خرید و گشت‌وگذار در خیابان مولوی تهران

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
خرید و گشت‌وگذار در خیابان مولوی تهران

خیابان مولوی تهران از آن دست مکان‌های پر‌رفت‌و‌آمد است و هر روزه گذر بسیاری از تهرانی‌ها به آنجا می‌افتد. بیشتر عمده‌فروشان در بازارهای مولوی مشغول به‌کار هستند و اکثر کسانی که از اینجا دیدن می کنند برای خرید آمده‌اند. در این مطلب از مجله گردشگری پینورست سعی داریم تا تاریخ این خیابان را با هم مرور کرده و ببینیم که دسترسی‌ها به این محل چگونه است و اطراف آن چه می‌گذرد.؛ پس با ما همراه باشید. 


خیابان مولوی در تاریخ تهران

دوران صفویه

گفته می‌شود که برای درک تاریخ خیابان مولوی تهران باید به دوران شاه تهماسب صفوی برویم. آن زمانی که هنوز تهران پایتخت نبود؛ اما موقعیت حساسی داشت. شاه تهماسب دورتادور این شهر را حصار کشید تا از هجوم دشمنان در امان باشد. برای اینکه این استراتژی درست کار کند بعد از حصار خندق‌هایی هم به دور شهر کشیده شد. این نوع معماری و محافظت تا زمان قاجار به همین سبک ماند. 

دوران قاجار

در دوران ناصر‌الدین شاه تهران پایتخت ایران بود و رونق فراوانی هم گرفته بود. این مسئله باعث می‌شود تا جمعیت این شهر هر روز بیشتر از دیروز شده و شاه به فکر گسترش شهر بیفتد. به‌همین خاطر خندق‌ها پر می‌شوند و حصار شهر گسترش پیدا می‌کند.

خیابان مولوی در تاریخ تهران

یکی از خیابان‌هایی که در این زمان به تهران اضافه می‌شود همین خیابان مولوی است. البته ابتدا نام آن را اسماعیل بزاز گذاشته بودند. اینکه چرا این اسم را برای خیابان انتخاب کردند را کسی نمی‌داند. 

بیشتر بخوانید: خیابان فردوسی ؛ بوی چرم،‌ نقره و پول

دوران پهلوی

خیابان مولوی تهران در دوران پهلوی رونق امروزی خود را به‌دست می‌آورد و تبدیل می‌شود به بازار عمده فروشان. در دوران رضاخان حصارهای دورتادور تهران به کلی برداشته شدند و راه خیابان مولوی به محله‌هایی مثل هرندی، محله مختاری و محله خانی‌آباد هموار شد. 


دسترسی به خیابان مولوی

خیابان مولوی در منطقه 12 بین دو میدان مهم قیام و رازی قرار دارد. در وسط خیابان هم میدان محمدیه یا مولوی قدیمی قرار گرفته است.

خیابان مولوی تهران هم با مترو و هم با استفاده از اتوبوس‌های شهری دسترسی مناسبی برای مردم ایجاد کرده است. نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به این خیابان با نام ایستگاه مترو محمدیه شناخته می‌شود. همین‌طور اتوبوس‌های تندرو یا بی‌آرتی خط 2 (بنفش) هم از پایانه آزادی به سمت خیابان مولوی آمده و بعد تا پایانه خاوران ادامه پیدا می‌کنند. 

قبل اینکه بیشتر درباره خیابان مولوی صحبت کنیم این را بگوییم که اگر تصمیم دارید راهی پایتخت شوید می‌توانید برای اجاره اقامتگاه تهران سوئیت به سایت پینورست سر بزنید.


در خیابان مولوی و اطرافش چه خبر است؟

بعد از درک جغرافیا و تاریخ خیابان مولوی تهران خوب است بدانیم که اطراف و در خود این خیابان چه می‌گذرد و اگر روزی خواستیم برای بازدید از آنجا راهی شویم با چه مکان‌هایی رو‌به‌رو خواهیم شد. اولین مکان جذاب و دیدنی در خیابان مولوی بازار مولوی است. 

بازار مولوی

بازار شلوغ و پر‌رفت‌و‌آمد مولوی جای خوبی برای درک زندگی جاری در تهران است. اینجا صدای فروشندگانی که برای جذب مشتری تبلیغ می‌کنند یا صدای مشتریانی که برای تخفیف چانه می‌زنند در هم ترکیب می‌شود. اینجا می‌توان از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را پیدا کرد. کافی است از مترو یا اتوبوس‌هایی که گفتیم استفاده کنید تا ساعاتی را در این همهمه جالب غرق شوید. 

بازار مولوی

کلیسای تادئوس و بارتوقیمئوس مقدس

این مکان مقدس جایی میان خیابان مولوی و خیابان امام خمینی قرار دارد. قدمت بنای این کلیسا به دوران زندیه بر می‌گردد و  خیلی از کسانی که در آن دفن شده‌اند در زمان حیات خود افراد سرشناسی بوده‌اند؛ مثل چارلز آلیسون، وزیر مختار کشور انگلیس و ویلیام گلن، کشیشی که کتاب مقدس را به زبان فارسی ترجمه کرد.

این کلیسا یک ساختمان یک طبقه است و گفته می‌شود به لحاظ معماری شبیه به کلیسای کوچک جلفای اصفهان است. 

مجموعه موقوفات معیر

خاندان معیر در دوران قاجار از خانواده‌های ثروتمند و معروف بودند. این مجموعه وقف شده هم یادگار این خاندان قدیمی است. این مجموعه شامل حمام، آب‌انبار، مدرسه و یک باغ است که معماری زیبای دوران قاجار را نشان می‌دهد. گفته می‌شود که شاعر بزرگ رهی معیری هم از نوادگان این خاندان قاجاری است. 

خانه‌ موزه شهید چمران

شهید چمران یکی از شخصیت‌های برجسته سیاسی ایران است که پس از شهادت خانه محل تولد او به‌صورت موزه درآمده است. برای بازدید از این خانه باید به سمت شمال خیابان مولوی تهران حرکت کرده و به خیابان پانزده خرداد نزدیک شوید. 

بیشتر بخوانید: پارک رازی تهران ؛ پارکی بر خرابه‌های شهر نو

این مکان در واقع خانه پدری شهید چمران است و در دوران قاجار ساخته شده. این روزها اسنادی که مربوط به تولد، تحصیل و دوران جنگ این شهید بزرگوار است را در خانه به‌نمایش گذاشته‌اند. بازدید از این موزه رایگان است و از ساعت 8 صبح تا 16 می توانید برای دیدن آن مراجعه کنید. 

کاروانسرای خانات تهران

برای دیدن این کاروانسرای زیبا باید از خیابان مولوی به سمت خیابان صاحب جمع حرکت کنید. کاروانسرای خانات هم یکی از مکان‌های به‌جا‌مانده از دوران قاجار است که در دوره‌های تاریخی بعد بازسازی شده و از آن استفاده می‌شده است. 

کاروانسرای خانات تهران

این بنا از آجر و گره‌کاری ساخته شده و اطراف آن با کاشی‌کاری تزیین شده است. روی این کاشی‌ها سخنانی از امام علی نوشته شده که نظر مخاطبان را به خود جلب می‌کند. این روزها می‌توانید برای صرف غذا به سفره‌خانه‌ای که در این محل قرار دارد بروید. 

تپه چشمه علی

یکی از مکان‌های جالب اطراف خیابان مولوی تپه چشمه علی است که می‌توانید برای یک بازدید چند ساعته به آنجا بروید. گفته می‌شود که نام اصلی این مکان چشمه سورینی است و به یک خانواده ثروتمند در دوران اشکانیان تعلق داشته. مردم منطقه هم در آن فرش می‌شسته‌اند؛ چون آب زلال چشمه باعث می‌شده تا فرش‌ها تمیز و براق به نظر بیایند. برای دیدن این مکان باید از سمت مولوی به سمت میدان قیام رفته و بعد وارد خیابان ری شوید. 

بوستان خواجوی کرمانی

بوستان بزرگ خواجوی کرمانی محل مناسبی برای پیک‌نیک‌ خانوادگی است. البته این بوستان بیشتر به خیابان شوش نزدیک است. اما از طرف خیابان مولوی هم می‌توان به سمت آن رفت. این بوستان شامل امکانات مختلفی از جمله زمین ورزشی روباز، خانه فرهنگ خواجوی کرمانی، سالن آمفی تئاتر، آلاچیق، آبنما، کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سرویس بهداشتی تمیز است. 


رستوران‌های خیابان مولوی

هم‌زمان با خرید و گشت‌و‌گذار در مکان‌های تاریخی خیابان مولوی می‌توانید سری هم به رستوران‌ها و فست‌فودهای آن بزنید. شکم‌گردی در این خیابان هم یک تفریح جالب است. میان چند مکان خوب برای انتخاب غذا در این محله، رستوران مسلم از همه معرو‌ف‌تر است. 

رستوران‌های خیابان مولوی

رستوران خانات

اگر به تجربه فضاهای سنتی علاقه دارید این مکان در بین دیگر رستوران‌های خیابان مولوی بهترین گزینه برای شماست. حوض میان رستوران، کاشی‌کاری‌ها و فضای قدیمی که ایجاد شد لذت غذای خوشمزه آن را چند برابر می‌کند. برای رفتن به رستوران خانات باید از خیابان مولوی به سمت خیابان صاحب جمع رفته و به کاروانسرای خانات برسید. 

رستوران ایرانی برادران حاجی عباسی

در نهایت اگر دوست دارید غذای خود را در یک فضای مدرن و لوکس میل کنید رستوران ایرانی برادران حاجی عباسی از مکان‌های مناسب در خیابان مولوی تهران است. پس از گذشت‌و‌گذار در این خیابان و تماشای تاریخ آن با تزیین خاص غذاهای ایرانی این رستوران خستگی از تن شما بیرون می‌رود. 

بیشتر بخوانید: حسن‌آباد ؛ از باغ و گورستان تا میدانی در مرکز شهر


خیابان مولوی هم فال است و هم تماشا؛ می‌توانید هم خرید کنید و هم کلی مکان‌های تاریخی قدیمی ببینید؛ قشنگ یک گردش کامل. اگر خاطره‌ای از این خیابان قدیمی دارید حتما برایمان بنویسید. اگر هم در بازار مولوی مغازه خاصی وجود دارد که همیشه از آن خرید می‌‌کنید آن را به بقیه معرفی کنید.

اگر تصمیم دارید که به سفر بروید و درباره محل اقامتتان نگران هستید کافی است به سایت پینورست سر بزنید و از بین بهترین اقامتگاه‌های گلچین شده در سرتاسر ایران یکی را انتخاب کنید. در پینورست اجاره انواع مختلف اقامتگاه از کلبه جنگلی و خانه روستایی تا اجاره آپارتمان ساحلی امکان دارد.

امیرمسعود قلی‌زاده

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی