پالنگان روستایی پلکانی است که به خاطر معماری جالبش و همینطور به خاطر جشنهای بهاریاش شهرت جهانی دارد و محبوب گردشگرهای ایرانی و خارجی است. در روستای پالنگان مکانهای گردشگری زیادی پیدا میکنید. راستی توصیه ما به شما این است که برای داشتن امینت سفری و خیالی راحت قبل از شروع سفرتان با رزرو آنلاین اقامتگاه خیال خودتان را پیچیدگیهای این امر راحت کنید.
برای دیدن پالنگان باید به استان کردستان بروید. پالنگان از توابع شهرستان کامیاران است.
اول باید خودتان را به شهرستان کامیاران برسانید. در خیابان خلفای راشدین وقتی به تقاطع خیابان بهشتی رسیدید، سمت راست بپیچید و وارد بلوار شاهو بشوید.
از اینجا باید مستقیم مسیرتان را ادامه بدهید و روستاهای گشکی و زیویه را هم رد کنید تا به روستای پالنگان برسید.
راههای اینجا پر پیچ و خم و سخت هستند. حتما قبل از سفرتان ماشین را خوب بررسی کنید و از کار کردن درست ترمزش مطمئن شوید.
با تاکسی هم میشود به روستا رفت. به خیابان صلاح الدین ایوبی نزدیک میدان امام شافعی کامیاران بروید. ماشینهای پالنگان را همانجا میبینید.
راستی گوشی شما در پالنگان آنتن میدهد. از این بابت نگرانی نداشته باشید.
فاصله روستای پالنگان تا سنندج: ۱۲۲ کیلومتر. حدودا ۲ ساعت در راه خواهید بود.
فاصله پالنگان تا کرمانشاه: ۱۱۰ کیلومتر. باید ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه در جاده رانندگی کنید.
فاصله روستای پالنگان تا تهران: ۵۷۳ کیلومتر. ۷ ساعت در راه هستید تا به اینجا برسید.
قدمت اینجا به دوران قبل از اسلام بر میگردد. پالنگان زمانی مرکز حکومت اردلانها بوده.
چیزهایی در روستا کشف شده که نشان میدهد در پالنگان حدود ۲۵۰۰ سال پیش هم زندگی جریان داشته.
پالنگان تا حالا چند باری تخریب شده و بعد دوباره آن را از اول ساختهاند. روستای پالنگانی که امروز وجود دارد، ۵۰۰ سال پیش ساخته شده است.
روستای قبلی در ۲ کیلومتری پالنگان کنونی است. برای ساخت اینجا از خرابههای همان روستای تخریبشده استتفاده کردهاند.
در هر جایی از پالنگان میشود تاریخی بودن روستا را دید. باستانشناسها اینجا آثاری از یک دروازه پیدا کردند که سنگنوشتههای روی آن را هنوز هم کسی نتوانسته ترجمه کند.
در روستای پالگان سازههای قدیمی زیاد پیدا میکنید. یکی از پلهای روستا قدمتی هزار ساله دارد. قبرستان روستای پالنگان هم به نظر در قرن هشتم ساخته شده.
کمتر از یک کیلومتر که راه بروید، روی یک تپه بقایایی از یک قلعه قدیمی را میبینید.
معلوم نیست چه کسی قلعه پالنگان را ساخته. اما به نظر قدمت اینجا به دوران قبل از اسلام برمیگردد.
در قلعه اتاقهای زیادی میبینید. اطرافش هم خرابههای پلها و مساجد و باغها زیاد دیده میشوند.
اعراب که به ایران حمله میکنند، سه ماه قلعه را تحت محاصره قرار میدهند. بعد درهای قلعه باز شده و اینجا تصرف میشود.
اگر میخواهید همه زیباییهای روستای پالنگان را ببینید، در فصل بهار به خصوص اردیبهشت به اینجا بروید. البته در فصلهای دیگر هم پالنگان زیباست، ولی در بهار بیشتر به شما خوش میگذرد.
جاهای دیدنی پالنگان را میشود سه ساعته دید.
روستای پالنگان حالت درهای دارد. یه دره است که خانهها روی دامنه کوههای کنارش ساخته شدهاند. از میان دره هم یک رودخانه زیبا عبور میکند. آب رودخانه از چشمههای اطراف تامین میشود.
خانههای روستای پالنگان مثل ماسلوله گیلان پلکانی هستند. یعنی پشت بام خانه پایینی حیاط خانه بالای آن است.
اینجا چند حوضچه پرورش ماهی وجود دارد و بیشتر مردم روستا هم در همین پرورش ماهیها مشغول به کار هستند.
بیشتر بخوانید: جذاب ترین روستاهای ایران برای سفر – سفر به دل ابرها و صخرهها
قبل از هر چیز ماهی کباب روستای پالنگان را امتحان کنید. به پرورش ماهیها بروید و از آنجا ماهی بخرید. همانجا آن را برایتان کباب و ماهی را با برنج ایرانی سرو میکنند. خوشمزهترین ماهی کباب عمرتان را اینجا میخورید.
در روستا صنایع دستی هم هست. چند مغازه وجود دارند که میشود از آنها چیزهای محلی و سنتی خرید.
در هشتصد متری روستا هم دره تنگیور وجود دارد که خیلی زیبا و بکر است. خود روستای تنگیور هم جاهای دیدنی زیادی دارد.
در کوه زینانه میشود نقش برجسته تاریخی تنگیور را دید. اینجا یک نقش برجسته انسانی به طول نیم متر هست که به نظر میرسد تصویر سارگن دوم پادشاه عاشوری باشد.
باستانشناسها میگویند که آثار پیدا شده در روستا به دو هزار سال قبل از میلاد مسیح تعلق دارند. در کل تنگیور جز قدیمیترین روستاهای ایران به شمار میآید.
بنجاق اورامان هم چند سال پیش در دره تنگیور پیدا شد و حسابی معروف شد. این بنچاق قراردادی بوده بین دو نفر که با هم معامله کرده و شاهدهایشان را هم در بنچاق نوشته اند. بنچاق اورامان متعلق به دو هزار و صد سال پیش است. نکته منفی اینجاست که حالا بنچاق از ایران خارج شده و در موزه برلین آلمان نگهداری میشود.
بیشتر بخوانید: سراب صحنه ، بهشت گمشده ای در میان تاریخ کهن کرمانشاه
حوالی عید نوروز که به روستای پالنگان بروید، مراسمی میبینید که مثلش را در کمتر جایی میشود دید.
مردم روستا هر سال به استقبال این جشن باستانی میروند و به رقص و پایکوبی میپردازند. مراسم نوروز اینجا آنقدر زیباست که توریستهای خارجی هم دوست دارند از نزدیک آن را ببینند.
اول خانمها شروع به آماده کردن نان و غذا و خوراکیهای محلی میکنند. در روز مراسم، هر نفر یک مشعل به دستش میگیرد و به پایین روستا میرود.
همه مردم دور هم جمع شده و هیزمها را آتش میزنند. مردها رقص کردی انجام میدهند و خانمها هم با لباسهای محلی رنگی دست میزنند. بزرگان روستا هم در این مراسم سخنرانی میکنند.
اهالی روستای پالنگان در شب یلدا و عروسیها هم مراسمی شبیه به عید نوروز را دارند.
پالنگان بدون شک یکی از جذابترین مکانهایی است که هر مسافری میتواند به آن مسافرت کند. اما شاید شما ادم ماجراجویی باشید و بخواهید سفرتان را طولانیتر کنید. آنوقت چه؟
پیشنهاد ما به شما این است که پس از روستای پالنگان به مجتمع توریسی گردشگری که فاصله اندکی با روستا دارد سری بزنید. بدون شک در این مکان میتوانید علاوه بر دیدن ساختمانی زیبا و بزرگ، اقدام به خرید سوغاتیهایی زیبا و شاید هم خوردن غذایی سنتی و لذیذ بکنید.
بدون شک پس از این همه فعالیت نیاز به استراحت دارید. پس چه بهتر که به اقامتگاه بومگردی ای که در روستا وجود دارد بروید و شبهای زیبا و پر ستاره پالنگان رو در آنجا سر کنید.