه پیاده روی از میدان درکه تا پلنگ چال، کلبهای دو طبقه خواهید دید. مسیر سمت چپ را با گذر از جادهای باریک و شیبدار ادامه دهید. بعد از 40 دقیقه، اگر نگاهی به سمت چپ خود بیندازید درهای پر درخت را خواهید دید. به سمت دره بروید و روح خود را با صدای نوازش برگ درختان توسط باد صیقل دهید.
آبشار کارا درکه تهران
در مسیر جنگل کارا، میتوانید سری هم به آبشار کارا بزنید. بعد از عبور از میدان درکه تا جادهای که به کوه منتهی میشود، مسیر را به سمت محله پل بالا و هفت حوض ادامه دهید. با طی کردن مسافتی کوتاه از هفت حوض، به آبشار کارا میرسید. گوشتان را به صدای آب بسپارید و چشم به زیبایی آن ببندید.
قله کلاغ چین درکه
کوهنوردان میتوانند با ادامه مسیر جوی آبی که در جنگل کارا قرار دارد، خود را به قله کلاغ چین برسانند. فراموش نکنید که در فصلهای سرد سال تجهیزات لازم را همراه خود داشته باشید. بالا رفتن از این کوه نیاز به تخصص در کوهنوردی دارد.
در درکه تهران میتوانید به مقبره سید محمد والی از نوادگان امام سجاد سری بزنید. طبق سخنان ساکنین این محل، بعد از ورود مقبره این شخص، روز به روز به تعداد ساکنین این روستا افزوده شد. به جز این امامزاده، مکانهای مذهبی دیگری مثل امامزاده جامع هم برای بازدید و زیارت وجود دارند.
حسینه درکه
در درکه یک حسینیه هست که حسابی معروف شده و از عمرش 600 سالی میگذرد. اینجا مراسمهای مذهبی خیلی باشکوه برگزار میشود.
آتش سوزی حسینیه درکه که عمدی هم بود، زمان خودش خیلی خبرساز شد. حسینیه سادات درکه هم یک جای تاریخی است و هم محلی برای جمع شدن مردم محله و حل مشکلاتشان.
شکمگردی؛ کافه ها و رستوران های درکه
والک از گیاهان کوهیست که در کوههای درکه رشد میکند و به فصلش درکهایها از فروشش کسب درآمد میکنند؛ توی همان فصل هم بوی والک پلو درکه را بر میدارد. والکپلو از غذاهای سنتی مردم درکه است و بعد از این، دمپختک و آبگوشت از غذاهای پرطرفدار اهالی درکه هستند.
رستوران اسپیو درکه
اگر در درکه دنبال یک رستوران خوب میگردید، رستوران اسپیو برای شما پیشنهاد مناسبیست. اسپیو از آن رستوران هایی است که همه عاشقش هستند. در اسپیو کلبهها جدا از هم هستند و هر کدام برای خودشان بخاری دارند. پس در پاییز و زمستان هم میشود با خیال راحت اینجا غذا خورد. اسپیو همان اول درکه است و میشود دور میدان پیدایش کرد.
منوی اسپیو درکه خیلی کامل است و هر غذایی بخواهید میتوانید سفارش بدهید. البته اسپیو را بیشتر به خاطر کبابهایش آن هم شیشلیک میشناسند. خیلیها تا درکه میآیند تا در اسپیو کباب بخورند. در کل هم چه در این رستوران و چه در رستورانهای دیگر مسیر درکه، کباب از بقیه غذاها محبوبتر است.
رستوران البرز درکه
اگر میخواهید چند دقیقهای را کنار جوانان محلی درکه بگذرانید، پاتوقشان کافه البرز در کوچهی موسوی است. از هرکدام از محلیها بپرسید، کافه البرز را نشانتان میدهند.
برای رفتن به رستوران البرز باید کمی کوهنوردی انجام بدهید. به میدان که رسیدید، سربالایی را چندصد متری بالا میروید تا به البرز درکه برسید. البته این کوهنوردی ارزشش را دارد.
رستوران البرز پر از تختهای کوچک و بزرگ است و غذاهایش هم باکیفیت هستند. به خصوص چای زغالی که همراه با سماور و شیرینی و نبات برایتان سرو میشود.
کافه گیل درکه
در مسیر رستوران البرز، یک کافه میبینید که هم محیط زیبایی دارد، هم در جایی با منظره عالی ساخته شده.
کافه گیل درست کنار رودخانه است و میشود همراه با شنیدن صدای آب، در آن چای و قهوه نوشید.
کافه هفتحوض هم قدیمیترین رستوران درکه است که 40-50 سالی میشود که پاتوق محلیها و مسافران درکهای است.
این سوالی است که برای خیلیها پیش میآید. درکه یا دربند؟ درکه و دربند تهران هر کدام زیباییهای مختص خودشان را دارند و نمیشود بینشان یکی را انتخاب کرد. این را هم یادتان باشد که فاصله درکه تا دربند 9 کیلومتر است، یعنی حدود 15 دقیقه. اما اگر میخواهید حتما یکی از این دو مقصد را برای گردش انتخاب کنید برای آشنایی با دربند میتوانید مقاله دربند تهران بخوانید و با سلیقهی خودتان یکی را انتخاب کنید.
شاید همه به تهران به عنوان یک شهر توریستی نگاه نکنند ولی امیدواریم با خواندن مقالههایی مثل این شما هم به این نتیجه رسیده باشید که تهران جاهای دیدنی زیاد دارد و همهاش دود و دم کار و شلوغی نیست. اگر تصمیم گرفتید این تعطیلات را در تهران بگذرانید رزرو آنلاین اقامتگاه در پینورست را هم فراموش نکنید.
راستی اگر به درکه رفتهاید نظرتان در مورد این محله زیبا چیست؟ برای کوهنوردی رفتید یا برای خوشگذراندن؟ کدام رستورانها و کافههای درکه بهتر بودند؟ اگر قرار بود یکی را به بقیه هم پیشنهاد کنید کدام را انتخاب میکردید؟ جوابهایتان را برای ما در بخش نظرات بنویسید.