بازدید 1,059
شاید زیباترین کاخ به جا مانده از دورهی پهلوی در ایران، کاخ مرمر رامسر باشد که در دل باغی از درختهای مرکبات و کاجهای بسیار بلند و گیاهان نایاب بنا شده و یکی از اقامتگاههای خانوادهی سلطنتی بوده است. در حال حاضر موزه است و بازدیدش برای عموم آزاد و در ضمن گنجینهای چشمگیر را داخل خودش دارد.
اگر قصد سفر به رامسر را دارید، حتماً یک ساعت را برای موزهگردی در این کاخ کنار بگذارید.
خیلی کوتاه در مورد تاریخچهی کاخ مرمر رامسر
اولین اشتباهی که ممکن است برای خیلیها پیش بیاید قاطی کردن این کاخ با کاخ مرمر در خیابان ولیعصر است. ولی همانطور که میدانید کاخ مرمر رامسر در شهر رامسر است.

کاخ رامسر در سال ۱۳۱۶ خورشیدی در باغی به مساحت ۶ هکتار احداث شد. این باغ به نامهای دیگر همچون کاخ سلطنتی رامسر، کاخ رامسر شاه و کاخ موزه مرمر رامسر نیز شهرت دارد. پس از انقلاب این بنا به مالکیت بنیاد مستضعفان درآمد. الان هم به نام تماشاگه خزر تغییر نام داده و به موزه تبدیل شده است.

اطلاعات بازدید از کاخ مرمر رامسر
آدرس: استان مازندران، شهر رامسر، خیایان شهید رجایی، جنب هتل رامسر
ساعت بازدید: صبحها از ساعت ۹ الی ۱۳ و بعدازظهرها از ۲:۳۰ تا ۱۶:۳۰
قیمت بلیط ورودی: ۱۷.۰۰۰ تومان
تلفن: ۵۵۲۲۵۳۷۴–۰۳۱
معماری کاخ مرمر رامسر
از آنجایی که این کاخ به تازگی ساخته شده، میتوانید تأثیر معماری اروپایی را در طراحی این کاخ ببینید. همینطور میتوانید از نوع کندهکاریهای کاخ متوجه بشوید که احتمالاً طراح کندهکاریهای کاخ ایرانی نبوده است.
ساختمان آن نسبتاً مدرن است و در قسمت شمالی کاخ رامسر حوضی کاشی کاری شده قرار گرفته است که در آن ماهیهای خاویار تزئینی نگهداری میشود. به تازگی در قسمت جلویی باغ یک درخت کاج قدیمی به طول ۲۳ متر و عرض نیم متر کاشته شده که به کاج کاشفی معروف شده.
با ادامه مسیر به پلکانی با عرض متفاوت و ۴ ستون از جنس سنگ مرمر کندهکاریشده میرسیم. هنر کندهکاری روی سنگ و گچبریهای سقف ایوان از همان ابتدا مهمترین وجه زیبایی کاخ را نشان میدهد. موضوع مهم در مورد این کندهکاریها این است که تقریباً هیچ دو طرح مشابهی را نمیتوانید پیدا کنید و همگی کاملاً منحصر به فرد هستند.

در بخشی از باغ رامسر حمامی قدیمی با آب گرمکن هیزمی قرار دارد که در زمان رضاخان از آن استفاده میشد. در بخش جنوبی کاخ مرمر رامسر دو مجسمه شیرسنگی در کنار پلهها قرار گرفته است. ضلع جنوبی در واقع بخش پشتی کاخ است.
جذابیت دیگر باغ هم شکل مسیرهای پیادهروی منتهی به کاخ است. این مسیرها همگی شنی هستند و از دو طرف با شمشاد پوشیده شدهاند و واقعاً جان میدهند برای پیادهروی. به خصوص که میتوانید همزمان گیاهان مختلف و زیبای باغ را هم تماشا کنید.
میگویند این باغ را همکلاسی انگلیسی شاه ارنست پرون (که در زمان تحصیل او در سوئیس با هم آشنا شدهاند) به خاطر تسلطش به باغداری طراحی کرده است و برای همین کار هم مدتی در این کاخ ساکن بوده.
اگر به شهر رویایی شمال یعنی رامسر سفر کردید یکی از گزینههای جذاب اقامت برای شما
اجاره ویلا و سوئیت ساحلی است. میتوانید از قبل شروع سفرتان وارد سایت پینورست شوید و ویلا دوستداشتنی خود را به راحتی رزرو کنید.
داخل موزه چه خبر است؟
برای ورود به کاخ میبایست از درب شرقی و غربی وارد شوید. این یعنی مسیر پیادهروی که شمالیجنوبی است چندین قوس میخورد تا در نهایت شما مقابل ورودی قرار میگیرید. در همان ابتدای ورود زیباییهای سقف کندهکاری شده با نقوش گیاهی و حیوانی چشم بیننده را به خود خیره میکند.
مهمترین وسایلی که در حال حاضر در کاخ مرمر رامسر نگهداری میشوند مبلمان و وسایل تزئینی هستند. همینطور مجموعهی خوشرنگی از مجسمههای برنزی و البته فرشهایی که در اتاقهای مختلف پهن شدهاند.
جالب است بدانید مدت زیادی این کاخ بلااستفاده بود و به خاطر خطر سرقت بخش زیادی از وسایل داخل کاخ به تهران منتقل شد. تا این که در اواخر دههی هفتاد مجدداً به عنوان موزه افتتاح شد.
اگر به کاخ مرمر میروید به تابلوهای نقاشیاش هم دقت ویژهای داشته باشید. بعضی از این تابلوها به دست نقاشهای معروف بینالمللی ایرانی و خارجی کشیده شدهاند.
بیشتر بخوانید: جنگل دالخانی رامسر – از دالان بهشت چیزی شنیدهاید؟
شما هم میدانستید همچین کاخی در رامسر وجود دارد؟ آن را دیدهاید؟ دور و بر کاخ مرمر چه جاذبههای گردشگری وجود دارد؟ برای ما در قسمت نظرات بنویسید.
راستی فراموش نکنید که وب سایت پینورست برای شما در هرجای ایران اقامتگاههایی تمیز و مناسب و متنوع گلچین کرده تا در سفر خیالتان از بابت محل اقامت راحت و آسوده باشد.