امروز میخواهیم با هم به بازارچه سنتی ستارخان در تهران برویم. جایی که نه بازارچه است و نه سنتی و نه دیگر به ستارخان محدود میشود. جایی که کمی با مراکز فروش دیگری که دیدهاید متفاوت است و شاید تجربه متفاوتی را برای شما رقم بزند. با پینورست همراه شوید:
این مرکز خرید حد فاصل خیابان ستارخان تا خیابان جلال آل احمد و زیر پل یادگار امام قرار گرفته است. مرکز خریدی با چهار فاز مختلف که هیچکدام شبیه آن یکی نیست. این مرکز خرید انگار که به هم وصله و پینه شده باشد و هر تکه با سبکی متفاوت و ناهماهنگ با اجزای دیگر در کنار یکدیگر قرار گرفته است. وقتی اسم اینجا را میشنویم انتظار داریم حداقل با یک معماری سنتی و فروشگاههایی روبرو شویم که پر از ترمه، صنایع دستی و پوشاک و زیورآلات محلی باشد. اما اینطور نیست.
در سال 1382 شهرداری تهران اقدام به ساخت مرکز خریدی در سمت جنوبی خیابان ستارخان و زیر پل یادگار امام کرد. مرکز خریدی که قرار بود محل تجمع تولیدکنندگان و فروشندگان وسائل و پوشاک سنتی و ایرانی باشد. این بخش در واقع همان فاز یک بازارچه ستارخان بود که هیچوقت به هدف خود نرسید. پس از مدتی این بازارچه تبدیل به یک مرکز خرید معمولی با فروشگاههای مختلف و به روز شد.
بعد از مدتی فاز دو این بازارچه درست در روبروی فاز یک و در قسمت شمالی خیابان ستارخان ساخته شد. این فاز از خیابان ستارخان تا خیابان سازمان آب ادامه پیدا میکرد. با توجه به اینکه این مرکز خرید ادامه همان مرکز خرید قبلی است انتظار میرفت سبک معماری و مغازهها پیرو فاز یک باشد اما خب قرار نیست همه چیز طبق انتظار پیش برود! این بخش با مغازههایی کوچک و فشردهتر ساخته شد و باز هم خبری از چیزی سنتی در آن نبود.
فاز چهارم بازارچه سنتی ستارخان نیز در ادامه قبلیها و حد فاصل خیابان سازمان آب تا جلال آل احمد ساخته شد. این یکی هم هیچ شباهتی به دو فاز قبلی ندارد و با سبک معماری مدرنتر و لوکستری ساخته شد. در واقع این بخش به سبک مالها و مجتمعهای تجاری جدیدتر ساخته شد و البته فروشگاههای لوکستر و بزرگتری هم دارد. این فاز با نام پاساژ پاسارگاد هم شناخته میشود.
همانطور که خودتان هم متوجه شدید این بازارچه به صورت شلخته و آشفتهای رشد کرده و شاید بهتر باشد این سه فاز را به صورت جدا و منفرد در نظر بگیرید. تنها چیزی که میتواند این بازارچه را به اسمش مربوط کند فقط فضای معماری نیمه سنتی فاز یک آن است. در این میان فاز سه نیز نیمهتمام مانده و مشخص نیست که چه زمانی این فاز هم راه میافتد.
بیشتر بخوانید: ۱۲ مال محبوب تهران – نکتههای مثبت و منفی (از تیراژه تا ایران مال)
در این مرکز خرید همه چیز پیدا میشود. از پوشاک و لوازم آرایش گرفته تا مبل و کالای خواب. با توجه به اینکه هر فاز این مرکز خرید سبک متفاوتی دارد خیالتان راحت است که با هر قیمتی میتوانید محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.
شاید ارزانترین بازه قیمتی را بتوان برای فروشگاههای فاز دوم دانست. جایی که به دلیل تراکم بیشتر مغازهها رقابت شدیدتر است. گرانترین بازه قیمتی هم برای فاز چهارم است که بیشتر فروشگاههای آن لوکس فروش هستند و میتوانید برندهای مختلفی را در آن ببینید.
اگر فاز چهارم را فاکتور بگیریم، این بازارچه در مجموع به خاطر قیمتهای مناسب خود مشهور است. بیشتر مردم برای خرید پوشاک بزرگسال به اینجا مراجعه میکنند. البته نباید از مبلمان فروشهای طبقه دوم فاز یک هم غافل شد. تنوع بالا و قیمتهای تقریبا خوب چیزی است که شاید در غرب تهران یکتا باشد.
بیشتر بخوانید: ۴ آپارتمان مبله نزدیک بازار تهران با دسترسی عالی
از آنجایی که این مرکز خرید در نزدیکی مراکز مهم و شلوغی قرار دارد خیلی نباید انتظار منطفهای خلوت را داشته باشید.
این بازارچه در تمامی فازها از ساعت 9.30 صبح الی 10 شب فعالیت دارد. معمولا ساعت 9 الی 10 و 16 الی 17 در اطراف اینجا پر از ترافیک و همهمه است. ولی خارج از این ساعات عبور و مرور روانتری برقرار است که آزار دهنده نخواهد بود. اخر هفتهها و روزهای تعطیل نیز زمان خوبی برای مراجعه به اینجاست. البته باید انتظار شلوغی بیشتری را در خود بازارچه داشته باشید.
این بازارچه به طرز عجیبی ورودیهایی تاریک و بی روح دارد. برای همین شاید برای بعضیها شبها اینجا کمی ترسناک و ناخوشایند باشد. البته درون خود مجموعه نورپردازی خوبی وجود دارد ولی اینکه چرا کسی به ورودیها اهمیت نمیدهد جای تعجب دارد.
راستی اگر برای خرید راهی تهران هستید، حتما برای پیدا کردن بهترین قیمت برای اجاره آپارتمان روزانه به پینورست سر بزنید.
اما برای شکم گردی و صرف یک غذای خوب بهتر است سراغ فاز چهارم بروید. در این بخش رستورانهای خوب و با کیفیتی وجود دارد. در فازهای دیگر هم اغذیه فروشی و اسنک فروشیهای مختلفی است که برای یک غذای سبک بد نیستند. چندتایی کافه نیز در فازهای یک و فاز چهارم وجود دارد که معولا خلوت و دنج هستند.
بیشتر بخوانید: عمده فروش های تهران ، لباسهایتان را از همیشه ارزانتر بخرید
رسیدن به این بازارچه کار خیلی سختی نیست و تقریبا دسترسی خوبی دارد. البته بستگی دارد که اولویت شما با کدام فاز باشد تا مسیر درستتری را انتخاب کنید.
نزدیکترین مترو به این بازارچه، مترو طرشت است. از این مترو تا فاز یک بازارچه راه زیادی نیست و میتوان با چند دقیقه پیاده روی در بلوار گلاب به این بازارچه رسید.
اتوبوسهای صادقه به هفتتیر و صادقیه به میدان ولیعصر نیز درست در تقاطع ستارخان با یادگار امام ایستگاه دارند و میتوانید از آنجا به فاز یک یا دو بروید. اتوبوسهای صادقیه به بهشتی هم در تقاطع جلال آل احمد با یادگار امام توقف میکنند که برای ورود به فاز چهارم انتخاب خوبی هستند.
برای رفتن با خودرو شخصی هم من پیشنهاد میکنم از بزرگراه جناح وارد جلال آل احمد شوید. قبل از رسیدن به پل یادگار امام در سمت راست خود کوچه ارمکان سوم را میبینید که یک پارکینگ عمومی خوب در آنجا قرار دارد و میتوانید با خیال راحت خودرو خود را پارک کنید و بازدید خود را از فاز چهار شروع کنید.
اگر هر سوالی درباره ساعات کاری یا چیز دیگری داشتید هم میتوانید با شماره 02144247606 تماس بگیرید تا به روابط عمومی بازارچه وصل شوید.
بیشتر بخوانید: ۷ سوئیت ارزان تهران ؛ تهران کجا اقامت کنیم؟
همانطور که خواندید اینجا هیچ خبری از بازارچه سنتی نیست. اینجا تبدیل به مرکز خریدی با فروشگاههای مدرن شده است. مرکز خریدی که شاید هیچوقت نتوانست آن پتانسیل بالای خود را ارائه دهد. شاید اگر این مرکز خرید با همان هدفی که ساخته شده بود پیش میرفت تبدیل به یکی از شاخصترین مراکز خرید تهران میشد.
ولی اکنون تبدیل به بازاری معمولی شده که شاید در رقابت با پاساژها و مجتمعهای تجاری اطراف خودش حرف زیادی برای گفتن نداشته باشد. هرچند که هنوز هم بازارچه سنتی ستارخان مقصد خریداران زیادی است.
شما تا به حال تجربه بازدید از این بازارچه را داشتهاید؟ تجربه شما چه بوده؟ به نظر شما این بازارچه به نسبت قیمت و کیفیت اجناسش چطور جایی است؟ برای ما در بخش نظرات بنویسید.
من محمدم. عاشق عکاسی و کسی که مینویسه چون دوست داره یاد بگیره. برای من نوشتن مثل یک کلاس میمونه که چیزای جدیدی یاد میگیرم ازش. بر خلاف اینکه آدم کمحرفی هستم، نوشتن برام خیلی راحتتره البته نه درباره خودم