پاساژ مهستان ؛ یک پاساژ قدیمی برای محصولات مذهبی

    voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
پاساژ مهستان ؛ یک پاساژ قدیمی برای محصولات مذهبی

امروز می‌خواهیم به سراغ مرکز خریدی متفاوت برویم که متعلق به نسل قبل پاساژها و مراکز خرید ایران است. این پاساژ زمانی ساخته شده است که در حال عبور از بازارهای سنتی و حجره‌ها، به سمت مال‌ها و مجتمع‌های تجاری امروز بودیم. پاساژ مهستان میدان انقلاب یکی از آن مراکز خرید تخصصی در قلب شهر تهران است که همیشه شلوغ و پر از جنب و جوش است. 

در ادماه همراه ما باشید تا با این پاساژ بیشتر آشنا شویم.


آدرس پاساژ مهستان و دسترسی‌های آن؛ جای پارک ندارد!

این پاساژ درست در نزدیکی یکی از شاهراه‌های اصلی تهران، یعنی میدان انقلاب است.

اگر کمی از میدان انقلاب به سمت جنوب و در امتداد خیابان کارگر جنوبی بروید، نرسیده به خیابان لبافی نژاد در سمت راست خود یک تابلوی سرمه‌ای رنگ و رو رفته می‌بینید که با خط نستعلیق روی آن نوشته شده پاساژ مهستان. 

اگر می‌خواهید با مترو به این پاساژ بروید کافی است خودتان را به خط ۴ مترو تهران (کلاهدوز – ارم سبز) برسانید و در ایستگاه میدان انقلاب پیاده شوید. سپس کمی به سمت جنوب میدان بروید تا به پاساژ برسید. 

خط یک BRT (تهرانپارس – آزادی) هم در میدان انقلاب توقف می‌کند. علاوه بر خط BRT می‌توانید تقریبا از هر نقطه تهران یک خط اتوبوسرانی به میدان انقلاب پیدا کنید. 

اگر می‌خواهید با خودرو شخصی به این مرکز بروید کار سختی در پیش دارید. اولا که این مرکز درست در لب مرز طرح اصلی ترافیک و کاملا داخل طرح آلودگی هوا قرار دارد. دوما این پاساژ پارکینگ اختصاصی ندارد و شما مجبورید علاوه بر کلنجار رفتن با ترافیک میدان انقلاب به  دنبال جای پارک مناسب هم باشید. البته می‌توانید از پارکینگ‌های عمومی اطراف میدان مانند پارکینگ کاوه (در غرب میدان) یا مهرسان (ابتدای کارگر شمالی) نیز استفاده کنید. 

آدرس: تهران،میدان انقلاب، ابتدای کارگر جنوبی

تلفن: ۰۲۱۶۶۴۳۱۲۶۱

ساعات کاری: ۹ صبح تا ۹ شب


طبقه‌های پاساژ مهستان انقلاب

همان ابتدای ورود به پاساژ با دو پله روبرو می‌شوید که یکی رو به زیرزمین و دیگری به سمت طبقه همکف می‌رود.

این مرکز خرید بیشتر به خاطر فروش وسائل و ملزومات مذهبی و فرهنگی مانند وسائل عزاداری، پرچم، پیراهن و چادر مشکی، مهر، تسبیح و… مشهور است اما اگر این‌طور بگوییم در حق این پاساژ کم لطفی کرده‌ایم. 

در طبقه پایین این مجتمع می‌توانید فروشگاه‌های تخصصی زیادی برای تعمیر و یا فروش آبگرمکن، پکیج و وسایل مربوط به آن را پیدا کنید. اگر برای آبگرمکن یا پکیج به دنبال چیزی هستید یا قصد خرید یکی از آن‌ها را دارید شاید اینجا بتوانید خیال خودتان را راحت کنید. 

در طبقه همکف و طبقه اول هم پر از فروشگاه‌های مختلف است که تقریبا هر چیز فرهنگی و مذهبی در آن پیدا می‌شود.

پاساژمهستان تهران

در این دو طبقه می‌توانید کتاب‌فروشی، پرچم و کتیبه، پوشاک مردانه یا زنانه، طبل و دوقول، جاسوئیچی، خودکار، تابلوهای تذهیب، تسبیح، سجاده، زنجیر و صدها کالای ریز و درشت دیگر را پیدا کنید که البته همانطور که متوجه شدید بیشتر (و شاید همه آن‌ها) تم مذهبی و عزاداری دارد.

نکته خوبی که این فروشگاه‌ها دارند آن است که تقریبا همه آن‌ها تولید کننده و حتی عمده فروش هستند و به همین خاطر قیمت‌های مناسبی را به شما پیشنهاد می‌دهند. بعضی مغازه‌ها چرخ‌های گلدوزی دستی دارند که می‌توانند حتی به سفارش مشتری، نوشته یا طرح دلخواه را روی پارچه گلدوزی کنند. 

علاوه بر این فروشگاه‌ها، تعدادی هم به چاپ مشغول هستند و خدمات مرتبط با آن را انجام می‌دهند. خدماتی مانند چاپ بنر، تبلیغات و غیره توسط این مغازه‌ها انجام می‌شود. البته این مغازه‌ها به اندازه خیابان ظهیر‌الاسلام تنوع ندارند اما باز هم می‌توان فروشگاه‌های خوبی برای چاپ و تبلیغات پیدا کرد.


معماری پاساژ مهستان انقلاب

این پاساژ در سال ۱۳۷۴ و در نه طبقه ساخته شده است. سه طبقه این پاساژ تجاری و شش طبقه دیگر آن اداری است. اول قرار بود این پاساژ محل تجمع موبایل فروشان شود اما دست تقدیر اینجا را بورس فروش محصولات مذهبی، فرهنگی، وسائل گازسوز و چاپ و تبلیغات کرد.

در همان ابتدای ورود با دو پله روبرو می‌شوید که یکی در وسط قرار دارد و به زیرزمین می‌رود و دیگری دو سه پله بالا می‌رود و به همکف می‌رسد. در واقع طبقه همکف این ساختمان، همسطح با زمین نیست.

پاساژ مهستان بورس لوازم مذهبی

این مرکز خرید معماری سنتی و قدیمی‌ای دارد که اولویت با تعداد بیشتر مغازه‌ها بوده و مانند مراکز خرید مدرن امروزی برای استراحت یا امکانات رفاهی مختلف پیش‌بینی خاصی انجام نداده است. راهروهای باریک این مرکز خرید با وجود اجناس و مانکن‌هایی که کاسب‌ها جلوی در مغازه‌هایشان می‌گذارند حتی باریک‌تر هم می‌شود. همین مساله به اضافه پله‌های ورودی باعث می‌شود که اینجا خیلی برای عبور وسائلی مانند ویلچر یا واکر مناسب نباشد

این مرکز خرید در واقع هم‌دوره پاساژهایی مانند علاءالدین است و فضایی سنتی و تو در تو دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین جاهای تهران برای خرید موبایل و کامپیوتر


دیدنی‌های اطراف پاساژ مهستان

اما خرید از پاساژ مهستان تنها کاری نیست که می‌شود انجام داد. در اطراف این مرکز خرید جاهای دیگری نیز برای گشتن و خرید کردن وجود دارد.

خانه مینیاتور استاد بهزاد

اگر به هنر و مخصوصا هنر مینیاتور علاقه دارید بازدید از خانه استاد بهزاد را فراموش نکنید. ایشان یکی از هنرمندان معاصر در زمینه هنر مینیاتور بودند که آثار مهمی دارند.

بعضی از آثار استاد را می‌توانید در کاخ سعدآباد ببینید. خانه استاد بهزاد در میدان انقلاب، خیابان آزادی، خیابان نو فلاح، نبش خیابان کلهر قرار دارد و ارزش دیدن را دارد. 

خانه مینیاتور استاد بهزاد در خیابان انقلاب

کتابفروشی‌های میدان انقلاب

نمی‌شود تا میدان انقلاب رفت و سری به کتاب فروشی‌های آن نزد. وقتی تقریبا تمام انتشاراتی‌های ایران در این مکان متمرکز شده‌اند و حتی دست‌فروش‌های این منطقه نیز کتاب می‌فروشند پس باید بین آن‌ها چرخید و کمی کتاب‌ها را ورق زد. 

بیشتر بخوانید: یک راهنمای مختصر در مورد کتابفروشی‌های تهران – از انقلاب تا نمایشگاه کتاب مصلی


همان‌طور که خودتان هم متوجه شدید این مرکز خرید برای گشت و گذار و پاساژ گردی گزینه خوبی نیست، نه خبری از فود کورت است نه امکانات رفاهی مانند شهربازی و نه حتی صندلی برای نشستن! 

در عوض این مرکز خرید می‌تواند هدف شما برای یک خرید تخصصی با قیمت مناسب باشد. از آنجایی که اکثر این فروشگاه‌ها تولید کننده و دست اول هستند حتی می‌توانید به سراغ خرید محصولاتی بروید که به صورت اختصاصی و با سفارش خود شما آماده شده‌اند. 

شما چطور مرکز خریدی را می‌پسندید؟ ترجیح می‌دهید پاساژی مدرن با امکانات رفاهی مختلف باشد یا مرکز خریدی تخصصی و سنتی مانند پاساژ مهستان؟ 

محمد عمرانی

من محمدم. عاشق عکاسی و کسی که می‌نویسه چون دوست داره یاد بگیره. برای من نوشتن مثل یک کلاس می‌مونه که چیزای جدیدی یاد میگیرم ازش. بر خلاف اینکه آدم کم‌حرفی هستم، نوشتن برام خیلی راحت‌تره البته نه درباره خودم

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی