بلوار کشاورز ؛ گوشه‌­ای از تاریخ خاطره­‌انگیز پایتخت

    voted 3 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
بلوار کشاورز ؛ گوشه‌­ای از تاریخ خاطره­‌انگیز پایتخت

یادآوری خاطرات گذشته گاهی اوقات تلخ و گاهی از اوقات شیرین است. اینکه با عبور از یک خیابان بتوانیم خاطرات شیرین گذشته را مثل یک فیلم سینمایی جلوی چشم‌هایمان ببینیم واقعا چیز جالب و شگفت‌انگیزی است! بلوار کشاورز تهران به‌عنوان یکی از اولین بلوارهای کشور و بخشی از خاطرات خیلی از قدیمی‌تر ها و حتی امروزی‌ها خصوصا دانشجوها، تکه‌ای ارزشمند از پازل تاریخ پایتخت است. با ما در پینورست همراه باشید تا از مسیر این بلوار عبور کنیم و بخش‌های مختلف آن را برایتان معرفی کنیم.

اگر هم از شهرهای دیگر برای خرید و دید و بازدید به تهران سفر کرده باشید می‌توانید در تهران آپارتمان مبله ارزان اجاره کنید. خیال خودتان را از جای مناسب اقامت‌تان در تهران راحت کنید تا با دل آسوده بازدیدتان را انجام دهید.


چطوری خودمون رو برسونیم بلوار کشاورز

بلوار کشاورز

شاید قدیمی‌تر ها اسم بلوار الیزابت را به یاد داشته باشند. بلوار الیزابت بعد از انقلاب به بلوار کشاورز تغییر نام داد، چون ساختمان وزارت کشاورزی که این روزها تبدیل به ساختمان قوه قضائیه شده است مجاور این بلوار قرار داشت.

به‌هرحال از اسم بلوار که بگذریم، به جرئت می‌توانیم بگوییم که خیلی از تهرانی‌های قدیم و آن‌هایی که زمانی در تهران دانشجو بوده‌اند یا هستند با این بلوار زیبا و تاریخی خاطره دارند.

بلوار کشاورز در منطقه 6 شهرداری پایتخت قرار گرفته و مسئولیت طراحی آن بر عهده شخصی به نام سرفراز غزنی بوده است. در طول مدت زمان ساخت این بلوار تصمیم بر این شد که یک شاخه از رودخانه کرج از وسط این بلوار عبور کند و اسم این نهر آب که این روزها هم کمابیش جریان دارد نهر کرج گذاشته شد.

نهر کرج در حقیقت شاخه کوچکی از رودخانه کرج است که به سمت بهجت‌آباد که بلوار کشاورز هم بخشی از آن است می­آید و ازآنجا به سمت دارالخلافه تهران ادامه پیدا می‌کند. این نهر در گذشته نقش مهمی هم در تامین آب کشاورزی و هم در تامین آب شرب اهالی این مناطق بر عهده داشت.

بلوار کشاورز

اگر نگاهی به نقشه بیندازیم می‌بینیم که بلوار کشاورز از میدان ولیعصر آغاز می‌شود و در امتداد شرق به غرب به خیابان دکتر قریب می‌رسد. طول بلوار کشاورز 2200 متر است و در طول بلوار تقاطع‌های مختلفی با خیابان‌های مشهور تهران ازجمله خیابان حجاب، خیابان فلسطین، خیابان وصال شیرازی، خیابان 16 آذر و خیابان قدس وجود دارد.

روی نقشه ببینید!

مسیر دسترسی به بلوار کشاورز با خودروی شخصی مثل آب خوردن است. بدون هیچ پیچیدگی و دردسر خاصی کافی است از هر جای تهران که هستید خودتان را به بلوار کشاورز، میدان ولیعصر، خیابان دکتر قریب یا خیابان‌های اطراف بلوار برسانید. اما اگر دوست دارید از وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس، مترو و تاکسی استفاده کنید بهتر است کمی جزئی‌تر به مسیرهای پیش رو نگاه کنیم.

اگر به استفاده از تاکسی فکر می‌کنید خوشبختانه در اکثر مناطق پایتخت تاکسی‌هایی وجود دارند که از بلوار کشاورز عبور می‌کنند. دلیل این قضیه شاید مجاورت بلوار کشاورز با دانشگاه تهران و خیلی از سازمان‌های دولتی و حتی ادارات و دفاتر خصوصی باشد.

مترو میدان ولیعصر

رفتن به بلوار کشاورز با مترو آسان‌ترین کار ممکن است. برای استفاده از مترو می‌توانید از ایستگاه‌ میدان ولیعصر و یا ایستگاه میدان انقلاب که در ابتدای خیابان کارگر شمالی قرار گرفته است استفاده کنید.

برای رفتن به بلوار کشاورز با اتوبوس می‌توانید از ایستگاه اتوبوس میدان ولیعصر، ایستگاه اتوبوس جنب خیابان فلسطین شمالی و یا ایستگاه اتوبوس بیمارستان امام در انتهای غربی بلوار استفاده کنید.


مهم‌ترین دیدنی‌های بلوار کشاورز

بلوار کشاورز از همان زمان‌هایی که روی کار آمد یکی از تفریحگاه‌های مهم مردم خصوصا اهالی پایتخت بود. خیلی از مردم تهران هنوز هم ترجیح می‌دهند که آخر هفته‌های خود را در کافه‌ها، رستوران‌ها و پارک­های اطراف این بلوار بگذرانند یا پیاده‌روی لذت بخشی در کنار نهر کرج و زیر سایه درختان این بلوار داشته باشند. ما فهرستی از مهم‌ترین دیدنی‌های بلوار کشاورز را در اینجا برایتان آورده‌ایم که قطعا ارزش یک­بار سر زدن را دارند:

بلوار کشاورز میدان ولیعصر

میدان ولیعصر

نام میدان ولیعصر برای تهرانی‌ها کاملا آشنا است. این میدان که تا پیش از انقلاب به‌عنوان میدان ولی عهد شناخته می‌شد، این روزها تبدیل به یکی از مهم‌ترین میدان‌های تهران شده است. بلوار کشاورز، خیابان ولیعصر و بلوار کریم‌خان زند همگی به میدان ولیعصر منتهی می‌شوند و این میدان را تبدیل به یکی از شلوغ‌ترین و البته محبوب‌ترین میدان‌های پایتخت کرده‌اند. یکی از اولین چیزهایی که در همان ابتدای ورود به میدان ولیعصر جلب توجه می‌کند دیوارنگاره بزرگ کنار دانشکده خبر است که محتوای آن متناسب با مناسبت‌های مختلف تغییر می‌کند.

بیشتر بخوانید: طول خیابان ولیعصر تهران چقدر است؟ خیابان چنارها و کافه‌های دنج

میدان ولیعصر پاتوق خیلی از مراکز تجاری و پاساژهای پایتخت است که بخش عمده اجناس این پاساژها پوشاک، کیف و کفش است. در کنار پاساژها، سالن‌های سینمایی هم بخش مهمی از این میدان هستند و ازجمله آن‌ها می‌توانیم به سینما استقلال، سینما آفریقا و سینما قدس اشاره کنیم. اینجا پر از مغازه‌های عرضه‌کننده فست فود و اغذیه فروشی‌ها است و معمولا این مغازه‌ها همیشه پر از مشتری هستند.

بلوار کشاورز

سینما قدس

این روزها اگر فقط اراده کنید می‌توانید با چند بار لمس کردن، جدیدترین فیلم‌های سینمایی را روی صفحه گوشی تلفن همراهتان ببینید، اما این حقیقت را باید قبول کنیم که هیچ‌چیز مثل سینما رفتن و تماشای فیلم در کنار دوستان و خانواده لذت‌بخش نیست. سینما قدس یکی از سینماهای قدیمی و باسابقه تهران است که در سال 1346 افتتاح شد. درجه کیفی ممتاز و ظرفیت 478 صندلی که این روزها به حدود 700 صندلی افزایش یافته از نکات مثبت سینما قدس هستند.

البته این نکته را هم باید بگوییم که باوجود معماری چشم‌نواز و جذاب ساختمان سینما که گفته می‌شود به دست یک معمار اهل کاشان ساخته شده است، سینما قدس بخشی از تاریخ هنری و فرهنگی پایتخت را با خود یدک می‌کشد. سینما قدس در ضلع جنوب غربی میدان ولیعصر قرار دارد و بعد از بازسازی در سال 1395، این روزها تبدیل به محیطی دنج برای تماشای فیلم‌های روز سینما شده است.

دانشکده خبر

این روزها حضور یکی از مهم‌ترین مراکز کشور در زمینه تربیت خبرنگار، روزنامه‌نگار و کارشناسان خبری و علوم ارتباطات چندان پررنگ حس نمی‌شود. دانشکده خبر تهران که از سال 1376 در ضلع شمال غربی میدان ولیعصر و ابتدای بلوار کشاورز شروع به کار کرده بود و باوجود اساتید مجرب ایرانی سعی در تربیت دانشجوها به شیوه عملی و مهارت محور داشت بعد از کشمکش‌های زیاد در سال تحصیلی 98-1397 از پذیرش دانشجو منع شد و مسیر سرازیری به سمت نابودی را در پیش گرفت!

حتی در سال 1398 تابلوی این دانشکده که در میدان ولیعصر خودنمایی می‌کرد برداشته شد. باوجود همه اتفاقات تلخ اما هنوز هم دوستداران رسانه و کسانی که زمانی در این دانشکده تحصیل کرده بودند اجازه انحلال کامل دانشکده خبر تهران را نداده‌اند، هرچند که پذیرش دانشجو در این دانشکده هنوز هم ممنوع است.

هتل اسپیناس خلیج فارس

از زیبایی‌های بلوار کشاورز زیاد گفتیم و اشاره کردیم که آخر هفته‌های بلوار واقعا تماشایی است و خیلی از مردم تهران آخر هفته‌ها را در حوالی بلوار کشاورز می‌گذرانند. اگر به همه موارد گفته شده این را هم اضافه کنیم که یکی از بهترین و لوکس‌ترین هتل‌های تهران در بلوار کشاورز قرار دارد دیگر هیچ جای گلایه‌ای برای آن‌ها که قصد دارند در سفرشان به تهران در حوالی بلوار کشاورز اقامت داشته باشند باقی نمی‌ماند. هتل اسپیناس بلوار یا هتل اسپیناس خلیج‌فارس اولین هتل پنج ستاره بود که بعد از انقلاب اسلامی در تهران و در محدوده بین خیابان‌های فلسطین و نادری ساخته شد. ساخت هتل از سال 1385 کلید خورد و تنها 3 سال بعد پروژه به اتمام رسید.

بیشتر بخوانید: خیابان فردوسی ؛ بوی چرم،‌ نقره و پول

باوجود تلاش زیاد عوامل ساخت هتل برای بهره‌گیری از معماری منحصربه‌فرد و خاص، می‌توانیم بگوییم هتل اسپیناس خلیج‌فارس معماری جذاب و بسیار خیره کننده‌ای دارد. البته اینجا فقط یک هتل خشک‌وخالی نیست بلکه درواقع شهری پر از امکانات رفاهی است که داخل ساختمان یک هتل جا گرفته است. به همه مزایای گفته شده این را هم اضافه کنید که موقعیت هتل اسپیناس بی‌نظیر است و تنها با چند دقیقه وقت می‌توانید خودتان را به کلی از جاهای دیدنی تهران برسانید.

خیابان نادری

خیابان نادری و درخت‌های زیبایش

محله کشاورز چند خیابان زیبا دارد که یا موازی بلوار هستند یا به آن ختم می‌شوند. خیابان‌هایی مثل خیابان حجاب و خیابان ایتالیا و خیابان نادری. اکثر این خیابان‌ها پهن هستند و حسابی جا برای قدم زدن دارند.

یکی از جذابیت‌های این خیابان‌های نزدیک بلوار کشاورز درخت‌های زیبا و بلند چنارش هستند. این درخت‌ها به خصوص در خیابان نادری دیدنی‌ هستند. دو طرف خیابان قرار گرفته‌اند و روی خیابان خم شده اند و سایبانی سبز بالای این خیابان ایجاد کرده‌اند.

قدس و ۱۶ آذر منتهی به دانشگاه تهران

 این دو خیابان دو طرف دانشگاه تهران را گرفته‌اند و برای دانشجوهای دانشگاه تهران حسابی خاطره‌برانگیز هستند. خیابان قدس به بزرگمهر و طالقانی و بلوار کشاورز و خیابان انقلاب می‌رسد.

خیابان ۱۶ آذر هم با کوچه‌های متعددی به خیابان کارگر متصل می‌شود.

 پارک لاله

پارک لاله

در پایتخت پر از ترافیک و دود، پارک‌ها ریه‌هایی هستند که این لطف را به مردم شهر کرده و هوا را تا حد امکان تمیز نگه می‌دارند. پارک لاله از آن پارک‌هایی است که خیلی از اهالی تهران با آن خاطره دارند و هنوز هم بعد از گذشت بیش از نیم‌قرن از زمان احداث، آخر هفته‌ها را به این پارک می‌روند و قدم می‌زنند، شطرنج بازی می‌کنند یا آستین‌ها را بالا می‌زنند و با دوستان قدیمی خود پینگ‌پنگ بازی می‌کنند! بوستان یا پارک لاله در محدوده منطقه 6 شهرداری تهران و ضلع جنوبی آن در بلوار کشاورز قرار گرفته است.

پارک لاله با بیش از 35 هکتار مساحت، به خواست فرح پهلوی همسر محمدرضا شاه پهلوی ساخته شد. زمینی که پارک لاله در آن ساخته شد تا پیش از ساخت پارک یک منطقه نظامی متعلق به ارتش بود و به آن باغ جلالیه گفته می‌شد؛ اما بعد از واگذاری زمین به وزارت دارایی تصمیم بر این شد که با کمک یک طراح معروف فرانسوی و جمعی از هنرمندان ایرانی یکی از زیباترین بوستان‌های شهری تهران و ایران در این محدوده ساخته شود.

با اینکه پارک لاله در حوالی میدان انقلاب، یکی از شلوغ‌ترین محدوده‌های پایتخت قرار گرفته اما آرامش بی‌نظیری بر این بوستان حاکم است که فقط با قدم زدن در زیر سایه درختان چنار، بلوط، سرو نقره‌ای، اقاقیا و … و عبور از کنار آب‌نماهای مختلف می‌توانید آن را با تمام وجود درک کنید.


شکم‌گردی بلوار کشاورز

هایدا بلوار کشاورز

یکی از خوبی‌های بلوار کشاورز این است که ممکن نیست در آن گرسنه بمانید. به خصوص در بری که میدان ولیعصر می‌رسد. اینجا ساندویچی‌ها و غذا آماده‌های زیادی هستند که مردم محله آن‌ها را خوب می‌شناسند. تازه خیابان بزرگمهر و طالقانی و فلسطین و ولیعصر هم هستند.

اینجا یک بر خیابان یکی بساط کرده و یک دیگ گنده آش رشته برای فروش گذاشته، آن یکی دست‌فروش هم باقالی و لبو می‌فروشد. کمی پایین‌تر بروید می‌توانید پیراشکی و بستنی و کباب ترکی و خیلی چیزهای دیگر هم پیدا کنید.

از بر پارک لاله هم که همیشه می‌توانید بلال کبابی تهیه کنید. تازه اگر خیابان کارگر را کمی بالا بروید به بازارچه پارک لاله می‌رسید که داخلش می‌توانید سوسیس تخم مرغ و کباب دیگی و املت با کره و رب بزنید.

جا برای نشستن هم که زیاد است. می‌توانید بروید غذایتان را بخرید و با خیال راحت روی نیمکت‌های پارک یا بلوار بنشینید و غذایتان را بخورید.

فرد بلوار

دو ساندویچی محبوب این محله ساندویچ هایدا بلوار کشاورز و اغذیه فرد بلوار هستند. ساندویچی فرد بلوار یکی از آن ساندویچی‌های قدیمی مثل فری کثیف است که در آن نان بولکی و سوسیس بندری و بلغاری را می‌توانید به قیمت دانشجویی بخورید.

این اغذیه فروشی در تقاطع فلسطین و بلوار کشاورز است و همیشه جلویش شلوغ است.

بیشتر بخوانید: خیابان سی تیر تهران کجاست؟ شکم‌گردی در خوشمزه‌ترین جای تهران

دو رستوران/کافه هم در این بلوار هستند که از همه مشهورترند. یکی نسبتا جدید است و خیلی وقت نیست دایر شده ولی با حال و هوای دانشجویی/کارمندی بلوار می‌خورد و دومی یکی از قدیمی‌ترین رستوران‌های تهران است.

کافه کلانا

کلانا بلوار کشاورز

کافه کلانا شعبه میدان ولیعصر در ضلع شمال غربی میدان و ابتدای بلوار کشاورز قرار گرفته است. کلانا یکی از معروف‌ترین مکان‌ها برای میل کردن یک میان وعده سالم و البته باقیمت مناسب است. در کافه کلانا می‌توانید انواع ساندویچ، سالاد، دسر و نوشیدنی‌های کاملا طبیعی، شیرینی، انواع قهوه و حتی نان و پنیر و گردو را به‌عنوان میان وعده سفارش دهید و در محل خود کافه یا در جای دیگر میل کنید.

چیزی که کلانا را از بقیه فروشگاه‌های مشابه سطح شهر متمایز کرده، کیفیت خوراکی‌ها و قیمت مناسب آن‌ها است. در کنار موارد گفته شده، می‌توانید برخورد خوب کارکنان کافه و بسته‌بندی کاملا بهداشتی محصولات را هم اضافه کنید که در نوع خودش بسیار مهم و مشتری‌پسند است.

رستوران شاندرمن

شاندرمن

رو به روی هتل اسپیناس خلیج‌فارس به تابلوی رستورانی بر می‌خورید که از سال 1348 تابه‌حال با قوت تمام به فعالیت خود ادامه داده است. رستوران شاندرمن یکی از رستوران‌های لوکس و البته باسابقه بلوار کشاورز است که بیش از نیم‌قرن از زمان تاسیس آن گذشته و پاتوق خیلی از مردم تهران و توریست‌هایی است که به حوالی بلوار کشاورز و پارک لاله سر می‌زنند.

شاندرمن نام بزرگ‌ترین روستای استان گیلان است. اگر وارد فضای رستوران بشوید خواهید دید که در طراحی آن از عناصر ساده استفاده شده است که درعین‌حال زیبا و چشم‌نواز هستند. با بیش از نیم‌قرن تجربه در ارائه خدمت به مردم می‌توانید با خیال راحت خودتان و دوستانتان را برای یک پذیرایی مفصل در رستوران شاندرمن دعوت کنید و از طعم خوب غذاها و برخورد دوستانه کارکنان رستوران لذت ببرید.


بیمارستان‌های خیلی مهم بلوار کشاورز

البته عجیب نیست که خیلی از بیمارستان‌های مهم تهران همینجا هستند چون به هر حال بلوار کشاورز مرکز شهر محسوب می‌شود. برای همین تقریبا با فاصله کمتر از دویست متر می‌توانید چند بیمارستان را کنار هم پیدا کنید. بعضی از مهم‌ترین بیمارستان‌های بلوار کشاورز یا نزدیکی آن عبارتند از:

بلوار کشاورز

بیمارستان امام خمینی

بلوار کشاورز میزبان تعداد زیادی از بیمارستان‌های مهم و حیاتی پایتخت است که یکی از آن‌ها بیمارستان امام خمینی است. بیمارستان امام خمینی یکی از قدیمی‌ترین و با سابقه­ترین بیمارستان‌های به سبک امروزی در کشور است که در سال 1315 به دستور رضاشاه، توسط مهندسان آلمانی ساخته شد.

تا پیش از انقلاب به آن بیمارستان پهلوی یا هزار تخت خوابی هم گفته می‌شد. بیمارستان امام خمینی این روزها یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بیمارستان‌های خاورمیانه است و از چندین مجموعه کوچک و بزرگ شامل بیمارستان ولیعصر، بیمارستان امام خمینی، انستیتو کنسر، مجتمع درمانگاهی و … تشکیل شده است.

آدرس را روی نقشه ببینید!


بیمارستان پارس

بیمارستان پارس یکی دیگر از بیمارستان‌های باسابقه تهران است که در بلوار کشاورز و نرسیده به پارک لاله قرار گرفته است.

این بیمارستان خصوصی در سال 1338 به همت جمعی از پزشکان متخصص و جوان آن زمان که اکثرا تخصص خود را از کشورهای اروپایی و آمریکا گرفته بودند تاسیس شد. بیمارستان پارس در ابتدا با ظرفیت 40 تخت در خیابان فرانسه آغاز به کار کرد ولی به مرور زمان و با افزایش تعداد بیماران مراجعه‌کننده تصمیم بر این شد که بیمارستان به ساختمانی در بلوار الیزابت یا بلوار کشاورز امروزی منتقل بشود.

بیشتر بخوانید: بیمارستان های برتر تهران را بشناسید؛ کدام بیمارستان‌ها شهرت جهانی دارند؟

بیمارستان پارس بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده از بیمارستان‌های درجه‌یک تهران است.

آدرس را روی نقشه ببینید!


بیمارستان آریا

بیمارستان آریا هم یکی از بیمارستان‌های خصوصی و باسابقه تهران است که در سال 1345 و توسط جمعی از اساتید به نام و مشهور دانشگاه تهران افتتاح شد.

ساختمان بیمارستان آریا در بلوار کشاورز و تقاطع وصال شیرازی قرار گرفته است. بیمارستان آریا این روزها باوجود 107 تخت و کادر مجرب و متعهد، نقش پررنگی در حفظ سلامت مردم شهر تهران و سایر نقاط کشور بر عهده دارد.

آدرس را روی نقشه ببینید!


بیمارستان شهید مصطفی خمینی

بیمارستان شهید مصطفی خمینی یک بیمارستان دولتی است که در سال 1320 با نام بیمارستان میثاقیه تاسیس شد و بعدها به بنیاد شهید واگذار شد.

این بیمارستان در طول جنگ تحمیلی در خط مقدم رسیدگی به مجروحان جنگی و جانبازان عزیز قرار داشت. این روزها بیمارستان شهید مصطفی خمینی باوجود 200 تخت ازجمله 45 تخت ویژه، مشغول خدمت‌رسانی به مردم و مراجعه‌کنندگان است. بیمارستان مصطفی خمینی در بلوار کشاورز، خیابان فلسطین، خیابان ایتالیا قرار گرفته است.

آدرس را روی نقشه ببینید!


بیمارستان ساسان

بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی ساسان یک بیمارستان در بلوار کشاورز، بعد از چهارراه فلسطین است که از سال 1354 در ساختمانی 13 طبقه و زمینی به مساحت 955 مترمربع تاسیس گردید.

بیمارستان ساسان تا سال 1368 به‌عنوان یک مرکز خصوصی به فعالیت خود ادامه داد و بعد از آن بخشی از سهام بیمارستان که متعلق به بانک ملت بود توسط بنیاد مستضعفان خریداری شد تا از محیط بیمارستان ساسان برای رسیدگی به مجروحین و آسیب دیدگان جنگ تحمیلی استفاده شود.

آدرس را روی نقشه ببینید!


تا به حال در بلوار کشاورز قدم زده‌اید؟ دوچرخه‌سواری چطور؟ شده از پارک لاله تا میدان ولیعصر را پیاده طی کنید؟ به نظر شما چه بخش‌هایی در این بلوار وجود دارد که ارزش دیدن را دارد؟

نظر خودتان را برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

راستی اگر دنبال اقامتگاه مناسبی در تهران یا شهرهای دیگر می‌گردید می‌توانید اجاره اقامتگاه در پینورست را امتحان کنید. ما سعی کرده‌ایم انواع اقامتگاه‌های با کیفیت و تروتمیز را در سایت جمع آوری کنیم تا شما با خیال راحت آن‌ها را انتخاب کنید  و اقامتی دوست‌داشتنی داشته باشید.

محمدرضا قاسم شیرازی
بقیه‌ نوشته‌ها

دانشجوی ژنتیک دانشگاه اصفهان - عاشق روانشناسی و نویسندگی
من خستگی ناپذیرم؛ خستگی ناپذیر از سفر کردن، دیدن چیزهای جدید و نوشتن

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی