پارک پلیس یا بوستان پلیس به باغ اناری و باغ مجیدآباد معروف است؛ البته که امروزه از درختان انار چیزی باقی نمانده. اما از این نامها میشود فهمید که این پارک یک باغ و فضای سبز قدیمی است. خوب است این را بدانید که حالا مدتی است این فضا برای استفادهی شهروندان تهرانی بهینهسازی شده تا کارکرد بهتری برای پیادهروی و ورزش پیدا کند.
پارک پلیس یکی از بوستانهای بزرگ شرق تهران در محلهی تهرانپارس است و فضای بزرگ و امکانات مناسبی برای همهی سنین و هر سلیقهای دارد.
سرسبزی پارک پلیس به زمان قاجار برمیگردد؛ زمانی که یک تاجر زرتشتی به نام ارباب هرمز در این باغ با درختان فراوان سکونت داشته و به باغ اناری معروف بوده است. همان طور که حدس میزنید این باغ درختان انار زیادی داشته. عمارت محل سکونت ارباب هرمز حالا در قسمت شمالی باغ قرار دارد و تبدیل به موزه شده. این عمارت زیبا خودش به تنهایی یکی از جاذبههای پارک است که اگر به بناهای تاریخی علاقمند باشید روز خوبی را برایتان میسازد.
پارک پلیس تا قبل از سال ۸۲ به خاطر درختان بلند و فضای متروکی که داشت به محلی برای تجمع خلافکاران تبدیل شده بود. همین باعث شد تا شهرداری تهران تصمیم بگیرد این محل را برای ساکنان به جایی امن و مفید تبدیل کند. البته باغ مجیدآباد تنها یک بخش از پارک است و بخش دیگر آن صرفا بیابانی بوده که تا شمال شهر و جنگلهای لویزان ادامه داشته. این دو بخش پارک توسط پل عابر پیادهای به هم متصل میشوند. بخش جنوبی پارک و بخش شمالی دو فضای مجزای بسیار وسیع هستند که هرکدام ويژگیهای خود را دارند
بیشتر بخوانید: پارک جنگلی تلو ؛ برای تفریح خانوادگی کجا برویم؟
شاید با خودتان فکر کنید که چرا پارک پلیس؟ در واقع اسم این پارک به این معنی نیست که پلیس در آن حضور دارد بلکه در سال ۸۲ این پارک در هفته پلیس افتتاح شد و باعث شد نام پارک پلیس را برایش انتخاب کنند.
هم اکنون این پارک محل امنی برای خانوادهها و بچههاست و سه شهرک مسکونی در شرق تهران شامل شهرک امید، شهرک پارس و شهرک فرهنگیان که به این پارک دسترسی دارند بیشترین بهره را از فضای آن میبرند.
پارک پلیس در محله تهرانپارس و در خیابان توحید واقع شده است. اگر وسیله شخصی دارید میتوانید از طریق اتوبان باقری و چهارراه استقلال به این پارک دسترسی پیدا کنید. البته دسترسی به این پارک برای کسانی که ماشین شخصی ندارند علاوه بر تاکسی و اتوبوس با مترو هم ممکن است. شما به راحتی میتوانید با سوار شدن خط ۲ مترو و پیاده شدن در ایستگاه شهید باقری یا تهرانپارس به نزدیکی پارک پلیس بروید. بعد با سوار شدن تاکسی و پیاده شدن در فلکه چهارم تهرانپارس به ورودیهای پارک برسید.
علاوه بر این بعضی پایانههای اتوبوسی هم برای دسترسی به پارک پلیس مسیر مستقیم دارند و میتوانید با اتوبوس خود را به پارک پلیس برسانید.
اگر زمانی به تهران آمدید رفتن به این پارک و بازدید از عمارت ارباب هرمز را هم در برنامه خود بگذارید. فراموش هم نکنید که میتوانید برای دیدن قیمت اجاره سوئیت در تهران و رزرو آن به پینورست سر بزنید.
در طراحی پارک پلیس از ویژگیهای باغهای ایرانی و همچنین بخشهایی از معماری ایرانی الهام گرفته شده. پوشش گیاهی زیبا و متنوع، آبنماها و استخرهای زاویهدار که آب در آنها جریان پیدا میکند همه یادآور باغهای قدیمی ایرانی هستند. در ساخت رواقها، ورودیها و ستونهای بهکار رفته در محوطه پارک از معماری دوره ساسانی الهام گرفته شده است.
نظم، تقارن و تناسب از ویژگیهای مهم طراحی پارک است و هر یک از بخشهای تاریخی یا تفریحی آن توسط یک فضای سبز احاطه شده است. ستونها و رواقهای الهام گرفته شده از دوره ساسانی را میتوانید در ورودی پارک ببینید.
بلوار استقلال از وسط این پارک میگذرد و آن را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میکند و همان طور که پیشتر گفتیم یک پل عابر پیاده برای رفتوآمد بین این دو بخش درنظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید: پارک بعثت ؛ اینجا یک پرنده آهنی آرمیده
بخشهایی از پارک پلیس واقعا شبیه به جنگل است که لذت گشتوگذار در آن را به نسبت پارکهای دیگر چند برابر میکند. درختهای متنوعی مثل کاج و سرو تبریزی از درختان بسیار بلند پارک هستند و در عین حال میتوانید درختان زیتون، توت و بید مجنون را هم در این بوستان پیدا کنید.
پوشش گیاهی شامل بوتههای کوتاه و انواع گل هم میشود؛ زرشک، شمشاد، درختچههای رونده مثل اقاقیا و یاس زرد در فضاهای سبز پارک یافت میشود و بسته به فصل انواع گل و گیاهان دیگر هم در فضای سبز پارک رشد میکند.
بیشتر بخوانید: باغ موزه قصر ؛ ماجرای قصر قجری از کاخ تا زندان و موزه
عکاسی در فضاهای سبز پارک در کنار گونههای مختلف گیاهی با رنگ و لعاب شاد و درخشان را به شما توصیه میکنیم.
امکانات عمومی پارک به صورتی که از یک بوستان شهری انتظار میرود نسبتا کامل است. در پارک پلیس شما به سرویسهای بهداشتی، نمازخانه و رستوران دسترسی خواهید داشت. وسایل ورزشی بدنسازی برای عموم هم در فضای پارک قرار داده شده است.
زمین چمن و زمین بازی کودکان و میز پینگپنگ از دیگر امکانات پارک پلیس است. در بخش شمالی زمین استاندارد برای علاقمندان به ورزش فوتبال و بسکتبال وجود دارد. سالن آمفیتئاتر و سالن سینما هم در محوطهی پارک وجود دارد. روی نیمکتها و در آلاچیقها هم فضای کافی برای نشستن در سایه و استراحت فراهم است.
پارک پلیس از معدود پارکهایی است که در ساخت آن تا حد خوبی به رفاه حال معلولین توجه شده است. علاوه بر اینها پارک پلیس تفریحات ویژهای دارد که در ادامه معرفی خواهیم کرد:
اگر اهل شکمگردی و امتحان کردن غذاهای مختلف ایرانی و غیر ایرانی هستید فودکورت پارک پلیس این امکان را به شما میدهد که هرکدام از اعضای خانواده و دوستان بنا به سلیقه خود از فودکورت، غذا سفارش دهد و دور هم نوش جان کنید.
این قسمت برای کودکان علاقهمند به رانندگی بسیار هیجانانگیز خواهد بود. کودکان در این قسمت از پارک میتوانند در امنیت و آرامش رانندگی را امتحان کنند و در کنار آن تا حد خوبی قوانین راهنمایی و رانندگی را همراه با بازی آموزش ببینند.
اگر خواستید به این بخش بروید باید خود را به انتهای قسمت شمالی پارک برسانید.
عمارت ارباب هرمز، بهجامانده از زمان قاجار یک بنای تاریخی است که زمانی مجل زندگی هرمز آرش معروف به ارباب هرمز بوده. ارباب هرمز از زرتشتیان معروف بوده که به تهران مهاجرت میکند. او در کارهای خیر دستی داشته و با بخشندگی بسیار مکانهای عمومی از جمله مدرسه، زایشگاه و منابع تامین آب و برق برای مردم ساخته است.
معماری عمارت ارباب هرمز ترکیبی از معماری ایرانی و معماری غربی است که در آن زمان ساخت چنین بناهایی رایج بوده؛ امروزه تنها بنای به یادگار مانده از خاندان زرتشتی ساکن تهران از آن دورهی زمانی است.
این عمارت با مهاجرت صاحبان آن به مدت ۵۰ سال متروکه باقی مانده بود. اما در دهه ۹۰ بازسازی شد تا هم جلوههای تاریخیاش حفظ شود و هم میزبان بهتری برای موزهی گرافیک تهران باشد. در این بازسازی تلاش شد تا تمام ویژگیهای تاریخی آن حفظ شود
این عمارت در دو طبقه ساخته شده و حدود ۹۰۰ مترمربع زیربنا دارد و تزئینات و گچبریهای زیبایش از دوره قاجار و پهلوی عبور کرده و به ما رسیده. این بنا در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
همان طور که گفتیم فضای داخلی عمارت ارباب هرمز به موزه گرافیک تبدیل شده و اولین موزه گرافیک ایران هم محسوب میشود. این موزه در سال ۷۷ با مجموعه ی نفیسی از کارهای بزرگان هنر گرافیک به وجود آمد. موزه گرافیک به صورت سالانه میزبان گالریهای مختلف از سراسر دنیا و ایران برای به نمایش گذاشتن آثار شاخص گرافیکی هم است.
ساعت کاری موزه: این موزه در روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر باز است.
اگر در ماه اردیبهشت به پارک پلیس سر بزنید میتوانید شاهد مراسم زیبای گلابگیری باشید. معمولا مردم برای دیدن مراسم گلابگیری به شهرهای معروفی مثل کاشان میروند اما در شرایطی که سفر مهیا نیست دیدن این مراسم در تهران حال و هوای خاص خودش را دارد.
سرای محله مجیدآباد ساختمانی سه طبقه است که شرایط مناسبی برای کودکان و نوجوانان فراهم کرده تا بتوانند از کتابخانه و کلاسهای آموزشی استفاده کنند.
پارک پلیس علاوه بر اینکه محیط مناسبی برای پیادهروی و گشتو گذار یا پیکنیک است، فضای مناسبی برای دوچرخهسواری هم دارد؛ دوچرخهسواری در سطح شهر با توجه به وجود وسایل نقلیه خطرناک است.
در پارک پلیس شما میتوانید با خیال راحت همراه با دوستان و کودکانتان دوچرخهسواری کنید. اگر دوچرخه ندارید هم نگران نباشید چرا که در پارک پلیس دوچرخه کرایه داده میشود.
سینما ۶ بعدی یکی از تفریحاتی است که میتوانید در این پارک امتحان کنید؛ دیدن فیلمهای ویژه با افکتها و شرایط خاص. به هر حال شاید هنوز آدمهای عشق رترو وجود داشته باشند که دلشان بخواهد سراغ این سینماهای جالب قدیمی بروند.
بیشتر بخوانید: پارک رازی تهران ؛ پارکی بر خرابههای شهر نو
تهرانپارس که از محلههای قدیمی تهران است جاذبههای شهری زیادی دارد. از امکانات نزدیک به بوستان پلیس میشود به سینما ماندانا اشاره کرد که یک سینمای قدیمی با چهار سالن و استاندارد بالاست. شما میتوانید طوری برنامهریزی کنید که پس از دیدن فیلم دلخواهتان به بوستان پلیس بروید و تفریحتان را آنجا ادامه دهید. این سالن برنامههای تئاتر هم به صورت مداوم برای اجرا روی صحنه دارد.
باغ رستم هم نزدیک به پارک پلیس است. این باغ در واقع یک مجتمع مسکونی است که توسط ارباب رستم از زرتشتیان شناختهشده برای سکونت زرتشتیان ساخته شد. باغ رستم با بناهای متاثر از معماری هند و چین فضای باشکوهی دارد.
شهربازی شاپرک در کنار مترو علم و صنعت یکی دیگر از امکانات تفریحی نزدیک به پارک پلیس است. مجموعه سرزمین لیلی پوت اولین محل تفریحی در ایران است که به صورت تخصصی به آشنایی و بازی بچهها در رابطه با یادگیری مشاغل مختلف ساخته شده. این دو مجموعه برای شما که میخواهید روز شادی برای کودکتان بسازید بسیار مناسب است. در سرزمین لیلی پوت امکان برگزاری جشن تولد هم فراهم است. فقط کافی است تماس بگیرید و برای تولد رزرو کنید.
بیشتر بخوانید: آبشار تهران ؛ آرامش در کنار برکههای آب
فرهنگسرای اشراق با حدود صد سال قدمت هم در این منطقه قرار دارد و برای استفاده از فضا و کلاسهای آموزشی متنوعش میتوانید به آن مراجعه کنید. پارک جنگلی لویزان که در شمال شرق تهران قرار دارد هم به پارک پلیس نزدیک است و از آنجا میتوانید در ارتفاع به تماشای شهر تهران بنشینید. باغ پرندگان تهران هم که در پارک لویزان واقع شده یکی از بزرگترین باغهای پرندگان است. در آنجا میتوانید از تماشای سه هزار پرنده که از سراسر دنیا گردآوری شده لذت ببرید.
در پایان باید بگوییم اگر از ساکنین تهران هستید یا برای مدتی به تهران آمده و قصد گردش دارید از بازدید این منطقه و به خصوص پارک پلیس غافل نشوید.
شما تا به حال به پارک پلیس رفتهاید؟ از عمارت زیبای ارباب هرمز و موزه گرافیک دیدن کردید؟ چه تفریحاتی را در این پارک امتحان کردید؟ به سینما ۶ بعدی هم رفتید؟ حتما نظر و تجربه خودتان را برای ما بنویسید.
اگر تصمیم دارید که برای سفر به تهران یا سایر شهرهای ایران برنامهریزی کنید میتوانید برای اجاره آنلاین اقامتگاه به سایت پینورست سر بزنید. انواع مختلف اقامتگاه با کیفیت خوب و قیمت مناسب در این سایت برای شما گلچین شده است.