سراب گیان ؛ بهشت غرب ایران

    voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 4 stars
0نظر
سراب گیان ؛ بهشت غرب ایران

سراب گیان یکی از پر آب‌ترین چشمه‌های کشور است. این سراب که سی و یکمین اثر طبیعی ملی ایران است، در نهاوند قرار دارد. سراب گیان سرچشمه رود گیان است و آب زمین‌های کشاورزی و دیگر نیاز‌های مردم اطراف نهاوند را تأمین می‌کند. منطقه سراب گیان مکانی سرسبز و خوش آب و هوا با درخت‌های انبوه جنگلی‌ست که امکان ارتباط نزدیک با طبیعت را به شما می‌دهد.

با ما همراه باشید تا در این مطلب پینورست بیشتر با سراب گیان آشنا شوید.


سراب گیان کجاست؟

سراب گیان در 20 کیلومتری شهر نهاوند قرار دارد. برای رسیدن به آنجا باید از میدان عارف شهر نهاوند وارد جاده دهنو شوید و 15 کیلومتر رانندگی کنید. بعد از گذر از شهر دهنو و حسین آباد به شهر گیان می‌رسید. مسیر را ادامه بدهید و پس از طی کردن حدود 5 کیلومتر در مقصد پیاده شوید.

سراب گیان

تمام مسیر بیست کیلومتری تا شهر گیان آسفالت است. 5 کیلومتر باقی را از بین طبیعتی سرسبز عبور می‌کنید.

مسیر دیگری هم برای دسترسی به طبیعت گیان وجود دارد. باید در مسیر جاده کرمانشاه حرکت کنید و بعد از عبور از سه راه دهفول، روستای برزول را پشت سر بگذارید تا به گیان برسید.

روی نقشه ببینید!


سراب گیان را بیشتر بشناسیم

سراب در لغت به معنای توهم و تصویر آب یا آبادی در مناطق خشک است. احتمالاً تصویر سراب را در بیابان‌های کارتون میگ میگ به خاطر داشته باشید. وقتی به سوی سراب حرکت کنیم از نظر محو می‌شود. اما بد نیست بدانید که سراب به معنای سرچشمه و منبع آب هم هست.

مردم محلی‌ این منطقه را سراب گیون نامیده‌اند. گیون یک نام لکی به معنای جان است. سراب جان یا سراب گیان مناسب ترین اسم برای این منطقه زیباست.

جاده باریکی که نهاوند را به سراب گیان متصل می‌کند، مسیری رویایی با درخت‌های بلوط زیادی را ساخته است. این درخت‌ها در تمام مسیر سایه انداخته‌اند. در طول مسیر از گوشه و کنار سنگ‌های کوه، چشمه‌های کوچکی می‌جوشند.

زمانی که به پارک جنگلی سراب گیان می‌رسیم تنوع و تعداد درختان هم بیشتر می‌شود. درختانی اعم از زالزالک  و چنار‌های 300 ساله که خبر از قدمت این منطقه بی‌نظیر می‌دهند. سراب گیان یکی از پر آب‌ترین چشمه‌های غرب کشور است.

سراب گیان

این چشمه از جنوب به کوه‌های گرین و از غرب به روستاهای مظفرآباد و میهن آباد می‌رسد.

از آب این چشمه برای کشاورزی و مصرف خانگی استفاده می‌کنند. آب این چشمه دل کوه را شکافته و مسیر خود را به بیرون باز کرده است. توصیه می‌کنیم حتماً از آن بچشید. بسیار زلال و خنک است و علاوه بر آن، چشم انداز فوق العاده‌ای هم دارد. 

تمام این جزئیات طبیعت، از سراب گیان یک مکان دیدنی و بکر ساخته‌اند. هر طبیعت گردی حداقل ‌یک‌بار هم که شده باید از آنجا دیدن کند.

این مکان سرسبز و پوشیده از درخت، با صدای جریان رود و چشمه، و همچنین چهچه پرندگان و چشم اندازی از دشت‌ها و کوه‌ها می‌تواند ذهن هر آدمی را از مشغله‌ها و شلوغی‌های شهر تخلیه کنند.

بیشتر بخوانید: غار علیصدر همدان ، سفر و غارگردی در طولانی ترین غار آبی جهان


بهترین زمان سفر

بهتر است در دوره اردیبهشت تا اوایل آبان ماه به این منطقه سفر کنید. البته فصل‌های دیگر این منطقه هم جاذبه‌های خودشان را دارند.

در فصل زمستان، جاده نهاوند تا گیان پوشیده از برف می‌شود و درختان این منطقه لباس می‌پوشند و جلوه متفاوتی می‌گیرند.

سراب گیان

سراب گیان در پاییز هم زیبایی‌های خودش را دارد. رنگ زرد و نارنجی برگ‌های خشک پاییزی که مثل فرش روی زمین پهن می‌شوند هم تصویر متفاوت‌تری از سراب گیان را به ما نشان می‌دهد.


دیدنی‌های اطراف

نهاوند جاذبه‌های تاریخی و طبیعی زیادی دارد و تنها به سراب گیان خلاصه نمی‌شود. از جاذبه‌های تاریخی این شهر می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

حمام حاج اقا تراب(گرمابه دوقلو): این گرمابه در زمان ناصرالدین‌شاه قاجار ساخته شد. با کاشی‌کاری‌هایی از تصاویر شاهنامه و افسانه‌های کهن ایران، سنگ‌های مرمر و آهک سفید و نقش‌های سنتی تزیین شده است.

خانه قدوسی: دیوارهای این خانه با نقش و نگار‌های زیبایی تزیین شده‌اند. پنجره‌های کمانی با شیشه‌های رنگی، تزیینات حصیری و برجسته، و کفپوش قلوه سنگی از ویژگی‌های معماری این بنا هستند.

 تپه گیان: این تپه یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی قابل بازدید این شهر است است و در دو کیلومتری سراب گیان قرار دارد. هنوز هم روی این تپه تحقیقات تاریخی انجام می‌گیرد. قدمت این منطقه به 37 قرن قبل از میلاد بازمی‌گردد. سفال‌های طرح‌دار و ابزار متنوعی هم در آنجا پیدا کرده‌اند که بعضی از آن‌ها را در موزه لوور نگهداری می‌کنند.

سراب گیان

پل زرامین: قدمت این پل به زمان قاجار می‌رسد. جنس پل زرامین از آجر است و در سال 1380 در فهرست آثار ملی ثبت شد. حوالی این پل تاریخی طبیعتی زیبا برای گردش و پیاده‌روی، و البته برپایی پیک نیک وجود دارد.

تپه و ارگ نوشیجان: این بنا در بالاترین نقطه تپه نوشیجان قرار دارد. بعد از پژوهش و تحقیق کاوشگران بریتانیایی مشخص شد این بنا از سه لایه تشکیل شده که به ترتیب یادگارهایی از دوران حکومت مادها، هخامنشیان و اشکانیان هستند. ارگ نوشیجان دارای تالار‌های ستون‌دار، حصار‌های بلند و آتشکده‌ای‌ست که نشانگر اهمیت و جایگاه برجسته نظامی و مذهبی این بنا هستند.

بیشتر بخوانید: کتیبه گنجنامه همدان ، یادبود پادشاهان هخامنش از شکوه ایران


جاذبه‌های طبیعی نهاوند

سراب گاماسیاب: این سراب سرچشمه رود گاماسیاب است. از پر آب‌ترین چشمه‌های نهاوند و زاگرس به حساب می‌آید. در بالای چشمه غاری وجود دارد و در اطراف آن محیطی بکر و زیبا که از منطقه یک جاذبه گردشگری می‌سازد.

سراب فارسبان: این سراب فضایی کوهستانی و خنک دارد و صدای چشمه‌هایش را می‌شود از دور شنید. درخت گردویی با قطر بیش از 5 متر و قدمتی حدود 600 سال در کنار این سراب سایه انداخته است.

سراب گیان

سراب ملوسان: گونه‌های مختلفی از میش و قوچ را می‌شود در این منطقه مشاهده کرد. همچنین چشم انداز زیبایی از دشت پهناور در این منطقه وجود دارد. در ماه اردیبهشت دشت‌های اطراف سراب در گل‌های لاله غرق می‌شوند.

بیشتر بخوانید: آرامگاه باباطاهر ، شاعری شیرین زبان با دوبیتی های عاشقانه


شما پیش از خواندن این مطلب چیزی در مورد سراب گیان شنیده بودید؟ تا به حال این سراب را از نزدیک دیده‌اید؟ آیا از آب زلال این چشمه چشیدید؟ شما دیگر کدام یک از مکان‌های دیدنی اطراف اینجا را دیده‌اید؟ حتما نظر و تجربه خودتان از دیدن سراب گیان را برای ما بنویسید.

افراد زیادی به سفر کردن و دیدن جاهای جدید علاقه دارند. البته محل اقامت یکی از دغدغه‌های اصلی و مهم در سفر است. شما می‌توانید برای اجاره اقامتگاه به صورت آنلاین در شهر مورد نظرتان به سایت پینورست سر بزنید و خیال خودتان در مورد محل اقامت را راحت کنید. امکان اجاره انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و بومگردی تا اجاره ویلا ارزان در این سایت وجود دارد.

مهسا فرهادی
بقیه‌ نوشته‌ها

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها