خانه پهلوان رزاز ؛ اقامتگاهی سنتی در قلب تهران

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
خانه پهلوان رزاز ؛ اقامتگاهی سنتی در قلب تهران

خانه رزاز پهلوان در زمینی به مساحت 650 متر مربع در بافت تاریخی عودلاجان و خیابان جاویدی قرار دارد که حالا به اقامتگاهی برای مهمانان خارجی تبدیل شده است.

این خانه در سال 1394 زمانی‌که کاملا به دست فراموشی سپرده شده بود و تا ویرانی فاصله چندانی نداشت، توسط یکی از فعالان حوزه گردشگری نجات داده شد و بعد از 5 سال کار مداوم با هدف احیای معماری و فرهنگ ایرانی دوباره به مکانی برای جریان و ادامه زندگی تبدیل شد.

در اقامتگاه رزاز همه عناصر در تلاش هستند که برای مدتی شما را از عادت‌های روزمره دور کنند. به خاطر همین است که اتاق‌های این اقامتگاه تلویزیون ندارند و در عوض کتابخانه‌ای پر از کتاب‌هایی با موضوعات مختلف و بازی‌های سرگرم کننده در انتظار شما است. 


خانه پهلوان رزاز به چه کسی تعلق داشت؟

بعد از شروع مراحل مرمت با هدف تبدیل خانه به اقامتگاهی سنتی برای میزبانی از مهمانان خارجی، مشخص شد که این خانه تا سال 1347 متعلق به خانواده یکی از پهلوانان نامدار اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی به اسم حسن شجاعت، معروف به پهلوان رزاز و آخرین پهلوان صاحب زنگ بود.

بوتیک هتل خانه پهلوان رزاز

به همین دلیل کوچه نزدیک خانه پهلوان رزاز هم به اسم شجاعت نام‌گذاری شده است. پهلوان رزاز در زمان حیات‌اش محبوبیت زیادی در میان مردم داشت، تا جایی‌که خیلی‌ها منش جوانمردی او را با پوریای ولی شبیه می‌دانند. پهلوان رزاز در مبارزات مشروطه‌خواهان کنار مردم بود و مدتی از دوران زندگی‌اش را هم به جرم مشروطه‌خواهی در زندان قصر گذراند. مراسم تشییع پیکر او یکی از بزرگ‌ترین مراسم یادبودی بود که در سال 1320 در تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید:‌ راهنمای جامع شهر تهران ؛ شهر کافه‌ها و موزه‌ها و پارک‌ها


تاریخچه خانه پهلوان رزاز

موسس و مدیرعامل بوتیک هتل رزاز علی جعفرنژاد است که بیش از 30 سال می‌شود که به کار جهانگردی هم مشغول است. علی جعفرنژاد همیشه طرفدار تاریخ، فرهنگ، هنر و معماری ایرانی بوده و همین حس باعث شد تا بعد از دیدن هفتاد کشور به فکر تأسیس هاستلی بیافتد که تمام این ویژگی‌ها را در خود داشته باشد و معرف فرهنگ و معماری ما به ویژه برای گردشگران خارجی باشد و سبک زندگی اجداد ما را به تصویر بکشد.

مهمان خانه پهلوان رزاز

با همین نیت علی جعفرنژاد از بهار سال 1395 به دنبال ملکی می‌گشت که با این ویژگی‌ها همخوانی داشته باشد و در نهایت بعد از دیدن پنجاه خانه قدیمی در بافت مسکونی اطراف بازار به خانه‌ای با قدمت 160 سال در یکی از قدیمی‌ترین محله‌های تهران رسید. 

بیشتر بخوانید: در خانه فاموری تهران چه می‌‌گذرد؟


بازسازی خانه

متاسفانه زمانی‌که علی جعفرنژاد، خانه پهلوان رزاز را برای اختصاص به اقامتگاه انتخاب کرد، به دلیل بی‌توجهی که در طول سال‌ها به این ملک شده بود، وضعیت چندان جالبی نداشت.

چیزی که درباره این خانه خیلی عجیب به نظر می‌آمد، پوشانده شدن آجرهای اصلی ساختمان با سیمان بود. در مورد قسمت‌های دیگر خانه هم اوضاع بهتر نبود. استخری که با خاک پر شده بود و سقف و دیوارهایی که در آستانه فروریختن بودند، همه مانع این شده بود که کسی بتواند به زیبایی این ساختمان پی ببرد.

در چنین شرایطی آقای جعفرنژاد هم برای بازسازی این بنا به شک افتاده بود اما مشورت با معماران و کارشناسان برجسته‌ی میراث فرهنگی به او این اطمینان را داد که خانه پهلوان رزاز همان بنای مورد نظر اوست و ارزش مرمت و نوسازی را دارد.

بعد از تمام این بررسی‌ها، بالاخره روند بازسازی خانه در دو مرحله آغاز شد. مرحله اول در تابستان 1394 (2016 میلادی) با مرمت نمای بیرونی شروع شد و در پاییز 1396 (2018 میلادی) به پایان رسید. در این مرحله فضاهای داخلی مانند اتاق‌ها، حیاط مرکزی، استخر، بالکن سلطنتی، آشپزخانه و سالن غذاخوری به‌طور کامل مرمت شدند. 

در مرحله دوم مرمت خانه در بهار 1397 (2019 میلادی) انجام شد و بخش داخلی بنا به قسمت بیرونی متصل شد و حالت خانه بعد از 130 سال به شکل اولیه خودش برگشت.


ویژگی‌های معماری ایرانی در خانه پهلوان رزاز

زمانی‌که در خیابان جاویدی به خانه پهلوان رزاز می‌رسید با در چوبی بزرگ و خوش رنگی روبه‌رو می‌شوید که عبارت “مهمانسرای پهلوان سید حسن رزاز” با پلاکی بر روی آن نصب شده است.

در لحظه ورود به خانه پهلوان رزاز اولین چیزی که توجه شما را به خودش جلب می‌کند، نشانه‌هایی از ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی بر روی دیوارهای حیاط است و این تزئینات به خوبی روح پهلوانی که متعلق به صاحب‌خانه بوده را زنده نگه داشته است. بعد از آن، رنگ و لعاب حوض آبی وسط حیاط و شیشه‌های رنگارنگ درها و پنجره‌ها است که شما را غافلگیر می‌کند.

هتل رزاز در تهران کجاست؟

در بخش داخلی خانه، خاص‌ترین ویژگی‌های معماری خانه‌های مجلل ایرانی دیده می‌شود. ساختمان اصلی از 12 اتاق در دو طبقه، راهرو، هشتی، حیاط با حوض هشت ضلعی، حوضخانه بزرگ، آب انبار و دو ایوان زیبا تشکیل می‌شود. 

نقش‌های اصیل ایرانی در داخل خانه هم نقش پررنگی دارند. در طراحی داخلی خانه هم گچ‌کاری و کاشی‌کاری اصیل ایرانی را می‌بینید و هم از تماشای پتینه‌کاری و آینه‌کاری بی‌نقص بنا به وجد می‌آیید. همه این موارد خانه پهلوان رزاز را از نظر معماری و طراحی نسبت به بناهای مشابه در ایران منحصر به فرد کرده است. 


امکانات مهمان‌خانه

با تمام شدن کار بازسازی بنا، خانه پهلوان رزاز به مکانی برای پذیرایی از مهمانان ایرانی و خارجی تبدیل شد. بوتیک هتل رزاز از 22 اتاق تشکیل می‌شود که برای پذیرایی از مهمان‌ها اتاق‌های یک نفره، دو نفره، سه نفره و سوییت در متراژهای مختلف وجود دارد. اگر می‌خواهید خیال‌تان از امنیت وسیله نقلیه شخصی‌تان هم راحت باشد، اقامتگاه پارکینگ اختصاصی هم دارد که البته کمی از خود خانه دور است.

رزرو ختل پهلوان رزاز

برای صرف صبحانه هم از ساعت 8 تا 10 می‌توانید به سالن غذاخوری اقامتگاه پهلوان رزاز بروید که برای پذیرایی از 20 مهمان ظزفیت دارد. 

هزینه اقامت در بوتیک هتل رزاز با دریافت وعده صبحانه از 28 یورو برای یک شب شروع می‌شود و هزینه اقامت در سوئیت‌ خانه برای یک شب 75 یورو است. اگر هم کودک زیر 4 سال دارید، در صورتی‌که نیازی به دریافت سرویس نداشته باشد، هزینه‌ای برای اقامت کودک گرفته نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: جاهای دیدنی تهران روز جمعه کجاست؟


بازدید از خانه رزاز پهلوان، فرصتی ناب برای دوست‌داران فرهنگ ایرانی

با توجه به دقتی که در بازسازی خانه رزاز پهلوان شده است و رعایت اصول طراحی خانه‌های اصیل ایرانی، خانه رزاز پهلوان به عنوان بهترین اقامتگاه سنتی تهران و موفق‌ترین پروژه سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی، موفق به دریافت دو جایزه از شهرداری تهران و وزارت گردشگری شده است.

اتاق های هتل پهلوان رزاز


دلایل محبوبیت اقامتگاه پهلوان رزاز

همانطور که گفتیم بوتیک هتل رزاز در قلب شهر تهران قرار دارد که به گردشگرانی که در این هاستل اقامت دارند، این فرصت را می‌دهد تا در کمترین زمان به بناهای دیدنی و موزه‌های تهران از جمله بازار تهران، موزه ملی و کاخ گلستان دسترسی داشته باشند. همچنین این خانه توسط یک تیم حرفه‌ای که همگی تحصیلات مرتبط در حوزه گردشگری و هتل‌داری دارند، اداره می‌شود تا از این طریق بهترین خدمات را به مهمانان‌شان ارائه بدهند.

با توجه به دقت بالایی که برای بازسازی و طراحی مجدد خانه پهلوان رزاز وجود داشته، این خانه محل محبوبی برای عکاسان و انجام پروژه‌های عکاسی شده است و خیلی از برندها برای عکاسی از محصولات‌شان به این خانه می‌آیند. در و پنجره‌های قدیمی، حوض پرآب وسط حیاط و دیوارهای آجری خانه بدون شک جلوه خاصی به عکس‌های شما می‌بخشند.

بیشتر بخوانید: گام به گام از حوضخانه عمارت بادگیر تا عکسخانه کاخ گلستان


ساعت کاری اقامتگاه 

با توجه به اینکه خانه پهلوان رزاز محلی برای پذیرایی و اقامت مهمانانی از نقاط مختلف دنیا و ایران است، ساعت کاری خانه به صورت شبانه‌روزی و هفت روز هفته است و درهای آن برای بازدید به روی همه باز است.


آدرس و مسیر دسترسی به خانه پهلوان رزاز

برای رفتن به خانه پهلوان رزاز، اول از همه باید خودتان را به میدان بهارستان و خیابان امیرکبیر برسانید و از آنجا با رفتن به خیابان جاویدی (میرزا محمود وزیر) و پیدا کردن پلاک 38 به مقصد رسیده‌اید.

اگر برای رفتن به اماکن دیدنی شهر از مبدا خانه پهلوان رزاز یا آمدن به خانه قصد استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی‌ را دارید، نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به این اقامتگاه ایستگاه بهارستان و نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس، ایستگاه ملت است. 


شما به این هاستل سر زده‌اید؟ چندتا از بوتیک هتل‌ها را دیده‌اید؟ راستی اگر برای مدتی ب تهران سفر کرده‌اید و دنبال یک اقامتگاه خوب و راحت با دسترسی‌های مناسب می‌گردید، به سایت پینورست سر بزنید و در آن اجاره روزانه خانه در تهران را انجام دهید. این‌جا بهترین آپارتمان‌های تهران را پیدا می‌کنید.

نیوشا پابوس

من نیوشا هستم. کارشناسی ارشد انسان‌شناسی دارم. سفر و آشنایی با فرهنگ و آداب‌و‌رسوم هر منطقه جز جدانشدنی انسان‌شناسی است. برای همین من هم که همیشه دوست داشتم سهمی برای آشنایی بیشتر با فرهنگ مردم ایران داشته باشم، تصمیم گرفتم تجربیات‌ام رو ثبت کنم تا با شما در میون بذارم.

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی