چند ویژگی فوق العاده از گنبد نمکی ، شاهکار طبیعت و عروس کوه های جهان

    voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars voted 4 stars
0نظر
چند ویژگی فوق العاده از گنبد نمکی ، شاهکار طبیعت و عروس کوه های جهان

کشور پهناور ایران زیبایی های فراوانی دارد. برخی از این زیبایی ها به گونه ای خلق شده‌اند که همانند یک رویا و یا نقاشی به نظر می‌رسند. در هر گوشه‌ای از استان‌های ایران می توانید تماشاگر آن‌ها باشید. با ما همراه شوید تا با زیباترین کوه نمکی جهان، گنبد نمکی بوشهر آشنا شوید.

گنبد نمکی چیست؟

گنبد نمکی یکی از پدیده‌های زمین‌شناختی است. این پدیده زمین شناختی شامل لایه‌های بزرگ زیرزمینی از جنس نمک است. لایه‌ها تحت تاثیر لرزش های ناگهانی تغییر شکل می‌دهند و به صورت گنبد مانند از زمین بیرون می‌آیند. جنس هسته مرکزی این گنبدها از سنگ است.

گنبد نمکی بوشهر عکس

مسیر گنبد نمکی جاشک

کوه جاشک در منتهی الیه جنوبی کوه زاگرس قرار دارد. گنبد نمکی هم در ناحیه شمالی و مرتفع ترین قسمت کوه جاشک است.

روی نقشه ببینید!

مسیر قسمت غربی گنبد : استان بوشهر، جاده بوشهر – بندرعباس، جاده خاکی معدن قدیمی، حد فاصل روستای جاشک – گنخک
مسیر قسمت شرقی گنبد : بعد از پل روستای کردلان از طریق جاده خاکی به بخش کوهپایه‌ای این گنبد می‌رسید.

گنبد نمکی جاشک

دانستنی های خواندنی

گنبد نمکی جزء جاذبه های طبیعی استان بوشهر است. این شاهکار طبیعت در 20 بهمن ماه سال 1383 به عنوان هشتاد و هشتمین اثر طبیعی ملی فسیلی به ثبت رسید. گنبد نمکی بوشهر تحت نظارت سازمان محیط زیست مدیریت می‌شود.

مهمترین ویژگی‌هایی که موجب متفاوت شدن گنبد نمکی شده است نوع نمک و بلورهای آن است. این گنبد نمکی زیبا دارای غارهای خاص و آبشارهای بسیار زیبا است. گنبد نمک در ضمن باعث شور شدن آب رودخانه مند می‌شود که تا قبل از رسیدن به این منطقه شیرین است. بعد از گذر از این بخش، نمک را فرسایش می‌دهد و در خودش حل می‌کند. بخشی از زیبایی‌های طبیعی این گنبد به خاطر همین فرسایش‌هاییست که رودخانه‌ی مند در آن ایجاد می‌کند.

 

گنبد نمکی در جاشک

درمورد پوشش گیاهی این منطقه می‌شود حدس زد که چون زمینش نمک زیادی دارد زیاد با گیاهان مهربان نیست و گیاهان زیادی هم در آن وجود ندارد. اما در بعضی دره‌های این ناحیه که نمک به آن‌ها سر نزده است بعضی گیاهان و درخت‌چه‌ها وجود دارند. گیهانی مثل گون، خارشتر و قیج و درختچه‌هایی مثل کنار و بادام کوهی.

زمان شکل‌گیری این کوه نمکی به ۶۰۰ میلیون سال قبل برمی‌گردد و شما یکی از پیرترین جاذبه‌های طبیعت را می‌بینید. این‌جا در فهرست آثار فسیلی ایران و همچنین میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

زیبایی ها و بخش های دیدنی

کوه های سفید در دشت برهنه جاشک : علت سفیدی این کوه وجود نمک های سفید رنگ و خوردنی می باشد.

یخچال های نمکی : یخچال ها به دلیل حرکت ثقلی توده های نمکی به سمت شیب زمین در گوشه های گنبد تشکیل می شوند. این توده های نمکی به دلیل شباهت به یخچال های یخی این نام را گرفته اند.

آبشار ها ی نمکی : برای دیدن آبشارهای گنبد نمکی بوشهر بهتر است در فصل بهار و تابستان به این شهر سفر کنید. دلیل تشکیل این آبشارهای نمکی تبخیر کامل آب بلورهای ضخیم نمکی می باشد.

عکس کوه نمکی جاشک

عکس های گنبد جاشک

فرسایش های آبی : فرسایش‌های پنجه‌ای یک نوع از ژئومورفولوژی‌ها هستند. یعنی ساختارهای زمین‌شناختی. این فرسایش‌ها معمولاً ردی از جریان آب را در طی سالیان بسیار طولانی به نمایش می‌گذراند و برای همین هم قیافه‌ای شبیه به بستر رودخانه‌ها دارند.

تخت دیو : این اثر زیبای فرسایشی زیباترین پدیده گنبد نمکی است. علت پیدایش این اثر اختلاف فرسایش پذیری سنگ ها می باشد. این اختلاف فرسایش به صورت ستونهایی در میان نمک های گنبد به وجود آمده است.

عکس بوشهر

بلورهای نمک و کانی‌های سیلیکاته : وجود کانی‌های مختلف با تنوع رنگ و جلای غیر فلزی و فلزی جلوه‌ای ویژه به گنبد نمکی بخشیده است. تنوع رنگ این نمک‌ها بسیار زیباست و حتی در دنیا هم معروف است. این نمک‌ها به رنگ قرمز، نارنجی، سیاه، سفید و قهوه‌ای و صورتی هستند و دلیل این رنگ‌های عجیب ناخالصی ترکیبات مختلف فلزی است که داخل این نمک‌ها وجود دارد.

غار نمکی بوشهر : دلیل پیدایش این غارها انحلال رسوبات نمکی است که در سرتاسر گنبدهای نمکی دیده می‌شوند. بلور های نمک در بخش داخلی غار جلوه زیبایی به آن بخشیده است.

 عکس رسوبات نمکی

گنبد های نمکی ایران

تعداد ۱۱۴ گنبد نمکی در منطقه جنوب ایران وجود دارد. بیشتر این گنبدها در استان فارس، هرمزگان و برخی جزایر خلیج فارس مثل هرمز و ابوموسی و قشم قرار دارند. همه‌ی این گنبدها زیبا هستند و ناخالصی‌های معدنی باعث شده رنگ‌های هیجان‌انگیز و غیر معمولی داشته باشند.

 بوشهر

شاید بیشتر از هر چیزی شباهت این صحنه‌ها به قصه‌های فضایی است که ما را به خودش جلب می‌کند. چون وقتی از کنار این گنبدها رد می‌شویم انگار در دنیایی دیگر یا روی سیاره‌ای دیگر غیر از سیاره‌ی زمین راه می‌رویم. شاید دیدن این تصاویر در مریخ یا زحل یا مشتری خیلی احتمالش بیشتر باشد تا آن تصویری که از سیاره‌ی سبز خودمان داریم.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره کشتی رافائل بوشهر


شما کدام یک از گنبدهای نمکی ایران را دیده‌اید؟ دیگر چه شهری گنبد نمکی دارد؟ اطراف گنبد نمکی بوشهر چه دیدنی‌ای وجود دارد. برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

راستی اگر اهل سفر کردن هستید یکی از راه‌‌های راحت اجاره اقامتگاه برای شما رزرو آنلاین اقامتگاه است. می‌توانید به وب سایت پینورست سر بزنید و  اقامتگاه مورد نظرتان را رزرو کنید. پینورست برای شما بهترین اقامتگاه‌ها را در هر شهری که بخواهید گلچین کرده است.

بقیه‌ نوشته‌ها

برچسب ها :

اقامتگاه های همین حوالی

این‌ها رو هم ببینی ضرر نمی‌کنی