دریاچه نئور ؛ دریاچه‌ای در حصار گل‌های زرد

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
دریاچه نئور ؛ دریاچه‌ای در حصار گل‌های زرد

دریاچه نئور یکی از زیباترین چشم‌اندازهای طبیعی ایران را دارد. نئور بزرگترین دریاچه آب شیرین اردبیل است. این دریاچه زیبا در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا جایی در میان گلزارهای پهناور جاخوش کرده و در اصل از دو دریاچه کوچک‌تر درست شده است که در فصل بهار با هم پیوند می‌خورند و یک دریاچه بزرگ با وسعت 220 هکتار و عمق 13 متر را به‌وجود می‌آورند.

در دریاچه نئور می‌توانید تفریحاتی را تجربه کنید که شاید پیش از رفتن به این محل، فکرش را هم نمی‌کردید؛ در ادامه در این مطلب پینورست کمی شما را با آن‌ها آشنا می‌کنیم.


چطور به نئور برویم

دریاچه نئور

دریاچه نئور در۴۵ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل قرارگرفته و فاصله خلخال تا این منطقه حدود ۱۰۰ کیلومتر است. برای رفتن به این دریاچه از اردبیل، باید جاده خلخال را پیش بگیرید. پس از طی‌کردن ۳۵ تا 40 کیلومتر و عبور از روستای عباس آباد، می‌توانید از دور دریاچه را مشاهده کنید.

روی نقشه ببینید!

مسیر ماشین‌رو دریاچه نئور، آسفالت است ولی این آسفالت قدیمی است و چاله‌های زیادی دارد. در هنگام طی‌کردن این مسیر حتماً مراقب چاله‌ها باشید.

اگر قصد دارید برای رفتن به اردبیل و دیدن دریاچه نئور برنامه‌ریزی کنید می‌توانید همین حالا اجاره سوئیت لوکس به وب سایت پینورست سر بزنید.


دریاچه نئور را بیشتر  بشناسیم.

دشت‌های سراسر سرسبز و پوشیده از گل‌های وحشی و مرغزارهای بی‌انتهای میان گیلان و اردبیل از باشکوه‌ترین و بکرترین مناظر طبیعی ایران هستند؛ جایی که آسمانش واقعاً آبی‌ است و خورشید تلألویی طلایی دارد و هوا به‌قدری خنک و دلچسب است که دوست دارید تا آخر عمر در آن‌جا بمانید.

درست در میان این دشت‌های سبزپوش، درجایی که قرار است تالش و اردبیل و خلخال به‌هم برسند، دریاچه نئور، آبی و پهناور، زیر نور خورشید، آغوش گسترده است.

دریاچه نئور

بیشتر آب دریاچه نئور از برف و باران است هر چند که در دشت‌های سرسبز این دریاچه، چشمه‌سارانی هم وجود دارند که به زیبایی بیشتر این دشت‌ها افزوده‌اند. دشت‌هایی که پوشیده شده‌اند از گیاهان دارویی و در فصل بهار چنان عطری در فضا می‌پراکنند که هوش از سر می‌برد.

بیشتر بخوانید: ۱۰ پیشنهاد جذاب کمپینگ نوروزی به همراه دوستان

البته که این دشت زیبا برای بومیان و محلی‌های منطقه، علاوه بر جذابیت‌های تفریحی و گردشگری، بستر مناسبی است برای کشاورزی، دامداری و زنبورداری؛ اما برای گردشگران و طبیعت‌گردان سنگ تمام گذاشته و هر آنچه از یک طبیعت بکر را انتظار دارید، در آنجا خواهیدیافت.


چه گیاهان و جانورانی را در حوالی دریاچه نئورخواهیم دید؟

گفتیم که دشت‎های اطراف دریاچه نئور پر از گیاهان دارویی همچون شبدر، بابونه، بومادران، نعناع، کنگر، خاکشیر و… است که هر یک نه تنها به دلیل ارزش درمانی که دارند، مورد توجه هستند، بلکه یافتن و چیدن و جمع‌آوری آن‌ها از میان دشت‌های گل‌منگلی دریاچه نئور خود یک تفریح تمام عیار است.

پوشش گیاهی

 در کنار پوشش گیاهی حیرت‌انگیزی که دشت‌های اطراف دریاچه را دربرگرفته است، اگر بخت یاری کند می‌توانید گونه‌های مختلف جانوری را هم از نزدیک ببینید، گونه‌هایی مانند آبزیان دریاچه که شامل پلانکتون‌ها، صدف‌ها، سنجاقک‌ها و ماهی‌ها مخصوصاً ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانی می‌شود. همچنین دوزیستانی از جمله  قورباغه مرادبی و خزندگانی از قبیل مارمولک‌ها و لاک‌پشت مهمیزدار نیز در این منطقه به وفور یافت می‌شوند.

از همه گونه‎هایی که گفتیم هیجان‎انگیزتر دیدن خرس قهوه‌ای، گرگ، روباه، خرگوش، سمورسنگی، سیاه گوش، راسو، خارپشت اروپایی، موش صحرایی، حشره خوار دندان سفید و انواع خفاش است.


در دریاچه نئور چه چیزهایی در انتظار ماست؟

دریاچه نئور جای خوبی برای ماهی‌گیری، عکاسی، کمپ زدن و دور آتش نشستن و کباب کردن ماهی و خوردن چای و تماشای حیوانات مختلف و گیاهان جالب است.

ماهیگیری آن‌هم از نوع قزل‌آلای رنگین کمانی‌اش

نوعی آبزی به نام «گاماروس» در دریاچه نئور زندگی می‌کند که برای کنترل جمعیت این آبزی در این دریاچه هر ساله بچه ماهی‌های قزل‌آلا به این دریاچه ریخته می‌شود، ماهی‌های قزل‌آلا از این آبزی تغذیه می‌کنند و بزرگ می‌شوند. این قزل‌آلاها یکی از بهترین نوع قزل‌آلا هستند و به خاطر رنگ فلس‌هایشان، به رنگین کمانی معروفند.

اگر در شهریورماه قصد سفر به دریاچه نئور را دارید و اگر علاقه‌مند به ماهیگیری هستید، حتماً با خود وسایل ماهیگیری را ببرید و شانس خود را امتحان کنید چراکه اگر این ماهی‌ها صید نشوند، در زمستان سرد نئور حتماً یخ خواهند زد.

کمپینگ و عکاسی

دریاچه نئور

بسیاری از ساکنان شهرهای اطراف دریاچه نئور و همین‌طور مسافران از راه دور و نزدیک رسیده‌اش، با چادرهای مسافرتی و تجهیزات کامل کمپینگ به این دریاچه می‌آیند تا در گلزارهای اطراف دریاچه اتراق کنند. چه برای چند ساعت یا یک صبح تا بعد از ظهر بیایید و چه بخواهید شب را در زیر آسمان سیاه و پرستاره برفراز دریاچه به صبح برسانید، می‎توانید یک پیک‌نیک متفاوت را تجربه کنید.

بسیاری از عکاسان و هنرمندان هم برای گرفتن عکس‌های بی‌بدیل و منحصربه‌فرد به این منطقه می‌آیند و گاهی تا چند روز برای گشت‌زنی در اطراف دریاچه و عکاسی از مناظر زیبای دشت‌های اطراف اقامت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: جنگل فندقلو در اردبیل، جشنواره گل‌های بابونه و فاصله تا گردنه حیران

تماشای اسب‌های وحشی در طبیعت بکر دریاچه نئور

اگر تا امروز دویدن و جست‌وخیز اسب‌های وحشی را فقط در فیلم‌های مستند دیده‌اید این مژده را به شما می‌دهیم که کافی است در فصل بهار به دریاچه نئور بیایید تا در میان دشت‌های پرگل، مادیان‌ها و کره‌اسب‌هایی را ببینید که آزادانه در پهنای دشت چرخ می‌زنند و این‌سو و آن‌سو می‌روند. به حدی دیدن این صحنه‌ها زیبا و تکرارنشدنی است که اگر تنها برای دیدن همین صحنه‌ها هم به دریاچه نئور سفر کنید، چیزی را از دست نداده‌اید.


دریاچه نئور در زمستان

زمستان

دریاچه نئور از آن جاهایی است که هر چهار فصلش را باید دید؛ چراکه هر کدامش زیبایی خاص خود را دارد و به‌خاطر ویژگی‌های اقلیمی و آب و هوایی منطقه شما را شگفت‌زده می‌کند. این دریاچه در فصل زمستان به کل پوست می‌اندازد و شکل و شمایل برف و یخی به خود می‌گیرد.

اگر اهل تفریحات زمستانی هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتماً در زمستان هم به دیدن دریاچه نئور بروید و از نئور یخ‌زده دیدن کنید، شاید باورتان نشود ولی حدود 5 ماه سال این دریاچه با یخی به قطر 80 سانتی‌متر پوشانده می‌شود. البته اگر زمستان قصد سفر به این منطقه را دارید، باید تا بن دندان مجهز باشید چراکه میزان سرمای هوا به 20 درجه زیر صفر می‌رسد و اگر با وسیله نقلیه شخصی هستید هم حتماً ماشین خود را به تجهیزات زمستانی مجهز کنید.


نئور به سوباتان

سوباتان

سوباتان نام ییلاقی است در نزدیکی دریاچه زیبای نئور. سوباتان را کمترگردشگرانی می‌شناسند مگر کسانی‌که اهل طبیعت بکر باشند و در سفرهایشان چاشنی ماجراجویی را هم دخیل‌کنند. ییلاق سوباتان حقیقتاً بهشتی است در ارتفاعات گیلان. 

از آن‌جایی‌که سوباتان فاصله چندانی با دریاچه نئور ندارد، اکثراً گردشگرانی که برای دیدن دریاچه می‌آیند، دیدن ییلاق سوباتان را از دست نمی‌دهند.

 شما می‌توانید این مسیر را به گونه‌ای متفاوت طی کنید و از آنجا به مناطق اطراف، به ویژه سوباتان هم سری بزنید:

  • رسیدن به سوباتان با اسب: خوشبختانه مدتی است که تورهای اسب‌سواری در مسیر نئور به سوباتان به راه افتاده است و اگر شما هم علاقه‌مند به سوارکاری باشید، می‎توانید از کنار دریاچه نئور اسبی را زین کنید و سواره به سوباتان بروید، در مسیر هم تا دلتان بخواهد، صحنه‌های بکر از طبیعت خواهید دید و در میان کوه‌ها با عشایر و زندگی عشایری در این منطقه آشنا خواهیدشد.
  • آفرود در کوهستان: یکی دیگر از گزینه‎های تفریح و خوشگذرانی مخصوصاً برای کسانی‌که در سفر به دنبال چشیدن یک تجربه هیجان‌انگیز هستند، رفتن مسیر دریاچه نئور به روستای سوباتان با ماشین‌های آفرود است. در این مسیر کوهستانی پس از عبور از کنار گل‎های وحشی و سبزه‌زاران انبوه دامنه شمالی البرز و بازدید از چادرهای عشایری، به ییلاق زیبای سوباتان می‌رسید.

سوباتان

  • پیاده‌روی: بسیاری از کسانی‌که به دریاچه نئور می‌روند، به کوه‌های اطراف این دریاچه برای کوهنوردی سرکی می‌کشند ولی در ساده‌ترین حالت، گردشگران از این دریاچه تا روستای سوباتان را پیاده گز می‌کنند، یعنی یک مسیر 18 تا 24 کیلومتری را که در برخی قسمت‌ها عبور از ارتفاعات هم به آن اضافه می‌شود و معمولاً بین 8 تا 12 ساعت طول می‌کشد. 

در این‌جا بد نیست چند نکته مهم درخصوص پیاده‌روی در این منطقه را به شما گوشزد کنیم، در سفر نئور به سوباتان مهم‌ترین وسیله کفش مناسب پیاده‌روی و کوه‌پیمایی است. برای رفتن به این منطقه سبک سفر کنید؛ لوازم ضروری، داروهای شخصی و کارت شناسایی را در یک کوله یک‌روزه بگذارید و از آنجایی که در اطراف دریاچه و در دشت‌هایی ییلاق امکانات رفاهی متوسط است، به زیرانداز و کیسه‌خواب هم نیاز دارید. یادتان باشد حتماً بادگیر و یک دست لباس اضافه و لباس گرم هم به همراه داشته باشید.

بیشتر بخوانید: چشمه آبگرم سرعین ؛ قبل از سفر بخوانید

  • دوچرخه‌سواری: رکاب‌زدن در میان دشت‌های پرگل و سبزه‌زارهای وسیع درحالی‌که صدای پرندگان از دور به گوش می‌رسد، بسیار وسوسه‌انگیز است، پس اگر از طرفداران این ورزش آن هم در مسیرهای بکر و طبیعی هستید، طول مسیر دریاچه نئور را تا ییلاق سوباتان که چیزی در حدود 120 کیلومتر است، رکاب بزنید.

بهترین زمان سفر به دریاچه نئور

سوباتان

اگرسرمایی نیستید و تحمل سرمای بهاره در مناطق کوهستانی برایتان سخت نیست و برعکس، دوست دارید که از هوای خنک و گاهاً سرد بهاری دریاچه نئور لذت ببرید، میتوانید در بهار شال و کلاه کنید و به سمت این دریاچه راهی شوید.

ولی در بهار و خصوصاً تابستان، هوای دریاچه نئور با میانگین حدود 25 درجه سانتی‌گراد بسیار مطبوع و مساعد است؛ اما از فصل پاییز هوا شروع به سردشدن می‌کند و در زمستان نیز آب دریاچه یخ می‌زند؛ بنابراین بهتر است در دو فصل تابستان و بهار به دیدار این دریاچه بروید.


امکانات اطراف دریاچه نئور

دریاچه نئور

هرچقدرکه طبیعتاً این منطقه زیبا و مهمان‌نواز است، امکانات اطراف دریاچه نامناسب و کم است و شاید تنها بتوانید چند سرویس بهداشتی و بوفه کوچه برای خرید تنقلات و چند جایگاه برای چادرزدن در آن اطراف پیداکنید ولی اگر قصد اقامت دارید، بهتر است از اقامتگاه‌ها و هتل‌های شهرهای نزدیک مثل اردبیل و خلخال استفاده کنید.


شما تا به از دریاچه نئور دیدن کرده‌اید؟ آیا توانستید در دشت‌های اطراف دریاچه گیاه دارویی جمع کنید؟ شما شانس دیدن کدام گونه جانوری را در این مطقه داشتید؟ آیا اهل ماهیگیری هستید؟ توانستید در این دریاچه ماهی بگیرید؟ تجربه کمپ کردن و چادر زدن در طبیعت اینجا را دارید؟ شما کدام فصل را برای دیدن دریاچه نئور ترجیح می‌دهید؟ آیا از این دریاچه به ییلاق سوباتان هم رفتید؟ چه روشی را برای رسیدن به‌ آنجا انتخاب کردید؟ حتما نظر و تجربه خودتان از دیدن این دریاچه زیبا را برای ما بنویسید.

اگر تصمیم دارید که برای سفر برنامه‌ریزی کنید می‌توانید هر زمانی که بخواید برای اجاره و رزرو اقامتگاه در شهر مورد نظرتان به سایت پینورست سر بزنید. امکان اجاره انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و خانه روستایی تا اجاره سوئیت ساحلی در این سایت وجود دارد.

بقیه‌ نوشته‌ها

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی