خود شهر زیبا و تاریخی اصفهان به تنهایی میتواند یک موزه بینظیر باشد. زیر آسمان آبی همین شهر خواستنی تعدادی از معروفترین موزههای کشور قرار دارند. اگر از ما میپرسید باید بگوییم که دفترچه خاطرات شیرین سفر به نصف جهان فقط وقتی به صفحه آخرش خواهد رسید که شما از موزه های اصفهان دیدن کنید.
همراه پینورست باشید تا در این مطلب هیجانانگیز تعدادی از موزه های اصفهان را به شما معرفی کنیم. راستی اگر به این شهر سفر کردید میتوانید برای اجاره سوئیت کوچک وارد سایت پینورست شوید و بهترین سوئیتها را برای خود رزرو کنید.
لیستمان را با یکی از متفاوتترین موزه های اصفهان شروع میکنیم. موزه تاریخ طبیعی اصفهان از سال 1367 با همت و سرمایه شخصی دکتر جعفریان از اساتید دانشگاه اصفهان شکل گرفت.
ساختمانی که موزه در آن قرار گرفته به تالار تیموری معروف بوده و یک بنای تاریخی ارزشمند مربوط به دوره تیموریان است.
دکتر جعفریان در مدت 37 سال موفق به خریداری، جمعآوری و مبادله آثار تاریخی شد و در نهایت آنها را در اینجا در معرض دید همه قرار داده.
اصلیترین هدف او از تاسیس این موزه بالا بردن سطح طلاعات عمومی جامعه درباره حیاتوحش، حفظ میراث طبیعی کشور از غارت و تخریب و جبران کمبود وسایل آموزشی بود.
این موزه بخشهای مختلفی دارد که از جذابترین آنها میتوانیم به سالن جانوران بیمهره، سالن گیاهشناسی، سالن زمینشناسی، سالن جغرافیای طبیعی و سالن مهرهداران اشاره کنیم. هرکدام از این بخش ها جذابیتهای خاص خودشان را دارند.
آدرس: اصفهان – تقاطع خیابان سپه و استانداری – موزه تاریخ طبیعی اصفهان
هزینه بلیت: 10 هزار تومان
زمان بازدید: همه روزه (بهجز ایام سوگواری) از ساعت 9:00 تا 17:00
بیشتر بخوانید: آرامگاه صائب تبریزی چرا در اصفهان است؟
این اثر هنری باقیمانده از دوره صفویه یکی از زیباترین دیدنیهای تاریخی اصفهان است و عنوان دومین موزه قدیمی ایران پس از موزه کاخ گلستان را دارد.
کاخ چهل ستون در زمان شاهعباس صفوی ساخته شد. یعنی همان دورهای که اصفهان زیبا پایتخت ایران بود.
این کاخ که در عین حال یک موزه شاخص هم جساب میشود معماری شگفتانگیزی دارد. در ساخت این کاخ تلفیقی از معماری چینی، فرنگی و ایرانی به کار رفته.
مساحت کاخ حدود 6700 مترمربع است و شامل تالار آینه، دو اتاق شمالی و جنوبی تالار آینه، تالار بیست ستون، ایوانهای اطراف سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار میشود.
در موزه کاخ چهل ستون میتوانید از تماشای آثار باستانی و آثار تاریخی مردم شناختی لذت ببرید. ظروف تزئینی، نسخههای خطی بسیار باارزش و نگارگریهای تماشایی بخشی از اشیاء ارزشمند این موزه را تشکیل میدهند.
آدرس: اصفهان – میدان امام حسین (ع) – خیابان استانداری – موزه کاخ چهل ستون
هزینه بلیت: 5 هزار تومان برای بازدیدکنندگان داخلی – 50 هزار تومان برای بازدیدکنندگان خارجی
زمان بازدید: همه روزه (بهجز ایام سوگواری) از ساعت 9:00 تا 12:30 و از ساعت 16:00 تا 19:30
بیشتر بخوانید: چهل ستون؛ قصهگوی تاریخ اصفهان
موزه رکیب خانه اصفهان یکی از موزه های اصفهان که با نام موزه هنرهای تزئینی هم شناخته میشود یکی دیگر از موزههای دیدنی و پررمز و راز اصفهان است.
چرا این موزه به رکیب خانه معروف است؟ باید بگوییم که بنای قدیمی موزه یا همان عمارت رکیب خانه با مساحت حدود 2600 مترمربع مربوط به دوره صفویه و زمان سلطنت شاهعباس است. این بنا در اوایل قرن يازدهم هجری بهعنوان يکی از بناهای مجموعه دولتخانه صفوی ساخته شد و از آن بهعنوان محلی برای نگهداری وسایل اسطبل سلطنتی استفاده میشد.
بعد از انقلاب اسلامی این بنای تاریخی مرمت شد. تصمیم بر این شد که اشیا ارزشمند موزه هنرهای تزئینی تهران همراه با صدها شی تاریخی دیگر به اینجا منتقل شوند و موزه هنرهای تزئینی اصفهان شکل بگیرد.
آخرسر موزه رکیب خانه اصفهان رسما از سال 1375 کار خودش را آغاز کرد.
در حال حاضر 1200 مترمربع از فضای این بنای تاریخی بهعنوان موزه مورد استفاده قرار میگیرد و طبقه بالای آن کاربری اداری دارد. بیش از 3 هزار شی تاریخی از دورههای صفویه و قاجاریه در آن نگهداری میشوند.
این موزه درجه یک و بسیار دیدنی هفت بخش دارد که عبارتاند از بخش خط و کتابت، آثار لاکی و روغنی، آثار فلزی، دستبافها، نگار کاری، آبگینه سفال و چینی، رودوزیهای سنتی، آثار چوب و … .
آدرس: اصفهان – میدان امام حسین (ع) – خیابان استانداری – رو به روی دانشگاه پردیس
هزینه بلیت: 3 هزار تومان
زمان بازدید: شنبهها از ساعت 8:00 تا 17:30
یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت 8:00 تا 13:30
موزه رکیب خانه اصفهان جمعهها و ایام سوگواری تعطیل است.
اگر به دنبال یک موزه متفاوت و خاص در سطح شهر اصفهان هستید توصیه میکنیم حتما از موزه کلیسا وانک دیدن کنید.
کلیسا آمناپرکیچ یا نجاتدهنده مقدس که همه آن را با نام کلیسا وانک میشناسند یکی از محبوبترین جاهای دیدنی اصفهان است.
این کلیسا یک بنای تاریخی کاملا متفاوت و دیدنی است که در زمان شاهعباس دوم ساخته شده است. وانک در زبان ارمنی به معنی صومعه است. جالب است که این کلیسا یکی از 13 کلیسای باقی مانده در محله جلفای اصفهان است.
اگر جذابیتهای بیپایان خود کلیسا را کنار بگذاریم، موزه کلیسا وانک که از سال 1905 میلادی با تلاش طادئوس هونانیان شکل گرفته میتواند یکی از دیدنیترین موزه های اصفهان باشد.
موزه کلیسا وانک که در قسمت شمالی حیاط کلیسا قرار گرفته در ابتدای تاسیس محدود به چند اتاق بود؛ اما در حال حاضر و با گذشت بیش از صد سال از زمان تاسیس حدود 830 شیء ارزشمند در آن نگهداری میشوند. این اشیاء مربوط به قرن 16 تا 20 میلادی هستند.
بیشتر بخوانید: گشتوگذار در محله جلفا اصفهان
بخش کتابها و نسخههای خطی، تابلوهای گچبری و نقاشی، غرفه صنعت چاپ، وسایل چوبی، منسوجات، اشیاء فلزی، ظروف چینی و سفالی، غرفه یپرم خان، غرفه فاجعه نسلکشی ارامنه، مسکوکات و … از بخشهای جذاب و دیدنی این موزه هستند.
آدرس: اصفهان – محله جلفا – خیابان نظر شرقی – کوچه کلیسا وانک
هزینه بلیت: 15 هزار تومان برای گردشگران داخلی – 50 هزار تومان برای گردشگران خارجی
زمان بازدید: همه روزه (بهجز ایام سوگواری) از ساعت 8:30 تا 13:00 و از ساعت 15:30 تا 18:30
موزههای مردمشناسی رنگ و بوی خاص خودشان را دارند. در این موزهها میتوانید با سبک زندگی مردم یک ناحیه، فرهنگ و آداب و رسوم آنها و البته تاریخچه هنر و معماری یک منطقه آشنا بشوید.
موزه حمام علیقلی خان یا موزه مردمشناسی اصفهان همان جایی است که شما میتوانید با مردم اصفهان و آداب و رسوم تاریخی آنها بیشتر آشنا بشوید.
حمام باشکوه علیقلی خان یادگار دوره صفویه است. این حمام که 1200 مترمربع مساحت دارد توسط علیقلی آقا از درباریان شاه سلیمان و شاه سلطان حسین صفوی ساخته شده.
درباره معماری این بنای تاریخی باید بگوییم که این حمام درواقع از دو بخش شامل حمام بزرگ و کوچک و چال حوض تشکیل شده است. هرکدام از حمامها برای خود سربینه و گرمخانه جداگانه دارند.
حمام علیقلی خان اصفهان در سال 1383 بعد از رفتن زیر تیغ معماران و طی کردن یک دوره مرمت و بازسازی با عنوان موزه مردمشناسی افتتاح شد.
هنگام ورود به این موزه در نگاه اول گنبدی را خواهید دید که روی هشت ستون سنگی قرار گرفته است. همچنین ماکتهای مختلفی در گوشه و کنار موزه حمام علیقلی خان دیده میشوند. این ماکتها سعی دارند تا گوشهای از فرهنگ و زندگی مردم قدیم اصفهان را برای بازدیدکنندگان به نمایش بگذارند.
آدرس: اصفهان – خیابان مسجد سید – رو به روی خیابان طیب – خیابان آیتالله بیدآبادی
هزینه بلیت: 3500 تومان برای گردشگران داخلی – 20 هزار تومان برای گردشگران خارجی
زمان بازدید: شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9:00 تا 14:30 و از ساعت 15:30 تا 18:00
جمعهها، تعطیلات و اعیاد مذهبی از ساعت 9:00 تا 13:30
وجود موزه هنرهای معاصر در شهری مثل اصفهان باوجود هنرمندان معاصری که دارد یک موضوع ضروری بود.
موزه هنرهای معاصر اصفهان در عمارت جبه خانه نزدیک موزه رکیب خانه قرار دارد و هردوی این بناهای تاریخی در گذشته بخشی از دولتخانه صفوی بودهاند.
جبه خانه از بناهای دوره صفویه است اما باید اینطور بگوییم که این بنای تاریخی تا دوره قاجار تا حدود زیادی تخریب شده بود و به بازسازی نیاز داشت.
بازسازی جبه خانه در دوره قاجار باعث شد که رنگ و روی معماری قاجاری را به خود بگیرد.
موزه هنرهای معاصر اصفهان یک بنای دوطبقه با 1800 مترمربع زیربنا است که از 6 سالن نمایشگاه، کتابخانه، سالن اجتماعات و امور اداری تشکیل شده.
گالریهای یک و دو در ضلع شمالی، گالریهای سه و چهار و گالری تک اثر در ضلع غربی این موزه قرار دارند.
این موزه در حال حاضر از حدود 960 اثر ارزشمند نگهداری میکند.
برگزاری نمایشگاههای داخلی و بینالمللی، برگزاری رویدادهای هنرهای تجسمی، برگزاری سمینارهای تخصصی و جلسات سخنرانی، تحقیق و پژوهش در زمینههای هنری و … فقط بخشی از کارهایی هستند که در موزه هنرهای معاصر اصفهان انجام میشوند.
آدرس: اصفهان – میدان امام حسین (ع) – خیابان استانداری
هزینه بلیت: 3 هزار تومان
زمان بازدید: نیمه اول سال: شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9:00 تا 13:30 و از ساعت 16:00 تا 20:00 – جمعه و روزهای تعطیل از ساعت 16:00 تا 20:00
نیمه دوم سال: شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9:00 تا 13:30 و از ساعت 15:00 تا 18:00 – جمعه و روزهای تعطیل از ساعت 15:00 تا 18:00
بیشتر بخوانید: شهر رویاها اصفهان ؛ باحالترین تفریح اصفهان
خانه مشروطه اصفهان که این روزها بهعنوان یکی از پرمخاطبترین موزه های اصفهان شناخته میشود در بحبوحه انقلاب مشروطه یکی از اصلیترین پاتوقهای مشروطهخواهان برای برگزاری جلسات و تصمیمگیریها بود.
صاحب این خانه محمدتقی رازی (معروف به صاحب حاشیه و محمدتقی خان ایوانکی) از علمای معروف اصفهان در دوره مشروطه بود. بنابراین این خانه قدمتی در حد و اندازه دوره قاجار دارد.
همه بخشهای خانه مشروطه اصفهان شامل 12 اتاق، دو حیاط اندرونی و بیرونی و دو شاهنشین کاملا بازسازی شدهاند و در حال حاضر اینجا یکی از جذابترین نقاط اصفهان برای آنهایی است که به تاریخ و سیاست علاقه دارند.
قدمت خانه، گچبریهای هنرمندانه، نقاشیهای دیواری و سایر تزئینات ریز و درشت از جمله جذابیتهای خانه مشروطه اصفهان هستند که نباید فرصت تماشای آنها را از دست بدهید.
آدرس: اصفهان – خیابان نشاط – کوچه چهاردهم (کوچه مقصود بیک)
هزینه بلیت: رایگان
زمان بازدید: همه روزه از ساعت 9:00 تا 20:00
اگر علاقهمند به هنر و موسیقی هستید موزه موسیقی اصفهان بهشت شما خواهد بود. این موزه از آذر سال ۱۳۹۴ در محله زیبا و قدیمی جلفا آغاز به کار کرد و یک موزه جوان محسوب میشود.
علیرغم مدت زمان کمی که از آغاز به کار موزه موسیقی اصفهان گذشته؛ اما میبینیم که این موزه موفق شده تا به الان دو جایزه گرفته. یکی از این جوایز از طرف شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) است که اینجا را بهعنوان بهترین موزه خصوصی ایران معرفی کرده است.
از بخشهای مختلف موزه موسیقی اصفهان میتوانیم به تالار سازهای ملی، تالار سازهای محلی، عکاسخانه، سرای سرآهنگان، موسیقی سرا و کارگاه سازسازی اشاره کنیم.
حدود ۳۰۰ ساز ملی، محلی و خارجی در اینجا به نمایش گذاشته شدهاند که تنوع آنها شمارا شگفتزده خواهد کرد. خوشبختانه همینطور که مشغول تماشای بخشهای مختلف موزه هستید میتوانید از راهنمایی مسئولان برای شناخت بیشتر و بهتر موسیقی اصیل ایرانی و سازهای محلی هر منطقه استفاده کنید.
آدرس: اصفهان – خیابان توحید میانی – خیابان شهید قندی (مهرداد) – پلاک 74
هزینه بلیت: 15 هزار تومان برای گردشگران داخلی – 50 هزار تومان برای گردشگران خارجی
زمان بازدید: همه روزه (بهجز ایام سوگواری) از ساعت 9:00 تا 21:00
بیشتر بخوانید: گشتوگذار در محله جلفا اصفهان
موزه علوم و فنون آموزش و پرورش نه فقط برای دانش آموزان بلکه برای همه آنهایی که علاقهمند به یادگیری موضوعات علمی هستند جذاب و دیدنی به نظر میرسد.
چیزی که این موزه را خاص و دیدنی میکند مجموعه کاملی از امکانات و وسایل در زمینههای مختلف علمی است. این موزه با تلاش آموزش و پرورش اصفهان از اسفندماه سال1382 افتتاح شد و اولین در نوع خودش است.
موزه علوم و فنون آموزش و پرورش اوایل تاسیس فقط پنج بخش داشت تا اینکه از سال 1390 سه بخش دیگر به این مجموعه اضافه شد.
در بخشهایی مثل فیزیک، شیمی، فنی حرفهای، زیستشناسی، زمینشناسی، آسماننما و اپتیک میتوانید با قوانین، تاریخچه و وسایل و تجهیزات مورد استفاده در هریک از این علوم آشنا بشوید.
آدرس: اصفهان – خیابان سعادتآباد – خیابان مصلی – بعد از فروشگاه بزرگ هايپر – کوچه شماره 24
هزینه بلیت: رایگان
زمان بازدید: شنبه، دوشنبه و چهارشنبه از ساعت 9:00 تا 17:00 مخصوص دختران – یکشنبه، سهشنبه و پنجشنبه از ساعت 9:00 تا 17:00 مخصوص پسران
بازدید از موزه علوم و فنون آموزش و پرورش صرفا بعد از هماهنگی با مدیریت امکانپذیر است. برای دریافت نوبت با شماره 031 3661 4633 تماس بگیرید.
موزه باغ پروانهها در پارک ناژوان اصفهان یکی دیگر از موزههایی است که باید برای یک بار هم که شده از نزدیک ببینید. محیط موزه و جو حاکم بر آن در همان نگاه اول شمارا عاشق خودش میکند. موزه حدود 2 هزار مترمربع مساحت دارد و به خاطر قرارگیری در پارک خوش آبوهوای ناژوان تبدیل به یک محیط کاملا مناسب برای برپایی این موزه شده است.
حتما میپرسید چه چیزی در این موزه به نمایش گذاشته شده که اینجا را خاص کرده؟ همانطور که از اسم موزه مشخص است حدود 2200 پروانه تاکسیدرمی شده در 48 قاب بزرگ به نمایش در آمدهاند. البته در این موزه بیش از 100 گونه گل و گیاه نادر و ارزشمند هم نگهداری میشوند. سیکاس، درختچه فردوس، انواع بگونیا، فیکوسها و لیندا فقط گوشهای از گونههای گیاهی خاص این موزه هستند.
آدرس: اصفهان – اتوبان شهید حبیباللهی – میدان سهروردی – خیابان الفت – پارک جنگی ناژوان
هزینه بلیت: 8400 تومان
زمان بازدید: همه روزه از ساعت 9:00 تا 19:00
موزه صدف اصفهان اولین موزه تخصصی حلزونهای دریایی و صدف در ایران است. طبیعتا تماشای حلزون و صدفها در عمق دریا یا لب ساحل حس و حال دیگری دارد اما مطمئن باشید از سرزدن به موزه صدف اصفهان پشیمان نخواهید شد.
این موزه هم مثل موزه باغ پروانهها در پارک ناژوان قرار گرفته و در سالنی به مساحت ۳۰۰ مترمربع مستقر شده است. اگر به موجودات دریایی علاقه دارید حتما به این موزه سر بزنید چون فرصت تماشای بیش از 2 هزار گونه دریایی که در طول 25 سال از نقاط مختلف جمع آوردی شدهاند را خواهید داشت.
این 2 هزار گونه شامل نرمتنان (صدف، حلزون، دوکفهای و سرپایان)، سختپوستان (خرچنگهای دریایی و…) و خارپوستان (ستارههای دریایی، توتیا، سکههای دریایی و …) میشوند.
چیزهایی که در این موزه خواهید دید حاصل 25 سال دریانوردی کاپیتان حسن خواجه هستند. این نمونههای بینظیر و بسیار متنوع از دریای خزر، خلیجفارس، دریای عمان و سایر دریاها و اقیانوسهای دنیا گردآوری شدهاند.
آدرس: اصفهان – اتوبان شهید حبیباللهی – میدان سهروردی – خیابان الفت – پارک جنگی ناژوان
هزینه بلیت: 6 هزار تومان
زمان بازدید: همه روزه (بهجز ایام سوگواری) از ساعت 8:00 تا 18:00
اول از همه بد نیست کمی درباره عصارخانه صحبت کنیم. در قدیم عصارخانه به محلهایی گفته میشد که در آنها آسیاب مخصوص خرد کردن سنگ، زردچوبه، فلفل و … قرار داشت. با یک جستجوی ساده در اینترنت خواهید دید که یکی از معروفترین عصارخانههای کشور عصارخانه شاهی اصفهان است. در واقع بهتر است اینطور بگوییم که این عصارخانه از معدود عصارخانه های باقیمانده در کشور است.
عصارخانه شاهی در سال 1021 هجری قمری همزمان با ساخت بازار قیصریه اصفهان به دستور شاهعباس اول ساخته شد. مساحت عصارخانه شاهی در گذشته چیزی حدود ۱۸۰۰ مترمربع بود و شامل بخشهایی از جمله پیشخوان، بارانداز، شترخان، گرمخانه و تیرخانه میشد. تصمیم تبدیل عصارخانه شاهی به موزه در سال 1379 گرفته شد. سازمان نوسازی و شهرداری اصفهان این بنای تاریخی را خریداری کردند و بعد از 2 سال مرمت و بازسازی بهعنوان موزه عصارخانه شاهی در معرض دید عموم قرار دادند.
این موزه دیدنی که در همسایگی میدان نقشجهان قرار گرفته مساحتی حدود ۳۸۰ مترمربع دارد. در حال حاضر از کل بنای عصارخانه فقط یک تیرخانه و دو انبار در بخش شرقی تیرخانه باقی ماندهاند. این موزه کوچک اما دوستداشتنی در سال 2017 نشان جهانی شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) را بهعنوان موزه کوچک برتر کشور به دست آورد.
آدرس: اصفهان – میدان نقشجهان – بازار عطارها – ورودی سرای مخلص
هزینه بلیت: 5 هزار تومان
زمان بازدید: شنبه تا پنجشنبه (بهجز ایام سوگواری) از ساعت 9:30 تا 16:50
به خاطر حضور رودخانه زایندهرود و البته اهمیت آب برای مردم اصفهان چند سالی میشود که موزه آب در این شهر برپا شده.
موزه آب اصفهان یک سالن ۶۰ مترمربعی است که 7 ویترین در آن قرار دارند. داخل این ویترینها لوازم قدیمی استحمام، آشامیدن و انتقال آب نگهداری میشوند. علاوه بر این ماکتهایی شامل انشعابات زایندهرود در چهارمحال و بختیاری، بند رودشت، تصفیهخانه آب اصفهان، نقش آب در چهلستون اصفهان، نقش آب در باغ فین کاشان و ۱۱ تابلو و نقاشی از بندها و پلهای زایندهرود هم در تالار اصلی موزه به نمایش گذاشته شدهاند.
قرقره، کوزههای سفالی و مشربه، حقابهها، دفترهای محاسبات میرآبها، وقف نامهها، لوح محاسبه قنات، وسایل حفر قنات، چاه، گونیای چوبی، وسایل اندازهگیری آب مثل چارچوب رقم، پیمانههای آبی، ساعت آبی و ابزار مهندسی آب از وسایلی هستند کهتوی این موزه میبینید. بعضی از این وسایل و تجهیزات صدها سال قدمت دارند.
آدرس: اصفهان – خیابان مشتاق دوم – رو به روی استانداری اصفهان – مجموعه ورزشی سازمان آب منطقهای اصفهان
هزینه بلیت: 2 هزار تومان
زمان بازدید: همه روزه (بهجز ایام سوگواری و تعطیلی رسمی) از ساعت 8:00 تا 12:00
موزه هلال احمر اصفهان از سال 1382 با هدف بزرگداشت یاد افراد نیکوکار و آشنا کردن مردم با این نهاد باسابقه در یکی از بناهای تاریخی اصفهان تاسیس شد. عکسها، اسناد، تجهیزات و وسایلی که از دهه ۳۰ هجری شمسی تا الان در قسمتهای مختلف جمعیت هلال احمر مورد استفاده قرار گرفتهاند در این موزه به نمایش گذاشته شدهاند.
ساختمان موزه یک بنای تاریخی متعلق به دوره پهلوی است که از سال 1384 در فهرست آثار ملی ایران هم به ثبت رسیده است.
آدرس: اصفهان – خیابان کاشانی – بعد از بیمارستان کاشانی
هزینه بلیت: 10 هزار تومان
زمان بازدید: همه روزه (بهجز ایام سوگواری و تعطیلی رسمی) از ساعت 9:00 تا 12:00
برای بازدید دانش آموزان و دانشجویان بهصورت گروهی هماهنگی قبلی لازم است.
موزه خصوصی حسین پناه همانطور که از اسمش مشخص است یکی از موزههای خصوصی ولی محبوب اصفهان است. چیزی که در این موزه میبینید نتیجه بیش از 40 سال تلاش و زحمت آقای حسین پناه است.
حسین حسین پناه متولد سال 1334 و صاحب اولین موزه خصوصی تاریخ و باستانشناسی در اصفهان است. موزه خصوصی حسین پناه با 25 هزار قطعه شی در قالب بیش از 30 مجموعه قطعا شما را تا ساعتها محو خودش خواهد کرد.
حسین حسین پناه در صحبتهایش میگوید که ۵۰ سال سابقه مجموعه داری او به زمانی برمیگردد که فقط هفت سال داشت. آن زمانها او به تشویق پدرش تمبر جمع میکرد.
موزه خصوصی حسین پناه در دو خانه تاریخی به مساحت حدود هزار مترمربع شکل گرفته است. در موزه حسین پناه میتوانید مجموعهای از وسایل ارزشمند مثل لوازم صوتی و تصویری شامل رادیو، گرام، گرامافون، ضبطصوت، تلویزیون، پروژکتور، آپارات، دستگاه پخش اسلاید، صفحههای صوتی، دوربین عکاسی و فیلمبرداری، مجسمههای جواهرنشان، تلسکوپ طلایی، تلفن هندلی، نخستین پیغامگیر تلفن، انواع سکه و تمبر، ساعتهای مچی ایرانی و روسی، انواع تابلوهای نقاشی ایرانی و خارجی، کتابهای خطی، قرآن و … را از نزدیک تماشا کنید.
آدرس: اصفهان – خیابان مسجد سید – بازارچه بید آباد – جنب در جنوبی مسجد سید – بنبست امین – پلاک 17
هزینه بلیت: 10 هزار تومان
زمان بازدید: همه روزه (بهجز ایام سوگواری و روزهای تعطیلی) از ساعت 9:00 تا 14:00
موزه تخت فولاد یکی از موزههای عجیب و غریب و بهشدت دیدنی در لیست موزه های اصفهان است. یکی از قبرستانهای بسیار قدیمی اصفهان قبرستان بابا رکنالدین یا تخت فولاد است.
بعضا گفته میشود که این قبرستان قدمتی در حد و اندازه قرن چهارم هجری دارد؛ اما زمان دقیق پیدایش آن هنوز مشخص نیست.
قبرستان تاریخی شهر اصفهان که امروزه به اسم موزه تخت فولاد شناخته میشود در حاشیه جنوبی زایندهرود قرار گرفته و 750 هزار مترمربع مساحت دارد.
علاوه بر قدمت این قبرستان باید بگوییم که قبرستان تخت فولاد به خاطر وجود بناهای تاریخی ارزشمند مربوط به دورههای ایلخانی، صفویه و قاجار، کتیبههای تاریخی و تعداد زیادی از بزرگان و افراد مشهور مدفون در اینجا تبدیل به یک مجموعه تاریخی و فرهنگی بسیار ارزشمند شده است.
اینجا مجموعهای از آثار مختلف هنری مثل گچبری، کاشیکاری، خوشنویسی، حجاری، شعر، نگارگری، طراحی و نقاشی از دورههای مختلف را در خود جا داده است. اگر بخواهیم به تکتک دیدنیهای موزه تخت فولاد اصفهان اشاره کنیم تقریبا چند روز زمان نیاز خواهیم داشت؛ پس به شما توصیه میکنیم که خودتان در بازدید از اینجا دیدنیهای بیشمار آن را کشف کنید و از تماشای آنها لذت ببرید.
آدرس: اصفهان – خیابان فیض
هزینه بلیت: رایگان
زمان بازدید: همه روزه از ساعت 9:00 تا 17:00
اصفهان در دوران جنگ بیش از 23 هزار شهید، 48200 جانباز و 3500 آزاده تقدیم کشور کرد. این آمار وقتی حیرتانگیزتر میشود که بگوییم اصفهان 1 شهید به ازای هر 144 نفر از جمعیت این استان در دوران جنگ داشته است.
موزه شهدا اصفهان یکی از موزههای محبوب این شهر است که با هدف زنده نگهداشتن نام و یاد شهدا در مهرماه سال 1381 افتتاح شد. این موزه بهترین جا برای آشنا شدن با شهدا و زندگی آنها است.
موزه شهدا اصفهان از 3 تالار تشکیل شده که در آنها آثار شهدای انقلاب و دفاع مقدس به نمایش گذاشته شدهاند. تالار اول برای شهدای قبل از انقلاب، تالار دوم برای شهدای شاخص استان مثل شهید دکتر بهشتی و تالار سوم برای شهدای صنفهای مختلف در نظر گرفته شده است.
آدرس: اصفهان – خیابان شمسآبادی
هزینه بلیت: 10 هزار تومان
زمان بازدید: نیمه اول سال: همه روزه (بهجز روزهای تعطیل) از ساعت 8:30 تا 12:00 و از ساعت 16:00 تا 20:00
نیمه دوم سال: همه روزه (بهجز روزهای تعطیل) از ساعت 8:30 تا 12:00 و از ساعت 15:00 تا 19:00
شما کدامیک از موزه های اصفهان را میشناسید؟ آیا موزهای را از قلم انداختهایم؟ از تجربه موزهگردی خود در اصفهان برای ما زیر همین مطلب بنویسید.
راستی در سفر به اصفهان برای دیدن گلچینی از آپارتمانهای مبله یا حتی ویلاهای لوکس میتوانید به سایت پینورست سر بزنید و در آن بهترین واحد را برای خود اجاره کنید.