نخل تقی بوشهر، از تفریحات آبی تا خرید جنس‌های بازار ته‌لنجی

    voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars voted 3 stars
0نظر
نخل تقی بوشهر، از تفریحات آبی تا خرید جنس‌های بازار ته‌لنجی

نخل تقی بوشهر در همسایگی عسلویه  قرار گرفته که یک تفریح‌گاه تمام و کمال است. با این حال جنوب‌ را دست کم نگیرید. چون حتی در کوچک‌ترین شهرهای ساحلی استان بوشهر هم می‌توانید چند روز کامل سر گرم شوید و متوجه گذر زمان نشوید. همراه ما در پینورست باشید تا چرخی در نخل تقی، اسکله آن و دیدنی‌هایش بزنیم.


نخل تقی کجاست؟

نخل تقی بوشهر اسم بندری کوچک در مرکز شهرستان عسلویه و استان بوشهر است. این بندر از شرق به عسلویه، از غرب به بندر شیرینو، از جنوب به خلیج فارس و از شمال به دنباله‌ کوه‌های زاگرس می‌رسد.

نخل تقی سال‌های زیادی است که یکی از بازارهای مهم و معروف جنوبی برای خرید محصولات خارجی است. چه خود جنوبی‌ها چه ساکنین شهرهای مختلف، مردم زیادی این بندر را به خریدهای خارجی و وسایل برقی می‌شناسند.

حتی اگر نخل تقی را هم نشناسید‌، احتمالا اسم عسلویه را شنیده‌اید. عسلویه بندری در ۸ کیلومتری نخل تقی است که به منطقه‌ ویژه‌ اقتصادی انرژی پارس معروف است. عسلویه شهری صنعتی و نمادی از سکوهای نفتی، گاز و پارس جنوبی است. ولی نکته اینجاست که نه عسلویه به صنعتی بودش محدود است، نه نخل نقی به بازارش. در این بندرها دیدنی‌های تفریحی و گردشگری زیادی وجود دارند که دهکده گردشگری نقل تقی یکی از آن‌هاست.

نخل تقی بوشهر

منبع عکس گوگل مپ، عکاس احمد مهدی فر

بیشتر بخوانید: یک گردش کوتاه در کوچه فستیوال بوشهر


چطور خودمان را به نخل تقی برسانیم؟

همان‌طور که ابتدای مطلب اشاره کردیم، نخل تقی در مرکز شهرستان عسلویه و استان بوشهر است. این استان جنوبی تابستان‌های گرم و شرجی‌ای دارد و اگر تجربه سفرهای تابستانی در این منطقه را ندارید، بهتر است فصل‌های پاییز و زمستان را انتخاب کنید.
در این فصل‌ها آب‌وهوای این منطقه معتدل است و خبری از سوز سرما نیست.
نخل تقی درست در ۸ کیلومتری عسلویه است و فاصله خیلی کمی باهم دارند. پس باید اول خودتان را به عسلویه برسانید و از آن‌جا راهی بندر نخل تقی بشوید.
بندر عسلویه فرودگاه دارد و می‌توانید از شهری که خواستید سوار هواپیما بشوید و در فرودگاه عسلویه پیاده بشوید. از آن‌جا هم با ماشین‌های دربست خودتان به نخل تقی برسانید.
عسلویه تا بوشهر حدود ۲۸۷ کیلومتر فاصله دارد و می‌توانید بعد از سه و نیم ساعت رانندگی به آن‌جا برسید. از عسلویه هم فاصله کمی را جلوتر بروید تا به نخل تقی برسید.

اگر هم خواستید از شیراز راهی نخل تقی بشوید، فاصله شیراز تا عسلویه حدود ۳۵۸ کیلومتر یعنی حدود چهار ساعت و نیم رانندگی است. از آن‌جا هم به راحتی به نخل تقی می‌رسید.

آدرس نخل تقی

منبع عکس گوگل مپ، عکاس Sam Davani

بیشتر بخوانید: رستوران قوام بوشهر؛ آب‌انباری که حالا رستوران شده


دهکده گردشگری نخل تقی، بزرگ‌ترین پارک ساحلی جنوب

پارک ساحلی یا دهکده‌ گردشگری نخل نقی، در ساحل و اسکله‌ این بندر قرار گرفته. این دهکده گردشگری ۱۶ هکتاری زمانی ساخته شد که تصمیم گرفتند به صنعت توریسم عسلویه و به دنبال آن نخل تقی یک تکانی بدهند.
البته خوب است بدانید که بندر عسلویه روستاهای تاریخی زیادی دارد که اتفاقا خیلی از آن‌ها ثبت ملی شده‌اند. ولی مشکلی که وجود داشت این بود که شرایط ساخت و ساز و امکانات تفریحی در این روستاها وجود نداشت. در نهایت ساخت دهکده گردشگری نخل تقی عسلویه در مرکز این شهر فرصتی برای تفریح و گشت و گذار گردشگران، مردم محلی و به‌خصوص کارکنان صنایع پارس جنوبی به‌وجود آورد.

این پارک ساحلی ۲۴ ساعته باز است و نیاز نیست هیچ هزینه‌ای برای ورود به آن پرداخت کنید.

نخل تقی عسلویه

منبع عکس گوگل مپ، عکاس sasan akbary

بیشتر بخوانید: جنگل حرا عسلویه؛ جنگلی همیشه سبز در منطقه‌ای صنعتی


 تفریح در نخل تقی، از جت‌اسکی سواری تا تماشای فانوس دریایی

درست است که امکانات تفریحی زیادی در دهکده گردشگری نخل تقی وجود دارد، ولی انتخاب هر کدام از آن‌ها بستگی به سلیقه شما و همسفرهایتان دارد.
شاید دوست داشته باشید با تجربه تفریح‌های هیجان‌انگیز آدرنالین خونتان را بالا ببرید، شاید دلتان بخواهد فقط بازارگردی کنید و قید تفریح‌های دیگر را بزنید، حتی شاید بخواهید سری به دیدنی‌های طبیعی عسلویه مثل جنگل حرا و آبشار درزو بزنید. در هر حال در ادامه می‌توانید جالب‌ترین تفریح‌های دهکده گردشگری نخل تقی را بخوانید و گزینه دل‌خواهتان را انتخاب کنید.

تفریح و ورزش‌های آبی

شاید بتوان گفت یکی از اصلی‌ترین دلیل‌های سفر به شهر و بندرهای جنوبی، تفریح‌های هیجان‌انگیز آبی در دل خلیج فارس است. در ساحل نخل تقی هم مثل بقیه شهرهای ساحلی می‌توانید قایق‌سواری کنید و یا لذت جت‌اسکی و شاتل را تجربه کنید. یک‌بار که با این تفریح‌ها سوار موج‌های دریای خلیج فارس بشوید، از خودتان می‌پرسید چرا زودتر تجربه‌اش نکردم؟

 سالن و زمین‌های ورزشی

به‌جز ورزش و تفریح‌های آبی، ورزش و بازی‌های مهیج دیگری هم در پارک ساحلی نخل تقی وجود دارد. پیست اسکیت، سالن والیبال و فوتبال، میز پینگ پنگ، زمین تنیس، باشگاه بدن‌سازی و پیست دوچرخه‌سواری جزو امکاناتی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید ورزش‌های مختلفی را با امکانات و تجهیزات مخصوص به خودش تجربه کنید.

اگر هم زیاد اهل هیجان نیستید و دوست دارید در ساحل خلیج فارس قدم بزنید، جاده سلامت و پیست پیاده روی در اختیار شماست.

تفریحات دریایی نخل تقی

منبع عکس گوگل مپ، عکاس Sa7eL

کافی شاپ لنجی

اولین لنجی که وارد بندر عسلویه شد ۱۵۰ سال سن دارد. این لنج قدیمی امروز تغییر کاربری داده و تبدیل به یک کافی شاپ شده. تصور کنید در یک لنج چوبی و قدیمی با حال و هوای ۱۵۰ سال پیش بنشینید و خنکی نسیم دریا صورتتان را نوازش کند. حتی در این حال می‌توانید یک نوشیدنی خنک و یا حتی گرم سفارش بدهید و موقع نوشیدن آن غروب آفتاب را با چشم‌انداز دریا تماشا کنید.

تالار‌های کنسرت

یکی از تفریح‌های موردعلاقه جوان‌هایی که راهی این دهکده می‌شوند شرکت کردن در کنسرت و برنامه‌های مختلف است. عید نوروز و یا تابستان که می‌شود جشنواره‌های این قسمت از دهکده گردشگری نخل تقی به شلوغ‌ترین حالت خودش می‌رسد.

اسکله ماهی‌گیری

ممکن است با دیدن قایق و لنج‌های اسکله نخل تقی دوست داشته باشید یک‌بار هم که شده حس و حال ماهی‌گیری را تجربه کنید. در این اسکله می‌توانید لب ساحل بنشینید و در کنار امواج خلیج فارس ماهی‌گیری کنید.

در کنار همه این تفریح‌ها، امکانات بیشتری هم در دهکده گردشگری نخل تقی در اختیار شماست، تماشای فانوس دریایی بندر، پارک بازی برای کودکان، حوضچه آرامش، دو اسکله سنگی به طول‌های ۱۱۰ و ۱۳۰ متر، آب‌نمای موزیکال ماتریسی و موج‌شکنی به طول ۲۳۰۰ متر، نشستن در آلاچیق‌های ساحلی، استراحت و اقامت در ویلاهای شناور، رستوران و کافی‌شاپ‌های مختلف برای شکم‌گردی.

ساحل

منبع عکس گوگل مپ، عکاس Sa7eL

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره کشتی رافائل بوشهر


بازار ته‌لنجی نخل تقی، خرید شیر مرغ تا جان آدمیزاد

اگر به عاشقان واقعی خرید بگویید که بازارگردی تفریح نیست بهشان برمی‌خورد. خرید و بازارگردی شکل متفاوتی از تفریح در سفر است.
بازارهای ته‌لنجی جان می‌دهند برای یک خرید حسابی، چرا که هرچیزی که فکرش را بکنید می‌توانید پیدا کنید.
سال‌ها پیش ملوان‌های جنوبی که به ایران کالاهای خارجی وارد می‌کردند، بارهایشان در ته لنج می‌گذاشتند.
آن‌ها این بارهای خارجی را به بازارهای محلی شهرهای جنوبی می‌بردند تا فروخته شوند. برای همین به این مدل بازارها، بازارهای ته‌لنجی گفتند.
بازار ته لنجی نخل تقی بوشهر بازاری با کوچه و تونل‌هایی تو در تو است که پاتوق مسافران این شهر است.
همان‌طور که گفتیم تنوع کالاهای این بازار زیاد و وسوسه‌انگیز است، پارچه‌هایی با جنس‌های مختلف، لوازم خانگی، لوازم صوتی و تصویری، لوازم آرایشی و بهداشتی و کالاهای دیگری که بیشترشان از دبی و امارات با لنج وارد می‌شوند.
اگر در روزهای سه‌شنبه به انتهای بلوار پارک ساحلی بروید هم می‌توانید یک بازار محلی ببینید که گشت و گذار در آن خالی از لطف نیست.

بازار ته‌لنجی

منبع عکس گوگل مپ، عکاس ben yekta

بیشتر بخوانید: عمارت گلشن بوشهر؛ عمارتی دیدنی در بافت قدیم بوشهر


چرا اسم این بندر را نخل تقی گذاشتند؟ اسم قدیمی این بندر چه بود؟

سال ۸۷۰ بود که قبیله آل نصور از عربستان به منطقه‌ شیبکوه در بندر کنگان مهاجرت کرد. در این قبیله کسی به اسم «محمد تقی» بود که تصمیم گرفت در منطقه امروزی نخل تقی کشاورزی را شروع کند.
او در این زمین‌ها خرما کاشت و این منطقه را تبدیل به نخلستان کرد. محمد تقی محل زندگی‌اش را به این نخلستان‌ منتقل کرد و چون خودش هم درخت‌ها را کاشته بود به این منطقه «نخلستان تقی» و بعد از آن «نخل تقی» گفتند.
همین‌طور حدود دو قرن پیش که عرب‌ها به سواحل جنوبی خلیج فارس مهاجرت کرده بودند، به این منطقه «نعیمه» می‌گفتند.

نخل تقی

منبع عکس گوگل مپ، عکاس Ebrahim Hoshyari

بیشتر بخوانید: عمارت دهدشتی بوشهر، از عمارت‌های خاص محله کوتی‌ها


امیدواریم در این یادداشت پینورست اطلاعاتی که با شما در میان گذاشتیم مفید بوده باشد و شما بتوانید در نخل تقی هم بگردید و هم خرید خوبی را از بازارش داشته باشید.
البته شاید شما قبلا به نخل تقی رفته باشید. این جای تفریحی بوشهر را چطور دیدید؟ پیشنهاد می‌کنیم تجربه‌های خود از گشتن در نخل تقی و همچنین خرید از بازار ته لنجی آنجا را با ما و دیگر مخاطبان پینورست به اشتراک بگذارید.


سوالات متداول

نخل تقی کجای ایران است؟
این بندر در بخش مرکزی شهرستان عسلویه و استان بوشهر قرار دارد. 

چرا اسم این شهر بندری بوشهر را نخل تقی گذاشتند؟
سال ۸۷۰ بود که قبیله آل نصور از عربستان به منطقه‌ شیبکوه در بندر کنگان مهاجرت کرد. فردی به اسم محمد تقی این ناحیه را برای کشاورزی انتخاب و به آبادانی آن کمک می‌کند و آن را زیر کشت درختان نخل می‌برد. از آنجا که مردم منطقه به نخلستان نخل می‌گفتند، نخلستان تقی به نخل تقی معروف شد.

امکانات تفریحی دهکده نخل تقی چیست؟
بعضی از امکانات تفریحی نخل تقی شامل اسکله ماهیگیری، رستوران، کافی‌شاپ، آلاچیق، ویلاهای شناور جهت اقامت مسافران، سرویس‌های بهداشتی و پارک بازی کودکان می‌شود.

دهکده گردشگری نخل تقی چه امکانات ورزشی دارد؟
برخی از امکانات ورزشی نخل تقی شامل پیست اسکیت، پیست پیاده‌روی و جاده سلامت، ایستگاه دوچرخه‌سواری، زمین فوتبال، میز پینگ‌پنگ، باشگاه بدن‌سازی، قایق‌سواری، شاتل و جت اسکی است.

بازار ته لنجی نخل تقی چه کالاهایی دارد؟
در بازارهای ته لنجی نخل تقی کالاهای متنوعی مانند کیف‌و‌کفش، پوشاک آقایان و بانوان، لوازم آرایشی، تجهیزات الکترونیک و لوازم آشپزخانه فروخته می‌شود.

همه‌چی از اونجایی شروع شد که چرخیدم و رسیدم به حرف بچگیم؛ نوشتن دوای هر دردیه :‌)

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی