موزه آیینه یزد ؛ عمارتی از نور و روشنایی

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
موزه آیینه یزد ؛ عمارتی از نور و روشنایی

خیلی‌ها موافق هستند که آیینه‌ها دیگر شکوه و جلال سابق خود را ندارند. قبلا تنها وسیله‌ای که می‌توانستیم خود واضحمان را ببینیم آیینه بود. اما امروزه دیگر ابزارهای مختلفی برای دیدن خودمان داریم و آیینه‌ها به حاشیه رفته‌اند. برای همین این بار می‌خواهیم به جایی برویم که هنوز قدر این ابزار جادویی را می‌دانند؛ موزه آیینه یزد.

موزه آیینه یزد جایی است که به ما نشان می‌دهد زمانی آیینه‌ها فقط یک وسیله تخت و بی‌روح نبودند و هر کدام داستان و روایتی داشتند. 


موزه آیینه یزد کجاست؟

این موزه که اسم اصلی‌ آن قصر آیینه است در واقع باغی 8 هکتاری با ساختمانی زیبا در میان آن و به سبک معماری پهلوی در یزد است. وارد این باغ زیبا که بشوید حیاطی بزرگ را می‌بینید که استخری در میان است. 

موزه آیینه یزد

این باغ و عمارت در سال 1320 توسط فردی به نام صراف زاده ساخته شد. صراف زاده یک بازرگان مشهور و نماینده مجلس در دوران خود بود که اینجا را به‌عنوان یک مهمانسرای خصوصی ساخت. صراف‌زاده نمونه واقعی از یک بازرگان منصف و کلیشه‌ای بود که گاهی در سریال‌ها می‌بینیم؛ مردی خیر و با انصاف که سعی می‌کرد همه را از خود راضی نگه دارد. 

بیشتر بخوانید: باغ دولت آباد یزد، از آبراهه‌های زیبا تا بلندترین بادگیر جهان

دهه‌ها گذشت تا به سال 1377 رسیدیم. در این سال ساختمان صراف زاده دوباره احیا شد و تبدیل به موزه قصر آیینه شد. 


آدرس و مسیر دسترسی

اگر بخواهید به این موزه بروید که در قدم اول باید به شهر زیبای یزد سفر کنید. در خیابان کاشانی و روبه‌روی پارک هفت تیر این باغ و موزه زیبا را پیدا می‌کنید. اینجا از هشت صبح تا هشت شب باز است و البته برای ورود به اینجا باید بلیط تهیه کنید. این بلیط برای ایرانی‌ها سه هزار تومان و برای خارجی‌ها بیست هزار تومان است.

رفتن با ماشین شخصی: برای رفتن به موزه آیینه یزد با خودرو شخصی می‌توانید به خیابان دانشجو، میدان شهدای محراب و در نهایت خیابان کاشانی بروید. البته اینجا خبری از پارکینگ نیست و باید از پارک در حاشیه خیابان استفاده کنید. 

اگر قصد دارید از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید، پایانه اتوبوسرانی شهدای محراب هم کمی با اینجا فاصله دارد و می‌توانید با اتوبوس‌های شهدای محراب به نزدیکی برسید. 

آدرس: یزد، خیابان کاشانی، روبروی پارک هفت تیر، موزه آیینه

تلفن: 03538240010 

ساعات کار: ۸ صبح تا ۸ شب

بلیط ورودی: 3هزار تومان برای اتباع ایرانی و 20هزار تومان برای اتباع خارجی

اگر تصمیم دارید که برای دیدن موزه قصر آیینه به شهر یزد سفر کنید می‌توانید همین الان برای اجاره اقامتگاه به صورت آنلاین به وب سایت پینورست سر بزنید از بین اقامتگاه‌های گلچین شده انتخاب کنید.


معماری موزه قصر آیینه

اگر وارد ساختمان این موزه بشوید متوجه می‌شوید اسم این موزه از کجا آمده است.

ساختمانی با حدود 800 متر مساحت که معماری آن ترکیبی از معماری اروپایی و سنتی است. مثل تمام ساختمان‌های اعیانی آن زمان، در اینجا هم اتاق‌های مختلفی وجود دارد که شامل شاه‌نشین، حوضخانه، نشیمن بهاری و اتاق خواب است.

موزه آیینه یزد

در تمامی اتاق‌ها می‌توانید گچبری‌ها و نقاشی‌های دیواری زیبایی ببینید که ساعت‌ها شما را خیره خواهد کرد. آیینه‌کاری‌های زیبای اتاق‌ها باعث می‌شود تا در طول روز نیاز به هیچ وسیله روشنایی نباشد و بازتاب نور خورشید در آیینه‌ها تمام خانه را روشن کند.

جالب است بدانید یکی از لقب‌های این ساختمان «قصر روشنائی» است که دیگر حتما متوجه شدید چرا این لقب را دارد. رنگ سبز ملایمی هم که در اتاق‌ها به‌کار رفته واقعا حس خوبی را منتقل می‌کند. 

بیشتر بخوانید: مسجد جامع یزد ؛ اینجا اگر پلک بزنید ضرر کرده‌اید

اما به نظر ما و خیلی‌ها زیباترین قسمت این خانه از لحاظ معماری، حوضخانه آن است. اتاقی با دیوارهای زیبا، آیینه‌کاری‌های چشم‌گیر و حوضی کاشی‌کاری شده در میان آن که واقعا ارزش دیدن دارد. چلچراغ و سقف گنبدی شکلی که بالای حوض قرار دارد ابهت خاصی را به محیط می‌دهد. البته فکر کنیم مسئولان موزه هم با ما موافق هستند چرا که این اتاق محل برگزاری نمایشگا‌ه‌های مختلف مثل عکس، نقاشی و خطاطی است. 

حتی پنجره‌های این ساختمان هم زیبا است. پنجره‌هایی چوبی و بزرگ که با شیشه‌هایی رنگی و مشبک پوشانده شده است. وقتی نور روز از میان این پنجره‌ها عبور می‌کند دنیایی از رنگ را در ساختمان می‌بینید که حس واقعا خوبی دارد. 


آثار موزه قصر آیینه

در این موزه آثار مختلف زیادی نگهداری می‌شود؛ چیزهایی مثل نسخه‌های خطی قدیمی، کتاب، سکه‌های کهن، تمبر، اسلحه و اشیای برنزی که از لرستان به دست آمده است. 

اما مهم‌ترین بخش این موزه آیینه‌ها و وسایل روشنایی‌ است که در آن نگهداری می‌شود. آیینه‌هایی زیبا در اشکال مختلف که اگر می‌توانستند صحبت کنند از چهره‌هایی می‌گفتند که روزگاری به آن نگاه می‌کردند.

موزه آیینه یزد

وسایل روشنایی خاص و منحصر‌به‌فردی هم در اینجا قرار دارد. چیزهایی مثل چراغ‌های پیه‌سوز، چراغ‌های آویزی، شمع سوز‌ها، چراغ‌های دستی و پایه‌دار و چیزهایی شبیه به این. شاید بتوان این عمارت زیبا را محلی برای زنده نگه داشتن روشنایی و دیدن خود دانست. 

بیشتر بخوانید: موزه آب یزد ؛ قدیمی‌ها چه‌طور به آب دسترسی داشتند؟

یکی از جالب‌ترین چیزهایی که درباره موزه قصر آیینه یزد وجود دارد و شاید در کمتر موزه‌ای پیدا شود آن است که اینجا برای افراد نابینا هم مناسب‌سازی شده است. در این موزه توصیحات آثار مختلف و تاریخچه آن‌ها به زبان بریل موجود است. 


این موزه جزو موزه‌هایی است که نمی‌توانید تصمیم بگیرید آن را به خاطر ساختمان زیبا و آرامش‌ بخشش ببینید یا به خاطر آثار تاریخی و ارزشمندی که در آن وجود دارد. تازه از این مساله بگذریم که موزه خودروهای تاریخی و گنجینه سنگ‌ یزد هم کمی بالاتر از همین موزه قرار دارند و می‌توانند یک مجموعه گردشی عالی را بسازند. 

اگر شما هم از این موزه و عمارت زیبا دیدن کرده‌اید حتما نظر و تجربه خودتان را برای ما بنویسید.

اگر تصمیم دارید که برای سفر به یزد یا سایر شهرهای ایران برنامه‌ریزی کنید می‌توانید برای اجاره اقامتگاه به صورت آنلاین در شهر مورد نظرتان به سایت پینورست سر بزنید. امکان اجاره انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و خانه روستایی تا اجاره روزانه ویلا استخردار با قیمت مناسب و کیفیت خوب در این سایت وجود دارد.

 

محمد عمرانی
بقیه‌ نوشته‌ها

من محمدم. عاشق عکاسی و کسی که می‌نویسه چون دوست داره یاد بگیره. برای من نوشتن مثل یک کلاس می‌مونه که چیزای جدیدی یاد میگیرم ازش. بر خلاف اینکه آدم کم‌حرفی هستم، نوشتن برام خیلی راحت‌تره البته نه درباره خودم

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی

نمایش همه
نظرت چی بود؟

نظر خواننده‌ها