قدم به قدم با ما همراه باشید تا در پیاده رو خیابان های شیراز راه برویم و به هر آنچه که در مسیر میبینیم سر بزنیم.
حتی اگر ساکن شیراز هم نباشید، احتمالا این شهر را به شعر و گل و بلبل و باغهای بزرگ و بهار نارنج میشناسید. دیدنیهای شیراز هم که تمامی ندارند، برای هر سلیقهای یک پیشنهاد دارد. اینبار تصمیم گرفتیم دستتان را بگیریم و میان این دیدنیها باهم قدم بزنیم. بله قرار است قدم بزنیم، میخواهیم در مسیر معروف ترین خیابان های شیراز پیاده روی کنیم.
راستی اگر به شیراز سفر کردهاید و قصد بازدید از خیابان های و محله های قدیمی شیراز را دارید، با اجاره روزانه آپارتمان در شیراز، خیالتان را از بابت اقامت راحت کنید.
خیابان حافظ شیراز، از آن خیابانهای سبز و پر باری است که بخشی از باغها و دیدنی های شیراز را دل خود جای داده است. این خیابان سراسر باغ و جاذبههای دیدنی است. تصمیم با شماست، میتوانید فقط در پیاده رو پوشیده از درخت این خیابان قدم بردارید و هوای پاک شیراز را نفس بکشید، یا اینکه میتوانید در کنار قدمهایتان به تماشای دیدنیهای شیراز بنشینید. ا
اگر تصمیم گرفتید با یک تیر چند نشان بزنید، بیایید گشت و گذارمان را از باغ ملی شروع کنیم.
باغ ملی شیراز در چهارراه حافظیه قرار دارد، از ناحیه جنوبی تا بیمارستان شهید دستغیب و از ناحیه شرقی تا ورزشگاه حافظیه ادامه دارد.
برای دسترسی به باغ ملی میتوانید از تاکسیهای فلکه گاز استفاده کنید و یا با ماشین شخصی از سمت دروازه قرآن وارد بلوار هفتتنان شوید و پس از ۵۰۰ متر، با پیچیدن بهسمت راست، وارد خیابان چهل مقام شوید. این مسیر را تا رسیدن به چهارراه ادبیات ادامه دهید.
باغ ملی شیراز بهجز درختان کهنسال و طبیعت بکر، با معماری و فضای دلنشینش یکی از محبوبترین جاهای دیدنی شیراز شده است.
با قدم گذاشتن در این باغ میان عطر بهار نارنج و صدای فوارههای آب گم میشوید. اگر خودتان را به وسط باغ برسانید، ستونی را میبینید که چهار طرف آن اشعاری از حافظ و سعدی نوشته شده است.
منبع:شهرداری منطقه هشت شیراز،عکاس نامشخص
از اشعار حافظ گفتیم، از باغ ملی که خارج شوید در بلوار گلستان یعنی درست بین چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات، آرامگاه حافظ را میبینید. قدم زدن در حافظیه یک ماجراجویی کامل در شیراز است. حافظیه ترکیبی از هنر معماری ایرانی، آواز گوشنواز طبیعت، سرسبزی نارنجستانهای شیراز و مقبره یک شخصیت ارزشمند است. خوب است هنگام قدم زدن در میان همه این زیباییها، روح شعر و شاعریتان را بیدار کنید و تفالی به حافظ بزنید.
گشت و گذارتان در حافظیه که تمام شد، از آنجا خارج شوید و بلوار گلستان را به سمت خیابان حافظ ادامه بدهید. اگر در خیابان حافظ به سمت راست ادامه بدهید، مرکز اسناد و کتابخانه ملی را میبینید.
اگر احساس کردید نیاز دارید کمی بنشینید و استراحت کنید، میتوانید کافه جهان نما که درست در همین مسیر است را انتخاب کنید.
ایستگاه آخر پیاده رو خیابان حافظ، باغ جهان نماست. این باغ با دیوارهای بلندش در مسیر جوی آب قرار گرفته و عمارتی دیدنی دارد. نمای عمارت کلاه فرنگی باغ جهان نما از آجر است و جزئیاتی از کاشیکاری و نقاشی به چشم نمیخورد.
در باغ جهان نما میتوانید لابهلای درختان سرو و پرتقال و گلهای هزار رنگ آن قدم بزنید و به زمانهایی که شاهان و شاهزادههای ایرانی در این باغ بودهاند سفر کنید.
بیشتر بخوانید:شیراز کجا بریم؟ ۱۳ پیشنهاد ویژه برای شیرازگردی که قبل از سفر باید بخوانید
اگر از آن دسته افرادی هستید که از قدم زدن در بافتهای قدیمی و تاریخی شهری لذت میبرید، پیشنهاد ما به شما گشت و گذار در محلهها و خیابان های شیراز قدیم است.
محله سنگ سیاه که در بخش مرکزی شهر است، هنوز حال و هوای قدیمی خود را حفظ کرده. تاریخچه این محله به دوره کریم خان زند برمیگردد. ضلع شمالی این محله به سرباغ و محله میدان شاه و ضلع جنوبی آن به دروازه کازرون میرسد. همینطور ضلع غربی سنگ سیاه هم به محله باروی شهر و ضلع شرقی آن به محله سردزک میرسد.
برای دیدن این بخش از خیابان های شیراز قدیم میتوانید از شاهچراغ شروع کنید. در ابتدا باید به خیابان لطفعلی خان زند و خیابان احمدی بروید تا به شاهچراغ برسید. شاهچراغ، علاوه بر زیارتگاه بودنش، از لحاظ هنر و معماری ایرانی حرفهای زیادی برای گفتن دارد. هنر آینهکاری و کاشیکاری در این مکان به شکل آینههای ریز رنگی و انواع خطهای زیبای فارسی و عربی در نمای اطراف آینهها و کاشیها خودنمایی میکند.
اگر یکی از طرفداران این هنرها باشید بدون شک به کاشیکاریهای روی سردرهای حرم و منبتکاری روی سقفها خیره میمانید. در سنگ سیاه در چندقدمی یکی از ورودیهای شاهچراغ است.
منبع:گوگل مپ،عکاس محمد شبیری
پس از بازدید از شاهچراغ میتوانید با چند قدم خودتان را به محله سنگ سیاه برسانید. از همان ابتدای ورود به محله، دروازهای آجری میبینید که سر در آن با کاشیکاری شده نوشته شده «گذر تاریخی سنگ سیاه». بعد از عبور از این دروازه به کوچه پس کوچههای پیچ در پیچ آن میرسید. با قدم گذاشتن در این کوچهها، خانههای قدیمی اهالی آن محله را میبینید که هنوز جزئیات قدیمی و سنتی خودشان را حفظ کردهاند. ورودی خانهها از قاب کشیده و سردرهای آجری با درهای چوبی تشکیل شده که کلونهای قدیمی و مجزایی مخصوص در زدن خانمها یا آقایان روی آنها به چشم میخورد. در بین بعضی از این خانهها و بناها سکویی در کنار در میبینید که آنها در اصطلاع قدیمی «پیر نشین» میگویند.
یکی از بخشهای قدیمی این محله حجرههای بازارچه مشیر است که به همان شکل خاطرهانگیز قدیمی خود باقی مانده و رهگذرانش را به گذشته میبرد. بازدید از خانههای تاریخی فروغ الملک و سعادت را از دست ندهید. با گشت و گذار در این محله به هتل، مهمانسرا، اقامتگاههای بومگردی و یا کافه و رستورانهایی میرسید که از دل خانههای قدیمی سنگ سیاه بیرون آمدهاند. میتوانید در یکی از این کافهها بنشینید و با نوشیدن یک نوشیدنی خنک و سنتی شیرازی، نفسی تازه کنید.
اگر مسیر پیاده رویتان در خیابان های شیراز را به سمت مقبره سیبویه و کلیسای مریم مقدس ادامه دهید، پس از بازدید از این بناهای تاریخی به خیابان لطفعلی خان زند میرسید. از آنجا هم کمی قدم بزنید تا به بازار وکیل شیراز برسید. این بازار سه ورودی دارد که در خیابانهای زند، طالقانی و لطفعلی خان زند هستند.
گول اسمش را نخورید، بازار وکیل فقط یک بازار معمولی برای خرید نیست. اینجا درواقع به معنی واقعی، هم فال است و هم تماشا.
حتی اگر بارها به بازار وکیل سر زده باشید، هربار که جزئیات حجرهها و راستههای خوش رنگ و لعابش را ببینید طوری به دلتان مینشیند که انگار اولین بارتان است. معماری بازار وکیل الهام گرفته از معماری بازار اصفهان و بازار قیصریه است، برای همین اگر جزو علاقهمندان معماری باشید ممکن است ردپاهایی از معماری صفوی را در آن احساس کنید.
با قدم زدن در این بازار دیدنی میتوانید انواع خوراکیهای سنتی شیراز، عرقیجات، ادویههای خاص، دستبافتهای هنری عشایر ایرانی، پارچههای رنگ به رنگ و صنایع دستی شیراز را ببینید. میتوانید فقط به تماشا بنشینید و لابهلای عطر بهارنارنج قدم بردارید و یا اگر چیزی چشمتان را گرفت با خودتان به یادگار ببرید.
بیشتر بخوانید: سوغات شیراز ؛ ۱۰ تا از بهترینها و جذابترینها
بلوار چمران یکی از خیابان های شیراز است که به قول شیرازیها یه خیابان همهکاره است. این بلوار ۵ کیلومتری موازی با رودخانه خشک شیراز است و به همین دلیل بیشترین چیزی که در دو طرف آن به چشم میخورد فضای سبز است.
منبع:گوگل مپ، عکاس میلاد خردمهر
بلوار چمران از میدان دانشجو تا پل معالی آباد ادامه دارد. در هر فصل از سال و هر ساعت از روز که به این بلوار سر بزنید مردم زیادی را در حال پیاده روی، ورزش و حتی دوچرخه سواری یا اسکیت سواری میبینید.
در نقطه نقطه این بلوار میتوانید انواع غذاهای خیابانی را ببینید و هر زمان که میان پیاده رویتان هوس یک خوراکی کردید به آنها سر بزنید. همینطور امكانات ورزشي و ابزارهاي بدنسازی زیادی در این بلوار وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
اگر خواستید با وسایل نقلیه عمومی به بلوار چمران بروید میتوانید در ایستگاه مترو میرزای شیرازی و یا ایستگاه اتوبوس پل معالی آباد پیاده شوید. از آنجا با چند قدم به ابتدای بلوار چمران از سمت پل معالی آباد میرسید. از این مسیر که پیاده رویتان را شروع کنید، باغ رستوران بهار نارنج را میبینید که میتوانید از فضای آن استفاده کنید.
منبع: بانک مشاغل برتر،عکاس نامشخص
در این مسیر بیمارستانهای مهم شیراز و همینطور یکی از هتلهای معروف آن هم قرار دارد. بیمارستان چمران، بیمارستان اردیبهشت، هتل چمران، پیست اسکیت چمران، بیمارستان MRI شیراز و بیمارستان حافظ، به ترتیب مکانهای مهم و معروف شیراز هستند که در مسیر پیادهرویتان به آنها برمیخورید.
تا به حال به شیراز سفر کردهاید؟ شده در یک بعدازظهر نسبتا گرم از پارک ارم به سمت حافظیه قدم بزنید؟ مسیرهای پیادهروی مورد علاقه شما در شیراز کدامها هستند؟ به نظر شما کدام خیابانهای شیراز دیدنی و مهم هستند؟
برای ما در بخش نظرات همین مطلب بنویسید که به نظرتان چه خیابانی از خیابان های شیراز در این مطلب از قلم افتاده؟
با پینورست همراه باشید تا از نرخ اجاره سوئیت در شهرهای مختلف باخبر باشید.
علاقه به حوزه گردشگری همراه با فعالیت در حوزه دیجیتال مارکتینگ بهترین تفریحات زندگی من است، اینجوری هم میتونم سفر کنم هم بنویسم هم برای بقیه تجربههامو به اشتراک بزارم.