آبشار شوی دزفول؛ راهنمای سفر به بزرگترین آبشار خاورمیانه

    voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
آبشار شوی دزفول؛ راهنمای سفر به بزرگترین آبشار خاورمیانه

آبشار شوی دزفول شاید بکرترین آبشار ایران باشد. آن هم به این خاطر است که باید مسیر خیلی سختی را طی کنید تا به آبشار برسید. خیلی‌ها به خاطر همین سختی مسیر برای رفتن به آبشار تردید دارند. ولی اگر نکته‌های لازم را رعایت کنید، مشکلی پیش نمی‌آید و یک سفر عالی به آبشاری زیبا و بکر خواهید داشت.

در ادامه بیشتر با آبشار شوی و مسیرش آشنا می‌شویم و نکته‌هایی را درباره این سفر طولانی با شما به اشتراک می‌گذاریم. راستی شاید بد نباشد قبل از شروع سفرتان با اجاره آنلاین اقامتگاه خیال خودتان را راحت کنید و با داشتن مکانی برای ماندن از سختی این سفر مشهور هم بکاهید.


آبشار شوی کجاست؛ مسیر دسترسی

برای دیدن آبشار باید به استان خوزستان و روستای تله زنگ بروید. طی کردن مسیر آبشار کار راحتی نیست و خیلی‌ها همین اول کار از تماشای این زیبایی بکر منصرف می‌شوند. اما اگر توان طی مسیر سخت را دارید، مطمئن باشید به نتیجه‌ی نهایی می‌صرفد.

نمایی از آبشار شوی دزفول با رنگ‌های پاییزی

دو راه برای رفتن به آبشار شوی وجود دارد:

مسیر اول: از دزفول به سمت آبشار بروید. باید 100 کیلومتر مسافت را طی کنید تا به روستای سرتنگ برسید. 65 کیلومتر از راه آسفالت است و بقیه‌اش خاکی. مسیر خیلی پیچ و خم دارد و باید حسابی حواستان جمع باشد.

جاده خاکی هم طوری است که نمی‌شود با وسیله شخصی مسیر را ادامه داد. باید ماشین‌تان را همانجا پارک کنید و بعد سوار نیسان‌ها شوید. نگران امنیت ماشین نباشید. روستایی‌ها حواسشان به این جور چیزها هست. البته برای هر شب پارک کردن، هزینه‌ای هم از شما می‌گیرند.

طی کردن جاده خاکی با نیسان 2 ساعت طول می‌کشد. بعد از آن هم هنوز باید مسیر را ادامه بدهید. راه رسیدن به آبشار شوی با علامت‌های مخصوص برایتان مشخص شده. 2 ساعت پیاده‌روی می‌کنید و بعد دیگر به مقصد می‌رسید.

نمایی از بلندی آبشار شوی

مسیر دوم: اگر از کوه‌نوردی و رفتن در مسیرهای سخت خوشتان می‌آید، می‌توانید از روستای تله زنگ به سمت آبشار حرکت کنید. با قطار در ایستگاه روستا پیاده می‌شوید و بعد از 5 ساعت کوه‌نوردی، به آبشار شوی می‌رسید.

در نهایت بزرگترین آبشار خاورمیانه را می‌بینید. همان‌طور که می‌بینید، ارزشش را دارد این همه سختی را پشت سر بگذارید.

درباره آبشار شوی دزفول

شِوی 85 متر ارتفاع دارد و عرضش به 70 متر می‌رسد. اینجا آنقدر بزرگ و با ابهت است که به آن لقب نیاگارای ایران را داده‌اند. آبشار از دهانه یک غار سرازیر می‌شود. در نهایت هم از کوه‌ها و صخره‌ها می‌گذرد و به سد دز می‌ریزد.

شِوی در زبان لری معنی لطافت می‌دهد. به خاطر زیبایی و بکر بودن آبشار، چنین اسمی برایش در نظر گرفته‌اند.

آبشار شوی دزفول در روزهای سبزش

اطراف آبشار منظره‌های خیلی زیبایی می‌بینید. یک سری حیوان کمیاب مثل سمور ایرانی در این منطقه زندگی می‌کنند. در کنار آبشار شوی، گیاهی به اسم سیاه‌وشان هست که خاصیت درمانی خیلی زیادی دارد.

کمی جلوتر که بروید، یک آبشار دیگر را هم می‌بینید. اینجا به اسم آبشار شوی دوم یا سنگ مار معروف است. شوی دوم بعضی وقت‌ها کم‌آب می‌شود، ولی باز هم خیلی زیباست.

اگر در فکر چادر زدن در طبیعت هستید، کمپ زدن کنار آبشار دوم بهتر است. اینجا از نظر موقعیت و امنیت شرایط مناسب‌تری دارد.

نکته‌های سفر به آبشار

سفر به شوی چند روز طول می‌کشد. برای همین باید یک سری نکته‌ها را رعایت کنید:

  •  بهتر است 2 ساعت قبل از طلوع آفتاب حرکت کنید. چند ساعت راه سخت پیش روی شماست. در روشنایی روز سفر کنید تا به تاریکی نخورید.
  • وسایل ضروری را فراموش نکنید. کوله‌پشتی و آبِ معدنی و غذا به اندازه کافی باید همراه‌تان باشد. در مسیر جایی برای خرید کردن نیست. پتو و لباس مناسب هم همراه داشته باشید.
  • برای اطمینان بیشتر چند نفری سفر کنید. اگر مشکلی پیش بیاید و تنها باشید، هیچ کس نمی‌تواند کمک‌تان کند. اگر با مسیر آشنا نیستید، حتما از یک راهنما کمک بگیرید.

رسیدن به آبشار شوی راحت نیست

  • کفش مناسب بپوشید. چند ساعت باید در مسیرهای سخت پیاده‌روی کنید. پس حواستان به این مسئله باشد.
  • حواستان باشد که خیلی به آبشار نزدیک نشوید. صدای آب بسیار بلند است و ممکن است بعضی‌ها را اذیت کند.
  • به علت طولانی بودن مسیر، آدم‌های مسن و بچه‌ها نمی‌توانند همراه شما بیایند. در راه باید از صخره‌ها بالا بروید و چند ساعت پیاده‌روی کنید. این کار برای همه راحت نیست. پس حتما قبل از حرکت شرایط جسمی و سنی همراهان‌تان را بپرسید.

بیشتر بخوانید: با خودمان چه چیزهایی به سفر ببریم – یک راهنمای خلاصه برای لوازم سفر

جاهای دیدنی کنار آبشار شوی

اما رفتن به آبشار به معنی این نیست که جای دیگری برای بازدید و رفتن در آن اطراف وجود ندارد. برعکس! اطراف آبشار مکان های گردشگری زیادی برای دیدن هست که ما به شما توصیه می‌کنیم یا همان موقعی که به بازدید از آبشار‌ می‌روید به بازدیدشان بروید و یا این که در همان نزدیکی‌ها مکانی برای ماندن اختیار و کنید و روز بعدش بروید.

دریاچه شهیون

اینجا از زیباترین دریاچه‌های ایران به شمار می‌آید. از آبشار تا دریاچه چند ساعت پیاده‌روی در پیش دارید. دریاچه شهیون آنقدر زیباست که ارزش سختی کشیدن را دارد.

دریاچه شهیون خوزستان

در اطراف دریاچه می‌شود چادر زد و شب را همان جا گذراند. قایق‌سواری و شنا کردن در شهیون هم از بهترین تفریح های اینجا به حساب می‌آیند. البته برای شنا کردن باید حسابی احتیاط کنید.

درباره این دریاچه بیشتر بخوانید: دریاچه شهیون، کشف قطعه ای از بهشت در طبیعت سبز دزفول

روستای لیوس

لِویس از دیدنی‌ترین روستاهای ایران است. همه خانه‌های این روستا سنگی هستند و بافت تاریخی‌شان را حفظ کرده‌اند. روستای لویس 700 سال پیش ساخته شده است.

معماری خانه ها واقعا کم‌نظیر است. روستایی‌ها به همان شکل سنتی و قدیمی زندگی می‌کنند و آداب و رسومشان را حفظ کرده‌اند. آنها از فضای خانه‌ها خیلی خوب استفاده کرده‌اند. مثلا ستون هر خانه نقش انبار را دارد.

لیوس چشمه‌ها و باغ‌های میوه خیلی زیبایی دارد. بعد از دیدن آبشار، حتما به روستای لیوس سر بزنید. بین شِوی و لِویس 36 کیلومتر فاصله است.

پس از بازدید از این جاهای دیدنی هیچ چیزی مثل ریلکس کردن و استراحت بهتان آرامش نخواهد داد پس چه بهتر که با رزرو کلبه جنگلی در همان نزدیکی ها به روزتان پایان بدهید.

بهترین زمان سفر به آبشار شوی

آبشار شوی در استان خوزستان است، یک جای خشک با هوای خیلی گرم. پس باید در فصلی بروید که گرما اذیت‌تان نکند. بهترین زمان از اسفند تا آخر اردیبهشت است.

بهترین وقت سفر به آبشار شوی اسفند تا اردیبهشت است

در اردیبهشت هم آبشار پرآب‌تر است، هم گل‌ها و درخت‌ها رشد کرده‌اند و سرسبز هستند. در این ماه می‌توانید منظره‌های زیبایی را در آبشار شوی ببینید.

اگر اهل هیجان هستید و بالا رفتن از کوه‌ها و صخره‌ها را دوست دارید، آبشار شوی یک مقصد گردشگری عالی برای شما است. با رعایت نکته‌هایی که به شما گفتیم، در سفر هیچ مشکلی برایتان پیش نمی‌آید.

بیشتر از اینکه عاشق سفر باشم، عاشق تجربه سفر به سبک خودم هستم. سعی می‌کنم به اطرافم با نگاه خودم معنا بدم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی