سولقان ؛ نزدیک به تهران و خوش آب و هوا

    voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars
2نظر
سولقان ؛ نزدیک به تهران و خوش آب و هوا

اگر ساکن تهران هستید و برای سفرهای طولانی یا حتی دو یا سه روزه وقت ندارید، اصلا اشکالی ندارد چون  اطراف تهران پر است از جاهای دیدنی خوش آب و هوا که یک روزه هم می توانید از آنها بازدید کنید.  روستای سولقان که در شمال غرب تهران و در امتداد رودخانه کن واقع شده. الان هم بار سفر را می‌بندیم و یک روزه به سولقان سفر می‌کنیم تا ببینیم چه‌جور جایی‌ست؟


 سولقان کجاست؟ از چه راهی برویم؟

برای اینکه بدانیم سولقان کجاست، لازم است اول بگوییم که تهران را در تقسیمات جغرافیایی به سه بخش مرکزی، آفتاب و کن تقسیم می‌کنند.

کن در شمال غرب تهران، یکی از قدیمی‌ترین محلات این شهر و در قدیم بخشی از ری بوده اما الان جزئی از منطقه پنج تهران است.

سولقان هم دهستانی است از توابع کن به مرکزیت روستای سولقان. نام سولقان و کن اغلب  کنار هم می‌آید و هر دو در امتداد رود کن، که از ارتفاعات توچال سرچشمه می‌گیرد، قرار دارند.

همین رودخانه دلیل اصلی آب و هوای خوب و منظره‌های سرسبز و زیبای این‌جاست.

مسیر تهران سولقان

روی نقشه ببینید! 

برای رفتن به سولقان دو مسیر وجود دارد:

شما می‌توانید از اتوبان همت وارد بزرگراه آبشناسان شده و بعد وارد بلوار کوهسار شوید. از ابتدای بلوار تا سولقان، ۲۵ کیلومتر راه دارید.

مسیر دوم از کنار رودخانه فرحزاد است که راهی ۱۵ کیلومتری تا تپه سلام را باید طی کنید. البته به دلیل آسفالت نبودن این راه، ما راه اول را به شما پیشنهاد می‌کنیم. اما اگر خاکی بودن جاده برایتان مهم نیست و دوست دارید در مسیر از مناظر زیبا و چشم‌انداز رودخانه بهره‌مند شوید، این راه را امتحان کنید تا به سولقان برسید.

بیشتر بخوانید: سفر یک روزه آخر هفته‌ای در روستاهای اطراف تهران


چه جاهایی را در سولقان و اطراف آن ببینیم؟

کن در لهجه تهرانی به معنای گودال و چاله است و منطقه‌ی کن سولقان یکی از یازده رود-دره‌ی تهران به حساب می‌آید که به لطف رود پرآب کن، این دره پر است از باغ‌های میوه.

سولقان و روستاهای دیگر آن روی هم ۵۵۰ هکتار باغ و ۲۰۰۰ هکتار زمین زراعی دارند. بیشتر این باغ‌ها، باغ خرمالو، توت، شاتوت، گیلاس، هلو و گردو هستند. منبع درآمد اصلی اهالی سولقان هم از راه همین باغداری است. این دهستان قدیمی از ۲۱ آبادی تشکیل شده که در ادامه‌‌ی این بخش به بعضی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

اما سولقان چه جاذبه‌هایی دارد؟ کن سولقان جذابیت خود را در وهله‌ی اول مدیون رودخانه کن است که در مسیر خود دره‌ها و منظره‌های طبیعی فوق‌العاده‌ای ایجاد کرده .

رودخانه کن

دره‌ی دوچناران یکی از این چشم‌اندازهای زیباست که در مسیر این رود قرار دارد.

همچنین در این منطقه ۵ امامزاده هم وجود دارد که شاید معروف‌ترین آنها امامزاده داوود باشد. قدمت آرامگاه امامزاده داوود به دوران صفویان بازمی‌گردد و بعد از آن توسعه یافته است. این امامزاده‌ در ۲۰ کیلومتری سولقان (در ابتدای جاده‌ی منتهی به سولقان) است. امامزاده سید محمد نوربخش سمنگان، امامزاده علاءالدین، امامزاده سید احمد هروی و امامزاده عقیل هم، همه در مسیر سولقان هستند.

یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی منطقه که در مسیر سولقان به سنگان قرار دارد، غارهای بیوک آقاست. برای دیدن این دو غار باید حدود دو ساعت کوهنوردی کنید اما دیدن این غارها که با دست حفر شده‌اند ارزشش را دارد. بله درست خواندید! غارهای بیوک آقا را بیوک آقای تبریزی با قلم و تیشه، به خاطر ایجاد جان‌پناه برای کوهنوردان حفر کرده است.

غار دستکند بیوک آقا

یکی از این غارها در مسیر آبشار سنگان، و دیگری در راه دشت جانستون واقع شده‌ است. غار آبشار سنگان حدودا ۲×۳ و ارتفاع ۱.۵ متر بوده و یک سمت دیواره‌اش برای نشستن کوهنوردان هم طاقچه‌ای کنده شده است.

غار دشت جانستون کمی بزرگتر است با ابعاد ۴ × ۵ و ارتفاع ۲ متر. به گفته‌ی بیوک آقا کندن این غار ۲۳ سال زمان برده است.

به آبشار سنگان هم اشاره کردیم و گفتیم که در این مطلب به بعضی از روستاهای زیبای سولقان خواهیم پرداخت.

سنگان نام دو روستای خوش آب و هوای سولقان است؛ سنگان بالا و سنگان پایین. این روستاها و آبشار زیبای “سنگانیا“، مخصوصا در بهار و تابستان مقصد دوستداران طبیعت و کوهنوردان هستند.  در زمستان هم این آبشار ۳۰ متری یخ زده‌ و منظره‌ای بسیار دیدنی به وجود می‌آورد.

اطراف آبشار فضایی مسطح برای استراحت توقف کوهنوردان و بازدیدکنندگان وجود دارد و در نزدیکی آن هم غاری که در موردش گفتیم.  آبشار دیگر در نزدیکی سولقان، آبشار رندان در نزدیکی روستای رندان است. روستای رندان از توابع کن سولقان بوده و آبشار آن در فاصله‌ی دوکیلومتری از شمال شرق این روستا واقع شده است.  این آبشار بعد از آبشار سنگان مرتفع‌ترین آبشار در اطراف تهران است و مسیر دسترسی به آن، به ویژه در بهار و تابستان پر است از درختان میوه.

روستا و آبشار رندان نزدیک سولقان

برای رفتن به رندان در مسیر جاده سولقان، پس از روستای سنگان تابلوی روستای رندان را خواهید دید. از روستا تا آبشار هم حدود ۴۰ دقیقه پیاده‌روی خواهید داشت.

به سراغ روستاهای جذاب و دیدنی وردیج و واریش برویم. این دو روستا در نزدیکی هم قرار دارند و هردو از دهستان‌های سولقان هستند. واریش در فاصله‌ی ۳۳ کیلومتری سولقان و وردیج کمی قبل از آن واقع شده است.

نام دیگر وردیج، روستای ارواح سنگی است که به خاطر آدمک‌های سنگی غول‌پیکر اطراف روستا این نام را رویش گذاشته‌اند.

روستا واریش وردیج در جاده سولقان

افسانه‌های محلی جالبی در مورد این صورتک‌ها وجود دارد. صورتک‌هایی با حفره‌های بزرگ به جای چشم و دهان.

با عبور از این صورتک‌ها، به آبشار زیبای لت‌مال می‌رسید. لت‌مال در واقع سه آبشار است که کنار‌ هم قرار گرفته‌اند. لت به معنی سنگ است و لت‌مال یعنی محلی که آب به روی سنگ‌ها مالیده می‌شود. شما بعد از یک پیاده‌روی یک ساعته ابتدا آبشار کوتاه‌تر که ۵ متر ارتفاع دارد، و سپس دو آبشار دیگر را می‌بینید. بعد از روستای وردیج به واریش می‌رسید که مهم‌ترین جاذبه‌ی آن چشمه‌ی آب سرد آن است. واریش حتی از وردیج هم سرسبزتر و زیباتر و پر از باغ‌های میوه است.

بیشتر بخوانید: ترسناک ترین جاهای ایران ؛ راهنمایی کوتاه برای طرفداران سینمای وحشت


چه زمانی و با چه تجهیزاتی به سولقان بروم؟

این‌جا در بهار و تابستان آب و هوایی ییلاقی و خنک، و در زمستان بسیار سرد و پر از برف است اما حتی در این فصل هم این مکان زیبایی‌های خودش را دارد. اما به طور کلی بهترین زمان برای سفر به سولقان، اردیبهشت و خرداد است.

مثل همیشه برای طبیعت گردی کفش کتانی یا کفش مخصوص کوهنوردی فراموش نشود. همینطور بسته به فصلی که در آن به سولقان می‌روید یا اینکه شب را در آنجا می‌مانید یا نه، لباس گرم همراه خود داشته باشید. به همراه داشتن باتوم کوهنوردی هم در صورتی که از غارها یا آبشارها دیدن می‌کنید می‌تواند کمک کننده باشد اما ضروری نیست. همچنین می‌توانید مقداری خوراکی یا حتی غذایتان را با خود ببرید اما جاده‌ی سولقان پر است از رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌ها و برای خورد و خوراک محدودیتی نخواهید داشت.

نکا ضروری برای رفتن به سولقان

برای اقامت در تهران و اطراف تهران هم می‌توانید قبل از سفرتان به سایت پینورست سر بزنیدو در آن بهترین قیمت برای اجاره سوئیت را دربیاورید و اقامتگاه خود را رزرو کنید. این‌طوری تمام اطلاعات و عکس‌های  اقامتگاهی که انتخاب کردید را از قبل دیده‌اید و با خیال راحت انتخاب می‌کنید.

شاید این روزها کمتر جایی را در تهران و حومه‌ی آن بتوانید پیدا کنید که از حجم ساختمان سازی‌ها در امان مانده باشد. کن سولقان هم مثل بقیه جاها و در سالهای اخیر از تعداد باغ‌های  آن کاسته و به بلندمرتبه سازی‌ها اضافه شده است.

اما با این وجود، هنوز هم این منطقه‌ سبز است و خوش و هوا و آنقدر جاذبه‌ی طبیعی دارد که اقلا یک آخر هفته را به بازدید از آن اختصاص دهید و از مناظر طبیعی این روستای زیبا لذت ببرید.


شما برای سفر یکی دو روزه اطراف تهران کجا را انتخاب می‌کنید؟ به دیدنی‌های شمال غرب تهران سر زده‌اید؟ در سولقان چه تفریحات دیگری می‌شود انجام داد؟ بهترین مسیر دسترسی به کن سولقان برای شما چه بوده؟ روستای ارواخ سنگی را قبل از سولقان دیده‌اید؟ برای ما از تجربه سفرهای یکی دو روزه‌تان بنویسید.

شادی علی شیری

من عاشق سفر کردن و طبیعت‌گردی، دیدن مکان‌ها و آدمهای جدید هستم. دوست دارم از این طریق تجربه کسب کنم و یاد بگیرم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی