خرج سفر گروهی‌مان را چطوری حساب کنیم؟ یک راهنمای ساده

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
خرج سفر گروهی‌مان را چطوری حساب کنیم؟ یک راهنمای ساده

چه در حال برنامه‌ریزی برای یک تعطیلات آخر هفته با دوستانتان باشید یا می‌خواهید همراه خانواده‌تان به مسافرت بروید؛ سفرهای گروهی می‌تواند هیجان‌انگیزتر و در عین حال هزینه کمتری برای شما داشته باشند. با این حال، پیدا کردن راهی برای تقسیم هزینه‌ها شاید کمی دشوار باشد. بیایید چند تکنیک و نکته کاربردی را برای اینکه چطوری خرج سفر گروهی‌مان را تقسیم کنیم؛ یاد بگیریم.

زمان تقریبی برای خواندن این مطلب: ۵ دقیقه


چطوری خرج سفر گروهی‌مان را تقسیم کنیم و حساب کنیم؟

این روزها تب و تاب سفر رفتن خیلی زیاد شده مخصوصا بین جوان‌ترها. البته بی دلیل هم نیست؛ سفر رفتن نه تنها برای سلامت روحی و روانی از واجباته، بلکه تجربیات بیشتر و درک عمیق‌تری از زندگی به شما می‌دهد.

به قول سعدی “بسیار سفر باید کرد تا پخته شود خامی”. اما شاید با خودتان بگویید، چه دل خجسته‌ای خرج سفر زیاد است. بله معمولا هزینه‌های سفر یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که افراد را از سفر کردن باز‌می‌دارد.

اما اگر به صورت گروهی و دسته‌جمعی سفر کنید شاید بتوانید با تقسیم کردن هزینه‌ها و به اصطلاح دونگی حساب کردن؛ سفر مقرون ‌به صرفه و فراموش نشدنی را تجربه کنید. اما این دونگی حساب کردن چطوری هست؟ 

خرج سفر گروهی‌مان را چطوری حساب کنیم؟ یک راهنمای ساده

تعیین مادر خرج

مادر خرج روشی قدیمی و سنتی است که همیشه مشکلات هزینه‌های سفر را حل کرده است. در این روش فردی از گروه را به عنوان مسئول مخارج تعیین می‌کنند. قبل از سفر، برآوردی از هزینه‌ها جمع‌آوری شده و مجموع مبلغ در اختیار مادر خرج قرار می‌گیرد. بنابراین در طول سفر نیازی به حساب و کتاب و پرداخت دونگ نخواهد بود.

 

نکته قابل توجه اینکه در انتخاب مادر خرج دقت کنید فردی که قدرت مدیریت داشته باشد و بتواند بین خواسته‌های افراد تعامل را بوجود آورد. در کل انتخاب فردی دست و دلباز به عنوان مدیر هزینه‌ها یا مادر خرج کاری اشتباهی است. 

استفاده از اپلیکیشن

برخلاف مادر خرج، در حال حاضر روش‌های جدیدی و راحتی بوجود آمده که با استفاده از آنها می‌توانید بدون دغدغه و یا ایجاد ناراحتی در بین افراد گروه مخارج سفر را تقسیم و حساب کنید. این روش جدید، اپلیکشن‌ها هستند و عملکردی بسیار کاربردی دارند. برای راحتی شما چند مورد از این نرم‌افزارهای جالب را معرفی می‌کنیم:

بیشتر بخوانید: همسفر خوب را چه جوری انتخاب کنیم؟

اپلیکیشن دنگ و دونگ

یکی از نرم‌افزارهای راحت و آسان، اپلیکیشن فارسی دنگ و دونگ است که امکانات خوبی نیز در اختیار کاربر قرار می‌دهد. نحوه کار به این شکل است که یک دوره جدید را بوجود می‌آورید و نام سفر خود را به همراه افرادی که در این سفر همراه شما هستند را وارد می‌کنید.

پس از آن هر خرید را به همراه مشخصاتی مانند هزینه، خرید کننده، مصرف کننده و عنوان خرید را ثبت کرده و در پایان سفر با زدن بر روی یک گزینه، محاسبات انجام شده و میزان هزینه‌های کلی و سهم هر فرد مشخص خواهد شد.

این برنامه به خاطر کاربرد آسان آن برای پدر و مادرها بسیار مناسب است. از طرفی دانشجویان خوابگاه هم که هزینه‌های مشترکی دارند؛ می‌توانند از اپلیکیشن دنگ و دونگ استفاده کنند. این را هم اضافه کنیم که نسخه IOS آن هنوز وارد بازار نشده است.

اپلیکیشن مادر خرج

یکی دیگر از نرم‌افزارهای فارسی که بسیار راحت و زیباست؛ اپلیکیشن مادر خرج است. این نرم‌افزار در دو نسخه اندروید و IOS وجود داشته و امکانات مناسبی را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید دقیقا میزان دونگ هر نفر را مشخص کنید و هزینه‌های را ثبت نمایید. یکی از امکانات جالب آن، مشخص کردن هزینه نیم بهاء برای کودکان است.

خلاصه‌اش را بگویم اپلیکیشن مادر خرج هم مانند دیگر نرم‌افزارهای ایرانی ساده و راحت است و زود و سریع کارکردن با آن را یاد می‌گیرید. همچنین فضای طراحی آن به شکلی است که کاربر خوشش می‌آید با آن کار کند. حتی اگر مشغول حساب کردن خرج سفر هم نباشد.

خرج سفر گروهی‌مان را چطوری حساب کنیم؟ یک راهنمای ساده

اپلیکیشن اسپلیت وایز

اسپلیت وایز نرم‌افزاری خارجی است که جزء اولین اپلیکیشن‌های مدیریت هزینه‌ها شناخته می‌شود. نکته جالب اسپلیت وایز این است که نه تنها هزینه‌های سفر بلکه دونگ‌های مهمانی، هم‌خانه و مواردی این چنین را هم محاسبه می‌کند.

برای کار با این اپ بایستی ابتدا یک گروه تشکیل دهید و پول رایج مورد نظرتان را در آن مشخص کنید. بعد کسانی که در سفر گروهی همراه شما خواهند بود را وارد کرده و هزینه‌ها را مشخص می‌کنید.

به نظر من استفاده از اسپلیت وایز چند مزیت به همراه دارد: می‌توانید از همزمان از چند واحد پولی برای وارد کردن هزینه‌ها استفاده کنید یا هزینه‌ها را به صورت مساوی تعیین نکرده و به شکل عادلانه‌تر تقسیم کنید. یا به قولی می‌توانید هم هلندی حساب کنید هم انگلیسی! یعنی هم برای همه یک مقدار دونگ در بیاورید و هم با توجه به کم و زیادها و نکته‌هایی که ممکن است در بین باشد، دونگ‌ یک عده را کمتر یا بیشتر حساب کنید.

اپلیکیشن دونگی پال

یکی دیگر از نرم‌افزارهای فارسی، دونگی پال است که فقط وظیفه پرداخت دونگ را انجام نمی‌دهد. بلکه یک کار مهم دیگر هم انجام می‌دهد که کار شما را خیلی آسان می‌کند. لااقل آسان‌تر از اپ‌های دیگری که تا اینجا برایتان معرفی کردم؛ پرداخت بدون کارمزد از داخل اپلیکیشن.

در واقع دونگی پال تحت پوشش همه کارت‌های شتاب قرار گرفته و برای پرداخت کافی است از شماره تلفن افراد استفاده کنید و نیازی به شماره کارت مقصد ندارید. یک خوبی دیگر اپلیکیشن دونگی پال این است که به شکل پیام رسان کار می‌کند و شما می‌توانید با افراد گروه چت کنید.

بیشتر بخوانید: سفر ارزان؛ چطور با کمترین هزینه سفر کنیم؟


نکات کاربردی برای کمتر کردن خرج سفر

مسلما قبل از هر سفر بودجه‌ای کلی براساس نیازها، محل اقامت، رستوران و… در نظر گرفته می‌شود؛ با این حال شما می‌توانید با توجه به برخی نکات، هزینه‌های سفر گروهی را مدیریت نمایید.

مشخص کردن اولویت‌ها

اولویت‌های سفر را در ابتدا مشخص کنید. برخی از افراد ترجیح می‌دهند تا در اقامتگاه‌های شهری و روستایی بمانند و برخی هتل را ترجیح می‌دهند. مشخص کنید که علاقه به امتحان کردن غذاهای جدید و محلی دارید یا رستوران را می‌پسندید. در کل، از قبل مشخص کنید که چه مواردی برای شما و هم گروهی‌هایتان در اولویت هستند. اینکار به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی بهتری در بودجه داشته باشید. 

تحقیق درباره مقصد

با مشخص کردن اولویت‌ها، حالا می‌توانید در مورد اقامتگاه‌ها، هتل، رستوران و مکان‌های دیدنی و هزینه‌هایی که در برخواهند داشت تحقیق کنید. خوشبختانه به لطف اینترنت و ارتباطات راحت امروزی، شما می‌توانید به راحتی این هزینه‌ها را برآورده کرده و برنامه‌ریزی نمایید. 

خرج سفر

تعیین یک بودجه کلی

با توجه به برنامه سفر اینکه قصد دارید چند روز اقامت داشته باشید؛ از چه مکان‌هایی دیدن کنید و چه چیزهایی بخورید؛ یک بودجه کلی را تعیین کنید. البته فقط موارد گفته شده نیست، مواردی از قبیل هزینه سوخت یا حمل و نقل، مواد غذایی، فعالیت‌ها و تفریحات مورد نظر هم هزینه‌هایی در برخواهند داشت که باید مد نظر قرار دهید. 

برای کم کردن خرج سفر هوشمندانه خرج کنید

به شکلی واقع بینانه و مطابق با برنامه ریزی انجام شده خرج کنید. معمولا کسانی که در سفر با کمبود بودجه مواج می‌شوند؛ دست و دل باز عمل کرده و برنامه‌ریزی نداشته‌اند. یکی از راه‌های موثر برای مدیریت هزینه‌ها که در قسمت‌های قبل گفته شده استفاده از اپلیکیشن‌های مدیریت هزینه یا تعیین فردی به عنوان مادر خرج است.

بیشتر بخوانید: چه جوری خرج خورد و خوراک را در سفر کم کنیم؟

گروهی اقامتگاه اجاره کنید! هزینه‌ها سرشکن می‌شود

یک راه خوب برای سرشکن کردن خرج اقامت هم این است که به جای این که تنهایی اقامتگاه اجاره کنید یا در تعداد کم این کار را بکنید، به همراه یک گروه بزرگ راهی سفر شوید و خرج اجاره اقامتگاه را با هم تقسیم کنید.

اینطوری هم می‌توانید اجاره ویلا بزرگ تری انجام دهید و هم ممکن است بتوانید از بین اقامتگاه‌های باکیفیت‌تری انتخاب کنید. در واقع موقع سفر گروهی و تقسیم کردن هزینه‌ها، گزینه بیشتر دارید و گزینه‌های بهتری پیش رویتان است.


حالا که در مورد راه‌های مختلف دونگی حساب کردن و کم کردن خرج سفر خواندید، اگر تجربه و خاطره جالبی در این مورد دارید می‌توانید در پایین همین مطلب برای ما بنویسید. از دفعاتی که حساب کردن خرج سفر و تقسیم کردنش برایتان دردسر شد برای ما بگویید. یا از روش‌های جالبی که خودتان می‌شناسید و برایتان کار می‌کند.

اگر هم به همین زودی برنامه سفر دارید و دنبال یک وب‌سایت معتبر برای اجاره آنلاین اقامتگاه می‌گردید، حتما به صفحه گلچین ویلاهای درجه یک ما سر بزنید. تازه فراموش نکنید که اگر گروهی سفر کنید گزینه‌های بیشتری پیش روی شماست.

امیرمسعود قلی‌زاده
بقیه‌ نوشته‌ها

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی