خانهقلقهای سفرچه کار کنیم که ماشین گرفتگی حالمان را در سفر نگیرد؟
چه کار کنیم که ماشین گرفتگی حالمان را در سفر نگیرد؟
0نظر
بازدید۱,۸۳۷
شاید شما هم عاشق سفر کردن باشید یا مجبور باشید به خاطر کار یا محل دانشگاهتان دائما در مسیر و حرکت با وسایل نقلیه باشید. اما قبل از سفر و را افتادن وقتی یاد حالت تهوع و حال و روز بدی که در حرکت دچارش میشوید میافتید، یا از خیر سفر میگذرید یا با چهرهای نه چندان خوشحال سوار وسیله نقلیهتان میشوید. به این حال و روز بد شما در حرکت میگویند ماشین گرفتگی!
علت ماشین زدگی یا بیماری حرکت چیست؟
خیلی راحت اگر بخواهیم بگوییم دقیقا وقتی سیمهای مغز ما قاطی میکنند و یک سری اطلاعات متضاد با هم به مغز رد و بدل میشوند دچار ماشین گرفتگی میشوید.
یعنی وقتی در حال حرکت با یک وسیله نقلیه هستید، بدن شما ساکن است اما چشمتان و گوش های داخلیتان پیام حرکت را به مغز میرسانند و اینجاست که مغز پیامهای متناقض بین حرکت و سکون دریافت میکند و اینجور برداشت میکند که شما ساکن هستید اما دچار توهم حرکت شدهاید.اینجاست که دستور استفراغ به بدن شما میدهد تا اگر داروی سمیای مصرف کردید که باعث توهم شما شده را از بدنتان خارج کند.
دیدید! علت این عکسالعمل بدن شما چیزی بسیار ساده است و راههای پیشگیری و درمانش هم همینطور.
پس این بیماری حرکت قابل کنترل است و مسٔله زیاد نگرانکنندهای نیست.
کسانی که دچار ماشین گرفتگی میشوند وقتی سوار وسیله نقلیه مثل ماشین هواپیما و… میشوند دچار بیقراری، حالت تهوع، استفراغ،عرق کردن، خمیازه، سردرد در ناحیه پیشانی و سرگیجه یا بدخلقی و کم تحملی شوند.
ممکن است از این علائم فقط چند موردش را داشته باشید اما همان موارد هم اذیتکننده خواهند بود.
این افراد مشتاقاند که سریعتر به مقصد برسند و لذت از مسیر برای آنها تقریبا بیمعنی است و فقط میخواهند زودتر از این شرایط که کنترلش از دستشان خارج است خلاص شوند. این موضوع میتواند خیلی ناراحتکننده باشد چه برای خود شخص چه همسفرهای او.
اما راههای درمان و پیشگیری برای این مسئله وجود دارند که با هم آنها را مرور میکنیم.
راه های پیشگیری از ماشین گرفتگی
توجه به تغذیه قبل و هنگام سفر
قبل از شروع سفرتان غذاهای سنگین و چرب نخورید. حین سفر هم حواستان به غذاهایی که در مسیر میخورید باشد. غذاهای اسیدی و تند مثل نوشابه و سسها و… را میل نکنید. مشروبات الکلی هم باعث تولید اسید در معده میشوند، آنها را هم مصرف نکنید تا سفر آرامتری داشته باشید.
تازه میتوانید از بیسکوییتها هم کمک بگیرید. بیسکوییتها هضمشان برای معده راحت است . بیسکوییتهای شور هم به کم کردن حالت تهوع کمک میکنند.
بوهای تند میتواند علامتهای ماشین زدگی شما را بیشتر کند بوهایی مثل سیگار یا حتی بوی تند بوگیر داخل ماشین. بدن شما در حالت تحریکپذیری بالاست پس همه چیز دوروبرتان باید ملایم باشد.
محل نشستن در اتومبیل یا وسایل نقلیه دیگر
اگر قرار است با ماشین سفر کنید بهتر است صندلی جلو بنشینید آنجا حرکت را بهتر حس میکنید و افق را خوب میتوانید بببینید، دیدن افق خیلی میتواند به شما کمک کند و حس حرکت را بیشتر منتقل میکند. در واقع جایتان را طوری تنظیم کنید که چشمتان هم همان مسیری که حرکت میکنید را ببیند.
در وسایل نقلیه دیگر هم کنار پنجره و جایی که حس حرکت رو به جلو را به شما منتقل میکند بنشینید. مثلا در قطار حتما روی صندلی که در جهت حرکت قطار است بنشینید در قایق و کشتی هم همینطور. جایی بنشینید که هوای تازه بهتان بخورد یا دستگاه تهویه وسیله نقلیه را روشن بگذارید.
هوای باز و دید خوب به بیرون خیلی کمکتان میکند.
چه کارهایی را در وسیله نقلیه برای جلوگیری از ماشین گرفتگی انجام ندهید؟
کتاب نخوانید! اگر دانشجو هستید خواندن جزوهتان را نگذارید برای داخل ماشین چون قطعا با حال بد به جلسه امتحان میروید.
گردنتان را خم نکنید و به پایین نگاه نکنید. حتی سعی کنید خیلی کم به گوشیتان نگاه کنید یا حتی در بعضی موارد که خیلی اذیت میشوید سعی کنید چشمانتان را ببندید و بخوابید. دراز کشیدن هم میتواند علائم شما را کاهش دهد.
وقتی این نکات را رعایت کنید قطعا سفر بی دردسرتری نسبت به قبل خواهید داشت.
درمان ماشین زدگی
راههای درمان و کاهش علاپم با خوراکیهای طبیعی و دارویی برای این بیماری وجود دارد که در ادامه برایتان میگوییم.
زنجبیل
میتوانید تقریبا یکی دو ساعت قبل از سفرتان یک تا دو گرم زنجبیل خام بخورید. زنجبیل حالت تهوع را کاهش میدهد اما رقیقکننده خون هم است. پس اگر داروی رقیق کننده خون مصرف میکنید یا کمخونی و بیماری خاصی دارید حتما قبل از مصرف زنجبیل با دکتر خودتان مشورت کنید.
اگر شخص راننده دچار ماشین گرفتگی میشود خوردن زنجبیل برایش از همه چیز بهتر است چون بعضی قرصهای ماشین گرفتگی خوابآور هستند و به درد قبل از رانندگی نمیخورند.
نعنا
میگویند نعنا هم برای درمان ماشین زدگی مفید است. قبل از سفر چای نعنا بنوشید در سفر با خود شکلات یا آبنبات نعنایی داشته باشید. بوی نعنا هم خیلی میتواند به آرامش شما کمک کند. پس هنگام جمع و جور کردن وسایل سفرتان نعنا را جا نگذارید.
دارو و قرص ماشین زدگی
داروهای مختلفی برای ماشین زدگی هستند که باتوجه به تجویز پزشک یا عوارضش میتوانید آنها را مصرف کنید.
بیشترین دارویی که پزشکان توصیه میکنند یک داروی برچسبی به نام اسکوپولامین است. این دارو را باید چند ساعت قبل از سفر به پشت گوشتان بچسبانید و اثر آن برای ۳ روز در بدن شما میماند. باید با نسخه پزشک این دارو را بگیرید و طریقه مصرفاش را که چندساعت قبل از شروع سفر باید آن را استفاده کنید را حتما از داروخانه یا پزشکتان بپرسید.
قرص های ماشین زدگی هم مثل دیمن هیدرینات یا آنتی هیستامین هم وجود دارند که باید قبل از سفر مصرف کنید اما این قرصها خوابآور هستند و اگر قرار است رانندگی کنید بهتر است از آنها استفاده نکنید. این قرصها قرصهای حساسیت هستند پس بدون نسخه پزشک هم میتوانید آنها را تهیه کنید.
این داروها برای کودکانی که دچار ماشین گرفتگی میشوند مناسب نیست و برای کودکان حتما به پزشک مراجعه کنید و از او مشورت بگیرید.
جویدن آدامس از چندجهت مفید است. یکی اینکه کلا استرس آدم را کم میکند و اگر نگران حال بد در سفر هستید خیالتان را کمی آسوده میکند.
نکته دوم این است که جویدن آدامس در جلوگیری از حالت تهوع موثر است. مخصوصا آدامسهایی بجوید که یک اسانس گیاهی داشته باشند مثل نعنایی، زنجبیلی یا…
بعضیها میگویند آدامس جویدن از داروهای ضدتهوع موثرتر است اما خودتان امتحان کنید تا ببینید بهترین روش برای شما چیست؟
ماشین زدگی در کودکان و زنان باردار
در آخر هم باید بدانید که همه ممکن است دچار ماشین زدگی شوند اما کسانی که بیشترین احتمال را دارند کودکان ۲ تا ۱۲ سال و زنان باردار و یا کسانی که سابقه میگرن دارند، هستند. تمام نکات بالا را برای آنها رعایت کنید و برای قرصی که مناسب زنان باردار و کودکان باشد حتما به پزشک مراجعه کنید و از او کمک بخواهید.
این بود راهنماییهای سایت پینورستبرای مسئله ماشین گرفتگی! شما هم ماشینزده شدهاید؟ از ارههای مقابله با آن که گفتهایم استفاده کردهاید؟ چقدر برایتان کاربرد داشتهاند؟ راههای درمان دیگری میشناسید؟ از تجربه خودتان در این زمینه برای ما بنویسید.