اگر همه نه، اغلب ایرانیها اهل هر جا که باشند، حتما یک فامیل نزدیک یا دور توی کرج دارند و همین حقیقت ساده شاید بهترین تعریف کرج باشد. اصلا برای همین به کرج ایران کوچک میگویند.
حالا اگر از همان آدمهایی که فامیلشان توی کرج زندگی میکند بپرسیم خوبی شهرشان چیست؟ احتمالا بیشترشان میگویند میشود از آنجا سریع و با مترو یا تاکسی به تهران رسید.
ولی آنهایی که در کرج یا استان البرز زندگی کردهاند و میکنند میدانند محل سکونتشان صرفا راه آسانتر رسیدن به تهران نیست. آنها زندگی در این شهر بزرگ و پرتنوع را دوست دارند. محیط شهری و فرهنگ زندگی در کرج متاثر از تنوع فرهنگی و تفاوت نیازهای اهالی این شهر است.
احتمالش خیلی زیاد است که از ساکنین یک ساختمان 8 واحدی در این شهر حداقل 5 خانواده چند نسل یا چند سال پیش از شهرهای مختلف به کرج آمده باشند. برای همین است که اینجا برای همهجور سلیقهای محله، خانه، بازار و حتی سرگرمی و تفریح وجود دارد.
راستی فراموش نکنید برای دیدن نرخ اجاره روزانه آپارتمان در کرج میتوانید به پینورست هم سری بزنید. این آخر هفته را به کرج بروید و حسابی از هوای خنک و کوهپایهای آن لذت ببرید.
انتخاب محله متناسب با سلیقه و نیاز در کرج مهم است، ولی در عین حال چندان کار سختی هم نیست. مثلا برای داشتن خانهای لوکس و دسترسی به پاساژ و رستورانهای مدرن محلههای عظیمیه و گوهردشت بهترین انتخاباند.
محلههایی مثل مهرشهر و جهانشهر به درد آنهایی میخورد که هوای تازه و دیدن درخت حالشان را بهتر میکند و البته دنبال آرامشاند.
زندگی در فردیس پر از جنبوجوش و تنوع است و تقریبا همهجور خانهای در محلههای مختلفش پیدا میشود.
بیشتر ساختمانهای تجاری و اداری کرج هم در مرکز شهر قرار دارند. محلههای مرکز شهر کرج مثل محلههای مرکزی بقیه شهرهای بزرگ ایران مناسب کارمندها، دانشجوها و کسانی است که دوست دارند به همه امکانات دسترسی داشته باشند و شلوغی اذیتشان نمیکند.
در گذشته به کرج «باغشهر» میگفتند. این اسم را به خاطر طبیعت زیبا و سرسبزی این شهر به آن داده بودند. برای همین یکی از بخشهای جدانشدنی کرجی بودن و فرهنگ زندگی در کرج، طبیعتگردی است. حالا به هر شکلی که میخواهد باشد؛ از آفرود و رانندگی توی جاده کوهستانی گرفته تا کوهنوردی یا پیادهروی در پارکها و بلوارهای پر درخت و سرسبز.
محل خوش آبوهوایی که مناسب قدم زدن باشد توی همه بخشهای کرج پیدا میشود. حالا این جای خوش آبوهوا میتواند یک خیابان باشد یا یک پارک جنگلی.
یکی از این خیابانهای زیبا بلوار پردرخت دشت بهشت در محله محمدشهر است. قدم زدن پاییزی در دشت بهشت یعنی عبور از روی انبوه برگهای زرد و قرمزی که بلوار را فرش کردهاند.
بلوار ماهان جهانشهر هم به خاطر داشتن درختهای کهنسالی که یادگار باغهای قدیمی کرجاند محل فوقالعادهای برای پیادهروی و رها شدن از تنشهای روزمره است.
گذشته از این بلوارهای سرسبز که فقط به دو تا از آنها اشاره شد، پارکها، بوستانها و باغهای زیادی هم در این شهر هستند که زندگی در این شهر را زیباتر کردهاند. دهکده تفریحی و گردشگری باغستان یکی از آنهاست. توی این دهکده که هم برای پیکنیکهای خانوادگی مناسب است هم گشت و گذارهای دوستانه، آبشار مصنوعی، کوه، پل معلق و 150 هزار نهال وجود دارد.
در بلوار چمران یک پارک 40 هکتاری هست که 300 گونه گیاهی در آن کاشته شده. این پارک که به آن پارک چمران گفته میشود، علاوه بر همه امکانات تفریحی و ورزشی شهربازی هم دارد.
شاید معروفترین پارک کرج همان باغ فاتح یا پارک تنیس جهانشهر باشد که علاوه بر آلاچیق، درختهای قدیمی و مسیر پیادهروی زیبا، زمین تنیس مجهزی هم در آن ساخته شده است. یکی دیگر از ویژگیهای فوقالعاده این پارک حیوانات بیسرپرستیاند که در آن زندگی میکنند و زیبایی پارک را دو چندان کردهاند. در این پارک، حامیان حیوانات زیادی به وضع سگها و گربههای بیسرپرست رسیدگی میکنند و مراقب آنها هستند.
البته در خیلی از محلههای کرج این همزیستی با حیوانات دیده میشود و دیدن سگی که کنار خیابان شلوغی آرام دراز کشیده باشد در کرج چیز عجیبی نیست.
پارک چهار هکتاری کسری و پارک خانواده جهانشهر، پارک نبوت بلوار ملاصدار، بوستان ملکشاه و پارک بهارستان گوهردشت و پارک مادر عظیمیه چندتایی دیگر از بوستانهای معروف و بزرگ کرجاند که گشت و گذار در آنها حال و هوای آدم را عوض میکند.
باغ سیب 340 هکتاری مهرشهر که قدمتش به دوره پهلوی میرسد یکی از زیباترین مکانهای دیدنی کرج است. در گذشته در این باغ زیبا 70 هزار درخت وجود داشت که متاسفانه به دلایلی مثل کمآبی در سالهای گذشته تعدادی از آنها قطع یا خشک شدهاند.
گذشته از این بوستانها، پارکها و خیابانهای سرسبز، در اطراف کرج مکانهای خیلی زیادی وجود دارند که مقصد آخر هفتهها و تعطیلات خیلی از کرجیها هستند.
کوه عظیمیه با ارتفاع 2220 متر و مسیر ساده یکی از محلهایی است که کرجیها دوست دارند آخر هفتهشان را آنجا بگذرانند تا در کنار تفریح، ورزش هم کرده باشند. کوهپایههای عظیمیه به بام کرج معروفاند. برای رسیدن به این بام باید از پلههای امنی گذشت که برای همه مناسب است. از بام کرج شبها میشود نمایی زیبا از شهر را دید.
همانطور که حتما میدانید جاده چالوس یکی از پاتوقهای اصلی آخر هفته کرجیهاست. علاوه بر زیبایی خود جاده، وجود جاذبههای طبیعیای مثل رودخانه کرج_چالوس، آبشار 60 متری خور و آبشار 90 متری هفت چشمه از دلایلی هستند که حتما باید یکی از تعطیلات بهار یا تابستان را در جاده چالوس گذراند.
سد کرج یا امیرکبیر و سد طالقان به خاطر هوای خوب و منظره زیبا دو محل دیگریاند که کرجیها آخرهفتههایشان را در آن میگذرانند.
روستاهای زیبای اطراف کرج مثل کردان، روستای برغان و آتشگاه هم برای تفریح مناسباند؛ مخصوصا آنهایی که به ماشینسواری و آفرود علاقه دارند میتوانند جمعههای هیجانانگیزی در برغان داشته باشند.
در همه این محیطهای تفریحی و طبیعی کافهها و رستورانهای خیلی زیادی هم وجود دارد که گشتوگذارهای آخر یا وسط هفته را کامل میکند؛ مثل باغ رستورانهای بهشت کوهستان، حاج وهاب و آقا جون توی جاده آتشگاه یا رستوران ارکیده و پامچال توی جاده چالوس.
رستوران و کافهگردی هم رسم خیلی مهمی از سبک زندگی کرجی است. از آنجایی که آدمهایی با ریشههای قومی و فرهنگی مختلف توی کرج زندگی میکنند، رستورانهای محلی فراوانی در این شهر تاسیس شده و میشود؛ مثل رستوران گیلهوا عظیمیه.
رستورانهای بینالمللی زیادی هم در کرج هستند مثل رستوران ایتالیایی سزار، رستوران مکزیکی بوریتو و رستوران ترکیهای همسی.
ولی تنوع رستورانهای کرج فقط به نوع غذا یا قیمت محدود نمیشود؛ شکل ظاهری این رستورانها هم بسته به محله و کابرد خیلی با هم فرق میکنند؛ از فستفودها و کترینگهای مرکز شهر گرفته تا فوتکورتهای مالها و پاساژها، رستورانهای مدرن و لوکس و البته تعداد خیلی زیادی باغ رستوران مثل نویان مهرشهر یا باغرستوران عظیمیه و رستوران سنتی باغ ارم.
بعضی از خیابانهای کرج هم هستند که معروفاند به داشتن رستورانهای زیاد. بلوار شهرداری یا به قول کرجیها چهارباندی مهرشهر یکی از این خیابانهاست که علاوه بر داشتن انواع رستوران، به درد جوانهایی میخورد که دوست دارند با سرعت کمی بیشتر رانندگی کنند یا به اصطلاح اهل دوردور هستند.
تقریبا توی همه محلههای کرج و برای همهجور سلیقهای کافه وجود دارد. از کافههای سنتی و قهوهخانههایی مثل شبستان و کلبه گرفته تا کافههای مدرن و شلوغ مثل کافیشاپ شبهای عظیمیه یا کافیشاپ سنویتون جهانشهر و کافهکتابهایی مثل کافهکتاب سما یا کافهکتاب همیشه توی گوهردشت و البته کافههایی با طراحیهای داخلی متفاوت و خاص مثل کافهگالری کاراکتر توی بلوار شهرداری.
وقتی صحبت خوراکی و کرج در میان باشد حتما باید به بستنی یا آبمیوه بستی هم اشاره کرد که تفریح رایج و خوشگذرانی قدیمی کرجیهاست؛ آنقدر که توی تمام محلههای کوچک و بزرگ کرج از مرکز شهر گرفته تا حاشیه آن، حداقل یکی از این آبمیوهبستی فروشیها میبینیم. البته تنوع، یعنی ویژگی اصلی کرج، توی این بستنی فروشیها هم وجود دارد.
یکی از بستنی فروشیهای قدیمی کرج بستنی و آبمیوه کمال میدان طالقانی است که بستنیهایش را با شیر محلی درست میکند. در مقابل یکی از بستنی فروشیهای مدرن کرج بستنی ژلاتو بلوار شهرداری است که بستنی مخصوص گیاهخواران هم دارد. از بقیه بستنی فروشیهای معروف کرج میشود به بستنی شهر نان جهان شهر، بستنی نعمت عظیمیه و بستنی سافتی مهرویلا اشاره کرد.
برخلاف تصور خیلیها که فکر میکنند کرجیها حتما برای خرید به تهران میروند، کرج بازارهای متنوع و البته پاساژهای زیادی دارد. بیشتر خیابانهای مرکز شهر کرج و همینطور فردیس پر است از مغازههای کوچک و بزرگی که همهچیز میفروشند؛ از کفش و لباس گرفته تا لوازم خانگی.
توی سالهای اخیر پاساژهای زیادی هم در کرج تاسیس شدهاند که یکی از معروفترین آنها مرکز خرید مهستان در بلوار نبوت است. این مجتمع تجاری با الهام از معماری ایرانی اسلامی ساخته شده و جلوه زیبایی به شهر داده است.
مرکز خرید پارسیان در بلوار ملاصدرا، مجتمع تجاری رویال مهرشهر و مجتمع اداری تجاری نیکا مال گوهر دشت هم جزو مراکز خرید بزرگ و مشهور به حساب میآیند. در شهر چند بازار قدیمی و سنتی هم وجود دارد که معروفترینشان بازار انقلاب است.
آثار تاریخی شهر کرج هم از آن دست چیزهایی است که عده زیادی از آن خبر ندارند و گمان میکنند هیچ جاذبه گردشگری تاریخی در کرج و اطرافش وجود ندارد.
کاخ مروارید یا کاخ شمس در مهرشهر کرج با قدمتی بیش از 50 سال در دوره پهلوی ساخته شده و به دلیل معماری خاصش بسیار دیدنی است.
از دوره قاجار، کاخ ییلاقی ناصرالدین شاه با قدمتی بیش از صدسال در روستای شهرستانک کرج و کاخ سلیمانیه فتحلعی شاه قاجار در کرج واقع شدهاند. کاروانسرای شاهعباسی مربوط به دوران صفویه ساختمانی سنگی آجری در مرکز شهر کرج است از این دوره تاریخی پل شاه عباسی هم بر روی رودخانه کرج باقی مانده است. قلعه دختر کلاک که احتمالا مربوط به دوره سلجوقی است یکی از قدیمیترین آثار تاریخی کرج به حساب میآید.
بیشتر بخوانید: کاخ ناصری در کنار شگفتی های شهرستانک، رویایی ترین روستای چالوس
نبود مکانهای فرهنگی مثل پردیس سینمایی یا کتابفروشی مدرن در کرج در گذشته یکی از مشکلات و کاستیهای شهر بود. ولی با افتتاح سینما پرشین مهرشهر و پردیس سینمایی اکومال مشکین دشت بخشی از این مشکل حل شد و الان کرجیها برای دیدن فیلم با کیفیت تصویر و صدای بالا نیازی نیست به تهران بروند.
از طرفی علاوه بر 4 شهرکتابی که در سالهای گذشته در محلههای مختلف کرج تاسیس شده، کتاب فروشیهای مدرن و مجهزی مثل کتابفروشی چیستا عظیمیه هم در کرج آغاز به کار کردهاند و مجامع و دورههای ادبی و هنری زیادی در این شهر تشکیل شدهاند.
تا به حال به کرج سفر کردهاید؟ برای استراحت رفتید یا خرید و گردش؟ کدام بخشهای سفر برایتان خیلی خاطرهساز شدهاست؟ شاید هم برنامههای مداوم برای سفر به روستاها و ییلاقهای خوشآبوهوای البرز مثل کردان و برقان دارید؟ اصلا شاید توی خود استان البرز زندگی میکنید. برای ما از تجربه خودتان بنویسید و به خوانندههایمان هم بگویید: کجا برویم؟ چه چیزهایی را ببینیم؟ کجاها غذا بخوریم و از کجا خرید کنیم.
راستی اگر قصد سفر به کرج را دارید و میخواهید مدتی را در این شهر اقامت کنید میتوانید برای اجاره آنلاین اقامتگاه به سایت پینورست سری بزنید و از واحدهای بازرسیشده و گلچین ما هم دیدن کنید.