کاخ موزه سبز ‌؛ نگینی درخشان در کاخ سعد آباد تهران

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
کاخ موزه سبز ‌؛ نگینی درخشان در کاخ سعد آباد تهران

کاخ موزه شهوند که اکنون به کاخ موزه سبز شهرت دارد، در شمال غربی مجموعه کاخ سعد آباد واقع شده است. در دوران پهلوی اول خود رضاخان در این کاخ اقامت داشت و در حکومت پهلوی دوم محل اقامت مهمان‌های خارجی بود.

این کاخ نمونه‌ زیبایی از معماری ایرانی است. انواع هنرهای ایرانی همچون تذهیب، گچبری، خاتم‌کاری در سرتاسر فضای این کاخ به چشم می‌خورد. اگر ساکن تهران هستید و تا به حال به این جا سر نزده‌اید، لطفی به خودتان بکنید و هرچه زودتر به این مکان رویایی بروید. اگر هم تهرانی نیستید و روزی گذرتان به تهران افتاد، یکی از بهترین مکان‌های گردشگری همین جاست. راستی اگر تهران آمدید احتمالا نیاز به مکانی برای ماندن هم داشته باشید. پس چه بهتر که با اجاره آنلاین اقامتگاه کارتان را راحت کنید.

حالا همراه ما باشید تا با زیبایی‌های وصف ناپذیر این کاخ آشنا شویم.


تاریخچه کاخ سبز تهران

تاریخچه کاخ سبز

بنای نیم طبقه کاخ موزه سبز تهران در ابتدا متعلق به «علیخان والی» یکی از زمین داران بزرگ دوره قاجار بود. در سال 1307 رضاخان با پرداخت مبلغ هفت هزار تومان آن را خریداری می‌کند. حتی تپه‌ای که کاخ سبز بر روی آن قرار دارد هم به تپه علیخان معروف بود. سپس این بنا توسط «میرزا جعفر خان معمار باشی» و بدون تخریب بنای قبلی، در طی 6 سال به شکل ساختمان کنونی کاخ موزه سبز تغییر می‌کند.

محاسبه زمانی‌ای که برای ساخت این کاخ انجام شد بسیار هوشمندانه بود. به این صورت که رضاخان آن را در دوره‌ای که وزارت جنگ را برعهده داشت خریداری کرد و ساخت آن در اوایل شروع حکومتش به پایان رسید. به جرات می‌توان گفت که سه‌تن از بهترین هنرمندان ایرانی بر ساخت این کاخ باشکوه نظارت داشتند و حتی خودشان به طور مستقیم کار می‌کردند.

حسین لرزاده که طراح آرامگاه فردوسی است مشغول طراحی تزئینات و نقش‌نماها شد. حسین طاهرزاده بهزاد به طرح فرش‌های زیبایش معروف است. او در این پروژه تندیس‌های دیواری زیبا و خاتم‌کاری‌های چشم‌نوازی را برای کاخ سبز تهران طراحی کرد. و البته همان‌طور که اشاره کردیم تمام این‌ها زیر نظر میرزا جعفر خان معمار به انجام رسیدند.

این کاخ اولین بنای مجموعه‌ کاخ‌های سعدآباد است که ساخته شد. چشم‌انداز آن از شمال به سمت کوه‌های البرز و از جنوب تمامی شهر تهران است.

آدرس و ساعت بازدید از کاخ سبز سعد آباد

آدرس: تهران، خیایان تجریش، خیابان سعد آباد، کاخ سعد آباد، کاخ موزه سبز

ساعات بازدید از کاخ موزه سبز :نیمه اول سال همه روزه از ساعت 9 تا 19 و نیمه دوم سال همه روزه ساعت 9 تا  17 (به جز ایام سوگواری)

روی نقشه ببینید!

معرفی بخش های مختلف کاخ موزه سبز

کاخ موزه سبز سعدآباد

حیاط و محوطه کاخ دارای درختانی کهن و پوشش گیاهی جالبی است. با گذر از یک پلکان به طبقه اول کاخ موزه سبز می‌رسیم. در همان ابتدا تالاری مجلل به نام تالار آئینه چشم هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند. نهایت زیبایی و ظرافت هنر را می‌توان در اطراف تالار دید. آیینه کاری‌های این تالار با گچ‌بری‌های زیبایش مهر تاییدی بر اصالت هنر و معماری ایران می‌زند.

این بنای فوق‌العاده در دو طبقه ساخته شده است. طبقه اول شامل تالار آئینه‌ها، یک اتاق کار، تالار غذاخوری است. اما طبقه‌ دیگر نه بالا بلکه در زیر زمین قرار گرفته است. آنجا نیز مانند طبقه اول دارای سالن پذیرایی، غذاخوری و دو اتاق‌ خواب مجلل با سرویس کامل بهداشتی است.

هنر دست قالی بافان مشهد، چشم‌ها را به سوی قالی 70 متری پهن شده بر سطح تالار کاخ موزه سبز می‌اندازد. هم‌خوانی طرح وسط فرش با تزئینات سقف از ویژگی های بارز این تالار است. یافتن چنین هارمونی و تناسبی در هرجایی امکان‌پذیر نیست. از دیگر وسایل چشمگیری که در آن کاخ جای گرفته‌اند می‌توان به کنسول‌هایی از دوران ناپلئون بناپارت اشاره نمود.

اتاق های کاخ سبز

اتاق های کاخ سبز

زیبا‌ترین خاتم‌کاری جهان را می توان در دیوار‌های اتاق کار رضاخان در تالار آئینه کاخ موزه سبز مشاهده کرد. نقاشی‌های رنگ روغن در کنار خاتم‌کاری دیوارها، هنرها را به یکدیگر گره زده است.

چشم که بچرخانید در اتاقی دیگر از کاخ موزه سبز شمعدان‌هایی از جنس طلا و پرده‌هایی با تار و پود نقره نگاه‌ها را به خود خیره می‌کند و به زیبایی می‌درخشند.

با نگاه به سمت راست خود اتاق خوابی با آیینه کاری‌هایی در نهایت ظرافت را مشاهده می‌کنید. این بخش که یکی از زیباترین مکان‌های مجموعه سعدآباد است اتاق خواب شخصی رضاخان پهلوی بود.

شاید برایتان جالب باشد که رضاخان خوابیدن بر روی زمین را به استفاده از تخت ترجیج می داد. به همین دلیل در آن زمان در این اتاق تختی وجود نداشت. اما در نهایت در زمان پهلوی دوم سرویس خواب به دیگر اشیا این اتاق از کاخ موزه سبز اضافه شد. کاخ سبز در دوران حکومت پهلوی دوم یعنی محمدرضا پهلوی به اقامتگاه مهمانان خارجی خصوصی دربار تبدیل شد.

موزه‌ای داخل کاخ موزه سبز

کاخ موزه سبز

کاخ موزه سبز امروزه به دلیل قدمت بنا و اهمیت آن از نظر تاریخی بسیار مورد توجه بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد. اما باید بدانید که این ساختمان حتی در زمان ساختش نیز به نوعی موزه به حساب می‌آمده است. اکثر لوازم و اشیاء داخل کاخ از کشورهای اروپایی آورده شده بودند و خیلی از آن‌ها در آن زمان هم قدیمی بوده‌اند. تعدادی از مجسمه‌ها و همچنین مبلمان‌ها مربوط به دوران لویی شانزدهم هستند.

دو میز کنسول نیز در آنجا وجود دارند که از دوران ناپلئون به جا مانده‌اند. بنابراین حتی اگر دیدن معماری ساختمان برای شما جالب نباشد باز هم نمی‌شود از بازدید این اشیاء خاص و بی‌نظیر چشم پوشی کرد. با این‌حال آئینه‌کاری منحصر به فردی که در کاخ موزه سبز انجام شده است در تمامی دنیا منحصر به فرد است. چنین تزئین سرتاسری از لبه‌ی زمین تا تمام سقف چیزی نیست که بشود در هر بنایی آن را پیدا کرد.

همچنین تقریباً هر وسیله‌ای که در آن کاخ می‌بینید یا از طلا و نقره است و یا با گران‌قیمت‌ترین جواهرات تزئین شده است. به این شیوه از هنر در اصطلاح مرصع‌کاری می‌گویند که هنر آمیخته کردن اجسام بی‌روح با زیبایی‌های خاص سنگ‌های رنگی و به خصوص قیمتی با قیرات بالا است.


تهران زیبایی‌های دیگری هم دارد

اگر مسافر تهران هستید هیچ دلیلی ندارد فقط به سعدآباد بروید و به دیگر جاهای دیدنی تهران سری نزنید. اگر هم خودتان ساکن تهرانید، غیرمنطقی است که یک روز از خانه بیرون بیایید و دیگر به هیچ کار دیگری دست نزنید. پس پیشنهاد ما به شما این است که پس از بازدید از این کاخ موزه زیبا به سایر موزه‌هایی که در همان نزدیکی وجود دارد، مثل موزه ماشین‌های سلطنتی، موزه برادران امیدوار، حتما بروید.

شاید هم بد نباشد به میدان تجریش و تمام دینی‌هایی که با خود دارد، مثل بازار قدیمی بزرگش، سری بزنید و شاید هم در همان جا به یکی از بیشمار رستوران قدیمی آنجا بروید و دلی از اعضا در بیاورید.

در ضمن پس از این همه رفت و آمد مطمئنا خسته خواهید بود پس چه بهتر که با اجاره آپارتمان مبله ای در همان نزدیکی به روزتان با آرامش پایان بدهید.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی