برای بعضی آدمها ساحل با ساحل، دریا با دریا و کوه و جنگل با کوه و جنگلی دیگر تفاوت چندانی ندارد. در بعضی از موارد هم البته حق با آنهاست. اما در رابطه با هر چشمانداز طبیعی مواردی هستند که شاید حتی تعریف ما از آن پدیده را هم تغییر دهند. ساحل مکسر هم یکی از آنهاست؛ ساحلی صخرهای که نه تنها در استان هرمزگان بلکه در سراسر کشور و جهان هم کمنظیر است.
در مقدمه گفتیم که این ساحل مثل هر ساحلی نیست. ساحل مکسر نه تنها یک ساحل صخرهای است و از این بابت با سواحل شنی و … متفاوت است، بلکه فرسایش صخرهها و سنگها در اثر جریان آب باعث شده که اشکال جالب و زیبای طبیعی بر روی آنها شکل بگیرد. از این لحاظ شاید بتوان آن را با کلوتهای شهداد کرمان مقایسه کرد. پیشروی و پسروی آب دریا در طول سالیان و از طرفی رشد کوه و صخرهها باعث بهوجود آمدن این مناظر شگفتانگیز شده است.
آب را همه به عنوان مایع حیات میشناسیم و وقتی به این ساحل برویم با این وجه هنرمندانه آن هم آشنا خواهیم شد. موجهای دریا چه در حالت خروشان و چه در حالت آرام شب و روز بی وقفه خودشان را به این سنگها میکوبند یا به آرامی لمسشان میکنند و از کنارشان میگذرند و در نهایت شکلشان را تغییر میدهند.
نتیجه بهدست آمده و فعلی تلاش هنرمندانه و مستمر دریا به یک گالری یا نمایشگاه هنری ختم شده است. نمایشگاهی دائمی در کنار خلیج فارس که که هنوز و تا زمانی که جهان پابرجاست و دریا و صخرهها وجود دارند، مدام در حال تغییر خواهد بود و پویاییاش را از دست نخواهد داد.
بیشتر بخوانید: بندر کنگ ؛ از بندر باستانی هرمزگان چه میدانید؟
حتی گشتوگذار و قدم زدن در ساحل مکسر مثل ساحلهای دیگر نیست. وجود پستی بلندیها مسیر متفاوتی را خلق کرده است و حالوهوای آن هم به کل فرق دارد. در نزدیکی آب صخرهها و سنگهای بزرگی با حفرههایی در بینشان قرار گرفتهاند که فرمهای جالب و متفاوتی هم دارند. کسی اگر نداند ممکن است به اشتباه فکر کند که این حجمها کار دست انسان باشند. اما میدانیم که اینطوری نیست و این نمایشگاه هنری را خود طبیعت برپا کرده است و آثارش هم کار دست خودش هستند.
اما این ساحل سحرآمیز در کجا قرار دارد؟ ساحل مکسر در استان هرمزگان و نزدیکی بندر لنگه و بین بندر پارسیان و مقام قرار دارد. در ادامه مسیر دسترسی دقیق به آنجا را هم شرح میدهیم؛ پس با ما همراه باشید که دانستنیهای بیشتری از این ساحل در راه است.
درباره دیدنیهای این ساحل و مناظر شگفتانگیزش تا اینجا کمی نوشتهایم. اجازه بدهید کمی عقبتر و به مسیر سفر برگردیم و دوباره از آنجا شروع کنیم. اگر از سمت عسلویه و پارسیان عازم این ساحل باشید اولین جاذبه دیدنی که با آن روبهرو خواهید شد جاده منتهی به این مقصد است. این جاده یکی از زیباترین جادههای کشور است که چشمانداز زیبایی از خلیج فارس دارد و از فراز صخرههای ساحلی عبور میکند.
وقتی به مکسر برسید با هجوم زیبایی و شگفتی روبهرو خواهید شد. ضخرههای تراشیده با اشکال متنوع که مثل تندیسهایی در کنار خلیج فارس قرار گرفتهاند. در این ساحل گرفتن عکسهای نازیبا و غیر جذاب کار سختی است.
تماشای طلوع و غروب خورشید در مکسر تجربهای کم نظیر است. چیزی که شاید کمتر جایی بتوانید مشابه آن را تجربه کنید.
وجود پلانکتونها در دریا و تغییر رنگ زیبایی که در آب ایجاد میکنند در کنار لاکپشتهای پوزه عقابی که مکسر را به عنوان محل تخمگذاری خود انتخاب کردهاند، از این ساحل مجموعه کاملی از زیباییهای طبیعی و شگفتانگیز ساخته است.
مکسر از آن ساحلهایی نیست که امکانات تفریحی و رفاهی خاصی داشته باشد. اما این مساله باعث نمیشود که در آن نتوان تفریح و خوشگذرانی کرد.
اولین تفریح ممکن در اینجا کمپ کردن البته در جای مناسب و با حفظ فاصله ایمنی با دریاست. درست است که کمپ کردن برای همه دوستداشتنی و جالب نیست؛ اما طرفداران خاص خودش را دارد و از قضا آنهایی که اهل سفرهای این شکلی هستند حاضر نیستند با بسیاری از امکانان و تفریحات دیگر عوضش کنند.
تصویر کنید طلوع و عروب و خورشید را در مکسر ببینید. در بین طلوع و غروب هم در آن حوالی گشتوگذار کنید و از مناظر زیبا لذت ببرید. بعد در این میان ساعتها یا دقایقی را هم اختصاص بدهید به استراحت و تماشای دریا.
چاشنی غذا و چایی آتشی یا قهوه و دمنوشها را هم که اضافه کنید اقامتتان جالبتر و هیجانانگیزتر خواهد شد. تازه با تاریکی هوا دور آتش نشستن و تماشای آسمان شب هم اضافه خواهد شد که لذت سفر را دو چندان میکند. اگر در فصل مناسب سفر کرده باشید و با اندکی شانس پلانکتونها و زیباییهایی که در دریا ایجاد میکنند هم به عنوان گل سرسبد کمپینگ در مکسر از راه میرسند.
تفریح یا فعالیت دیگری که در مکسر ممکن است عکاسی است. اگر اهل عکاسی باشید با و بدون دوربین و تجهیزات حرفهای فرصت ثبت تصاویری جادویی و خارقالعاده را خواهید داشت یا در بدترین حالت چند عکس یادگاری یا پروفایل پیکچر خوب برای شبکههای اجتماعی نصیبتان خواهد شد.
بیشتر بخوانید: ساحل گیسوم ، لمس شن های ساحل پس از عبور از جنگل تالش
گزینه بعدی که میخواهیم دربارهاش حرف بزنیم البته نیاز به تخصص و تجهیزات لازم دارد. غواصی در ساحل مکسر هم قطعا جذابیتهای خاص خودش را خواهد داشت و کسانی که اهلش هستند به راحتی از آن نمیگذرند. البته حتما خودتان میدانید که باید درباره محل مناسب این کار پرسوجو و تحقیقات لازم را انجام بدهید و همینطوری دل به دریا نزنید.
راستی اگر قبلا به این سحل سفر کردهاید یا از اهالی آنجا هستید، لطفا برای ما بنویسید که چه تفریحات و فعالیتهای دیگری ممکن است.
اگر از سمت استان هرمزگان و بندرعباس بخواهید به مکسر بروید ابتدا باید خودتان را به بندرلنگه برسانید. برای سفر به بندرعباس هم میدانید که راههای مختلفی از هواپیما و قطار تا اتوبوس و سفر با ماشین شخصی وجود دارد. از بندرلنگه هم باید به سمت بندر مقام رفته تا در نهایت به ساحل مکسر برسید.
راه دیگر از سمت استان بوشهر و عسلویه است. باید از آنجا به سمت بندر پارسیان رفته و در نهایت بین بندر پارسیان و بندر مقام با ساحل مکسر روبهرو خواهید شد. همانطور که قبلا اشاره کردیم مسیر از سمت عسلویه و بندر پارسیان بسیار زیباست و خودش به تنهایی یکی از جاذبههای توریستی منطقه محسوب میشود.
اگر تصمیم دارید که برای دیدن ساحل مکسر راهی بندرعباس و دیگر شهرهای جنوبی شوید میتوانید برای اجاره آنلاین اقامتگاه به سایت پینورست سر بزنید.
مثل سایر نقاط استان هرمزگان برای سفر به ساحل مکسر هم شاید بهتر است حداقل از نیمه بهار تا اوایل پاییز به آنجا سفر نکنید. به خاطر گرما و شرجی هوا ممکن است چندان تجربه خوشایندی از آب در نیاید. البته بعصی هم کمتر برایشان این چیزها مساله است یا به همچین آبوهوایی عادت دارند که خب طبعا مشکلی از این لحاظ نخواهند داشت.
در هر صورت خیلیها از نیمه پاییز تا اوایل فروردین را بیشتر برای سفر به استان هرمزگان توصیه میکنند.
اما برسیم به توصیههای ایمنی. اگر قصد کمپ کردن دارید حتما جای مناسبی را انتخاب کنید که خیلی به دریا نزدیک نباشد و مثلا در مسیر جزر و مد قرار نداشته باشد. برای آتش روشن کردن در طبیعت هم مثل جاهای دیگر عمل کنید و حتما در آخر آتش را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: جنگل حرا ؛ عجیبترین جنگل غرقآبی جهان در جزیره قشم
نکته: هنگام تخمگذاری لاکپشتها بهتر است به این ساحل نروید تا خللی در کار طبیعت ایجاد نشود.
همانطور که احتمالا میدانید استان هرمزگان پر از جاهای دیدنی و جاذبههای توریستی کمنظیر است که حداقل در سطح کشور شبیهشان پیدا نمیشود. از جزیرههای خلیج فارس تا بنادر هر گوشه و کنارش که شاید هر کدام به یک سفر جداگانه نیاز داشته باشند.
اما چه کنیم که معمولا زمان و منابع مالی ما محدود است و فرصتهای این چنینی کمتر نصیب خیلی از ما میشود. پس چارهای نیست جز اینکه در سفر تنها به یک نقطه بسنده نکنیم و از دیدنیهای نزدیکش هم غافل نمانیم. البته بعضی هم دوست دارند در سفرشان تنها روی یک مقصد تمرکز کنند و به استراحت بیشتری بپردازند. در هر صورت اگر بخواهید اینها بعضی از جاهای دیدنی همان حوالی هستند:
جزایر لاوان و مارو (شیدرو)، چشمه و آبشار بوچیر، روستای مغدان، تنگه شوتاریکو، گردنه عشاق، پارک ملی دریایی نایبند، چشمه شمس، آبدان چله، روستای بهده، جاده ساحلی مقام- بستانو، شهر کونار و بندر تبن و بندر بدو، شهر دشتی، ساحل نیرم گاوبندی و …
شما تا بهحال به ساحل مکسر رفتهاید؟ آیا تجربه کمپینگ در این ساحل را دارید؟ غواصی در دریا را امتحان کردید؟ به نظر شما هم شکل صحرههایی که در ساحل هستند خیلی شگفتانگیز هستند؟ از کدام جاهای دیدنی نزدیک به ساحل مکسر دیدن کردید؟ حتما تجربه سفرتان را برای ما بنویسید.
اگر اهل سفر باشید باید خوب بدانید که پیدا کردن محل اقامت مناسب در سفر یکی از سختترین کارهاست. شما میتوانید برای رزرو اقامتگاه در شهر مورد نظرتان به سایت پینورست سر بزنید. اجاره انواع مختلف افامتگاه از کلبه جنگلی و خانه روستایی تا اجاره ویلا با دسترسی مناسب در این سایت ممکن است.
من دانشگاه سوره ادبیات نمایشی خوندم. تخصصم ساختن فیلم کوتاهه و تا حالا ۴ فیلم کوتاه ساختم و توی پروژههای فیلمسازی و مستندسازی زیادی هم در نقشهای مختلفی حضور داشتم.